Samochodem we Włoskie Alpy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damian1975
    RS
    • 2012
    • 4114
    • Superb III (3V3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

r2r, rozumiem,mnie też zawiecha szarpnęła w zeszłym tygodniu,ale nic to bo w najbliższą sobotę oliwa +filtry do wymiany i na dokładkę odgrzybianie i nabijanie klimy bo przez 2 lata nic nie robiłem przy niej :x także portfel dobrze odchudzony z dutków :diabelski_usmiech

TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• mac_aaron
      Elegance
      • 2012
      • 984
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Za dwa tygodnie wyjeżdżam drugi rok z rzędu do Austrii, naprawdę warto. Ja wolę góry zwiedzać z buta, ale w tym roku też zaliczę Grossglockner. W zeszłym roku nie dałem rady czasowo, za dużo atrakcji na miejscu.
      Spanie mam w takim hoteliku http://www.hotel-quehenberger.at/ wychodzi całkiem nieźle cenowo - jakieś 54PLN/os/doba. Pokoje + własna kuchnia i łazienka. Do tego idealne położenie do jeżdżenia w różnych kierunkach w celu zwiedzania. +jezioro Zell. Polecam.

Komentarz

• r2r
        RS
        • 2008
        • 4721
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

mac_aaron, dziękuje serdecznie za cynk :!:
        Głowa wciąż szczelnie zapełnia się nowymi pomysłami, dzięki OCPkom
        Artur

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja tylko mogę zaprosić w rejon Alp Berchtesgadeńskich (lub jak wolą Berśtesgadeńskich). Od tego co pisał kol. mac_aaron jest to parę kilometrów. Trochę atrakcji jest do zwiedzania, ale polaków niewielu się uświadcza (może to i dobrze :P). Jak wygląda sprawa kosztów noclegu nie wiem - ja tutaj mieszkam od roku i pracuję. Za to sprawa kosztów knajp, jedzenia, spożywki itd wygląda dokładnie tak samo jak w Polsce. Pisaliście wyżej, że drożej itd ale moim zdaniem to nie prawda. Sznycla z frytkami można dostać za 8,5-10€, piwo nasze lokalne ~2,9. Czasem się lepiej opłaca wziąć radlera niż sok o czym przekonała się moja żona (2,9 radler, 4 sok ). Mowa jest raczej o wakacjach "stacjonarnych" (czyt. wypady w różnych kierunkach). Mamy dużo tras wędrówkowych (hasło brzmi: mamy 365 dni wędrówkowych) jak i rowerowych. Mamy muzeum pamięci zbrodni hitlerowskiej Doku oraz na 1834m dzienną rezydencję Hitlera Kehlsteinhaus na którą do 1700m wjeżdża się autobusem (jazda budzi niezłe emocje + widok z góry w każdym kierunku). Kopalnię soli, browar (który można zwiedzać), termy, góry wraz ze słynnym Watzmanem (27xx m), słynne jezioro Koenigssee (jak i wiele mniejszych), kolejkę górską Jenner, trasę Rossfeld (płatna, free od 20-21) i wiele wiele innych rzeczy które sam wciąż odkrywam. Jeżeli ktoś lubi wędrować to jest w odpowiednim miejscu. Niedługo będzie tzw. festiwal wędrówkowy czyli 24h grupowe wędrówki z przewodnikiem. Jak mówię co do cen noclegów nie wiem. Szukajcie na booking itd. Ważna sprawa to karta kuracjusza uprawniająca w każdym ważniejszym miejscu do zniżek oraz do darmowej jazdy autobusami. Dzięki temu można bez auta zwiedzić cały region nie martwiąc się o parking, ceny paliw itd To jednak nie Polski PKS więc bez obaw Pytania? Chętnie odpowiem. http://www.berchtesgadener-land.com/
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• r2r
            RS
            • 2008
            • 4721
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

crom.de, to wszystkie te informacje znajdą na pewno zastosowanie
            Artur

Komentarz

Pracuję...