Wpada Jasio szczęśliwy do domu i spotyka ojca:
- Tato, tato dziś poraz pierwszy w życiu zaznałem seksu.
- To grataluje synu usiądź, napijemy się!
- No napił bym się chętnie ale usiąść nie za bardzo.
:shock: :shock: :shock: Cóż to za figlarny defekt :?: Czy ktoś wie co jest na rzeczy :?:
Takie samo coś tylko starsze http://www.youtube.com/watch?v=N18NRGSq7D0 i z wyjaśnieniem (antynapad odłącza jeden z czujników i dzieje się coś takiego ale możliwe tylko w elektrycznych wspomaganiach kierownicy )
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
- Dlaczego płaczesz?
Drwal odpowiedział, że siekiera mu wpadła do wody. Bóg zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się ze złotą siekierą.
- To twoja siekiera? - zapytał
- Nie - odpowiedział drwal.
Bóg ponownie się zanurzył i po chwili trzymał srebrną siekierę, pytając drwala czy to jego.
- Ta również nie jest moja - odparł drwal.
Bóg po raz trzeci się zanurzył i wyjął z wody żelazną siekierę.
- A może ta?
- Tak, to moja siekiera - ucieszył się drwal.
Bóg był zadowolony, że taki uczciwy człowiek chodzi po ziemi i w nagrodę podarował mu wszystkie trzy siekiery. Drwal wrócił do domu szczęśliwy.
Innego dnia drwal spacerował nad brzegiem tej samej rzeki wraz z żoną. Nagle żona potknęła się i wpadła do wody. Drwal usiadł na brzegu rzeki i zaczął płakać. Ponownie objawił mu się Bóg i zapytał:
- Dlaczego płaczesz?
Drwal odpowiedział, że żona mu wpadła do wody. Bóg jeszcze raz zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się wraz z Jennifer Lopez.
- To twoja żona? - zapytał
- Tak - odparł drwal
Bóg się poważnie zdenerwował:
- Ty kłamco! To nie jest prawda! To nie jest twoja żona!
Drwal odparł:
- Boże wybacz mi, to nieporozumienie. Widzisz, jeśli powiedziałbym "NIE", gdy pokazałeś mi Jennifer Lopez - wróciłbyś i wyszedłbyś z Cameron Diaz. Jeśli znowu powiedziałbym "NIE", poszedłbyś trzeci raz i wrócił z moją żoną - powiedziałbym "TAK", a wtedy otrzymałbym wszystkie trzy. A ja, Panie, jestem tylko biednym drwalem. Nie dałbym rady dbać o trzy żony, dlatego właśnie powiedziałem "TAK za pierwszym razem...
Jaki z tego morał?
Ano, morał z tego taki, że jeśli już mężczyzna kłamie, to zawsze(!) w pożytecznym i szczytnym celu!!! Bo mężczyzna jest z natury bardzo szlachetny!!!
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Na początku próbowali gasić a nie nagrywać, przyczyną pożaru było najprawdopodobniej zablokowanie się hamulca i takiego pożaru gaśnicą tak łatwo nie ugasisz.
Sami piszą ze zużyli 20 gaśnic bez efektu.
mamaj12, dziwne, że się pozwolili rozwinąć temu pożarowi...
Szkoda że nie ma od początku tego filmiku, jak zaczęli go gasić.
Na początku próbowali gasić a nie nagrywać, przyczyną pożaru było najprawdopodobniej zablokowanie się hamulca i takiego pożaru gaśnicą tak łatwo nie ugasisz.
zgadza się, ale
najłatwiej i najszybciej to można było pociągnąć liną samochód do tyłu
tylko nie jakąś osobówką, tylko konkretnym samochodem np ciężarowym
nie uwierzę że by nie dał rady nawet na ręcznym do wytargać
złodzieje dają jakoś radę
jak nie do tyłu, to bokiem go wypieprzyć i ogień nie powinien się rozejść po przyczepie
lepiej jeden rozwalić niż puścić resztę z dymem
smieszne nie smieszne... dla mnie bardziej dotkliwy jest fakt ze ludzie w takiej biedzie zyja ze musza stac pod kosciolami, marketami albo na takiej wigili zabierac ze stolow zeby dziaciakom na stole "kole" postawic
ktos powie ze spora czesc tych ludzi stoi tam bez skrupolow i udaje bezrobotnych bo z tego "mozna niezle wyzyc". pewnie i tak tylko jest pewnie drugie tyle potrzebujacych, ktorzy nie maja smialosci wyciagnac reki na ulicy czy stanac pod kosciolem
[ Dodano: Sro 19 Gru, 12 21:55 ]
Zamieszczone przez westwi78
Zamieszczone przez Thundi
No właśnie "zużyli" a nie wykorzystali. Szkoda, bo moim zdaniem to było do opanowania dwoma 4 kg gaśnicami w początkowej fazie.
na gaszeniu pozarow sie nie znam ale wszedzie mowia ze jak sie pali np. silnik to nalezy delikatnie podwazyc klape zeby powietrze nie dochodzilo.
zatem jesli faktycznie zablokowal im sie hamulec to temperatura musiala byc tam calkiem wysoko + dosyc dobry dostep swiezego powietrza i poszlo z ogniem
atem jesli faktycznie zablokowal im sie hamulec to temperatura musiala byc tam calkiem wysoko + dosyc dobry dostep swiezego powietrza i poszlo z ogniem
jasne, myślę jednak że gdyby zrobić to sprawnie i umiejętnie to tymi "20 gaśnicami" do czasu przyjazdu OSP dali by rade nie dopuścić do rozprzestrzenienia się ognia.
Wrzucę tutaj filmik (to reklama produktu firmy w której pracuje, mówię lojalnie), ale tam od 2:00 jest pokazane co oznacza technika gaszenia pożaru.
Widziałem dużo tego typu akcji i naprawdę jeśli ktoś potrafi, to można dużo zdziałać.
Komentarz