pic2ek, nigdy w życiu nie przeleciałeś na czerwonym?
Mandaty, fotki z ITD lub SM
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez pic2ekZamieszczone przez rafikibishop, Poza tym komentarze w stylu "obudź się" są nie na miejscu, bo nie wiesz jak jeżdżę...
Mam nadzieję, że zapłacisz i tak te 500 a to i tak niestety za mało.
Nie ma co bić piany.
Rafiki, jak Ci punktów nie szkoda, nie ma co kombinować. Tak będzie chyba uczciwiej... (dałoby się pewnie do tego mojego zdania wypowiedź Kwinty podpasować, ale za późno jest, bym to ładnie wykonał).
[ Dodano: Nie 14 Gru, 14 23:36 ]
Zamieszczone przez lookerrafiki, i oczywiście wiesz również, że wcześniej było pomarańczowe przez kilka sekund prawda ?
To jaka była ta prędkość, że te 2 kolory Cię nie zatrzymały ?Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
odkąd mi się pierwszy syn urodził, NIGDY nie przejechałem na czerwonym!
I mówię tu tylko o światłach a nie o innych przewinieniach. Jestem wyczulony na czerwone ponieważ jadąc do domu muszę przejechac przez skrzyżowanie ze światłami, i wielokrotnie widziałem ruskie tiry przejeżdżające na czerwonym.
Zamieszczone przez robregustaw pluton egzekucyjny i przykładnie rozstrzelaj kolegę Rafikiego na centralnym placu Łowicza!
Zamieszczone przez robregNie ma co bić piany.
Zresztą kolega Kazik też to fajnie ujął :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pic2ekodkąd mi się pierwszy syn urodził, NIGDY nie przejechałem na czerwonym!
Raz mi sie w zyciu zdarzylo zamyslec i przestrzelic przez czerwone...i bardzo sie ciesze ze nic nikomu sie nie stalo.
Tak to w zyciu bywa ze czasem glupoty wychodza nieswiadomie. Nie ma co ludzi od razu na rostrzelanie wysylac...bez przesady.
BTW: Przy dzisiejszej automatyzacji zrobic system ktory SAM Ci zahamuje przed czerwonym....zaden problem.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pic2ekno właśnie widać po tym i następnym poście jak jeździsz.
Mam nadzieję, że zapłacisz i tak te 500 a to i tak niestety za mało.za to jak Cię złapią liczę na to, że dowalą Ci razy trzy 8)
Zamieszczone przez pic2ekodkąd mi się pierwszy syn urodziład:
Rafiki ja dostałem fotkę za czerwone bo każdemu może się zdarzyć.
Poczytałem sporo prasy na ten temat, generalnie jeśli chodzi o mandat za prędkość to można sporo "wynegocjować" i odpuścić sobie płacenia ale jeśli chodzi o czerwone to raczej będzie słabo chociażby ze względu, że to fotoradar stały a pewnie zdjęcia są dwa, pierwsze na linii zatrzymania a drugie już dalej.
Ja dostałem propozycję 500 i 6 pkt jak Ty, odpisałem, że się kajam z tego powodu i dostałem 300 i 6 pkt - też boli.
Generalnie nie odpisuj na ich druczku, napisz sam jak Ty to widzisz i czekaj na odpowiedź.
Ja napisałem, że nie znam topografii miasta, że to pierwsza taka wtopa i dodatkowo zadzwoniłem do SM - ogólnie nie wysyłali mi nawet mandatu (bo nie chciałem) - podali mi co i ile i gdzie mam zapłacić, zwrotnie dostałem potwierdzenie faxem i jest git.
Znaczy git nie po 300 lżejszy ale "podatek drogowy" odprowadzony :-)
A mądralami bez przewinień i wykroczeń się nie martwByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
ma być bez wycieczek osobistych więc napiszę tak:
Zamieszczone przez oolsztyniakA ja mam nadzieję, że przyjdzie kryska na matyska :-) i jak złapią Ciebie to przepłacisz to prawkiem,
Zamieszczone przez oolsztyniakjak Ty co nigdy nie mieli żadnego przewinienia, żadnego przekroczenia prędkości, linii ciągłej czy przejechania na żółtym
Zamieszczone przez pic2ekI mówię tu tylko o światłach a nie o innych przewinieniach.
Zamieszczone przez oolsztyniakStrach pomyśleć co by było gdyby urodziła Ci się córkaad:
Ależ oczywiście, że łamię przepisy jak każdy z nas :!: . Ale jazda dla mnie na czerwonym to :zastrzelic
Dla mnie koniec tematu.
Komentarz
-
-
oolsztyniak, ja się nie martwięzobaczę czy coś z tym zrobię
pic2ek, wg Ciebie wjechałem na czerwonym z premedytacją, tak? Oczywiście tam byłeś i wszystko widziałeś, co więcej, po 3 tygodniach doskonale to pamiętasz? Gratuluję pamięci.Zamieszczone przez pic2ekDla mnie koniec tematu.
Komentarz
-
-
Panowie, nie przesadzajcie, wjazd na późnym żółtym a praktycznie już na czerwonym to nie koniec świata, oczywiście wzrasta zagrożenie, wszystko jest uzaleznione od synchronizacji świateł, jak wiadomo czasami trzeba czekać kilkanaście sekund na zmiane świateł mimo że strona przeciwna ma już czerwone a nie raz dosłownie 2-3sek tak więc panowie proszę sie nie nakręcać :wink:
Co innego jak ktoś z premedytacją pakuje się na skrzyżowanie mimo że już sie świeci czerwone a kierownik miał mozliwość wyhamowania :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaCo innego jak ktoś z premedytacją pakuje się na skrzyżowanie mimo że już sie świeci czerwone a kierownik miał mozliwość wyhamowania :!:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, U mnie na Księcia Józefa jest to samo, goście lecą w stronę miasta i w dupie mają sygnalizację, u mnie już zielone od kilku sek a tamtych nawet to nie rusza, wystarczy tylko nie popatrzeć w prawo i nieszczęście gotowe, dlatego wjeżdżając na skrzyżowanie trzeba sie rozglądać mimo ze mamy zielone lub trzecią fazę żółtego :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
http://moto.onet.pl/aktualnosci/wyro...277-km-h/3enkq a to przekroczenie o 277 km/ h widzieliście? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Akcji ciąg dalszy, dostałem foto, na którym to nie widać twarzy, kto prowadzi. Jechaliśmy 3 osoby dorosłe pół roku temu, poprosiłem o zdjęcie na podstawie którego będę mógł wskazać kto prowadził auto, bo było to bardzo dawno i nie pamiętam, postraszyli mnie że mam wskazać na podstawie tego i tyle, jeszcze raz poprsiłem o zdjęcie, bo jechałem z siostrą i ojcem i nie mogę ich wskazać, jak nie jestem pewny które z nas prowadziło, bo jest to nie zgodne z prawem, ponieważ nie mogę działać na niekorzyść rodziny. Dziś dostałem jakieś wezwanie z prokuratury o areszt tymczasowy :roll: . Chyba będę musiał wskazać siebie, chociaż nie wiem kto prowadził, co za chory kraj. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashDziś dostałem jakieś wezwanie z prokuratury o areszt tymczasowyad:
Biorą Ciebie na zastraszenie i liczą że się przyznasz lub wskażesz kierującego... chyba wiesz co robić ... :wink:
"W polskim prawie nie istnieje żaden przepis, który upoważniałby służby do wymuszania przyjęcia mandatu karnego - zaznaczono w stanowisku Sejmu i dodano w nim m.in., że istnieje możliwość odmowy przyjęcia mandatu, co przekazuje sprawę do rozpoznania przez niezależny organ, jakim jest sąd" ...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
art.1 par. 2 kpow. stanowi: "Sprawca czynu zabronionego nie popełnia wykroczenia jeżeli nie można mu przypisać winy w czasie czynu" ... !!!
Nie ma podstaw prawnych adresowanie do właściciela lub posiadacza pojazdu przez uprawniony organ alternatywnego żądania wskazania, komu został powierzony pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie albo przyjęcia mandatu karnego za popełnione wykroczenie drogowe. Jeżeli organ nie ma wątpliwości, kto jest sprawcą wykroczenia drogowego, co jest warunkiem koniecznym ukarania go mandatem karnym w postępowaniu mandatowym, nie może jednocześnie podejmować czynności zmierzających w kierunku ujawnienia innego sprawcy tego wykroczenia. Z drugiej strony, jeżeli organ ma wątpliwości co do tego, czy sprawcą wykroczenia jest właściciel lub posiadacz pojazdu, to nie może go ukarać mandatem karnym. itd ...poszukaj w tym temacie.
Prawo do obrony, to jedna z głównych zasad wymiaru sprawiedliwości gwarantująca obwinionemu prawo do milczenia i wolność od samooskarżenia, prawo osobistego uczestniczenia w rozprawie, wykazania swej niewinności i wskazania podczas procesu sądowego wszelkich okoliczności przemawiających na korzyść (tzw. inicjatywa dowodowa), a także prawo korzystania z pomocy obrońcy reprezentującego jego interesy. Prawo do obrony jest fundamentalnym prawem obywatelskim gwarantowanym Konstytucją RP oraz przepisami konwencji międzynarodowych, które Polska podpisała i ratyfikowała, a które przez to stały się częścią wewnętrznego porządku prawnego (art. 8 ust. 2 Konstytucji RP). Przepis art. 42 ust. 2 Konstytucji RP gwarantuje każdemu, przeciwko komu jest prowadzone postępowanie karne, prawo do obrony, we wszystkich stadiach tego postępowania. W piśmiennictwie podkreśla się doniosłość tego uprawnienia, które w istocie swej jest „prawem do ochrony jednostki przed wszelkimi ingerencjami w sferę wolności i praw, jakim zagraża bądź ze swej natury powoduje proces karny. Jest to zatem prawo do obrony człowieka, a nie jego roli czy statusu w procesie karnym. Prawo to zabezpiecza art. 14 ust.3.lit (g) Międzynarodowego Paktu Praw Obywatelskich i Politycznych uchwalonego w wyniku konferencji ONZ w Nowym Jorku, na mocy rezolucji Zgromadzenia Ogólnego nr 2200A (XXI) z 16 grudnia 1966 roku , w którym wymienia się minimalne gwarancje prawa do obrony. Polska ratyfikowała Międzynarodowy Pakt Praw Obywatelskich i Politycznych w 1977. Oskarżony ma prawo m.in. do: nieprzymuszania do zeznawania przeciwko sobie lub przyznania się do winy. Biorąc powyższe pod uwagę żadna służba nie ma prawa domagać się od kogokolwiek udowodnienia własnej niewinności ani dokonania samooskarżenia odnośnie jakiegokolwiek wykroczenia. itd ...
To nie Ty musisz udowadniać ...to Tobie muszą udowodnić :twisted:
daj znać jak ta hucpa się skończy....PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ja im tak napisałem swego czasu:
Kod:W nawiązaniu do wezwania o Sygnaturze XXX, dostarczonego do mnie 06.11.2014. Dlaczego Państwo wywierają na mnie nacisk na wskazanie kierującego, kiedy nie dostarczono zdjęcia przedstawiającego twarz kierującego, a Państwa obowiązkiem jest wskazanie winnego nie moim. Na jakiej podstawie mam po 3,5 miesiącach od momentu wykroczenia pamiętać kto o godzinie 10:19:09 prowadził auto, gdy jest to auto prywatne, nie mam obowiązku prowadzenia ewidencji, kto w danej minucie prowadzi pojazd? Wiem natomiast, kto w dniu zdjęcia mógł być potencjalnym kierowcą, ale w związku z tym, że trzy pozostałe osoby dorosłe są członkami mojej najbliższej rodziny (żona, siostra, ojciec), nie mogę ich wskazać, nie będąc pewnym, że to akurat któraś z nich prowadziła auto, a w przypadku dostarczenia przez Państwa wyraźnego zdjęcia, mogłoby się okazać, że to nie ona i mogłoby to stanowić podstawę do wszczęcia postępowania przeciwko bliskiej mi osobie, działając na jej nie korzyść, a mnie na sankcje związane z fałszywym wskazaniem winnego. Bardzo proszę o przysłanie zdjęcia, w którym jednoznacznie będę mógł wskazać, kto był kierowcą pojazdu w chwili wykroczenia w celu uregulowania mandatu przez osobę winną, widniejącą na zdjęciu nadesłanym przez Państwa.
[ Dodano: Sro 28 Sty, 15 12:09 ]
Dostałem taki kwitek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashBardzo proszę o przysłanie zdjęcia, w którym jednoznacznie będę mógł wskazać, kto był kierowcą pojazdu w chwili wykroczenia w celu uregulowania mandatu przez osobę winną,
... tylko kogo oni chcą aresztować ??? właściciela pojazdu, tak bez powodu - właściciela pojazdu, który CHE wskazać winnego ale nie może bo nie wie kto był za kierownica samochodu (przecież nie musiał w tym czasie jechać w aucie) itd... maja na to dowody, że to on kierował ???... gdzie zdjęcie twarzy kierującego ??? Bzdura do kwadratu ! Ewidentna próba zastraszenia :evil:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
natash, no to też ciekawe, że pokrzywdzonego chcą zamknąć :shock:Zamieszczone przez natashpoprosiłem o zdjęcie na podstawie którego będę mógł wskazać kto prowadził auto, bo było to bardzo dawno i nie pamiętam, postraszyli mnie że mam wskazać na podstawie tego i tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiodmawiam przyjęcia mandatu
I nie legitymujmy działań Straży Miejskiej nazywając mandatem coś co mandatem nie jest – to błąd."
"Nie można karać za zdjęcie jeśli się nie ustaliło sprawcy bez wątpliwości, jeśli się nie wystawiło prawidłowo mandatu i jeśli się obywatela nie pouczyło należycie o przysługujących mu prawach. Nie musimy się samooskarżać, ludzie są podobni (bracia, ojciec z synem itd) a SM jako finansowo zainteresowany nie jest biegłym mającym uprawnienia do rozstrzygania obiektywnie tożsamości osoby na podstawie nie bardzo wyraźnej fotografiii. Może to zrobić sąd, pod warunkiem, że sprawca się stawi a oskarzyciel publiczny miał w ogóle prawo wystąpić do sądu z wnioskiem o ukaranie".PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz