Zapraszam na bloga - Z punktu widzenia handlarza samochodami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rolka
    Drive
    • 2012
    • 72

Zamieszczone przez Wally
    Nie napinać się Panowie
    Jak się nie napinać jak się czyta takiego ...... :czerwona:

Komentarz

• Wally
      RS
      • 2012
      • 3796
      • Volkswagen

Zamieszczone przez rolka
      Jak się nie napinać jak się czyta takiego ...... :czerwona:
      zgadzamy się ale po co śmietnik robić z fajnego tematu....
      wejdzie jeden z drugim i z tego będzie...
      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• kropeck
        RS
        • 2009
        • 2319
        • Octavia II (1Z3)
        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Świetny blog. Lubię ten rodzaj humoru i opisów. Czekam z niecierpliwością na kolejne wpisy :-)
        Pozdrawiam,
        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

skup, bardzo fajny blog.
          Widac ze masz lekkie pióro :0 Fajnie sie to czyta i proszę o ... więcej !!!
          A naszym forumowym krzykaczem, czyli niejakim kazikiem4x4, nie zawracaj sobie głowy. On jest najmadrzejszy i najpiękniejszy oraz najlepszy. Szkoda tylko, że tylko on sam tak o sobie mysli, bo pozostali mają zgoła odmienne zdanie na ten temat
          P.S.
          Za jazdę lewym pasem również dwałabym mandaty jak złoto !! Pomijam już, że jest to wykroczenie, to jeszcze dodatkowo wyjątkowo chamskie zachowanie w stosunku do innych kierowców na drodze.
          Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez kazik4x4
            Jedna głupia naklejka a potem przez 3 godziny wiercenie całych metalowych drzwi, żeby wydłubać zamek.
            Kiedys trafisz na rowniejszego i nawet boks w przeszlosci nie pomoze Ludzie sa naprawde czasem nieprzewidywalni
            Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

A ja ostatnio kasztanowi który mojej żonie nakleił taką naklejkę jak się zatrzymała przed jego garażem na ok. minutę żeby kupić bilet parkingowy, napchałem do zamka w garażu kawałki drutu o średnicy 1,5mm i długości 15-20mm.

Jedna głupia naklejka a potem przez 3 godziny wiercenie całych metalowych drzwi, żeby wydłubać zamek.
              a może pomyślałeś o jednym podczas upustu frustracji że może nie właściciel nakleił taką naklejkę :evil:

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja ostatnio kasztanowi który mojej żonie nakleił taką naklejkę jak się zatrzymała przed jego garażem na ok. minutę żeby kupić bilet parkingowy, napchałem do zamka w garażu kawałki drutu o średnicy 1,5mm i długości 15-20mm.

jabys miał z 15 lat to ojcec powinien dupe zlać......
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

skup, dobry blok, miło się czyta

P.S. Kazik4x4 lata młodzieńcze to ty chyba masz już za sobą? :wink:
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ary
                    Rider
                    • 2011
                    • 634

skup, :kciukgora
                    kazik4x4, :kciukminus
                    O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• skup
                      Classic
                      • 2012
                      • 12

Koledzy, dzięki wielkie za to, że się tu Wam wpierniczyłem znikąd i zostałem przez Was miło odebrany. Motywuje mnie to tylko do pisania dalej i z sensem. Na zaczepki Kazika4x4 nie chce mi się reagować, bo co to da, skoro on i tak wie lepiej...
                      Kolega Dato wyjaśnił kwestię prawną wadium i licytacji, więc to wystarczy. A ja byłem uczestnikiem wszystkich wydarzeń, o których piszę.
                      Pozdrawiam Was serdecznie
                      I do .. przeczytania!

(Jak dzisiaj w nocy nie padnę, to rano będzie coś nowego, ale nie mogę obiecać, bo piszę w godzinach 00:00 - 3:00 i czasem ołów na powiekach siada :-) )
                      http://blog-skup-aut-bielsko.blogspot.com/

Komentarz

• sew1981
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10986
                        • Fiat

kazik4x4, -1 za drut. Można było to inaczej załatwić.
                        skup, nie jestem fanem blogów i wypisywania swoich doświadczeń na nich, ale ten jest ciekawy z racji na tematykę, która do mnie przemawia

Komentarz

• zwolin
                          Rider
                          • 2010
                          • 656

skup, fajny styl pisania. Przyjemnie się czyta.

