kazik4x4, +1
Mandaty, fotki z ITD lub SM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kazik4x4robreg, no taaaa, warszawiok jedzie to sie chowajta chamy w chałupach... Całe sto pińć kuni pod masko to bedzie deptoł ino sie kurzyć bedzie
O tym, z jakimi prędkościami ja zwykłem się poruszać pod obszarze niezabudowanym pisałem wcześniej, ale chyba bardzo ciężko to zauważyć.
Zamieszczone przez kazik4x4Poza tym, jaśnie panu nie każą zwolnić do 40 czy 50 ale raptem do 70 na dystansie 500m, więc nie każą Ci się wlec 70 przez pół powiatu.Zamieszczone przez robregDK10, ZTCP na odcinku Bydzia-Wałcz, stało (o ile jeszcze nie stoi) parę zabiegów w stylu:
D-51:automatyczna kontrola prędkości
B-33: ograniczenie prędkości 70
D-42: obszar zabudowany
D-6: przejście dla pieszych
D-43: koniec obszaru zabudowanego
cały ten teatrzyk ustawiony na odcinku może 500m, w szczerym polu, gdzie ktoś postawił DWIE chałupy!!!
Dawno temu w komedii "Nie lubię poniedziałku”, padło bardzo dobrze oddające moje wątpliwości zdanie: „Dżentelmen jezdni jest przyjacielem przechodnia. Ale jezdnia to nie pastwisko..."
Skoro przeszliśmy do wycieczek osobistych, temat z Twojej strony uznaję za wyczerpany.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez wesolWydaje mi sie ze jesli znaki nie stanowia inaczej to od 22.00 do 6.00 w miescie obowiazuje ograniczenie do 60 km/h a od 6.00 do 22.00 obowiazuje 50 km/h.bo to obowiązuje 23-5 .
Pomylilem z cisza nocna ktor ajest od 22 do 6 a szybciej mozna od 23 do 5 tak jak podales.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
pytanie:
miałem do zapłacenia mandat (dostałem od drogówki) zapłaciłem go przez internet, w tytule przelewu podałem swoje dane i numer pesel, dzisiaj się dowiedziałem ze powinienem podać jeszcze numer mandatu
jak myślicie, czy skapną się po tytule przelewu ze to o moje 100 zł mandatu chodziło czy potraktują moją wpłatę jako darowiznę i i tak komornik mnie będzie ścigał?
Komentarz
-
-
ksyniu22, najpierw zapuka do Ciebie US (i nie komornik, bo ten jest w sądach, tylko poborca skarbowy). Jeśli to zrobi, drukujesz potwierdzenie przelewu i grzecznie do pani/pana poborcy z kwitkiem w zębach. Da radę się z tego wyplątać, choć prościej byłoby, gdybyś sam nr mandatu wpisał - nadawcę mogliby pobrać z danych autora przelewu.
W łatwiejszym przypadku zorientują się, ale nie muszą. Mandaty to jedno, niezaksięgowane przychody to drugie, nie zawsze pomiędzy tymi działami komunikacja w urzędach wojewódzkich przebiega jak należy.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
ksyniu22, żeby była jasność: mandat powinien pójść do urzędu wojewódzkiego. Jak tam nie trafi, UW kieruje sprawę do Urzędu Skarbowego celem egzekucji skarbowej, czy karno-skarbowej. Jak Twojej wpłaty UW nie namierzy, odezwie się do Ciebie US - to gwoli wyjaśnienia, byś wiedział gdzie szukać.
Aha - UW to będzie urząd właściwy miejscu ujawnienia wykroczenia. US to będzie urząd właściwy miejscu Twojego zameldowania - żeby było jeszcze ciekawiej ;-)
Powodzenia, grzecznie i spokojnie podejdź do sprawy, a raczej nic złego Cię nie spotka. Tam też pracują ludzie.Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
ksyniu22, spokojnie, jak podałeś pesel to wszystko gra :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
rafiki, Znasz moje zdanie :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
targuj sie. Ja ten moj mandat juz zaplacilem wlasnie wczoraj. Napisalem ze sie nie migam ale ze jestem dobrym kierowca i z enie prulem jakos mega szybko i takie tam i mi ze 175 zl zmniejszyli na 100 zl. Zaplacilem i po sprawie. Zasadniczo to zrobilismy ze ten mandat na moja żone poszedl ale to nie wazne jest.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiCzerwone światło, propozycja 500 zł + 6 punktów. Nie widać kto jechał, bo ciemno było. Targować się czy olać ich?
Komentarz
-
-
rafiki, i oczywiście wiesz również, że wcześniej było pomarańczowe przez kilka sekund prawda ?
To jaka była ta prędkość, że te 2 kolory Cię nie zatrzymały ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
generalnie to i tak juz nie ma znaczenia ale nie pochwalam rownież jazde na czerwonym czy na pomaranczowym. Tak nawiasem mowiac to taki mandaci grozi nawet za to pomaranczowe swiatlo. Takie przeginanie nie jest niczym dobrym bo tak sobie przeginamy i przegnamy a zachwile bedzie jazda jak w Indiach nie wazne jaki kolor wazne zejestes silniejszy albo jak w Rosji.
Jedynie co to tak jak pisalem napisz pismo ze to nie ty byles. Podaj ojca, zona albo kogos innego jesli szkoda ci punktów. Ta drug aosoba niech napisze ze to sie tak raz stalo ze cos tam cos tam i prosisz uprzejmie o obnizenie mandatu i nauczke przyjmujesz i obiecujesz poprawe.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
wesol, ja mogę napisać, że nie wiem kto jechał i nic mi nie zrobią, bo na zdjęciu widać tylko światła i tablice. Godzina wykroczenia to 22:44
[ Dodano: Pią 12 Gru, 14 21:33 ]
Punktów mi specjalnie nie szkoda, bo jakoś nagminnie nie łapię (raptem 3 mandat w ciągu 4,5 roku), bardziej mi szkoda $ :twisted:
Komentarz
-
Komentarz