Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez zak14
    Udesky napisał/a:
    nie posiadam zaświadczenia z PUPu

Jeżeli ludzie są zdetermionowani, to albo się rejestrują, albo też wyrejestrowują - w zależności od wymogów działania/projektu.
    Do mojego PUPu miałem wcześniej 800km a teraz 400km to też z czystych powodów finansowych zrezygnowałem. Podpis wypadał, albo raz miesiącu raz na 2 lub raz na 3, a taki wypad to ładnych parę stówek. No i były jeszcze inne powody.
    Oczywiście do puki siedziałem jakiś czas w domu to byłem zarejestrowany.
    Zamieszczone przez zak14
    jeżeli szkolenie warte jest dla Ciebie dużo więcej.
    No właśnie bezpłatnych szkoleń wartych uwagi jest niewiele, a prawie w ogóle.
    Dlatego ze szkoleniami czekam, aż znajdę pracę w tedy łatwiej.
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez JasiuWWA
      Ja swojego czasu roznosiłem też CV i listy motywacyjne osobiście do firm w pobliżu miejsca zamieszkania. Całkiem dobra metoda - jak nie potrzebują ludzi na już to może kiedyś zajrzą do szufladki i oddzwonią - mi się tak raz udało
      Dobra metoda. Maila można skasować, wrzucić do spamu. A jak jest papierek, to muszą to wsadzić do akt. Nie próbowałem, ale może warto wysłać swoje CV na te wszystkie jobportale?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• JasiuWWA
        Drive
        • 2009
        • 42

Zamieszczone przez kabanos
        może warto wysłać swoje CV na te wszystkie jobportale?
        Jeżeli chodzi o pośredników typu WorkService / INCPraca itp, to zależy - mam tam pozakładane konta i czasem dzwonią. Z reguły jest tak że dostajesz 3 - 4 prace dorywcze z rzędu ( z 10 - 15 dni na msc), a potem cisza. Same te oferty też nie są najwyższych lotów z reguły w marketach / magazynach. Fajna opcja jeżeli potrzebujesz jakiejkolwiek pracy, pełnego etatu na stanowisku nawet aystenta tam nie uświadczysz.

CV na stronki typu pracuj.pl itp nie wysyłałem ale codziennie wchodzę i wysyłam po kilka CV. Niestety trzeba mieć tę świadomość, że ofert jest sporo ale ludzi szukających jest x^n razy tyle :roll:

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Zamieszczone przez Udesky
          To oferta? Przy pracy 8h dziennie 5/6 dni w tygodniu całkiem przyzwoita kasa.
          W okolicach kalisza takiej roboty jest sporo ale trza miec o tym pojecie no i robota do lekkich nie nalezy.Podsumowujac praca jest ale chetnych za wielu niema,ah co za kraj :shock:
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Udesky
            RS
            • 2007
            • 1692
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez paweł2
            robota do lekkich nie nalezy
            Pracowałem na 400ha gospodarstwie więc wiem, że robota ciężka, szczególnie jak się żniwa zaczynają. Mój najdłuższy miesiąc pracy wynosił 340h. :szeroki_usmiech
            Ale w tedy po prosty trzeba i niema, że boli. Trochę mi teraz tego brakuję.
            No ale cóż nie po to kończyłem UWr, aby pracować fizycznie bez wykorzystania wiedzy.
            W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• kabi_007
              Rider
              • 2011
              • 412
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dobra metoda. Maila można skasować, wrzucić do spamu. A jak jest papierek, to muszą to wsadzić do akt.
              Nie chcę ci psuć teorii, ale najczęściej sekretarka lub kadrowa wali taką aplikację do okrągłego segregatora czyt. kosz - czyli twoje dane osobowe fruwają po śmietniku. W lepszych firmach - z ustaloną polityką bezpieczeństwa i ODO idzie taka aplikacja w niszczarkę.
              Co do szkoleń - warto popytać w fundacjach, często mogą sfinansować szkolenie lub wysłać na płatny staż.
              O1-->O3--> ?

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

Warto pójść osobiście do Randstad i zostawić swoje papiery... Ja mam dosłownie pod domem i w niecały miesiąc miałem 2 oferty, jedna z nich zakończyła się podpisaniem umowy, którą anulowałem 2 dni później, bo coś innego wypaliło. Ale generalnie jestem zadowolony z ich pomocy...
                bkc+dsg

Komentarz

• Udesky
                  RS
                  • 2007
                  • 1692
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kabi_007
                  Nie chcę ci psuć teorii, ale najczęściej sekretarka lub kadrowa wali taką aplikację do okrągłego segregatora czyt. kosz - czyli twoje dane osobowe fruwają po śmietniku. W lepszych firmach - z ustaloną polityką bezpieczeństwa i ODO idzie taka aplikacja w niszczarkę.
                  To prawda. Osobiście warto iść do mniejszych firm, gdzie nieraz nie mają czasu na rekrutację. Przychodzisz z CV zgarnia cię niejednokrotnie właściciel, jak się nadajesz to masz pracę, a oni z głowy przeglądanie setek maili.
                  W większych firmach obijesz się o sekretariat, recepcję. Bo do kadr cię nie wpuszczą. A w takich firmach łatwiej jest trzymać coś w wersji elektronicznej niż przeszukiwać tonę papieru. Owszem można zadzwonić po paru dniach, zapytać się czy CV doszło itd.

