Tour, pisałem o tym tutaj gdzieś wyżej. Za granica asortyment WB, tez obejmuje takowe. Świetnie byłoby miec taką choinkę i co pare dni psiknąć, żeby zapaszek się trzymał. Ale gdzie Ci o tym Ktoś pomyśli w Polsce :?: :roll:
Zapachy do aut
Zwiń
X
-
Na tym etapie jedyna rada to zamówienie zbiorowe (2-3 osoby) z jakiegoś np. francuskiego sklepu wysyłkowego zajmującego się takimi gadżetami tj. zamawiasz dowolny zapach + płyn w ilości"n" i wtedy przesyłka nie zabija. Kiedyś trzeba będzie o tym pomyśleć. Znalazłem jakiś czas temu pewną stronę u Żabojadów, ale za nic nie chciała się przetłumaczyć, a kupowanie ze słowniczkiem mija się z celem1.9TDI ASV TOUR/ 1.9TDI ALH COMBI/M W. 1.9jtd
moje auto: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...248021#1248021
Komentarz
-
-
Panowie wniosek nasuwa się jeden: robią nas z tą chemią samochodową i tyle dlatego też należy wybierać mniejsze zło... 8) to samo dotyczy płynów do mycia, konserwacji plastików, prania tapicerek itd.1.9TDI ASV TOUR/ 1.9TDI ALH COMBI/M W. 1.9jtd
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rytcherZamieszczone przez maksiur2r, o tym rozmawialiśmy
Nie oczekiwałbym cudów po tym czymś ale w tych pieniądzach warto spróbować
maksiu ma jeden taki zapaszek za 5zł.
"Piątka" - nie pieniądz, więc się zobowiązałem, że wezmę.
PS: Jak Boga kocham, tego lata przestanę się szczypać i zapodam coś hardkorowego do samochodu, bo rozczarowanie "zapaszkami" coraz bardziej narasta.Artur
Komentarz
-
-
Spróbuję odszukać stronę tego francuskiego dostawcy1.9TDI ASV TOUR/ 1.9TDI ALH COMBI/M W. 1.9jtd
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rytcherZamieszczone przez maksiur2r, o tym rozmawialiśmy
Nie oczekiwałbym cudów po tym czymś ale w tych pieniądzach warto spróbowaćale prawdopodobnie jaka cena taka jakość.
r2r jakby co to rozpakuje to i wsadzę u siebie w aucie i przetestuję. Nie ma konieczności wykupuNajwyżej na naszym spocie już coś będziemy wiedzieć czy opinia się potwierdza czy może jednak jest lepiej
Paweł
Komentarz
-
-
hm a jaka to fajna cena jest dla was koledy ?? chodzi oczywiście o zapachy Californi :P
[ Dodano: Pon 24 Lut, 14 12:15 ]
Zamieszczone przez r2rPS: Jak Boga kocham, tego lata przestanę się szczypać i zapodam coś hardkorowego do samochodu, bo rozczarowanie "zapaszkami" coraz bardziej narasta.
mam nadzieję że w końcu dasz się przekonać na markowe produkty:P
Mastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
maksiu W relacji cena/jakość najlepsze były te buteleczki od Ciebie. Tanie i wydajne. Jedna starczyła mi na 2 miesiące spokojnie, a używałem codziennie i nie żałowałem.
Po ostatniej opisanej tu u góry wpadce, zaczynam mieć poważnie dość grania w hu..a ze strony tych pożal-się-boże-firm produkujących "kosmetyki samochodowe" i czas chyba będzie jednak wejść w California Scents, a także Chemical Guys, Poorboy's i po prostu już się tego trzymać - bo wydawanie na "próby" jakichś zapaszków co pachną dwa dni, jest bez sensu.
diablo228, markowe produkty to chyba jedyna słuszna droga, większość tych budżetowych już przerobiłem i rzeczywiście do 20zł. radę daje tylko Ambi-Pur, lub Car Aroma założone na kratki nawiewu, a to i tak jeszcze nie jest prawdziwy klasowy ZAPACH, jaki ja sobie wyobrażam w samochodzie. Większość z tego szajsu który zalega na dziale auto-moto w Tesco to z góry wywalone pieniądze w błoto.
Zamieszczone przez diablo228hm a jaka to fajna cena jest dla was koledy ?? chodzi oczywiście o zapachy Californi :PArtur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rNa Allegro zaczynają się od 14zł. Myślę, że do ~15zł. każdy by się skusił.
Jak ktoś tam nie ma konta to spróbowałbym coś załatwić aby użytkownicy tego forum mogli też zamówić.
Komentarz
-
-
-
Dokładnie tak. Ja kupiłem u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/zapach-wisniowy-ca...851527422.html i mogę polecić w 100%1.9TDI ASV TOUR/ 1.9TDI ALH COMBI/M W. 1.9jtd
Komentarz
-
-
Osobiście uważam że najlepszy zapach do auta to wysprzątane SUCHE wnętrze z odrobiną dressingu np. Natural look od PB na plastikach (skórze jak ktoś ma).