Widać wyraźnie, że handel samochodami to w tym kraju samonapędzająca się maszynka: kupujący szukają nieistniejących samochodów po tym jak naczytają się fałszywych opisów handlarzy, a handlarze "tworzą" nieistniejące normalnie w przyrodzie "rodzynki", żeby sprostać nierealnym oczekiwaniom potencjalnych kupujących.
                          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                          O II Tour Combi 1.6
                          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

Zwolin - bardzo celny komentarz ko

Zamieszczone przez skup
                            Koledzy, dzięki wielkie za to, że się tu Wam wpierniczyłem znikąd i zostałem przez Was miło odebrany. Motywuje mnie to tylko do pisania dalej i z sensem.[...]
                            (Jak dzisiaj w nocy nie padnę, to rano będzie coś nowego, ale nie mogę obiecać, bo piszę w godzinach 00:00 - 3:00 i czasem ołów na powiekach siada :-) )
                            No niestety, reklamę dałeś to teraz produkt musi być, albo umrzesz śmiercią naturalną :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez skup
                            Na zaczepki Kazika4x4 nie chce mi się reagować, bo co to da, skoro on i tak wie lepiej...
                            Kolega Kazik jest specyficzny. Zwykle jak go czytam mam reakcję pomiędzy olej, a fajnie - nie uważam go za skrajnie negatywną postać. Bieżącym wpisem lekko mnie naprostował i - szczerze - to nie wiem co powiedzieć. Po pierwsze nie wierzę, że sama taka sytuacja miała miejsce i nie wierzę w te druty - uważam, że się popisuje na forum jak nastoletnia łania na fb... Po drugie sama sytuacja, którą opisał jest kretyńska i niemożliwa (1 min!). Po trzecie, jeśli pisał szczerze to nie wydaje mi się możliwe, żeby jakakolwiek baba z Nim wytrzymała, więc nie wiem, o czyjej Żonie pisał... Howgh.

Pisz pisz... Dobrze idzie. Będziemy komentować. A Kazik jak mu PMS minie to może powie, że wstał lewą nogą i pie&&lił głupoty i mu przykro. A jak nie, to znowu się pośmiejemy

Komentarz

• skup
                              Classic
                              • 2012
                              • 12

Jest tekst wrzucony. Zasnąłem zaraz przed "ostatnim czytaniem". Mogłem jeszcze przez sen kliknąć "publikuj", ale rano okazałoby się, że jakieś brednie powpisywałem i w eter poszłoby "grafomaństwo" :bigyellow
                              http://blog-skup-aut-bielsko.blogspot.com/

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

"...Jelczem do Neapolu..." 1 Prawie się popłakałem :-)
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• phrix
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1000
                                  • Audi
                                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Całkiem przyjemnie się to czyta, podoba mi się taki styl. Gratki :kciukgora
                                  Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• BADYL
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2404
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

skup, dodałem bloga do ulubionych :szeroki_usmiech na serio fajnie się go czyta
                                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• t271828
                                      Elegance
                                      • 2008
                                      • 928

Re: Zapraszam na bloga - Z punktu widzenia handlarza samocho

Pomysl handlowania samochodami bez krecenia licznikow i temu podobnych oszustw jest dosc oryginalny, ale moze sie powiesc. W koncu zadowolony klient wraca. W kazdym razie zycze powodzenia.

BTW widze, ze chyba lubisz swoja prace.

Komentarz

• looker
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 1886
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Podobny blog chyba kiedyś prowadził lub nadal prowadzi właściciel firmy CAR PASJA czy jakoś tak.
                                        Udowodnił ponad wszelką wątpliwość, że ze sprowadzania dobrych aut i sprzedawania ich po cenach dających zwrot poniesionych kosztów + minimalny zarobek, nie da się wyżyć niestety. Główne kryterium potencjalnego nabywcy jest takie jak w większości państwowych przetargów: CENA !
                                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Dlatego kupuje sie tanie auto, ale albo z zamiarem, ze ma byc tanie i jest jakie jest, albo tanio ale do zrobienia.

Co do zarobku, no coz, wielkich przebitek na autach sprzedawanych za 4500zl to nie ma. To juz nie zlote czasy, kiedy Golfa 2 TD przywozilo sie do PL, a tu juz tlum kupcow licytowal sie kto da wiecej :diabelski_usmiech
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• SMOG_84
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 395

Blog genialny. Mieszkam przy giełdzie samochodowej i znam wielu twoich kolegów po fachu:
                                            większość to czarne charaktery.

Lektura bloga to sama przyjemność :bow
                                            O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• Big Wojtek
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 440
                                              • Hyundai

Dobry blog ! Tez dodałem do ulubionych. Całość przeczytałem na 2 posiedzenia. Sprawdzenie 17 letniej hondy w ASO mnie rozwaliło. Świetna narracja. Masz lekkie pióro.

I pomyśleć, ze tyle pochwał zbiera znienawidzony na kazdym forum handlarz :wink: (chodzi o profesje, nie o Ciebie konkretnie). Co nie zmienia faktu, ze jak dla mnie jesteś rodzynkiem i ja wciąz twierdzę, ze handlarz to zło :P

Komentarz

• Le-Ce
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1313
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AUM 1.8 20VT 150 KM

Każdy z nas,
                                                próbuje z otaczającej nas rzeczywistości wyłuskać chwile, warte zatrzymania,
                                                czy to w kadrze fotografi lub filmu, czy opisania.
                                                Rejestrowanie aparatem lub kamerą jest stosunkowo łatwe,
                                                wykonalne przez wszystkich.
                                                Opisywanie zdarzeń jest o wiele trudniejsze i nie wiele osób próbuje to robić.
                                                Umiejętność patrzenia z dystansu na siebie i swe poczynania
                                                lub też innych ludzi, jest nie bagatelną zaletą.
                                                Przelewanie na umownie mówiąc papier, spostrzerzenia i fakty,
                                                dodatkowo zaprawione dozą humoru stanowią nie lada wyzwanie dla piszącego.
                                                Jest także przekleństwem kłębiących się po mózgu myśli,
                                                których natłok jest czasem nie do ogarnięcia.
                                                Już sama odwaga publikacji swych tekstów,
                                                jest w Twym przypadku,
                                                godna uznania :!:

Cóż, dużo mówić,
                                                trafne spojrzenie na realia codzienności,
                                                prowokujące do uśmiechu :szeroki_usmiech
                                                Tak trzymaj :!:

Życzę wytrwałości, której jakże często braknie.
                                                Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• r2r
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4721
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez SMOG_84
                                                  Blog genialny. Mieszkam przy giełdzie samochodowej i znam wielu twoich kolegów po fachu:
                                                  większość to czarne charaktery.

Lektura bloga to sama przyjemność :bow
                                                  Własnie do momentu historii giełdzie myślałem, że trochę gość zmyśla, ale jego opis zwłaszcza o budkach z kiełbaską, i klientach w swetrach z napisem "boys", utwierdził mnie w fakcie że facet BYŁ i to WIDZIAŁ, na własne oczy - a ponadto szybko pojął te nie pisane mechanizmy działania cyrku o nazwie "giełda" i zręcznie je przelał na bloga

Przeczytałem wszystko z jednego podejścia i szkoda mi, że tak szybko zleciał czas tej lektury, czekam na więcej i więcej... :
                                                  Artur

Komentarz

• TomekRs
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1670

Gielda to jest fenomen sam w sobie. Kazdy znawca obowiazkowo z piwem, kebabem albo kielbasa. Kazdy podchodzi, oglada tylko po to, zeby powiedziec, ze za drogo albo, ze mial takie samo auto ale inne, albo, ze znajomy ma takie samo auto i naprawde jest dobre. Standardowe pytania "ile to pali"

Komentarz

Pracuję...