Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez hotrain
    Widzę, że o sprzedaży dóbr konsumpcyjnych w skali makro nie podyskutujemy marlej108, :lol:
    Zamieszczone przez marlej108
    teraz to jest rynek klienta - nie sprzedawcy.
    jeszcze napisz, że jest rynek pracownika a nie pracodawcy bo komuna się skończyła 8)
    EOT.
    a co ma piernik do wiatraka, kolego?

jestem klientem, nie sprzedawca.

Niektorzy ludzi ciagle nie rozumieja, ze to nie klienci sa dla sklepu, ale sklep dla klientow. To nie pacjenci sa dla szpitala, ale szpital ma byc dla pacjentow.

To ja jako klient jestem tak naprawde posrednio pracodawca faceta, ktory przykreca srubke w fabryce w samochodzie, ktory kupuje. Wiec jak bedzie zle przykrecal, krzywo i na odwal, to predzej czy pozniej te prace straci...

Powtarzam raz jeszcze - KLIENT NASZ PAN - to powinna byc i musi byc w normalnej gospodarce podstawowa zasada.

Sorry za OT.
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• padero
      Rider
      • 2009
      • 369
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
      Żebyśmy się nie zdziwili, jak golas będzie miał białe szyby :diabelski_usmiech :

Zresztą to by się zgadzało - wersja kolejna, ambition, ma mieć przecież już na wyposażeniu seryjnym "tonowane szyby" ...

Czyżby nowe auto i już odprysk na masce po lewej stronie od znaczka(patrzac od kierowcy) tuz nad grillem, jak oni je malują.
      Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez piramida
        współczuje wszystkim takiego klienta jak marlej, na szczęście jest to mały odsetek takich ludzi, przynajmniej mam taką nadzieję
        A co to za klient który przychodzi, wydziwia, kombinuje z upustami i kupuje ... najtańsza możliwą wersję wyposażenia z najmniejszym i najsłabszym silnikiem. Ogólnie dla sprzedawcy, nawet w dobie spodku sprzedaży, to jest najgorszy klient jaki może być.
        Na takim aucie salon zarabia grosze, a klientowi się wydaje, że jest Bogiem.

[ Dodano: Pią 11 Sty, 13 20:32 ]
        Zamieszczone przez marlej108
        jestem klientem, nie sprzedawca.
        Ty masz obsesję i to się leczy kolego i mówię to całkiem serio bez żadnych podtekstów. To co wypisujesz i zajadłość z jaką to robisz tylko to potwierdza. Kolego, samochód to nie cel życia i mówi ci to człowiek który jest zapalonym miłośnikiem motoryzacji.
        zastanów się trochę, bo to przekracza już pewne granice.
        Uwierz mi piszę to całkiem serio i bez żadnych podtekstów.
        I zanim będziesz, w swoim stylu, się chciał - jak to kiedyś napisałeś odegrać, zastanów się 2 razy, bo naprawdę coś z Tobą nie jest nie tak. A ja z Tobą polemizować nie zamierzam, bo byłoby to z mojej strony nie fair.
        Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7461
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez adi747
          http://www.youtube.com/watch?v=fkMh2uDVlNQ transporty sie zaczeły
          Jak dla mnie to zwykła O3 tylko w kolorze RSowym i na czarnym kole, bo nie ma loty na klapie.

A tak w ogóle to ładny spam poszedł musze przyznać.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Big, pół biedy jak ten klient pomarudzi, zbije cenę do minimum ale w końcu kupi samochód bo są też tacy co ponoć chodzą po salonach różnych marek, wypytują, porównują cenniki, wyposażenie, zawracaja dupę i tak bez końca, mało tego nawet ich nie stac na kupno nowego auta a są stałymi bywalcami salonów samochodowych :roll:

[ Dodano: Pią 11 Sty, 13 21:09 ]
            marlej108, mam do czynienia z klientami dzięki którym mam co do garnka wsadzić ale jak widzę że klient cuduje, ma wyimaginowane wizje czy robi sztuczne problemy, do tego chce najlepsze materiały, chce żeby być na każde jego zawołanie a do tego nie ma pieniędzy i chce za usługę zapłacić minimalną kwotę to sorry, spuszczam go po brzytwie lub przywalam taka cenę że będzie opłacało się poświęcać swój czas i wtedy niech sobie grymasi do woli, płaci za to więc ma prawo do tego żeby mu nadskakiwać :!:

Od kilku lat nauczyłem sie rozróżniać toksycznych klientów i eliminuję ich na wstępie bo wiem ile kosztuje to czasu i energii którą trzeba poświęcić na takiego klienta tak więc kolego nie miej urazy do moich poglądów bo nie każdy klient ma takie same prawa, sorry takie jest życie, liczy się odpowiedni wpływ do kasy bo od tego zależy być albo nie być :wink:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• notsure
              Drive
              • 2010
              • 47

Ten przedni spoiler jest jakiś taki nijaki stylistycznie, ot 1,5 m2 siatki ogrodzeniowej :? I te halogeny już większe być nie mogły. Mam wrażenie, że nawet Fabia I po liftingu wygląda w tym miejscu ciekawiej.

Pewnie wersja RS będzie ciekawsza ale po tych zdjęciach mam wrażenie, że zaprojektowali ten samochód tak żeby w najdroższej wersji (bixenony, ledy, przyciemniane halogeny) wyglądał ładnie - lekko agresywnie i nikt się nie interesował jak to wyjdzie w "standardzie" dla ludu. Konkludując poza top wersją taka rapidowata ta otavia i bez wyrazu.

Pewnie dlatego, że bez tych drogich akcentów pudełkowate poniekąd nadwozie traci charakter... to coś :roll:

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

notsure, nie mozna wszystkim dogodzić :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• yogi_at_pozen
                  Rider
                  • 2011
                  • 418

Zamieszczone przez padero
                  Czyżby nowe auto i już odprysk na masce po lewej stronie od znaczka(patrzac od kierowcy) tuz nad grillem, jak oni je malują.
                  mysle ze raczej odbicie swiatel innych samochodow, podobnie widac na przednim nadkolu (na polnocny-wschod od kola) iokolice tylnej klamki

Komentarz

• padero
                    Rider
                    • 2009
                    • 369
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                    mysle ze raczej odb
                    Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                    mysle ze raczej odbicie swiatel innych samochodow, podobnie widac na przednim nadkolu (na polnocny-wschod od kola) iokolice tylnej klamki
                    faktycznie to chyba jednak swiatla
                    Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Octavianos
                      L&K
                      • 2010
                      • 1130

Zamieszczone przez xxxmikey
                      Jeśli chodzi o Octavię III....
                      Dostępne u nas silniki:
                      1.2 TSI 85 i 105 KM
                      1.4 TSI 140 KM
                      1.8 TSI 180 KM
                      1.6 TDI 90, 105, 110 KM
                      2.0 TDI 150 KM.

Zawieszenie tył - uzaleznione od mocy silnika. Oś z belką skrętną występuje z benzynowymi jednostkami o mocy do 103kW włącznie albo z silnikami wysokoprężnymi o mocy do 110kW włącznie.
                      Wielowahacz występuje z jednostkami napędowymi powyżej 110kW oraz przy każdej wersji z napędem 4x4, która pojawi się nieco później.

Z nowych rzeczy - aktywny tempomat, dostepne LEDy na tył, LED z przodu z bi-ksenonem, hamulec antykolizyjny, kontrola odstępu z funkcją awaryjnego hamowania, aystent pasa ruchu,aktywna funkcja ochrony kierowcy i pasażera z przodu, asystent parkowania 2.0, wybór profilu jazdy, funkcja wykrywania zmęczenia i wiele innych.

Zestawienie wyposażenia z najwazniejszych rzeczy - poniżej:
                      Obrazek

Jeśli macie jakieś pytania, śmiało pytajcie...
                      Kurde no! :-) Chciałem być pierwszy, ale mnie uprzedziłeś... Żartuję! cóż brak czasu, że nawet jeszcze sam nie zdążyłem przyswoić sam tych 25 stron Ale autko zapowiada się naprawdę ciekawie
                      SIMPLY CLEVER
                      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                        Ty masz obsesję i to się leczy kolego i mówię to całkiem serio bez żadnych podtekstów. To co wypisujesz i zajadłość z jaką to robisz tylko to potwierdza. Kolego, samochód to nie cel życia i mówi ci to człowiek który jest zapalonym miłośnikiem motoryzacji.
                        zastanów się trochę, bo to przekracza już pewne granice.
                        Uwierz mi piszę to całkiem serio i bez żadnych podtekstów.
                        I zanim będziesz, w swoim stylu, się chciał - jak to kiedyś napisałeś odegrać, zastanów się 2 razy, bo naprawdę coś z Tobą nie jest nie tak. A ja z Tobą polemizować nie zamierzam, bo byłoby to z mojej strony nie fair.
                        Big, juz kilka osob Ci tu pisalo, ze Ty z kolei zachowujesz sie tak, jakbys wszystko wiedzial najlepiej i wyglaszal prawdy ostateczne... a ostatnio owe prawdy ostateczne czesto mijaly sie z rzeczywistoscia chociazby co do omawianej tutaj O3....

ps. megalomanie mozna ponoc leczyc
                        :chytry

(bez obrazy!)

ps. ale racje masz w tym, ze za bardzo sie tym niezdrowo podniecam - to przyznaje...
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

marlej108, podnieta wcale nie jest taka niezdrowa :szeroki_usmiech

Komentarz

• mirek_p11
                            RS
                            • 2010
                            • 6763
                            • Volkswagen
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

a tu coś po Polsku

nie podniecajcie się tak, bo jeszcze pompka Wam wysiądzie :diabelski_usmiech

Octa III będzie wypasiona, ale ja i tak wolałbym Audi RS4

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                            Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                            Fotki

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7461
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dużo ładniejsza ta fajera niż ta 4-ramienna.

I czemu pochowali wydech nawet w TSI?!
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Mihau, trochę pyta z tym wydechem :roll: ale w ersie mógłby tak wyglądać:

Komentarz

• Octavianos
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1130

[quote="piramida"]Big, pół biedy jak ten klient pomarudzi, zbije cenę do minimum ale w końcu kupi samochód bo są też tacy co ponoć chodzą po salonach różnych marek, wypytują, porównują cenniki, wyposażenie, zawracaja dupę i tak bez końca, mało tego nawet ich nie stac na kupno nowego auta a są stałymi bywalcami salonów samochodowych :roll:

Oooo potwierdzam w 100% i to są NAJGORSI klienci - dupę zawraca, a i tak nic nie kupi...
                                  SIMPLY CLEVER
                                  Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

[quote="Octavianos"]
                                    Big, pół biedy jak ten klient pomarudzi, zbije cenę do minimum ale w końcu kupi samochód bo są też tacy co ponoć chodzą po salonach różnych marek, wypytują, porównują cenniki, wyposażenie, zawracaja dupę i tak bez końca, mało tego nawet ich nie stac na kupno nowego auta a są stałymi bywalcami salonów samochodowych :roll:

Oooo potwierdzam w 100% i to są NAJGORSI klienci - dupę zawraca, a i tak nic nie kupi...
                                    hehe, tak tacy klienci to chyba glownie gawedziarze a nie kupujacy.

mialem kolege pracujacego w Peugeocie - ktory mowil ze raz na tydzien przychodzi dziadek... i ten dziadek siedzi w salonie gdzies godzine, oglada wszystko... wypytuje, ustala cene... i nic. Po tygodniu znowu sie pojawia i tak przez cale wakacje - sprzedawcy przed nim sie chowali ;-)

[ Dodano: Sob 12 Sty, 13 09:04 ]

[ Dodano: Pią 11 Sty, 13 21:09 ]
                                    marlej108, mam do czynienia z klientami dzięki którym mam co do garnka wsadzić ale jak widzę że klient cuduje, ma wyimaginowane wizje czy robi sztuczne problemy, do tego chce najlepsze materiały, chce żeby być na każde jego zawołanie a do tego nie ma pieniędzy i chce za usługę zapłacić minimalną kwotę to sorry, spuszczam go po brzytwie lub przywalam taka cenę że będzie opłacało się poświęcać swój czas i wtedy niech sobie grymasi do woli, płaci za to więc ma prawo do tego żeby mu nadskakiwać :!:

Od kilku lat nauczyłem sie rozróżniać toksycznych klientów i eliminuję ich na wstępie bo wiem ile kosztuje to czasu i energii którą trzeba poświęcić na takiego klienta tak więc kolego nie miej urazy do moich poglądów bo nie każdy klient ma takie same prawa, sorry takie jest życie, liczy się odpowiedni wpływ do kasy bo od tego zależy być albo nie być :wink:
                                    Stary, nie wiem jakie masz przygody i doswiadczenia z klientami, ale moje dwa ostatnie zakupy wygladaly tak:

1. kupno Octavii 1.4 Tour u Danielcia - pisze maila - czesc Daniel interesuje mnie taka wersja z takim wyposazeniem w takim lakierze - jaka bys mi zaproponowal tradycyjnie Twoja najlepsza cene?
                                    Przychodzi tego samego dnia odpowiedz od Daniela z cena.
                                    Odpisuje i pytam kiedy mniej wiecej bedzie auto wyprodukowane i do kiedy musze podjac decyzje o zakupie (bo to byl w czerwcu czas 2011 jak byly informacje, ze zaraz sie skonczy mozliwosc zamawiania Tourow... co sie ostatecznie okazalo nieprawda).
                                    Przychodzi mail od Daniela - ze ok. 3 miesiecy i ze musze sie zastanowic w ciagu do konca tygodnia bo nie wie czy dalej bedzie mozna skladac na Toury zamowienia.
                                    Wieczorem odpisuje - ze biore i na drugi dzien dostaje mailem zamowienie do podpisania i odeslania + konto do wplaty zaliczi.

2. kupno Golfa VI w lipcu 2012
                                    Szukam w internecie ogloszen dealerow - znajduje na allegro kilkanascie, wybieram te najlepsze (cena) - dzwonie - mowie ze zastanawiam sie nad zakupem Golfa w takiej to wersji i z takim silnikiem - pytam czy go maja - w ciagu dwoch tygodni maja miec go na placu. Pytam o cene - facet proponuje mi dwie - jedna bez kredytu, druga (lepsza) jak wezme kredyt w VW Bank Polska w ramach promocji 50/50/0%. Prosze o rezerwacje auta do poludnia bo musze sie zastanowic. Przed poludniem dzwonie drugi raz i mowie, ze kupuje - sprzedawca przesyla mi mailem fakture i dane do wplaty zaliczki....

Tak wygladaly moje zakupy dwoch ostatnich nowych aut. Z Danielem kontakt mailowy byl krotki. Ze sprzedawca Lukaszem z Lodzi - sprowadzal sie do ... dwoch rozmow telefonicznych trwajacych moze lacznie z 10 minut.

Jesli to sie nazywa dla Ciebie "toksyczny" klient to chyba Piramida powinienes zmienic zawod....

Niestety ja z jednej strony jestem idealnym klientem firm samochodowych - bo ciagle bym kupowal nowy samochod. Z drugiej strony zarobic kokosow na mnie nie mozna, bo kupuje tylko tansze wesje. Ale co najwazniejsze dla sprzedawcy - zarobic jednak mozna, i to przy minimalnej pracy wlasnej, ktora sprowadza sie do maila czy kilkuminutowej rozmowy telefonicznej dotyczacej ceny i wyposazenia oraz terminu odbioru. To wszystko. Ja nawet sie nie targuje prawde mowiac... (moze nie powinienem tu tego pisac hehe) bo znalem juz ceny jak dzwonilem (czytajac fora VW i pytajac sie forumowiczow). Nie pytam sprzedawcy do czego sluza elementy wyposazenia, czy o wersje wyposazenia co sie na nie sklada - bo to sam juz wiem. Chce tylko kupic auto - szybko i mozliwie tanio. To wszystko 8)

Dlatego wlasnie na forum pytam, czytam i dyskutuje bo potem nie musze tego robic ze sprzedawca. Wiec za bardzo nie rozumiem Twojej uwagi Piramida... ale moze miales zly dzien... albo ogolnie Ci chodzilo o klientow marudow, naciagaczy i takich co to dla paru groszy uciekna do innego sprzedawcy, podczas gdy Ty sie narobiles przy nich sporo. Moze o to Ci chodzilo? Ale opisalem powyzej jakim klientem jestem - wlasciwie to zupelnie bezproblemowym, jednak wiedzacym czego chce i ile moze za to zaplacic, jesli jakiegos sprzedawce to mialoby draznic, to sorry, ale na pewno powinien sie przekwalifikowac, albo wyjechac do kraju o gospodarce niemajacej wiele wspolnego z wolnym rynkiem, bo w gospodarce wolnorynkowej, czy prawie wolnorynkowej jak u nas - rynek jest rynkiem klienta a nie sprzedawcy - powtarzam to raz jeszcze. To klient ma byc zadowolony przede wszystkim, zas sama umowa stanowi konsensus pomiedzy jej stronami, ale sprzedawca nie robi zadnej łaski ze sprzedaje, to klient robi łaske ze wydaje swoje ciezko zarobione pieniadze i kupuje. Klient jest posrednim pracodawca sprzedawcy. Warto zeby w koncu wszyscy zdali sobie z tego sprawe - zwlaszcza sami klienci... Milego weekednu :-)

Sorry za dluzsze OT - ale zdziwilem sie troche Twoja uwaga, Piramida.
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

mijam się często z takim białym paskiem i powiem szczerze już z dwa razy się złapałem że to ta nowa O3 jedzie.. :diabelski_usmiech ..no sami popatrzcie..

z niskiej pozycji kierowcy podczas jazdy te auta będą identyczne..

o środku już kiedyś wspominałem..
                                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• neoXs
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 555

Środek O3 na zdjęciach jak dla mnie wygląda średnio, nie podoba mi się ten styl i razi plastikiem jak w Rapidzie (taa wiem ocenię, jak pomacam autko w salonie ). Grubość tapicerki drzwi też na fotach wygląda podobnie jak w Rapidzie, a to mnie wręcz raziło w nowym modelu Skody... Tak czy siak, autko mi się podoba tylko te silniki TSi i brak jakiegokolwiek MPi stoją mi na przeszkodzie aby na poważnie zainteresować się O3 w przyszłości. Ale pożyjemy zobaczymy

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

marlej108, chodziło mi o to że jak by kazdy klient przy ustalaniu szczegółów marudził tak jak ty tutaj na forum to chyba by mnie chuj strzelił poświęcając mu nie wiadomo ile godzin przed podpisaniem umowy na najtańszy produkt :wink: ale skoro szybko podejmujesz decyzję przy samym zakupie i nie musisz zawracać dupy sprzedawcy to ok, szybko byśmy sie dogadali :P

Komentarz

• xof
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 191

Nie wiem, może już było, nie zaszkodzi wstawić jeszcze raz - zdjęcia nowej Octavii, z różnymi detalami:

Tu troche więcej danych technicznych:

Komentarz

• leszekmw
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5356

dziwną ma ta dupę na tych zdjęciach , jakaś taka pod skosem jak w chryslerze tylko nie pamiętam którym ..300m ...
                                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                              GVI 1.4TSI
                                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• pascal
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 510
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mi ten tył kojarzy sie ze starszym modelem audi a6, niestety nie potrafie doprecyzowac z którym bo sie nie znam :P takim jakie ma kolega Flame tylko ze model sprzed FL

Komentarz

• rowerek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 449

Kolega z forum Superba znalazł na allegro taki oto okaz:

Autentyk? Dla mnie wygląda na autentyczny ze względu na dopasowanie do linii świateł (na zamaskowanych SII, które już jeździły rok temu widać było, że kształt światła się nie zmieni), podobny kształt grilla. Pytanie jak on się znalazł na allegro. Chyba, że jakaś super-hiper samoróbka? (ale w to wątpię)

Komentarz

• sh95
                                                    Classic
                                                    • 2009
                                                    • 26

Specyfikacja techniczna

O rany, ja tu liczyłem że zwiększą bak na paliwo, a tu będzie zmniejszony do 50 litrów Tyle to miałem w Clio 1.2 z 1999 roku ...

Komentarz

Pracuję...