ernestowski, było... na dzień kobiet...

Humor (2) i nie tylko...

Zwiń

To jest podklejony temat.

X
X
- 

wg mnie jeśli nie przekroczył szybkości, (a z tego co wiem do driftu wcale nie trzeba przekraczać) i droga wokół była pusta a to oni pojechali za nim, to nie powinien stracić prawka.... teraz właśnie policja za byle głupoty bedzie chciała brać prawko , taki pojebany przepis niestety....
 założe sie, że znowu nasilą się kontrole predkości 100m przed końcem obszaru zabudowanego...
 Komentarz
- 
- 

o tym nie wiedziałem ... ale teraz żeby sie zrehabilitowac :
 nie wiem czy było, ale w tym przypadku nie macie pojęcia jak sie ucieszyłem z działań policji na tym filmie... aż mi szczena opadła, wygląda to pięknie
 w końcu polskie miśki zaczęły działać w ten sposób podczas pościgu... uznanie z mojej strony za wzorowe zatrzymanie...
 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V8uwePWk3Gs[/youtube]
 Komentarz
- 
- 

dylan80, tylko teraz funkcjonariusz prowadzący radiowóz może mieć "ciepło", ponieważ przepisy nie przewidują używania pojazdów służbowych do zatrzymywania sprawców przestępstw czy wykroczeń i nie określają, że radiowóz policyjny jest środkiem przymusu bezpośredniego - a tu właśnie mamy zastosowanie przymusu bezpośredniego. Chory kraj. Oczywiście za sam sposób przeprowadzenia pościgu należą się brawa.
 Komentarz
- 
- 

dylan80, podejrzewam, że chodziło o naprawdę grubą sprawę - inaczej odpowiedzialność za uszkodzenia radiowozu - by było.... masakrycznie dla policyjnego kierowcy. Dostał by po dupie i to ostro.

Ale tak powinna działać policja - idiota niech rozjebie się w rowie - grunt, żeby nie zdążył innym zrobić krzywdy.pozdrawiam - Darek 

Komentarz
- 
- 

eaglemirek, O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
 Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
 Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
 Komentarz
- 
- 

Może jakieś fotki?? :diabelski_usmiechZamieszczone przez mirek_p11no w domu zrobiło się całkiem przyjemnie a syna wysłałem na rower :szeroki_usmiech"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
 ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
 Komentarz
- 
- 

eaglemirek, Dzieje się u Ciebie :P"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
 ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
 Komentarz
- 
- 

Dla uściślenia:Zamieszczone przez rafikidylan80, tylko teraz funkcjonariusz prowadzący radiowóz może mieć "ciepło", ponieważ przepisy nie przewidują używania pojazdów służbowych do zatrzymywania sprawców przestępstw czy wykroczeń i nie określają, że radiowóz policyjny jest środkiem przymusu bezpośredniego - a tu właśnie mamy zastosowanie przymusu bezpośredniego. Chory kraj. Oczywiście za sam sposób przeprowadzenia pościgu należą się brawa.

USTAWA
 z dnia 24 maja 2013 r.
 o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej
 Art. 4. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
 9) wykorzystaniu środka przymusu bezpośredniego – należy przez to rozumieć zastosowanie środka przymusu bezpośredniego wobec zwierzęcia albo zastosowanie go w celu zatrzymania, zablokowania lub unieruchomienia pojazdu lub pokonania przeszkody;
 Art. 12. 1. Środkami przymusu bezpośredniego są:
 18) pojazdy służbowe;

Teraz pozostaje tylko interpretacja czy to było to co wyżej przepis określa, czy spowodowanie kolizji przez policjanta.
 Komentarz
- 
- 

Jak dla mnie sprawa czysta. Policjant zachował się profesjonalnie nie dopuszczając do stworzenia jeszcze większego zagrożenia na drodze. I bez strzelania się obeszło...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
 SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
 Komentarz
- 
- 

Żyrafa opowiada zajączkowi :
 - Nawet nie wiesz, jak to wspaniale mieć taką dłuuuugą szyję. Sięgnę wszędzie, do każdej gałązki, a potem...
 Pomyśl: każdy listek, który zerwę i przeżuję, wędruje potem tak dłuuugo, dłuugo w dół... Ach... jaka to rozkosz...
 Zajączek słucha nie reagując. Żyrafa ciągnie dalej :
 - A gdy przychodzi upał... Idę nad rzekę, pochylam głowę, zaczerpuję wody... Nie wyobrażasz sobie, jaka to rozkosz, gdy zimna, orzeźwiająca woda spływa w dół, chłodząc mnie coraz bardziej i bardziej... Moja szyja rozkoszuje się tym chłodem, centymetr po centymetrze, metr po metrze, a ja wraz z nią ... Ech, gdybyś wiedział, zajączku, jak to wspaniale mieć taką dłuuugą szyję.
 Zajączek przechyla tylko lekko głowę i pyta :
 - A powiedz, rzygałaś kiedyś ?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
 Komentarz
- 

:szeroki_usmiech  :diabelski_usmiech
  :szeroki_usmiech  :diabelski_usmiech

Komentarz