Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez piramida
    marlej108, jak postawisz A4 koło A6 to też będą prawie takie same więc po co kupować A6 ? To samo jetta vs passat
    no i nie zapominajmy o i40 i Elantrze - tylko wprawne oko je rozróżni.
    W ogóle strasznie głupia gadka, bo producenci aut już ok dobrych kilkunastu lat oferują auta bliźniaczo podobne do siebie w rożnych klasach, żeby wspomnieć Toledo III, Alteę i Leona II, nie mówiąc już o współczesnych Mercedesach czy BMW. Natomiast czy z dalszej przeszłości Safrane i Lagunę I o której mówiło się wprost ze to pomniejszone Safrane, lub Sierrę po lifcie i Scorpio po lifcie - niemal identyczne przody.
    Ale jak widać jak się nie ma czego czepić, to każdy powód jest dobry 8) Ja proponuję jeszcze sie czepić tego, że do O III nie da się dokupić w pełni ledowych reflektorów przednich oraz tego że ogólnie, to wszystko super tylko żeby nie ten ... znaczek 8)
    Czarny Elegance

Komentarz

• rowerek
      Rider
      • 2010
      • 449

Zamieszczone przez blackrs
      marlej ale nikt sie z tym jakoś nie godzi tylko przyjmuje do wiadomości i tyle. myślisz że jak bedziesz przez 40 stron pisał że ma twardy a nie miekki to ktoś w skodzie cię posłucha i da miękki? Mi osobiście nie chodzi o to ze narzekasz na plastik tylko i ilość tego narzekania.
      Tak samo było z rapidam chyba ze sto razy pisales że to "fabia z dupką". kazdy to widział wiedzial a ty ciagle to pisałeś.
      O to to

najłatwiej z przodu poznać po lampach mi się wydaje ale też trzeba się chwilę przyjrzeć
      Najłatwiej poznać po linii okien bo OIII ma to ostre zadarcie do góry.

W temacie 'około skodowym'. Zastanawiające jest jak niesamowicie identyfikujecie się z marką... Tu, że taki plastik, lamenty że się nie sprzeda, olaboga Skoda do piachu itp. Dżizys... Nie sprzeda się to nie, mnie to wali. Zawsze można iść do konkurencji

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Big
        no i nie zapominajmy o i40 i Elantrze - tylko wprawne oko je rozróżni.
        W ogóle strasznie głupia gadka, bo producenci aut już ok dobrych kilkunastu lat oferują auta bliźniaczo podobne do siebie w rożnych klasach, żeby wspomnieć Toledo III, Alteę i Leona II czy z dalszej przeszłości Safrane i Lagunę I o której mówiło się wprost ze to pomniejszone Safrane, lub Sierrę po lifcie i Scorpio po lifcie - niemal identyczne przody.
        Ale jak widać jak się nie ma czego czepić, to każdy powód jest dobry 8) Ja proponuję jeszcze sie czepić tego, że do O III nie da się dokupić w pełni ledowych reflektorów przednich oraz tego że ogólnie, to wszystko super tylko żeby nie ten ... znaczek 8)
        dokaldnei z a4 i a6 sam kiedyś miałem problem
        no i lipa że dali glupia skrobaczke a parasola nie ma
        Zamieszczone przez rowerek
        W temacie 'około skodowym'. Zastanawiające jest jak niesamowicie identyfikujecie się z marką... Tu, że taki plastik, lamenty że się nie sprzeda, olaboga Skoda do piachu itp. Dżizys... Nie sprzeda się to nie, mnie to wali. Zawsze można iść do konkurencji
        otóż to wolny kraj i nawet fajnie że się różnią marki wyposażeniem i jakością bo jest w czym wybierać. kiedys ludzie szli kupowali poloneza i nawet koloru za bardzo nie mogli wybrać
        no tak po linii bocznej najłatwiej ale to jak sie stoi z boku mi chodziło o to jak poznać stojąc przodem
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• neoXs
          Rider
          • 2010
          • 555

Tak szczerze mówiąc to mi się nawet ciut bardziej podoba Rapid Chociaż i tak O2FL jak dla mnie jest ładniejszym autem od O3, zarówno od zewn. jak i środka.

Komentarz

• Contra
            Classic
            • 2013
            • 22

Zamieszczone przez marlej108
            To ja już się martwię o nowego Superba, że będzie Rapidem 2XXL :lol:
            Ewentualnie Octavią w longu. Ale w sumie na to samo wychodzi.

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Odnośnie wyglądu O3, ani z przodu ani z tyłu nie wygląda tak fajnie jak z boku do tego w kolorze srebrnym na ładnej dużej srebrnej feldze :diabelski_usmiech
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

Ja mam w sumie mały mind fuck. A to dlatego, że na prezentacji O3 i pierwszych fotach, auto mega mi się spodobało. Jednak teraz w normalnych sceneriach już szału nie robi, jest ok. Może na żywo jak zobaczę auto to zmienię zdanie.

Środek to dla mnie Rapid kropka, w kropkę (chociaż O3 ma szersze boczki w drzwiach) i pomijam plastiki, chodzi mi o design.

No ale to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje

Komentarz

• mac_aaron
                  Elegance
                  • 2012
                  • 984
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Kurde nie widać różnic, właśnie widziałem pociąg ze Skodami i coś takiego jechało na nim i nie wiedziałem, które to auto.

Komentarz

• Alonzo_
                    RS
                    • 2009
                    • 2460
                    • Hyundai

Przecieź to "simply clever' - skoda stworzyła O3 źeby sie rapid sprzedawal.zrobi S3 zeby sie O3 zaczęła sprzedawać. A S3... Musi sam sie obronic ;-).
                    A na poważnie zgadzam się z kolegami że przecieź większość koncernów robi modele stylistycznie podobne do siebie aby było "wyraziście" tyle, że nie wszystkie zaczynają od tak kontrowersyjnego auta jak rapid. .może nie tyle kontrowersyjnym co nową linie marki powinno sie zaczynac od modelu "wyższego " niż rapid, pokazać i narobić klientowi apetytu że moźe w niźszych też będzie super a nie tak jak zrobiła skoda czyli właśnie odwrotnie - szkolny błąd. Oczywistym jest Teraz że potencjalny klient nie wie o co kaman. Nie ma pojęcia co sobie wyobraźać i w przypadku podobnych produktów najlepiej zchodzić ostatecznie mogą rapidy i tylne oznaczenia O3 :-P
                    Kto chce niech czeka na macanki w realu a kto nie niech idzie do konkurencji.

pzdr

Komentarz

• padero
                      Rider
                      • 2009
                      • 369
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
                      No ja bylem u konkurencji i jezdzilem I40 no i niestety za te pieniądze mnie nie urzekł, więc czekam na macanki w OIII
                      Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Alonzo_
                        RS
                        • 2009
                        • 2460
                        • Hyundai

Zamieszczone przez padero
                        No ja bylem u konkurencji i jezdzilem I40 no i niestety za te pieniądze mnie nie urzekł, więc czekam na macanki w OIII
                        Ale czy ja wspominałem jakieś modele?
                        To po ch... to? G... mnie obchodzi co kto wybierze i gdzie i na co wada swoje siano. To tyczyło sie tego płaczu i piszczenia nad czymś czego jeszcze nie można dotknąć.
                        A skoro wywołałeś uwierz , źe raczej jestem spokojniy o wynik porównania tych konkretnych aut w porównywalnych wersjach. Nie zmienia to faktu źe teraz i tak mi to juź lata.
                        To nie jest temat o i40.
                        Chwila cierpliwości i będziesz miał to tu porównane prawdopodobnie ze wszystkim co jeździ.
                        zdrów

Komentarz

• padero
                          Rider
                          • 2009
                          • 369
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

To po ch... to? G... mnie obchodzi co kto wybierze i gdzie i na co wada swoje siano. To tyczyło sie tego płaczu i piszczenia nad czymś czego jeszcze nie można dotknąć.
                          A skoro wywołałeś uwierz , źe raczej jestem spokojniy o wynik porównania tych konkretnych aut w porównywalnych wersjach. Nie zmienia to faktu źe teraz i tak mi to juź lata.
                          zdrów
                          ups..kolega nerwowy widze, przepraszam jak uraziłem....a jak Ci to lata o czym piszemy to może pora na zmiane forum?

Komentarz

• Alonzo_
                            RS
                            • 2009
                            • 2460
                            • Hyundai

Zamieszczone przez padero
                            zdrów
                            ups..kolega nerwowy widze, przepraszam jak uraziłem....a jak Ci to lata o czym piszemy to może pora na zmiane forum?
                            padero. Spoks. Szpitalne otoczenie, nieprzespane nocki i zmęczenie sie udzielają.
                            Robi sie znowu smietnik.
                            Pojeździsz O3 i i40 i wypunktujesz - jak O3 wygra zwycięzca dla ciebie będzie jeden bez napinki z mojej strony.
                            Zdrów
                            na forum zostaje ;-)

Komentarz

• irekk
                              L&K
                              • 2011
                              • 1093
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

padero. Spoks. Szpitalne otoczenie, nieprzespane nocki i zmęczenie sie udzielają.
                              To nie jest usprawiedliwienie na zachowywanie się jak gbur :kciukminus

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

Zamieszczone przez irekk
                                To nie jest usprawiedliwienie na zachowywanie się jak gbur :kciukminus
                                Czytałem tu parę lepszych gburów i wtedy siedzialeś cicho. Moźe to byli koledzy.
                                Tak samo nie widze powodu aby przy kazdym temacie robić "wycieczki" prywatne skoro to nie zostało wcześniej wywołane i temat tego nie dotyczy. Jak ma sie znowu za chwilę zrobić święta wojna to wole pacyfikować.
                                W sumie padero - sorry za ten tekst
                                pozdro

I co tam z tymi skodami?

Komentarz

• marbab
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4713
                                  • Fiat
                                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez xof
                                  Instrukcja obsługi do Octavii po polsku:
                                  http://ws.skoda-auto.com/OwnersManua...nersManual.pdf
                                  ciekawe rzeczy mozna sie dowiedziec, ale ten nowy Maxi-Dot wymiata.
                                  Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                  Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• demmsi
                                    Elegance
                                    • 2011
                                    • 966
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez marbab
                                    ale ten nowy Maxi-Dot wymiata.
                                    No co do tego z OII to niezły, ale za audi to nadal generację do tyłu :diabelski_usmiech

Komentarz

• andriu21tg
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 1499

marbab, ja w VII mam kolorowy dot i faktycznie fajna sprawa,choć wszelkie funkcje jak coming, oświetlenie wnętrza, czy choćby ustawienie asystentów odbywa sie za pomocą radia a nie dota

Komentarz

• nokius
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 498

.

Z instrukcji dowiedziałem się że przednia szyba może być podgrzewana no i że ESP dalej jest k...... niewyłączalne :evil: :evil:
                                        Ciekawe jakie będą ceny wyposażenia ?
                                        O3
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
                                        O2
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• marbab
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4713
                                          • Fiat
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

demmsi, oczywiscie porownanie do tego z O2

andriu21tg, zapewne radiem wygodniej sie to ustawia. Masz RNS-a, czy na zwyklaku tez jest taka mozliwosc :?:
                                          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• padero
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 369
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

W sumie padero - sorry za ten tekst
                                            Spoko jakos to przezyjemy :wink: , tez mam czasem chwile slabosci

Komentarz

• andriu21tg
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 1499

marbab, ja brałem kolorowe dotykowe + dodatkowy za dopłatą system nagłośnienia , ale w standardzie jest już b. fajne dotykowe czarno białe, najlepsze jest to ze jak odbierałem VII i zapytałem o żarówki gdzie są (mam bixenon- ale np do migacza) Pan popatrzył i powiedział że w wersji Hi niema , a teraz oglądam inst.skody a tam są.. czyli + 1 dla skody

Komentarz

• OrsonTSI
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 716
                                                • Volkswagen
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Blogger jest narzędziem oferowanym przez firmę Google, służącym do publikowania blogów i łatwego dzielenia się swoimi przemyśleniami z całym światem. Blogger ułatwia publikowanie tekstu, zdjęć i filmów na blogu osobistym lub blogu zespołu.

teraz wersja kombi...
                                                OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Zamieszczone przez OrsonTSI
                                                  http://carscoop.blogspot.com/2013/02/spy-shots-extra-mild-nip-and-tuck-for.html

teraz wersja kombi...
                                                  Jakoś do mnie ten lifting nie przemawia. Za duże będą przednie światła przeciwmgielne. Jak narazie wolę obecną wersje S II - ma więcej charakteru. zobaczymy jak będzie "za żywo".
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...