ernestowski, było... na dzień kobiet...
Humor (2) i nie tylko...
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
wg mnie jeśli nie przekroczył szybkości, (a z tego co wiem do driftu wcale nie trzeba przekraczać) i droga wokół była pusta a to oni pojechali za nim, to nie powinien stracić prawka.... teraz właśnie policja za byle głupoty bedzie chciała brać prawko , taki pojebany przepis niestety....
założe sie, że znowu nasilą się kontrole predkości 100m przed końcem obszaru zabudowanego...
Komentarz
-
-
o tym nie wiedziałem ... ale teraz żeby sie zrehabilitowac :
nie wiem czy było, ale w tym przypadku nie macie pojęcia jak sie ucieszyłem z działań policji na tym filmie... aż mi szczena opadła, wygląda to pięknie
w końcu polskie miśki zaczęły działać w ten sposób podczas pościgu... uznanie z mojej strony za wzorowe zatrzymanie...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V8uwePWk3Gs[/youtube]
Komentarz
-
-
dylan80, tylko teraz funkcjonariusz prowadzący radiowóz może mieć "ciepło", ponieważ przepisy nie przewidują używania pojazdów służbowych do zatrzymywania sprawców przestępstw czy wykroczeń i nie określają, że radiowóz policyjny jest środkiem przymusu bezpośredniego - a tu właśnie mamy zastosowanie przymusu bezpośredniego. Chory kraj. Oczywiście za sam sposób przeprowadzenia pościgu należą się brawa.
Komentarz
-
-
dylan80, podejrzewam, że chodziło o naprawdę grubą sprawę - inaczej odpowiedzialność za uszkodzenia radiowozu - by było.... masakrycznie dla policyjnego kierowcy. Dostał by po dupie i to ostro.
Ale tak powinna działać policja - idiota niech rozjebie się w rowie - grunt, żeby nie zdążył innym zrobić krzywdy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
eaglemirek,O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11no w domu zrobiło się całkiem przyjemnie a syna wysłałem na rower :szeroki_usmiech"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
eaglemirek, Dzieje się u Ciebie :P"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikidylan80, tylko teraz funkcjonariusz prowadzący radiowóz może mieć "ciepło", ponieważ przepisy nie przewidują używania pojazdów służbowych do zatrzymywania sprawców przestępstw czy wykroczeń i nie określają, że radiowóz policyjny jest środkiem przymusu bezpośredniego - a tu właśnie mamy zastosowanie przymusu bezpośredniego. Chory kraj. Oczywiście za sam sposób przeprowadzenia pościgu należą się brawa.
USTAWA
z dnia 24 maja 2013 r.
o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej
Art. 4. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
9) wykorzystaniu środka przymusu bezpośredniego – należy przez to rozumieć zastosowanie środka przymusu bezpośredniego wobec zwierzęcia albo zastosowanie go w celu zatrzymania, zablokowania lub unieruchomienia pojazdu lub pokonania przeszkody;
Art. 12. 1. Środkami przymusu bezpośredniego są:
18) pojazdy służbowe;
Teraz pozostaje tylko interpretacja czy to było to co wyżej przepis określa, czy spowodowanie kolizji przez policjanta.
Komentarz
-
-
Jak dla mnie sprawa czysta. Policjant zachował się profesjonalnie nie dopuszczając do stworzenia jeszcze większego zagrożenia na drodze. I bez strzelania się obeszło...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Żyrafa opowiada zajączkowi :
- Nawet nie wiesz, jak to wspaniale mieć taką dłuuuugą szyję. Sięgnę wszędzie, do każdej gałązki, a potem...
Pomyśl: każdy listek, który zerwę i przeżuję, wędruje potem tak dłuuugo, dłuugo w dół... Ach... jaka to rozkosz...
Zajączek słucha nie reagując. Żyrafa ciągnie dalej :
- A gdy przychodzi upał... Idę nad rzekę, pochylam głowę, zaczerpuję wody... Nie wyobrażasz sobie, jaka to rozkosz, gdy zimna, orzeźwiająca woda spływa w dół, chłodząc mnie coraz bardziej i bardziej... Moja szyja rozkoszuje się tym chłodem, centymetr po centymetrze, metr po metrze, a ja wraz z nią ... Ech, gdybyś wiedział, zajączku, jak to wspaniale mieć taką dłuuugą szyję.
Zajączek przechyla tylko lekko głowę i pyta :
- A powiedz, rzygałaś kiedyś ?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz