Wlody, soszek81, dzięki za info. Pls napiszcie linka z której aukcji kupowaliście. Też chcę zamówić kilka szt.
Skrobaczka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dragsterWlody, soszek81, dzięki za info. Pls napiszcie linka z której aukcji kupowaliście. Też chcę zamówić kilka szt.
Pewnie dzisiaj, czy jutro bedaWowczas moge powiedziec co i jak.
VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Ja kupiłem z innej aukcji - całe 0,20 drożej na sztuceAle widzę że to ta sama sprzedawczyni - bierz i się nie zastanawiaj!
Dziś użyłem po raz drugi - takie same wnioski jak za pierwszym razem
Popełniłem tylko jeden błąd - kupiłem 4, jedna do auta, jedna żonie do auta, jedną w weekend ktoś z rodziny dostał i w zapasie już tylko jedna. Następnym razem będę brał więcej - są warte każdego grosika
Komentarz
-
-
Murski dotarły. Po bar kodzie http://gepir.gs1.org/v32/xx/gtin.aspx?Lang=en-US wychodzi że kraj pochodzenia to Finlandia. Czyli wszystko OK. Zobaczymy w najbliższych tyg. jak na mrozie dają radę.
Komentarz
-
-
Osłona przeciwszronowa
A ja tak z drugiej strony - ile trwa skrobanie? Albo odmrażanie? Od ponad 2 tygodni korzystam z osłony na szybę przednią i przednie boczne z lusterkami. W firmie tej zresztą są inne "rozmiary". Qrde. Zero skrobania (jedynie jedną tylną szybę pasażera odmrażam lub gumową skrobaczką skrobię). Zakłada się minutę, nie więcej składa. Ściągam to, wsiadam do samochodu i jadę. Co prawda nie wiem jak będzie ze śniegiem. Teraz po prostu kładę to z przodu przy fotelu pasażera i ciepły nawiew leci sobie by wyschła. Nie jest to mokre. Co o tym sądzicie? Kupiłem w intercarsie za około 30 zł.
Ja miałem kiedyś taka skrobaczkę "metalową" (miedziową) tylko raz ją użyłem. Wszystkie szyby, które zostały tym potraktowane miały głębokie rysy. Co prawda była to jakaś hipermarketowa. Ale teraz nikt mnie nie przekona, że metalową nie można porysować szyb. A plastikowe traktuje papierem ściernym by wyrównać krawędzie.
Komentarz
-
-
Murski dotarłyTymczasem używałem jej tylko ja i jestem zachwycony, jak rozdam reszcie będzie więcej, powiem jedno fajna skrobaczka jedno pociągnięcie i do skrobanego miejsca wracać już nie trzeba
// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Ja używałem murski w tą zimę i zdała egzamin celująco - najlepsza skrobacza jaką miałem do tej pory.-------------------------------------------------------
moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459
Komentarz
-
-
Niestety przekonalem sie sam, ze ta skrobaczka z miedzianym ostrzem rysuje szyby. Uzywalem kilka razy Carplan (identyczna jak murska),a znajomy korzystal z oryginalu i mamy te same opinie. Jak ktos przywiazuje uwage do estetyki auta tokategorycznie odpada taka skrobaczka. Chwila nie uwagi i mozna sobie dodatkowo zrobic gleboka ryse, wystarczy nie odpowiedni kat natarcia.
Nie polecam dla osob, ktore nie traktuja swoje auto jako rzecz do przemieszczania
z A do B!!!
Komentarz
-
-
A ja dalej twierdze ze plastikowa zrobi takie same zadziory, jak sie do niej ponabija piachu z szyb o ktory nie trudno zima. Do tego to szyba jest dla nas, czy my dla szyby. Teraz na wiosne zaczna latac kamienie i te wychuchane szyby moga w ciagu sekundy poleciec w drobny mak.
Ja do tej pory widze jedna ryse, obstawiam ze zrobiona obraczka, bo czesto drapie szybe bez rekawiczek.
Komentarz
-
-
Ja przychylam się do opinii,że miedziana końcówka rysuje szybę.Miałem taką i 2 lata temu
wylądowała na półce w garażu,a awansowała cała plastikowa.
Prawdą jest,że metal dokładnie oczyszcza,ale i rysuje szybę.
Przy plastikowej rysowania już nie ma.Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashhizoku - pokaż zdjęcie?
Dla mnie najlepszy patent na oblodzone szyby to zestaw: odmrażacz Autoland (atomizer) + mała ściągaczka do wody. Odmrażacz trzymam w ciepłym i trzeba wstrząsnąć przed pryskaniem. Sama ściągaczka też się dobrze sprawdza przy cienkiej warstwie na małym mrozie.
Komentarz
-
Komentarz