Wszelkiej maści zapachy czy to w płynie czy innym żelu to leczenie skutku a nie przyczyny, oraz wdychanie jakiś chemicznych syfów. Zdarzają się wypadki ww. Ambipur wylał sie zniszczył to czy tamto. W moim przypadku poprzedniemu właścicielowi wylał sie waniliowy ambipur zniszczył tapicerkę, pozaklejał przyciski i miałem naprawdę ogromny problem żeby pozbyć sie mojego "ulubionego" zapachu
Komentarz
-
-
Jeśli też mogę polecić sprzedawcę CS to jest nim ---> http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Osobiście uważam że najlepszy zapach do auta to wysprzątane SUCHE wnętrze z odrobiną dressingu np. Natural look od PB na plastikach (skórze jak ktoś ma).Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Osobiście uważam że najlepszy zapach do auta to wysprzątane SUCHE wnętrze z odrobiną dressingu
Wyobraź sobie cap babci, która myje mychę raz w miesiącu i gdzieś koło 26 dnia od mycia wybiera się do przychodni. Żeby do niej dojechać, zamawia taksówkę i wtedy moja droga krzyżuje się z taką osobą. Niestety bukiet, który po niej zostaje, nie jest w żadnym wypadku wytłumaczalny dla estetyki kolejnego klienta, który wsiadając daje mi i mojej firmie na starcie -10 za takie warunki przejazdu.
Wyobraź sobie 4 zbieraczy metalu, którym wpadła "grubsza partia" a po której spieniężeniu, chcą chociaż jeden wieczór być "królami nocy". Telefon...taksówka..."Do Żabki jedziemy szefie..."...tam zakupy tytoń + alko. W międzyczasie jak dwóch robi zakupy, dwóch wysiada na fajeczkę, potem mięsny, karkówki, boczki, szynki, huje-muje dzikie węże...szlachcice pakują to wszystko i siebie, jadą do jednego z nich na zawilgoconą chałupę i zostawiają mi w aucie po sobie FETOR JAK HUUUUUUUUU... :!: :ble :sick
SUCHE wnętrze mówisz :?: Wyobraź sobie babcię z dwójką bezstresowych wnuczków, które wsiadają w zajebistą zimę wnosząc około 2 kilo ubitego śniegu na dywaniki, krzyczą, wariują a babcia potrafi tylko : "Damianku, ostrożnie, nie dokuczaj Adriankowi, bo Pan nas wysadzi", na co z reguły mam ochotę wypalić "jak Pani nie ryknie na te dzieci, żeby siedziały na dupie a nie malowały bohomazy po zaparowanych szybach drąc się wniebogłosy, to ja to zaraz zrobię".
11-ste przykazanie : W aucie ma zwyczajnie pachnieć, a nie jebać. Ot i co...
Muszę mieć coś na takie sytuacje, bo tutaj czasem warunki bywają ekstremalne. Niestety nie mam auta, którym popylam na działeczkę i spowrotem, tylko muszę dzielić swój pojazd niekiedy z szumowiną nie wartą atencji, dlatego wietrzenie czasem nie pomaga. Raz w tygodniu robię własnoręcznie godzinną inspekcję z myciem i odkurzaniem. Raz w miesiącu oddaję auto na pełne mycie z zewnątrz i sprzątanie wnętrza do myjni, a raz w roku na pełne pranie na mokro. Bez takiej dezynfekcji miałbym chlew, a nie taksówkę. Nie którzy panowie w mojej profesji zatrzymani ustrojowo gdzieś w granicach roku 1988-1989, mają to w dupie i jak wsiadasz do ich auta, w którym gacie przylepiają się do fotela, który był już X-naście razy ojszczany, to masz wrażenie że ktoś tutaj zwyczajnie oferuje usługę nie wartą swojej ceny. Nie chcę się dopisywać, do listy takich panów Eugeniuszów, bo potrafią z każdego auta zrobić złom na własne życzenie. 8-letni Passat B5 kupiony za skredytowane 6.500 Euro, po 3-letniej eksploatacji u takiego Pana Gienia, jest śmierdzącym sztruclem, wartym góra 3000zł. Zero myć, remontów, wymian płynów i części. Jak kupione-tak eksploatowane. Ja chcę jeszcze pojeździć swoją O1. To jest mój warsztat pracy i chcę mieć go w należytym porządku. Dlatego im bliżej wiosny i ciepła, tym bardziej skłaniam się ku nie małym zakupom w jednym ze sklepów z działu "ogłoszenia komercyjne". Nie dam się już naciąć na jakieś Clip'y z Wunder-Bauma.Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2r.... W aucie ma zwyczajnie pachnieć, a nie jebać. Ot i co...
Podziwiam Cię za Twoją pracę i cierpliwośćuchar Mnie denerwuje jak ktoś zadepcze mi tylny próg, a co dopiero...stado ludzi. Masz rację stan niektórych taksówek pozostawia wiele do życzenia. Niektórzy myślą, że powieszenie waniliowego WB załatwi sprawę. Podoba mi się Twoje podejście do tematu w zakresie "higieny" samochodu. Tak trzymać.
1.9TDI ASV TOUR/ 1.9TDI ALH COMBI/M W. 1.9jtd
Komentarz
-
-
r2r,
Kolego masz nie 100% a 100000% racji tylko wątek ma już 6str. to co tylko ja nie pracuje w korporacjiszczerze wątpię
, jeżeli chodzi o ''przyjemny'' zapach ''naszych'' klientow
czasem przyjdzie do mnie cos kupić taki gościu "Top Model 1970" w koszuli Non-Iron od tamtego czasu chyba pralki nie widziała on mydla chyba też a na dworze jest lekko ponad +30 ale koszula mus byc
, więc wiem o czym mówisz
BTW bo odbiegamy... w 95% wypowiadających da radę sie trzymać mojej wersji z autem czystym i suchym
Komentarz
-
Komentarz