Aha polecam www.cv-raport.pl

Na prawdę sporo maili okazuję się zupełnie nie otwieranych, a LM nikt nie czyta.
                  W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• zak14
                    Rider
                    • 2011
                    • 605
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a LM nikt nie czyta
                    Czyta, czyta, ale dopiero jak ma konkretną potrzebę i po wstępnej selekcji CV - często wykonanej przez kogoś innego niż przełożony szukający pracownika. A jeżeli chodzi o wersje papierową, to po każdej akcji naboru ekspediuje się do niszczarki tony papieru (o ile ktoś to wcześniej drukował lub dostarczono w wersji papierowej). Jeżeli pracodawca ma po pewnym czasie wrócić do tematu i przypomnie sobie, że widział pasujące CV, to w życiu nie będę kopał w stercie papierów - przeszukiwania po mailu ewentualnie wchodzi w grę.
                    Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE

Komentarz

• eggzman
                      Rider
                      • 2008
                      • 465
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BLR 2.0 FSI 150 KM

Jak ktoś lubi pracę z klientami to często są oferty pracy w sklepach/salonach firmowych T-Mobile(zatrudnienie w firmie partnerskiej odradzam-płacą grosze a prowizja jest zależna od ich widzi mi się). Nawet jeśli jest praca na umowę zastępstwo to jeśli ktoś się sprawdzi to go zostawią w tym lub innym najbliższym sklepie w mieście. Pieniądze nie są złe a jeśli się w tym odnajdujemy to i spora prowizja później od sprzedaży. A praca do trudnych nie należy(pomijając klientów-z nimi niestety każdy wie jak jest), a i często z kierownikiem da się dogadać aby dał ludzkie godziny pracy i wolne jak będziemy potrzebowali.
                      Kacper
                      Opel Combo C 1,6 8v
                      O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Zamieszczone przez JasiuWWA
                        Ja swojego czasu roznosiłem też CV i listy motywacyjne osobiście do firm w pobliżu miejsca zamieszkania. Całkiem dobra metoda - jak nie potrzebują ludzi na już to może kiedyś zajrzą do szufladki i oddzwonią - mi się tak raz udało
                        Dobra metoda. Maila można skasować, wrzucić do spamu. A jak jest papierek, to muszą to wsadzić do akt.
                        to nie ma niszczarek?

PS Pracę warto szukać wszędzie tj.:
                        - PUP
                        - Portale
                        - Znajomi
                        - Ogłoszenia w wyborczej lokalnej + jakaś lokalna gazeta
                        - Przejść się z CV do firm outsourcingowych
                        - Przejść się po okolicznych firmach
                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• lend
                          Rider
                          • 2007
                          • 463

Zamieszczone przez LUKI
                          Zamieszczone przez lend
                          Ja daje umowę , pensje, prowizje :szeroki_usmiech
                          i czarną RS Combi TFSI na grubym wypasie
                          bez przesady.
                          MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Super_Be
                            Rider
                            • 2010
                            • 308

Sorki, ale nie mogę się powstrzymać:

Przychodzi facet do PUP:
                            - Dzień dobry, czy znajdzie się dla mnie jakaś dobrze płatna praca na stałą umowę? Wykształcenie podstawowe, 10 lat na bezrobociu, wcześniej kopałem rowy melioracyjne.
                            - Oczywiście, mamy coś dla pana: 10 tys. PLN miesięcznie plus premia, służbowy samochód i telefon.
                            - Pani żartuje?
                            - Tak, ale to pan zaczął...

:wink:

(To nie a propos którejkolwiek z wypowiedzi w tym wątku, dla jasności )
                            :
                            : Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
                            :
                            : Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
                            : Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
                            :

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kabi_007
                              To prawda. Osobiście warto iść do mniejszych firm, gdzie nieraz nie mają czasu na rekrutację. Przychodzisz z CV zgarnia cię niejednokrotnie właściciel, jak się nadajesz to masz pracę, a oni z głowy przeglądanie setek maili.
                              W większych firmach obijesz się o sekretariat, recepcję. Bo do kadr cię nie wpuszczą. A w takich firmach łatwiej jest trzymać coś w wersji elektronicznej niż przeszukiwać tonę papieru. Owszem można zadzwonić po paru dniach, zapytać się czy CV doszło itd.

