A mógłby ktoś z kolegów strzelić fotkę komory silnika i zaznaczyć elementy które trzeba jakoś zabezpieczyć przed mysiem
Mycie podwozia po zimie.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kazik4x4Panowie w czasie jazdy w wiosennych deszczach podwozie się tak wymyje, że żaden karcher takiej roboty nie zrobi.
imo warto umyć
Komentarz
-
-
Podwozie myję sam na myjce samoobsługowej bezdotykowej (2 - 3 razy). Sięgam lancą ile się da i czyszczę cały spód. Programy na automatach wg. mnie nie dają nic. Kiedyś patrzyłem jak w poprzednim Lanosie działa na automacie program do mycia podwozia. Te cienkie sikające strumyczki tylko mnie rozśmieszyły.
Silnika nie myję.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoPodwozie myję sam na myjce samoobsługowej bezdotykowej (2 - 3 razy). Sięgam lancą ile się da i czyszczę cały spód. Programy na automatach wg. mnie nie dają nic. Kiedyś patrzyłem jak w poprzednim Lanosie działa na automacie program do mycia podwozia. Te cienkie sikające strumyczki tylko mnie rozśmieszyły.
Silnika nie myję.NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Maru 123, udziel kilku rad jak myć ten silnik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez watchmanZ kolei na bezdotykowych mogli by się postarać i dawać choć jedną lance lekko zakrzywioną. Było by łatwiej. Na akrobacje to już kości nie te :lol:
Dlatego pojechałem na myjkę gdzie mieli lancę zakrzywioną na rolce i po sprawie. Pewnie nie jest to idealne mycie ale lepsze to niż czekanie na deszcz i jazda po koleinach No i kręgosłup nie ucierpiał :lolNIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
wystarczy wodą 2-3 razy przejechać, czy trzeba jakimś srodkiem czyszczącym w międzyczasie?
jest sens zrobić to na lewarku, żeby choć trochę podnieść wóz?
ktoś tam pisał że wystarczy po deszczach po kałużach pojeździć żeby umyć podwozie... :lol:
tu się zamoczy, tam zachlapie i zrobi się taka fajna solna skorupka która będzie w wyższej temperaturze żreć stal aż miło.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
seba.79, gdyby woda lub chemia do mycia miała zaszkodzić fabrycznemu zabezpieczeniu, to po 1 sezonie zimowym nic z tego zabezpieczenia by nie zostało. Solanka sypana w zimie na ulice jest 1000000 kroć bardziej żrąca niż szampon z wodą.
Mycie myjka ciśnieniową nic złego zabezpieczeniu nie uczyni.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
W swojej O2 myłem podwozie w myjni samochodowej. Auto na podnośniku do góry, spryskanie całego podwozia detergentem, mycie karcherem gorącą wodą, cena 57 PLN. Jakość usługi bdb .O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz