Zamieszczone przez oolsztyniak
Mandaty, fotki z ITD lub SM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez westwi78Mandat dostała?
Pewnie się zagapilem albo zaskoczyło mnie to żółte światło ;-)
Albo jakaś Pani szła w mini... :-DByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakBo ja pamiętam :roll:
Pewnie się zagapilem albo zaskoczyło mnie to żółte światło ;-)
Albo jakaś Pani szła w mini... :-D
Zamieszczone przez piotrek_osPewna "Pani" wracając z kościoła koło domu zostaje zatrzymana do kontroli - nie ma przy sobie dokumentów, bo nie wzięła torebki - POlicjanci ją spisują...i po 2 min dostarcza dokumenty bo miejsce "akcji" jest nad jej posesja... - wypisują mandat za bark dokumentów. I tu pytanie czy to byli "ludzie" czy maszynki.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4przecież dostał za wjazd na czerwonym, poczytaj jeszcze raz dokument :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aBencjuszpiotrek_os napisał/a:
Pewna "Pani" wracając z kościoła koło domu zostaje zatrzymana do kontroli - nie ma przy sobie dokumentów, bo nie wzięła torebki - POlicjanci ją spisują...i po 2 min dostarcza dokumenty bo miejsce "akcji" jest nad jej posesja... - wypisują mandat za bark dokumentów. I tu pytanie czy to byli "ludzie" czy maszynki.....
Tak z ciekawości, czego byś oczekiwał w takiej sytuacji ?
Komentarz
-
-
Mam pytanie do "znawców".
Jak to się ma do wszystkiego jeśli do wyboru wypisania mandatu mamy 3 opcje.
1. Wypełnia właściciel wskazując sprawcę.
2. Wypełnia Sprawca
3. Nie wiadomo kto był sprawcą
W pkt 1 i 2 jest 400 zł i punkty
W pkt 3 jest 500 zł bez punktów
Na jakiej podstawie i zasadzie wystawiany jest wyższy mandat? Bo co?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Pytanko do obeznanych dostalem 3 mandaty(wyjazd nad morze) łacznie 700zl byly pisma bajery itd i zbilem to na 400zl zaplacilem 200zl,po jakims czsie przyszedl nastepny ktorego juz nie zaplacilem wszystko dzialo sie pazdziernik 12r,i co teraz?Placic?,Czekac?Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakNa jakiej podstawie i zasadzie wystawiany jest wyższy mandat? Bo co?
paweł2, jak już przyjąłeś, a zapłaciłeś połowę to komornik upomni się o resztę :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Pytanko do obeznanych dostalem 3 mandaty(wyjazd nad morze) łacznie 700zl byly pisma bajery itd i zbilem to na 400zl zaplacilem 200zl,po jakims czsie przyszedl nastepny ktorego juz nie zaplacilem wszystko dzialo sie pazdziernik 12r,i co teraz?Placic?,Czekac?
- dostałeś 3 mandaty za 700 i zbiłeś na 400 i potem przyszedł 4-ty ? czy przyszło przypomnienie że zapłaciłeś tylko 200 z 400 ?
Generalnie zapłacić tak czy siak musisz możesz płacić "ratalnie" ( w teorii powinieneś poprosić właściwy organ o rozłożenie na raty) ale jak będziesz spłacał po trochę to mandat nie pójdzie do egzekucji czyli do poborcy skarbowego właściwego dla Twojego urzędu skarbowego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarz100 (czasem 200zł) dorzucane jest z art. 96 par 3 kodeksu wykroczeń - celowe niewskazanie sprawcy wykroczenia
Nie rozumiem dlaczego tak jest skoro jak możesz celowo nie wskazać sprawcy jak samochód kierowców ma 4 , nie jest prowadzona ewidencja kiedy i kto jedzie - więc jakie tu "celowe niewskazanie sprawcy"?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakZamieszczone przez cysterniarz100 (czasem 200zł) dorzucane jest z art. 96 par 3 kodeksu wykroczeń - celowe niewskazanie sprawcy wykroczenia
Nie rozumiem dlaczego tak jest skoro jak możesz celowo nie wskazać sprawcy jak samochód kierowców ma 4 , nie jest prowadzona ewidencja kiedy i kto jedzie - więc jakie tu "celowe niewskazanie sprawcy"?
Komentarz
-
-
Trójka wyemitowała, krótki program w którym przyjrzała się konsekwencjom wyroku Trybunału Konstytucyjnego z dnia 12.03.2014 w którym sędziowie uznali wezwania alternatywne (tzw quizy A,B,C,D) dotyczące fotoradarów i mandatów za złe parkowanie, za wysyłane bez podstawy prawnej, czyli bezprawne. Red. Tomasz Jeleński z PR III podszedł do sprawy precyzyjnie i rzeczowo, weryfikując także u profesorów prawa, czy autor niniejszego bloga ma rację, publicznie twierdząc, że na podstawie tezy wyroku opublikowanej na oficjalnej stronie Trybunału Konstytucyjnego każdy obywatel, który otrzymał takie wezwanie-mandat ma prawo je wyrzucić do kosza i nie może być ukarany, a każdy już ukarany mandatem lub grzywną sądową może od dzisiaj upomnieć się o unieważnienie kary, o zwrot bezprawnie zabranych pieniędzy, o zwrot punktów i o odszkodowanie czy zadośćuczynienie. Audycja nie pozostawiła wątpliwości - budżet państwa i budżety gmin powinny zwrócić bezprawnie przyjęte środki.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
rob555, no zobaczymy jak będzie z tymi fotoradarami, tymczasem przyszły do mnie juz dwa zawiadomienia ze SM, ostatnie zawiadomienie z obowiązkowym stawiennictwem z tym ze bez pouczenia co będzie jak się nie zjawia wiec czekam nadal na rozwój sytuacji :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
natash, za pierwszym razem się do nich odezwałem z tym że po 180dniach i sprawa skończyła się w sądzie, finał to 450zł.
Teraz ich całkowicie olałem i czekam na rozwój wydarzeń, w pouczeniu nic nie było na temat sankcji gdy nie zjawię się na przesłuchaniu tak więc czekam dalej na ich kolejny już trzeci krok. :wink:
P.S. może odpuszczą :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Liczników ÅwiateÅ na skrzyżowaniu K6 z ul. Orzeszkowej nie bÄdzie. Po interwencji starosty wejherowskiego i wczorajszego protestu, na którym pojawiÅo siÄ okoÅo 100 osób wiadomo, że Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad rozważy jedynie obniżenie na "pechowym" odcinku limitu prÄdkoÅci do 50 km /h. Kierowcy sÄ oburzeni, bo ich zdaniem to żadne rozwiÄ zanie problemu. Mandatów nie zapÅacÄ i bÄdÄ walczyÄ o swoje w sÄ dzie.
to jest "hit", mnie już 2x dorwało tam i płaciłem. Ulgowo, trochę mniej, bo tam pojechałem do nich, ale zapłaciłem, bo nie chciało mi się z nimi po sądach użerać. Wyjątkowo upierdliwi są w Wejherowie w SM . Ale te światła to czysta chamówka. Zobaczcie na tym filmie jak ta policja hamuje, ledwo....udaje się stanąć radiowozowi. wystarczyłoby 50 km/h postawić, faktycznie. jak jedziesz 70 parę to nie ma szans na normalne wyhamowanie, żeby nie znaleźć się nosem na szybie, albo żeby nikt w Ciebie nie wjechał. jakieś 2,5 sek się pali pomarańczowe. Już nastukali ponad 5 tyś mandatów, czyli 1,5 mln złotych. O to chodzi, gnojstwo i tyle mające zarobić jak najwięcej.
Komentarz
-
Komentarz