Zamieszczone przez szkoda
1,4TSI miażdży
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez szkodachociaż między nami mówiąc właśnie nie jedzie, bo zaczyna to robić od ~3000 tys.
mi się tam jazda 1,4TSI podobała bardzo, 1,8 bardzo, bardzo a 2,0 bardzo, bardzo, bardzo i tutaj już nawet "kopie"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czto... e tam. Ja lekko śmigam 180 na autostradzie, a i kiedyś 200 mi się trafiło,
Zamieszczone przez szkodami się tam jazda 1,4TSI podobała bardzo,- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekjeśli piszesz o tej ze mną to zauważ że raczej nie mieliśmy więcej niż 140 ani razu ;-)
potem miałem okazję pojeździć już jako kierowca w O2 i Passacie
(140 pękło )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Jac_ekno niejest i nigdy nie będzie
A do tematu: Czekamy na wpisy ludzi którzy przelatali więcej niż kilkanaście tysi, to będą ciekawe opinię tak sądzę :]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydChcesz mieć fajny silnik za relatywnie małą kasę - kup 1.4 tsi i módl się, żeby przeżył te 150 kkm :wink:Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
czesc,
kilka dni temu pierwszy raz prowadzilem auto z silnikiem 1.4 TSI w ramach jazdy testowej - (ciagle mnie kusi ewentualna zmiana pojazdu) - w kazdym razie, ruszam - i jade.... obroty z przyzwyczajenia trzymam na nie wiecej niz 2000.... (tak jezdze moim 1.4 16V - i mam spalanie 6,5 litra po miescie....) no i tak sobie jade i jakos owych 42 koni wiecej w stosunku do mojej maszyny nie czuje.... w koncu pytam sprzedawce: a to jest na pewno ten 1.4 TSI? - facet patrzy na mnie jak na wariata i mowi - no tak, ale pan go w ogole nie cisnie - wiecej gazu! - no to daje wiecej gazu - i zaczal przyspieszac, choc szczerze mowiac sadzilem ze przyspieszenie bedzie lepsze - niby 50% koni wiecej w stosunku do mojego skodillaka ale jakos tego przyspieszenia nie czulem.... co ciekawe wydawalo mi sie wrecz ze w poprzedniej O2 1.9 TDI 105-konnej przyspieszenie bylo lepsze.... Ale moze tak mi sie tylko wydawalo...
Ale po co to pisze? Otoz jak sie wloklem tym 1.4 TSI to spalanie mialem ok. 7 litrow w miescie, ale jak go troche przygazowalem to skoczylo do prawie 11 litrow!!!! fakt ze na krotkim dystansie - ale nieco mnie to zszokowalo - to znaczy ze jak jezdzic spokojnie - spala bardzo malo, ale jak wykorzystac owe konie ktore kryja sie za turdbo to nagle okazuje sie pijak.... w TDI tego w takim stopniu sie az nie odczuwalo....
W sumie jakbym mial teraz kupic nowa Skode (np. Yeti) to w sumie nie wiem czy warto doplacac i brac 1.4 TSI zamiast podstawowego 1.2 TSI...
Komentarz
-
-
marlej108, tym silnikiem musisz umieć jeździć
jak jesteś pizda to go nie ogarniesz
takie moje zdaniekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
LUKI, po przesiadce do innego auta trzeba zrobić trochę km co by się do niego przyzwyczaić, odnosnie diesla to jest fajne to że gdy cisniesz lub jezdzisz spokojnie to wahania w spalonym paliwie sa rzędu 1-2l a w benzynie nawet te 70-80% :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKImarlej108, tym silnikiem musisz umieć jeździć
jak jesteś pizda to go nie ogarniesz
takie moje zdanie
chyba tylko to, ze luki twoje zdanie jest tak samo cenne jako poziom twojej wypowiedzi....
(ps. a tak w ogole to mi sie "pizda" kojarzy z czyms milym... choc okreslenie obrzydliwie wulgarne i chyba administrator powinien dac ci klapsa...)
ps. ale rozumiem, ze chodzi CI ze tym silnikiem trzeba nauczyc sie jezdzic...? no ja wiele czasu nie mialem - 15 minut i tylko zdziwilem sie ze tak roznic sie moze spalanie, ale widac takie moje dieslowskie skrzywienie...