Aha polecam www.cv-raport.pl

Na prawdę sporo maili okazuję się zupełnie nie otwieranych, a LM nikt nie czyta.
                              To nie tak do początku Szukając pracy w Krakowie, wysłałem wcześniej kilkadziesiąt CV do różnych firm. Jak już znalazłema pracę, to do roku czasu dostałem kilka telefonów z zapytaniem czy nadal szukam pracy.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• JasiuWWA
                                Drive
                                • 2009
                                • 42

Jak już znalazłema pracę, to do roku czasu dostałem kilka telefonów z zapytaniem czy nadal szukam pracy.
                                True, true... Taka złośliwość losu - jak już znajdziesz to się odzywają inni :roll:

Komentarz

• maxpaynemm
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1764
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

JasiuWWA, założyłeś bardzo dobry temat, który pewnie nie jednego zainteresuje - nawet tego co już prace ma

Uważam że powinieneś zmienić temat topic-u na jakiś bardziej rozpoznawalny np: "Szukam pracy z OCP" a na pewno temat się rozwinie i każdy podzieli się info jak i gdzie szuka pracy.... to na pewno innym ułatwi troszkę życie
                                  Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• JasiuWWA
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 42

Zamieszczone przez maxpaynemm
                                    Uważam że powinieneś zmienić temat topic-u na jakiś bardziej rozpoznawalny np: "Szukam pracy z OCP"
                                    Problem solved :szeroki_usmiech

Komentarz

• tryton
                                      Elegance
                                      • 2008
                                      • 935

Temat naprawdę bardzo dobry i na czasie bo coś to widzę że na tej naszej zielonej wyspie coraz więcej bezrobotnych . Szkoda tylko że temat ma już pięć stron a żadnych konkretów . Myślę że bezrobotnych to bardziej by interesowały konkretne oferty pracy , a nie teorie gdzie i jak szukać . Każdy kto słyszał że gdzieś w jego okolicy poszukują do pracy powinien dać namiary na firmę szukającą pracowników i wtedy zainteresowany tam uda się z CV

Komentarz

• maxpaynemm
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1764
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez tryton
                                        Szkoda tylko że temat ma już pięć stron a żadnych konkretów . Myślę że bezrobotnych to bardziej by interesowały konkretne oferty pracy , a nie teorie gdzie i jak szukać
                                        Proszę bardzo będę pierwszy Oferty z mojej firmy

Jak ktoś lubi sprzedaż i nacisk na realizację planów to zapraszam 8)

Santander Bank Polska - oddziały 2025 - sprawdź dane kontaktowe, godziny otwarcia - zobacz, dlaczego warto skorzystać z usług Santander Banku.

Zarobki dla zwykłego doradcy zaczynają się od 2500 netto w zależności od ugadania podczas rozmowy rekrutacyjnej
                                        Najniższe premie za sprzedaż i realizację planów oscylują w okolicach 1000zł netto. A dla doradców hipo i przy sprzedaży funduszy inwestycyjnych nawet do 8000tyś netto, ale tu trzeba mieć spore doświadczenie i potrafić przekabacić klienta na spora kasę :roll:

Ps. dla zainteresowanych dodam że najlepiej CV składać w danej placówce w której chce się pracować. Wybrać sie do placówki, być dobrze ubranym, pogadać z kierownikiem o możliwości pozostawienia CV i zrobić dobre pierwsze wrażenie Wtedy prawie gwarantowane że to CV będzie w pierwszej kolejności przekazane do działu rekrutacyjnego.

Powodzenia
                                        Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• natash
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2599

Jakiś z języków, wiedza techniczna, począwszy od obsługi komputera i worda, do zaawansowanych technologi technicznych, jak na pierwszą pracę po informatyce, to na pewno ok, dla wyjadaczy to raczej znajdą coś lepszego :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

Inżynierom (lub przyszłym inżynierom) polecam zarejestrowanie się na stronie Banku danych o inżynierach (www.bdi.com.pl). Ja dość często dostaję od nich potencjalnie ciekawe oferty, mam też kilku znajomych, którzy dzięki nim dostali ciekawą pracę. Ale jedno jest ważne: lepiej mieć w tym wypadku bogate doświadczenie.
                                            Również www.wakat.com.pl dość często mi coś podsyła (i wręcz dzwoni z propozycjami), ale ich oferty są dla mnie zdecydowanie mniej ciekawe...
                                            Adam... Używam:
                                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Miguel
                                              Drive
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 89
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Jeśli ktoś byłby zainteresowany pracą jako bellboy w jednym z hoteli 5* w Warszawie to prosiłabym o bezpośredni kontakt. Wymagana bardzo dobra znajomość języka angielskiego, wysoka kultura osobista, łatwość nawiązywania kontaktów, dobra organizacja pracy i zaradność.
                                              ASZ 240+ supported by DGW.
                                              Prowadzę - jestem trzeźwy!
                                              Jest nas coraz więcej!

Komentarz

• vince123
                                                Elegance
                                                • 2009
                                                • 923

Agamek12, czyli osoby z mniejszym doswiadczeniem maja mniejsze szanse? zastanawiam sie co do tej rejestracji..
                                                sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                                nadkole nowe LP
                                                kontakt PW

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

vince123, no jak to w życiu (niestety): więcej umiesz - masz większą wartość dla pracodawcy...
                                                  Adam... Używam:
                                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Udesky
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 1692
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                                    Jak rozumiem to dla wszystkich, nie tylko dla inżynierów jak pierwsza propozycja?
                                                    W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

Pracuję...