Wyjazd miasto Piła- zakup "igiełki"

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemik
    RS
    • 2012
    • 1610

krzem88

Wyszukaj jakąs fure w okolicy Wa-wy lub w swietokrzyskim... pomoge Ci...

PS
    W czwartek bylem ogladac A4 B6... 10 min na podwórku i po stwierdzeniu ze miała oba boki malowane nawet nie odpalilismy... grzecznie podziekowalismy Panu i na tekst ... "panie a gdzie teraz 10 letnie auto bezwypadkowe"... opuscilismy posesje.

A dzis rano skoczylismy obejrzec inną... A4 B6 tez 10 letnią... koles nic nie sciemnial... to co powiedzial ze malowane to malowane... tylnia klapa.... ale jak tylko otworzyl samochod widac bylo ze fura ma 100 tys wiecej czyli lekko licząc 300 - 350 tysiecy.... ale mimo to obejrzelismy cale auto. Samochod rowny nic nie kombinowany, VCDS i ogien na droge... pomijajac zapieczone kierownice w sprezarce... fura ciagneła jak przeciag, palił od strzala i pracował idealnie, PD jak w nowej Okcie :wink:.
    Wiec zaproponowalismy kolesiowi "swoją"cene i ma sie zastanowic.
    To mowilem ja Jarzabek... tak na marginesie....

Pozdrawiam
    Przemek
    DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
    A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
    80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Heh, tez patrze: nowy temat - juz 7 stron - poczytam.

Przelecialem pobieżnie i pewnie wieczorem go zamkne, bo juz nic madrego nikt nie napisze.

Cena za auto z czyms co bylo malowane i ten rocznik ciut wysoka IMO, do tego nie wiem jak mechanika i zawieszenie oraz jaka to wersja wyposazenia. Ja sprzedalem BKD z podaniem mankamentow i mocnych stron i auto jezdzi do dzis, a wyposazenie bylo duzo lepsze niz omawianego autka - to taka prywatna dygresja

P.S. Tez szukalem uzywki, w zwiazku z tym ze auto dosc dziwne to ich malo, ale rynek zawezilem tylko do Slaskiego. Ostatecznie wystarczylo 30km po S1 wiec nie az tak daleko 10 czy 15 auta to juz zadko maja oryginalny lakier, pytanie jest tylko jak bardzo byl sponiewierany przed malowaniem :idea:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Sebastian_M26
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1823
        • Superb II (3T4)

Najgorsze jest ściąganie kogoś z drugiego końca polski do wadliwego powypadkowego auta, w kiepskim stanie technicznym. Takie polskie myślenie, jak już tyle przejechał to na pewno kupi.
        A odnośnie aut z Niemiec, to kupiłem kiedyś auto z przebiegiem 100tyś i było w tak doskonałym stanie, że kasując przebieg na 10tyś, nikt nie zauważył by tego. Ale ja jestem wymagający i każdy szczegół kuje mnie po oczach. Brudasom nie przeszkadza nic, może stukać, pukać, lakier - ważne żeby tylko był, środek... no ale to auto UŻYWANE, więc takie musi być! jakby mógł to by jeszcze powietrze z opon sprzedał przed sprzedażą.

Życzę wszystkim powodzenia w zakupie używanych aut.
        Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• exportsubripp
          Rider
          • 2010
          • 304

ja mam auto 2 letnie (nawet niecałe) i niestety przebieg jest za małybo 37 tys km, nikt mi nie wierzy, może gdybym skorygował w okolice 80 tys km to by poszedł jak swieża bułeczka
          Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

exportsubripp, Mysle ze to nie problem, problem to znalezc kogos kto chce kupic za 40tys OIIFL 2 letnie, a nie nowego Toura z gazem za 50
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Luk@s
              Ambiente
              • 2010
              • 212

na szczęście dla szprzedających toury już się skończyły praktycznie .
              service by Auto Tar

Komentarz

• dato
                L&K
                • 2012
                • 1431

Zamieszczone przez exportsubripp
                ja mam auto 2 letnie (nawet niecałe) i niestety przebieg jest za małybo 37 tys km, nikt mi nie wierzy, może gdybym skorygował w okolice 80 tys km to by poszedł jak swieża bułeczka
                Ja bym na Twoim miejscu podrasował ogłoszenie. Graficznie, nie ciurkiem z CAPS pisane, jakieś kilka odpłatnych opcji do promowania no i przede wszystkim lepszej jakości i dużo więcej zdjęć - z bagażnikiem, zbliżeniem na opony, z każdej strony, więcej środka (z czystymi wycieraczkami!!!), etc. Te, które wstawiłeś to chyba z komórki...

Ludzie kupują oczami. No i otomoto jest chyba skuteczniejsze niż allegro (zresztą otomoto samo pcha na allegro).

Ostatnio sprzedawałem dwa uczciwie, ale atrakcyjnie opisane i obfotografowane egzemplarze - jednego Leona (świętego, Żona jeździła, blacharsko był robiony po słupku parkingowym, z pełną historią), a drugiego strupla golfa znajomej. Leon poszedł w 3 dni, a Golf w 2.

Wbrew pozorom da się, a ludzie szukają aut faktycznie bezpośrednio i mało modzonych...
                Aha... No i trochę bym złagodził ten zachwyt nad dynamiką 1,2TSI skupiłbym się nad spalaniem raczej - info, że 105KM powinno wystarczyć...

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

To nic nie da.

Za 43 koła większość Polaków kupi paska w TDI, w kombi, w automacie i skórze banan :!:

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

I w roczniku...
                    Argumenty "nowe auto", "salon", "gwarancja" do niektórych przemawiają...

Komentarz

• Sebastian_M26
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1823
                      • Superb II (3T4)

Ja sprzedawałem 10 letnie auto benzynę z zwykłym wyposażeniem, z przebiegiem 120tyś z pełną dokumentacją (pieczątki+faktury), 3 godziny. Za cenę kilkanaście procent wyższą niż wypasione wraki TDI z pozbijanymi przebiegami. Kupujący, przed moim autem, oglądał kilkanaście padlin, także wszystko zależy od człowieka, co chce kupić i za ile.
                      Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• exportsubripp
                        Rider
                        • 2010
                        • 304

dato znasz kogos kto swiadczy uslugi profesjonalnego wystawienia ogloszen na roznych portalach z dobrymi zdjeciami? do tej pory nigdy nie mialem problemow ze sprzedaza aut na allegro pomimo ich roznego stanu, teraz jestem zdumiony bo auto jest naprawde jak nowe a ludzie tak jakby nie widzieli ogloszenia. wiem moge obnizyc cene ale dlaczego mam za pol darmo oddac auto lepsze i pewniejsze niz te wszystkie zlomy z alledrogo?

Komentarz

• słoń
                          Elegance
                          • 2010
                          • 777

exportsubripp, ludzie szukają furek między 25 a 33 kpln i ta Twoja jest dla większości nieatrakcyjna.

Komentarz

• exportsubripp
                            Rider
                            • 2010
                            • 304

Zamieszczone przez Sebastian_M26
                            Ja sprzedawałem 10 letnie auto benzynę z zwykłym wyposażeniem, z przebiegiem 120tyś z pełną dokumentacją (pieczątki+faktury), 3 godziny. Za cenę kilkanaście procent wyższą niż wypasione wraki TDI z pozbijanymi przebiegami. Kupujący, przed moim autem, oglądał kilkanaście padlin, także wszystko zależy od człowieka, co chce kupić i za ile.
                            .
                            10 letnie auto to inna cena i wiecej potencjalnych kupców, mniejsze ryzyko, byle pan henio z biedronki tokupi wlasnie zatyranego paska w tdiku i 600 tys km na szafie, wiem , trudne zadanie przede mna , celuje w waska grupe odbiorcow a to nie rokuje dla mnie za dobrze

Komentarz

• slawoj78
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 102
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

exportsubripp, pokazywałem już jakiś czas temu Twoje ogłoszenie koledze który szuka takiego auta. Cena mu jak najbardziej grała, tylko odrzucił je ze względu na silnik. Ludzie szukają benzyny żeby założyć gaz. W TSI jest to i kłopotliwe i nie opłacalne.
                              Był: Nissan Almera, 2001 rok
                              VW Passat, 1999 rok
                              BMW 318 iT, 2000 rok
                              Jest: Skoda Octavia, 2009 rok

Komentarz

• dato
                                L&K
                                • 2012
                                • 1431

dato znasz kogos kto swiadczy uslugi profesjonalnego wystawienia ogloszen na roznych portalach z dobrymi zdjeciami?
                                Nie znam, zawsze się sam męczę (parę h trzeba poświęcić) ale są chyba tacy... Na allegro

Koledzy mogą mieć rację - silnik może być realną przeszkodą. Dla jednych za słaby i nie pod gaz, dla innych dziwnie mocny jak na tak małą pojemność, pamiętaj też, że wiele krąży opinii o awaryjności tych motorów. Skup się na ekonomii i nowoczesnym silniku + stan idealny i gwarancja... Dla mnie np. zdecydowanie za słaby do tej budy. Żonie Leona wzięliśmy z 1,4 z założeniem, że pójdzie na 150KM i uważam, że do spokojnej jazdy - LEONEM (!) - będzie ok. S2 w kombi przejechałem się w wersji TDI 140KM i... No po prostu nie... Leon 1,4/125KM fabrycznie jakośtam jeździ - szału nie ma...

Piszę, żebyś wiedział, że jak przeczytałem o "osiągach" w Twoim ogłoszeniu, to się uśmiechnąłem, a jakbym miał drążyć to bym uznał, że pewnie żyłowałeś silniczek ponad miarę skoro o tym wspominasz

Napisz ile KM, wystarczy. Ktoś kto go kupi, na pewno nie kupi go dla osiągów... Trudny do sprzedaży, silnik nie pasuje do tego auta, naprawdę...

Powodzenia.

Komentarz

• Tomasz_WS
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 170

Tak czytam te wasze wypociny i śmiech mnie ogarnia. Zdrowe proste poleasingowe Octavie z 2008r z silnikiem 1.9TDI i przebiegiem 180tkm sprzedaje w okolicy 30tys brutto. Jaki jest sens szukania igły z 2005r za 33,5tys? Ludzie trzeba rozszerzyć horyzonty z zdjąć klapki z oczu. Pozdrawiam
                                  Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

Zamieszczone przez Tomasz_WS
                                    z silnikiem 1.9TDI

Wszytsko w temacie. W Polsce panuje kult TDI.

Mój szwagier zawsze powtarza - tedeik to tedeik. Nigdy nie będzie takiego dobrego silnika (mówi oczywiście o 1.9).

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Tak czytam te wasze wypociny i śmiech mnie ogarnia. Zdrowe proste poleasingowe Octavie z 2008r z silnikiem 1.9TDI i przebiegiem 180tkm sprzedaje w okolicy 30tys brutto. Jaki jest sens szukania igły z 2005r za 33,5tys? Ludzie trzeba rozszerzyć horyzonty z zdjąć klapki z oczu. Pozdrawiam
                                      Nie kazdy chce polisinga jezdzonego przez chlopaczka ktory ma w dupie to auto, bo jego i tak nigdy nie bedzie stac chocby na 20 letniego Golfa, albo jest starym chujem ktory twierdzi ze jego i tak z tej roboty nie wypierdola, wiec auto to jeden wielki syf, do sprzedazy odpicowany.

Druga sprawa, te po 30 to masz Minty albo Ambienciaki. Masz Eleganca z dodatkami typu navi, xenon, DSG 2.0TDI z 2008 za 30kpln :twisted:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8160
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez loyd
                                        z silnikiem 1.9TDI

Mój szwagier zawsze powtarza - tedeik to tedeik. Nigdy nie będzie takiego dobrego silnika (mówi oczywiście o 1.9).
                                        kupiłes Tsi, a teraz pewnie chętnie bys się podpiał pod jakies TDI :diabelski_usmiech
                                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

Szczególnie jak czytam o korbowodach wychodzących bokiem :wink:

Komentarz

• parasite
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1368

Zamieszczone przez loyd

Kult nie kult, ale faktem jest, że stary strucel TDI jak tu niejedni piszą objedzie jeszcze kilka razy wasze "funkiel nówki" TSI , a nie jeden stary strucel Audi 80 będzie ładniej wyglądał za kilka-kilkanaście lat niż wasze "nówki" obrośnięte rdzą 8)
                                            AGR 112KM, 232Nm
                                            Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• exportsubripp
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 304

Zamieszczone przez parasite
                                              Zamieszczone przez loyd

Kult nie kult, ale faktem jest, że stary strucel TDI jak tu niejedni piszą objedzie jeszcze kilka razy wasze "funkiel nówki" TSI , a nie jeden stary strucel Audi 80 będzie ładniej wyglądał za kilka-kilkanaście lat niż wasze "nówki" obrośnięte rdzą 8)
                                              moj kuzyn kupil w tym samym czasie tylko troche wczesniej octavie taka sama tylko w kombi i z silnikiem 1.9 tdi 105 km , zaraz po gwarancji i przy przebiegu 80 tys km cos mu tak sie sypneło w silniku że ponoć bokiem przez błotnik aż wywaliło jakieś części, rozwaliło cały silnik , hahahaha , masakra , a dal za swojego super hiper trwałego diesla o 11 tys wiecej w salonie niż ja

[ Dodano: Wto 10 Lip, 12 10:46 ]
                                              ps.
                                              juz go nie ma, wymienil silnik i pozbyl sie go , jacys handlarze wzieli go z pocałowaniem reki

Komentarz

• parasite
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1368

Zamieszczone przez loyd

moj kuzyn kupil w tym samym czasie tylko troche wczesniej octavie taka sama tylko w kombi i z silnikiem 1.9 tdi 105 km , zaraz po gwarancji i przy przebiegu 80 tys km cos mu tak sie sypneło w silniku że ponoć bokiem przez błotnik aż wywaliło jakieś części, rozwaliło cały silnik , hahahaha , masakra , a dal za swojego super hiper trwałego diesla o 11 tys wiecej w salonie niż ja

[ Dodano: Wto 10 Lip, 12 10:46 ]
                                                ps.
                                                juz go nie ma, wymienil silnik i pozbyl sie go , jacys handlarze wzieli go z pocałowaniem reki
                                                Tak,a kolega z tego forum kupił nówkę, która prosto nie potrafi jeździć. I co chcesz się licytować? Nie mów hop bo jeszcze i Tobie silnik po kilkudziesięciu tysiącach km będą musieli wymieniać :P Przez te 80 tyś km to na bank już się ta różnica wyrównała w kosztach paliwa. Z resztą ja nie mówię o nowych tylko o starych "struclach". Niech sobie każdy kupuje co chce. Jak ktoś chce nówkę to ok, ale się nie dziwię ludziom poszukujących starych TDI.
                                                Ja się usilnie zastanawiam nad jakimś nowym autem ale jak dla mnie na prawdę nie ma co kupić.

Handlarze się ucieszyli bo pewnie buda zdrowa a im jeszcze sprezentował nowy silnik. Też bym się ucieszył.
                                                AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• Zorr
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2110

Zamieszczone przez loyd

a niby czemu stary strucel 1.9 TDI ma objeżdżać TSI?

exportsubripp
                                                  problem ze sprzedażą upatruję w bzdurach wypisywanych na różnych forach typu: że 1.2 to za mały silnik do takiego samochodu (1.9 w TDI dobry ale już 1.2 TSI be)
                                                  kolejna bzdura to stopień wysilenia tego silnika, że niby za bardzo wyżyłowany (1.2, 1.4, 1.8 tsi wszystkie mają ~87KM z litra)
                                                  kolejna bzdura to wyżej przytoczona wypowiedź o objeżdżaniu TSI przez stare TDI
                                                  itd itd...
                                                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• parasite
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1368

Zamieszczone przez Zorr
                                                    kolejna bzdura to wyżej przytoczona wypowiedź o objeżdżaniu TSI przez stare TDI
                                                    Poczekamy, zobaczymy ile będzie tych TSI z przebiegiem ponad 400 tyś. km. Wtedy sobie możesz bzdurować. Teraz niektóre nie mogą nawet do 100 tyś. dojechać, ale to samo się tyczy nowych diesli.
                                                    Z objeżdżaniem chodzi oczywiście o przebieg. :P
                                                    AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

Pracuję...