Komentarz
-
-
marlej108, z całym szacunkiem kolego, ale jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy CAXA, a swoim silnikiem, to znaczy, że ... nie potrzebujesz CAXA :twisted:
Wiem, co zaraz powiedzą inni (zwłaszcza właściciele "głośnych" samochodów :szeroki_usmiech ), ale przy moim CAXA dziwią się na światłach właściciele 2l. wolnossących benzyniaków, w tym nawet rzędowych 6-ek BMW. Latem na CSC2 205mm., auto miewa na suchym asfalcie problemy z trakcją jeszcze na dwójce. Nie mówię, że to super zrywne auto, ale jeśli seryjne 1.9 105KM jeździ lepiej, to znaczy, że nie wiesz jak jeździć. Dla mnie 1.4 TSI od samego początku było faworytem, a uwierz zjeździłem kilkanaście aut przed kupnem swojej O2, w tym Civic`a "żelazko" ze "wspaniałym" 1.8 V-Tec 140km, który nie dawał nawet połowy tej radości z jazdy (fakt, mało palił). W zasadzie równie przyjemnie jeździło się tylko Fiatowskim 1.4 T-Jetem w Bravo. Co do spalania, nie porównuj wolnnossaka do turbo. Ile pali 1.4TSI w mieście, przy dość żwawym trybie jazdy masz w mojej sygnaturze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108no i tak sobie jade i jakos owych 42 koni wiecej w stosunku do mojej maszyny nie czuje....
Pisanie takich rzeczy w tym miejscu, to pchanie się pod nóż2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
to mam krotkie pytanie do kolegow, co maja 1.4 TSI:
ile faktycznie Wam ten silnik spala w miescie srednio przy SPOKOJNEJ PLYNNEJ JEZDZIE? (nie chodzi mi o jazde dziadowo-żółwią, ale o jazde zgoda z tzw. ekodrivingiem - czyli po prostu PŁYNNĄ - a wiec jak widac ze jest czerwone swiatlo to spokojne podjezdzanie pod skrzyzowanie, a nie gazowanie a potem hamowanie, itd.)
czy mozna miec w miescie przy spokojnej jezdzie srednia na poziomie 7 litrow (tak jak mi przez te kilkanascie minut wychodzilo)? chodzi mi o spokojna jazde...
dziex z gory za informacje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108czy mozna miec w miescie przy spokojnej jezdzie srednia na poziomie 7 litrow (tak jak mi przez te kilkanascie minut wychodzilo)? chodzi mi o spokojna jazde...
dziex z gory za informacje2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108to mam krotkie pytanie do kolegow, co maja 1.4 TSI:
ile faktycznie Wam ten silnik spala w miescie srednio przy SPOKOJNEJ PLYNNEJ JEZDZIE? (nie chodzi mi o jazde dziadowo-żółwią, ale o jazde zgoda z tzw. ekodrivingiem - czyli po prostu PŁYNNĄ - a wiec jak widac ze jest czerwone swiatlo to spokojne podjezdzanie pod skrzyzowanie, a nie gazowanie a potem hamowanie, itd.)
czy mozna miec w miescie przy spokojnej jezdzie srednia na poziomie 7 litrow (tak jak mi przez te kilkanascie minut wychodzilo)? chodzi mi o spokojna jazde...
dziex z gory za informacjeVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasZamieszczone przez marlej108to mam krotkie pytanie do kolegow, co maja 1.4 TSI:
dziex z gory za informacjeRespect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Tak da się spalać w mieście 7 litrów, przy założeniu, że:
1. nie stoisz w korkach
2.dystanse pokonywane są minimum 10 km. Ten silnik długo się rozgrzewa a zimny pali dużo.
3. Często zmieniasz biegi
Co do osiągów CAXA. Czytałem wiele opinii, że osiągami należy porównywać do 2.3 benzyna wolnossący.
Coś jest na rzeczy bo objechałem BMW 525 na światłach, nie była młoda ale mimo wszystko jest statysfakcja.
Nie chciał mnie wpuścić z pasa zanikającego... Była lekko wilgotna jezdnia i miałem problemy z trakcją po zmianie na 2kę, zadzialał ASR ale i tak byłem o 2 długości samochodu lepszy i mogłem zmienić spokojnie pas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108ps. ale rozumiem, ze chodzi CI ze tym silnikiem trzeba nauczyc sie jezdzic...? no ja wiele czasu nie mialem - 15 minut i tylko zdziwilem sie ze tak roznic sie moze spalanie, ale widac takie moje dieslowskie skrzywienie...
nie chce mi się któryś raz z rzędu pisać, że tym silnikiem trzeba umieć jeździć
wystarczy przeczytać temat
spalanie trasa 5.5 na spokojnie 120km/h
miasto 7 na spokojnie
miasto przy korach, delikatny ogień to nawet 10
piramida, ja o tym wiem...
mirek_p11, trzymam Cię za słowokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108a to jest na pewno ten 1.4 TSI? - facet patrzy na mnie jak na wariata i mowi - no tak, ale pan go w ogole nie cisnie - wiecej gazu! - no to daje wiecej gazu - i zaczal przyspieszac, choc szczerze mowiac sadzilem ze przyspieszenie bedzie lepsze - niby 50% koni wiecej w stosunku do mojego skodillaka ale jakos tego przyspieszenia nie czulem.... co ciekawe wydawalo mi sie wrecz ze w poprzedniej O2 1.9 TDI 105-konnej przyspieszenie bylo lepsze.... Ale moze tak mi sie tylko wydawalo...O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
Komentarz