Panowie, a moze ktos polecic dobra firme w Krakowie, ktora zabezpieczy nowy samochod? Jest ich sporo w internecie, ale moze ktos ma jakies uwagi, to bede wdzieczny.
Po grzyba muchomora takiego, ze moze sie z roznego powodu porysowac i wygladac tak jak lakier ryczacy o korekte :P
Co to znaczy polegnie ? nagle na raz cale zlezie ?? pewnie zaczna sie robic ubytki, placki i trzeba reszte jakos sciagnac. Jak efektywnosc sciagania z np. przetloczen ??
MavAnd Detailing, Краков. Отметки "Нравится": 865 · Посетили: 140. Oferujemy kompleksowe usługi detailingowe na terenie Gminy Kraków, a także dojazd do klienta w ob
zaczna sie robic ubytki, placki i trzeba reszte jakos sciagnac. Jak efektywnosc sciagania z np. przetloczen
Dobrze położona powłoka będzie się zużywała mniej więcej tak samo na całym aucie, jeżeli lakier został źle przygotowany to może nastąpić sytuacja o której piszesz że powstaną placki, ubytki ale to wynika nie z wady powłoki a przygotowania powierzchni więc czynnik ludzki.
Co do zdejmowania można próbować pastami np Koch, Menzerna FG 400, a co do przetłoczeń i rantów no coż trzeba ostrożnie jak z kobitka a poza tym znowu wracamy do kamienia milowego tej zabawy czyli KNOW HOW.
Panowie- zaglądam co jakiś czas na forum i nadziwić się nie mogę co do teorii w temacie powłok kwarcowych czy innych sposobów zabezpieczania lakierów które momentami można traktować w kategoriach żartu.
jeszcze raz napiszę: na Rynku jest generalnie 3 liczących się i sprawdzonych producentów powłok kwarcowych/ceramicznych
- C-Quartz Car Pro
- C1 Gtechniq
- H1/H1/R1 Firmy Tenzi
Każda z tych powłok charakteryzuje się innym czasem "zapolerowywania" - w zależności od firmy od kilku minut do ok 20 minut.
Co do ściągnięcia powłoki - wystarczy Mezerna 2500 i średni krążek i nie będzie śladu z powłoki.
Objaw osłabienia powłoki jest prosty- zaczyna się pojawiać coraz więcej swirli na lakierze przy tym samym sposobie mycia.
[ Dodano: Wto 12 Lis, 13 02:15 ]
Zamieszczone przez gusiak11
Co do zdejmowania można próbować pastami np Koch, Menzerna FG 400, a co do przetłoczeń i rantów no coż trzeba ostrożnie jak z kobitka a poza tym znowu wracamy do kamienia milowego tej zabawy czyli KNOW HOW.
Ja bym nie przesadzał- owszem jak przytrzymasz wełniaka z wyższym iobrotami to możesz narobi FG 500 kłopotów ale naprawdę współczesne pasty sporo wybaczają. Do zdjęcia powłoki jest ona zbędna bo za mocna.
[ Dodano: Wto 12 Lis, 13 02:17 ]
Zamieszczone przez MadDriver
Panowie, a moze ktos polecic dobra firme w Krakowie, ktora zabezpieczy nowy samochod? Jest ich sporo w internecie, ale moze ktos ma jakies uwagi, to bede wdzieczny.
zadbaneauto.pl
no chyba że dowieziesz furę do Rzeszowa to zrobimy good price- szczegóły na priv
Alfa Romeo Giulietta 2015 www.zadbaneauto.pl
Oferta detailingowa dla OCP- szczegóły na priv
Panowie- zaglądam co jakiś czas na forum i nadziwić się nie mogę co do teorii w temacie powłok kwarcowych czy innych sposobów zabezpieczania lakierów które momentami można traktować w kategoriach żartu.
A cóż cie tak, drogi kolego, rozbawiło i w czym jesteś aż o tyle lepszy żeby wygłaszać takie opinie?
Panowie podpinam się pod temat. Mam budżet ok. 1000 pln i chcę zabezpieczyć lakier w aucie które ma około 3 tygodni.
Zacząłem czytać, ale nie wiele czasu zostało mi na podjęcie decyzji - jestem umówiony na piątek.
Czym więcej czytam tym mniej wiem.
Czym się różnią powłoki: diamentowa, ceramiczna, kwarcowa, szafirowa??? Nazwą?
Zakład do którego oddaje samochód pracuje na produktach 4nano, Diamondbrite i Glare.
Zaproponowano mi powłokę:
- 4nano Sapphire HD (najbardziej polecana przez właściciela zakładu)
- Lack Protect 3D + Aqua
- kwarc z Diamondbrite
Proszę o pomoc, bo coś czuje że za mało czasu zostało mi na studiowanie tematu.
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Zdecydowanie Sapphire HD, jak sie dogadasz mozesz poprosic o wrzucenie na to Aqua - dobra kanapka.
Dla podkrecenia tematu powiem, ze 4Nano to polska firma i robia dobre specyfiki.
Diamonbrite omijaj szerokim lukiem.
Jesli maja doswiadczenie w temacie bedziesz wiecej jak zadowolony.
staraoctavia, podobno większość samochodów teraz tym robią. Co ciekawe jak wspomniałem o Diamontbrite to, podobnie jak u ciebie, euforii nie było. Dzięki za szybką odpowiedź. Po wszystkim zamieszczę w swoim wątku fotki.
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Dawaj fotki tutaj. Jak nie klopoto obstrykaj auto dzien przed oddaniem i po odbiorze.
chcialbym zobaczyc Twoja mine w momencie odebrania i drugi raz na pierwszje wizycie na bezdotyku
Przed oddaniem nie będę go mył, szkoda kasy - usługa w cenie, także nie będzie co fotografować. Jedyne zdjęcia jakie mam są showroomie zaraz po wyjechaniu z salonu.
Odnosnie Krakowa: bylem tutaj z nowym autkiem: http://www.kurodetailing.pl/
Pisalem do zadbaneauto.pl -- niestety po 2 mailach odpuscilem, bo nikt nie odpisywal, a dzwonic nie dzwonilem bo bylem w wojazach zagranicznych akurat.
Zaplacilem chyba niemalo: 1500 brutto (faktura VAT). W tym byla:
- powloka kwarcowa
- powloka na szyby
- zabezpieczenie skory i alcantary
- zabezpieczenie felg
Na temacie sie nie znam, ale Panowie sprawili bardzo pozytywne wrazenie na mnie.
Mam tez pytanie: co sadzicie o Nanoshine Ceramic PRO Strong 9H? Jaka jest roznica wzgledem powlok kwarcowych?
Nie znam osobiscie ludzi z Kuro, ale sledze ich poczynania w necie. Po zdjeciach jakie zamieszczaja wnioskuje, ze robia dobra robote i znaja sie na temacie. Cena jaka podales wg mnie nie jest duza - sporo taniej jak w stolicy.
o Nanoshine ciezko cos powiedziec, ostatnio jest moda na powloki i sporo sie tego pojawilo na rynku, wiec mozna jedynie mowic o aplikacji (dla potencjalnego klienta wiadomosc bez znaczenia - aplikuje studio) i wygladzie. Nie da sie nic powiedziec o trwalosci czyli czynniku najwazniejszym.
Komentarz