Chciałem kupić tester, na allegro po 199, w chinach 26usd, płacąc revoultem po vat i opłacie 18 i tak wyjdzie 140zł. Wiadomo że bez opłat mega tanio. Może więcej towaru będzie w magazynach w de.
Zakupy w Chinach - AliExpress
Zwiń
X
-
To już było ale tylko wyrywkowo. A teraz się za to biorą i zdziwienie.
Wielu cwaniaków na tym u nas żerowało.
Sam się dąłem naciąć takiemu.
Telefon miał wystawiony nie o 20 kilka % taniej tylko niedużo i drobnym maczkiem w gąszczu dosłownie gównowartej treści zapis że 1% przesyłek może zostać przez UC ovatowane. Nie doczytałem tego i taki peszek że byłem w tym 1 %i telefon wyszedł drożej niż u naszych, extra się za nim naczekałem i pewnie ma jakieś chińskie programy szpiegowskie bo ukryte opcje z krzaczkami są i czasami sobie gada po ichniemu
Z jednej strony to zła wiadomośc ale z drugiej...jak mają uczciwi konkurować z cwaniactwem?.....
Uczciwy płaci na wszystkie "plusy" (pincet plus, koryto plus itd) a jeszcze cwaniaki (co w hurcie robią zwłaszcza) co na tym kasę tłuką, dobijają uczciwych sponsorów krajowej patologii nic sie nie dokładając.
Jakieś zasady jednak powinny wg mnie być.Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisTo już było ale tylko wyrywkowo. A teraz się za to biorą i zdziwienie.
Wiele rzeczy elektronicznych przychodzi kurierem a tam już takiej łapanki nie ma jak na poczcie.
Na poczcie to idą małe, niedrogie rzeczy zazwyczaj (też nie zawsze) ale nie spotkałem się z tym, że ktoś ma VAT zapłacić za coś większego niż wspomniany telefon.
Moi znajomi zamawiali odkurzacze, radia, sprzęt hi-fi i nigdy nikt nic nie musiał płacić.
Za to z opłatą VAT za telefon spotkałem się już kilkukrotnie.
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisZ jednej strony to zła wiadomośc ale z drugiej...jak mają uczciwi konkurować z cwaniactwem?.....
Zamieszczone przez czernobyl Zobacz wpisto znaczy, jak zatrzymają Ci coś i dowalą VAT, to płacisz też wspomniane koszta "obsługi"Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisBo na to jest sposób, wiele rzeczy jest importowanych do centrów logistycznych i wysyłanych lokalnie.
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisCi "uczciwi" też często robią niezłe wałki bo kupuje to samo z ali i sprzedaje w PL drożej , zdecydowanie drożej.
Także to rynek zweryfikuje.
Generalnie temat jak większość w którym każda ze stron ma trochę racji. Zalezy czy kupujesz , czy sprzedajesz.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
Jak do rozkminić w ofercie na alli?
PS - czekam jeszcze na ok 40 przesyłek zamówionych 11.11 i w okolicach - póki co przychodzą z mega opóźnieniem, ale bez dodatkowych opłat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisJak do rozkminić w ofercie na alli?Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisBędziesz miał do wyboru kraj, z którego ma być wysyłka - jak będzie opcja jakiegoś z EU, to ominiesz potencjalne dodatkowe opłaty.
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisAle jak bedzie za drogo to nikt tego nie kupi
Nieraz coś jest po dwóch tygodniach, nieraz 60 dni mało.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Gość
-
Aktualnie mam taką właśnie sytuację, od razu chińczyk podał numer śledzenia poleconego poczty polskiej 004590077...….., przesyłka trafiła do Paryża a teraz już do PolskiOstatnio edytowany przez Maly745; 34973.Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Gość
A czy ktoś umie w przystępny sposób wyjaśnić jak to jest możliwe, że w transporcie przesyłki uczestniczy kilka firm z różnych krajów, a mnie ta przesyłka kosztuje tak niewiarygodnie mało?
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisA czy ktoś umie w przystępny sposób wyjaśnić jak to jest możliwe, że w transporcie przesyłki uczestniczy kilka firm z różnych krajów, a mnie ta przesyłka kosztuje tak niewiarygodnie mało?
np. 1000 przesyłek za 500$
I jak mu zostają niewykorzystane to odsprzedaje dalej.
Inaczej mi się to nie składa.Powered by R-Performance
Komentarz
-
-
Gość
-
Czego się boisz ?
Do zakupionego przedmiotu dolicz koszty przesyłki , vatu oraz opłat związanych z obsługą tej przesyłki i wtedy porównaj cenę z przedmiotem dostępnym od ręki w Polsce.
Jeżeli z Chin jest znacząco niższa , zrekompensuje Ci to dodatkowy czas oczekiwania. Jeżeli nie , kupuj w Polsce.
A jak się trafi tak że przesyłka z Chin nie trafi na cło to wtedy masz bonus , tzw dzień dziecka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wacie Zobacz wpisA jak się trafi tak że przesyłka z Chin nie trafi na cło to wtedy masz bonuszamówiłem podłokietnik do suzuki(119zł) i łapneli mnie do weryfikacji(cło-28zł+obsługa=45,90zł
)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzychor Zobacz wpisNie wiem od czego to zależy.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz