Czyli procedura jest taka, ja ten kwit w śmietnik, oni mnie do sądu, a tam podpieram się wyrokiem trybunału konstytucyjnego z 12 marca i nie płace. Czy źle to rozumiem .
natash, jak na razie w moim przypadku procedura nie reagowania na pisma z SM skończyła sie na dwóch wezwaniach w tym jedno ze stawiennictwem u nich w siedzibie.
Minęło już 180dni od popełnienia wykroczenia i SM nie może już wystawić mandatu, czekam czy skierują sprawę do sądu aczkolwiek wątpię ponieważ nie leży już to w ich interesie ponieważ ewentualny mandat i grzywna wystawiona przez sąd trafia do budżetu państwa a nie gminy więc SM zrobi robotę za free, zobaczymy jakie mają procedury i czy muszą obowiązkowo kierować takie sprawy do sądu czy po prostu odpuszczają temat :wink:
czekam czy skierują sprawę do sądu aczkolwiek wątpię ponieważ nie leży już to w ich interesie ponieważ ewentualny mandat i grzywna wystawiona przez sąd trafia do budżetu państwa a nie gminy więc SM zrobi robotę za free, zobaczymy jakie mają procedury
procedurą jest KPoW i nie mogą odpuścić, bo to jest niedopełnienie obowiązków i działa.
westwi78 no zobaczymy, oby mieli dużo innej roboty i nie kierowali sprawy do sądu bo póki co jestem na razie tylko właścicielem a nie podejrzanym chyba że mi udowodnią ze na zdjęciu to ja :wink:
Generalnie raz sie juz zagapilem i zapłaciłem, drugi raz tez powinienem zapłacić ale jakoś nie mogę się zmotywować :szeroki_usmiech
no to i ja się włączę do tematu :diabelski_usmiech
najprawdopodobniej ten oto fotoradar stacjonarny
www.google.pl/maps/@52.307692,21.075634,3a,75y,310.08h,74.01t/data=!3m4!1e1!3m2!1suq4gMENPXLx5F90Oq0nG6g!2e0?hl= pl (wkleić cały link)
znajdujący się tu - Trasa Toruńska, na wysokości CH "Targówek", jadąc równolegle do trasy S8 w kierunku ul. Głębockiej, ogr. 60 km/h
strzelił do mnie wczoraj - prędkość koło 100 - jak go zobaczyłem zdążyłem tylko odwrócić głowę (błysku nie widziałem :wink: ) nie hamowałem, bo i tak już było za późno
i teraz pytanie - jak mnie strzelił i będzie widoczny ryjek to po ptakach i nie będę dyskutował, bo i tak na koncie jest zero
ale jeżeli strzelił a na zdjęciu będzie widać tylko tył/bok mojej głowy (praktycznie nie do rozpoznania ) to co radzicie zrobić ? kurak jest na mnie i żonę (która nie ma prawa jazdy)
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
1. przyjąc mandat i z bańki
2. olać całkowicie temat i nie odpowiadać na żadne pisma a nóż się uda a jak nie to najwyżej sprawa zakończy się w sądzie i oprócz mandatu dostaniesz 80zł kosztów sądowych :wink:
2. olać całkowicie temat i nie odpowiadać na żadne pisma a nóż się uda a jak nie to najwyżej sprawa zakończy się w sądzie i oprócz mandatu dostaniesz 80zł kosztów sądowych :wink:
mandat jak mówiłem nie problem - bardziej chodzi mi o uniknięcie punktów :wink:
nie ma to jak czyste konto :szeroki_usmiech
To wybrać opcję c - nie wiem kto prowadził i chcę zapłacić 100zł więcej/500zł bez punktów.
To wybrać opcję c - nie wiem kto prowadził i chcę zapłacić 100zł więcej/500zł bez punktów.
znając życie to się mogą skusić :diabelski_usmiech
Panowie a co jest w sytuacji gdy na wysokości fotoradaru jest wyprzedzane drugie auto ,przyjmując ze wyprzedzający ma większą prędkość ,fotoradar robi fotkę i tu teraz pytanie , komu przyjdzie fotka ,wyprzedzanemu czy wyprzedzającemu ? bo moim zdaniem taka fotka powinna iść z automatu do kosza ze względu na błędny pomiar , a co jeśli przyjdzie fotka ,wiadomo będzie wykadrowana na dane auto ,czy ma sie wówczas prawo o przedstawienie pełnego zdjęcia i w tym przypadku odmówienia mandatu ??
Chyba że jest to jeden z tych nowych fotoradarów bo on niestety bydlak nawet wskazuje pas na którym zrobił zdjecie :roll:
Wtedy takie zdjęcie jest niestety wysyłane do ustrzelonego :cry:
NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Panowie jestem współwłaścicielem auta z ojcem, on dostał pismo żeby się stawić w ciągu 7 dni i wskazać kto prowadził, odpuściliśmy temat, wczoraj dostał pismo, żeby się stawić i zapłacić karę porządkową i wskazać kierującego. Co robić? Można to jakoś przeskoczyć, są jakieś kruczki prawne?
Komentarz