Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez paweł2
    Ale raczej sklaniam sie ku 1.7Crdi zobaczymy co z tego wyjdzie.Nie chcialbym wydac wiecej niz 80-85k wiec moze byc trudno.
    i40 raczej nie dostaniesz w tych pieniadzach w sensownej wersji wyposażenia (no chyba, że zdecydujesz sie na podstawową wersję Classic). Co prawda kolega Alonzo, kupił, ale tego z co dowiedziałem sie ostatnio w Hundaiu, cześć salonów brała te auta niby na flotę dostając dzięki temu spore upusty, a potem sprzedawali te auta osobom prywatnym. Podobno sprawa doszła do centrali Hundaia i się skończyło. Co więcej posypały się spore kary pieniężne dla tych którzy sami dobrowolnie się do tego procederu nie przyznali. Obecnie i40 sedan w wesji Comfort Plus z 2012 r (czyli z wyprzedaży rocznika) + lakier metalic to wydatek min. 91 tys zł. A diesel będzie jeszcze droższy.
    Superba II kupisz taniej, sporo taniej.
    Czarny Elegance

Komentarz

• padero
      Rider
      • 2009
      • 369
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja przy zamawianiu OIII zapytałem o superba, czy faktycznie jest tak tanio, na co dostałem odpowiedz, że tanio to było na auta zeszłoroczne, ale teraz juz nie ma w czym wybierac i ceny są normalne. Jeśli chodzi o I40 i Optime to brakuje tu fajnych silników, praktycznie zerowa mozliwość konfiguracji "po swojemu", słaba możliwość targowania się i wielka niewiadoma przy sprzedaży auta za jakiś czas. Jacyś ci koreańczycy mało elastyczni, choć auta mają ładne.
      Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez dato
        Zamieszczone przez Mihau
        padero, dzięki za info. Jak wrócę z wyjazdu to i ja spróbuje się umówić na test drive
        Na przejażdżkę 1,4 się umówisz :?: :shock:
        No jeżeli tylko takie znajdę to czemu nie Poza tym chodzi tylko o sprawdzenie prowadzenia, wykończenia, itp. Jeżeli miałbym brać O3 to raczej był by to RS.
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Co to 20 tydzien (to jeszcze tylko 2 miesiace) Ja czekalem ponad 6 miesiecy na swoja padake :lol:

Tak wszyscy podniecaja sie Golfem 7, I40 itd. Ile tego jezdzi po ulicach. Ja tych i40 to widzialem tyle co Rapidow.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9941
            • Ford

Maicroft, u mnie na osiedlu jest jeden Rapid i jeden i40. Widuję więc po jednym codziennie A to 365 widoków rocznie - sporo...?
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Zamieszczone przez padero
              Jeśli chodzi o I40 i Optime to brakuje tu fajnych silników, praktycznie zerowa mozliwość konfiguracji "po swojemu", słaba możliwość targowania się i wielka niewiadoma przy sprzedaży auta za jakiś czas. Jacyś ci koreańczycy mało elastyczni, choć auta mają ładne.
              Jak ktoś chce benzynę to nie ma w czym wybierać przez brak turba. Jest słabo u koreńców. Diesel - mocniejszy 1,7 dla "przecietnego kierownika" wystarczy. Sztywne opcje z pewnością wada, ale nie przesadzajmy, nie każdy tak indywidualnie doposaża auta. Niektórym (jak dla mnie) pewne pakiety są wystarczające.
              Wielka niewiadoma za parę lat. No tu sie zgadza. Tego nie wiem co będzie. Ale to raczej zakup na lata.... 5 lat to wiadomo, jak nie będzie konieczności dopóty będzie gwarancja się będzie latać, potem jak będzie ok jeszcze chwilę sie potoczę . A co będzie jak będzie miał 7/8 lat.... Tego nikt nie wie. Ale na pocieszenie mam bonus na starcie ok 15 tyś z tytułu dobrej ceny zakupowej także ta "strata" jesli będzie słabo wyceniany na rynku używek po latach też mniej o tyle będzie mnie bolała.
              W sumie na to aż tak nie patrzę. Będzie co ma być. Się sprzeda za tyle ile się dostanie, fura sie zamortyzuje ( a przy zakupie na firmę trzeba potrzymać, żeby "się zwrócił", zwłaszcza jak nie tłukę dużo przebiegów) a potem na papierze przy sprzedaży cena musi być niska (ale też wszystko mus być z głową wpisane vs rynek) i tyle. Weźmie sie kolejny w koszty.

Paweł2, bierz S II skoro Ci sie widzi z tego co piszesz (tak mi sie zdaje z wcześniejszego postu z poprzedniej strony). Bierz to co sie podoba.

Komentarz

• yogi_at_pozen
                Rider
                • 2011
                • 418

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

chyba kombi bedzie mialo automat do podnoszenia tylnej klapy

Komentarz

• perfex
                  L&K
                  • 2005
                  • 1117

Zamieszczone przez Big
                  Zamieszczone przez paweł2
                  Ale raczej sklaniam sie ku 1.7Crdi zobaczymy co z tego wyjdzie.Nie chcialbym wydac wiecej niz 80-85k wiec moze byc trudno.
                  i40 raczej nie dostaniesz w tych pieniadzach w sensownej wersji wyposażenia (no chyba, że zdecydujesz sie na podstawową wersję Classic). Co prawda kolega Alonzo, kupił, ale tego z co dowiedziałem sie ostatnio w Hundaiu, cześć salonów brała te auta niby na flotę dostając dzięki temu spore upusty, a potem sprzedawali te auta osobom prywatnym. Podobno sprawa doszła do centrali Hundaia i się skończyło. Co więcej posypały się spore kary pieniężne dla tych którzy sami dobrowolnie się do tego procederu nie przyznali. Obecnie i40 sedan w wesji Comfort Plus z 2012 r (czyli z wyprzedaży rocznika) + lakier metalic to wydatek min. 91 tys zł. A diesel będzie jeszcze droższy.
                  Superba II kupisz taniej, sporo taniej.
                  No jak już jesteśmy przy innych markach, poza Skodą to jest parę baaaaardzo ciekawych propozycji np:

super C5 http://otomoto.pl/citroen-c5-2-0hdi-...C27538380.html

lub C5 t.benzyna za 80 tys http://otomoto.pl/citroen-c5-1-6-thp...C27844964.html

Mondeo t.benzyna za 80 tys http://otomoto.pl/ford-mondeo-titani...C25639348.html

przyjemny Passat 1.4T za 80tys http://otomoto.pl/opel-insignia-vw-p...C28144128.html

Peugeot 508 2.0HDI http://otomoto.pl/peugeot-508-busine...C26191602.html

To tak na szybko. Więc jak ktoś nie chce z jakichś powodów Skody to chyba nie zostają mu tylko koreańczyki
                  Pozdrawiam
                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• ukuk
                    Rider
                    • 2010
                    • 699

Do tego jeszcze Exeo i Laguna

Komentarz

• Alonzo_
                      RS
                      • 2009
                      • 2460
                      • Hyundai

Zamieszczone przez perfex
                      ......
                      No jak już jesteśmy przy innych markach, poza Skodą to jest parę baaaaardzo ciekawych propozycji np:

super C5
                      lub C5 t.benzyna

Mondeo t.benzyna

przyjemny Passat 1.4T za 80tys

Peugeot 508 2.0HDI

To tak na szybko. Więc jak ktoś nie chce z jakichś powodów Skody to chyba nie zostają mu tylko koreańczyki
                      Jakaś alergia? :lol:

Aut jest mnóstwo tych mniej lub bardziej ..."przyjemnych". Tu akurat kolega Paweł2 sam napisał co go ewentualnie będzie interesowało dlatego o tym piszemy, bo po co robić z tego tematu znowu off-a o wszystkim.....?
                      W sumie już schodzimy z tematu :?

Komentarz

• andriu21tg
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 1499

Zamieszczone przez hotrain
                        Byłem w salonie Auto Special w Krakowie, oglądałem G VII. Wnętrze lepszej jakości jak w Octavii. Nic odkrywczego ale aż takiej różnicy w odczuciach się nie spodziewałem.
                        tzn? że tak równo są?

Komentarz

• blind_walker
                          RS
                          • 2010
                          • 4533
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zaraz idę na jazdę próbną. Będę jechał kierowca i jako pasażer na tylnej kanapie, wrażeniami podzielę się później.
                          mkII 20VT (600h worked)
                          Roooooomster

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

Zamieszczone przez Big
                            Już w tej chwili chyba moge napisać cenę.
                            No więc zapłaciłem 85 000 zł
                            Big a jak była wtedy cena bez rabatu z tymi dodatkami i czy z placu brałeś czy do zamówienia poszła ? długo się czekało wtedy ?
                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Ceed1
                              Rider
                              • 2012
                              • 461

Big. Sprawdziłem i powiem Ci, że cudów to nie masz ( chodzi o cenę ). Samochód z tego roku jest tańszy katalogowo o ponad 6 tyś od tego z zeszłego. Teraz na dzień dobry upust 8600. Dodać do tego dealera 6-8 tyś i samochód tańszy od twojego o ładnych 5-7 tyś. I to z tego roku. Ale nie o to chodzi. W porównaniu do OIII jest to jednak bardzo dobra propozycja cenowa ( obecnie ).

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Ceed1, na jesieni 2012 były troche inne ceny wyjściowe.
                                Wiem, że obecnie S II sedan 1.8 TSI w wersji Family BEZ dodatkowego wyposażenia, mozna mieć za 79 tys zł.

P.S
                                A do ceny doliczałeś całe dodatkowoe wyposażenie które ja dobrałem? Bo to jest dobrych kilka tys zł (Jak dobrze pamietam to cos koło 8 tys).
                                Czarny Elegance

Komentarz

• padero
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 369
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Mihau, Jeśli chodzi Ci tylko o sprawdzenie prowadzenia i wykonczenia, to mimo mojej miłości do benzyny polecam jednak jazde 2.0 TDI w Wimarze, ponieważ jest w wersji elegance, a poza tym tak jak napisalem wcześniej jakos tak lepiej poczułem sie w aucie z tym silnikiem.

Alonzo_, Akurat w Twoim przypadku zakup I40 był korzystny, bo dostałeś dobrą cenę i odpowiada Ci silnik. Ja przy chęci zakupu nie dostałem praktycznie, żadnego rabatu a dotego sprzedawcy w koreanskich salonach jakoś tak sie zachowują jakby wcale nie zależało im na sprzedaży auta,bo koreance już mają taką markę,że nie potrzeba zabiegać o ich sprzedaż, do tego jak słyszę opowieści od o wyższości hyundaia nad vw czy toyotą to się flaki przewracają, kolega, który sprzedaje własnie toyoty powiedzial, ze na szkoleniach wręcz zabraniają im przy rozmowie z klientem krytykować inne marki nawet jeśli to jest dacia

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

Zamieszczone przez padero
                                    Ja przy chęci zakupu nie dostałem praktycznie, żadnego rabatu a dotego sprzedawcy w koreanskich salonach jakoś tak sie zachowują jakby wcale nie zależało im na sprzedaży auta,bo koreance już mają taką markę,że nie potrzeba zabiegać o ich sprzedaż, do tego jak słyszę opowieści od o wyższości hyundaia nad vw czy toyotą to się flaki przewracają, kolega, który sprzedaje własnie toyoty powiedzial, ze na szkoleniach wręcz zabraniają im przy rozmowie z klientem krytykować inne marki nawet jeśli to jest dacia
                                    Z tym podejściem to akurat w hyundaiu masz rację, jadą po innych i czujesz sie jakbyś im czasami przeszkadzał.
                                    Ale np KIA - byłem w dwóch salonach u mnie w kuj-pom i powiem Ci, zę zgoła odmiennie. Zadowolony byłem z podejścia i zainteresowania klientem , który "dopiero się rozgląda".

Ale to zależy od ludzi.

PS Wspomniana toyota - na początku ubiegłego roku tam było totalne olewanie (Toruń) - nie krytykowali innych ale miałem wrażenie że to ja muszę wejść gościowi w dupe żeby coś sie dowiedzieć a nie odwrotnie. A upusty...jak w hyundaju, albo gorzej ....kolo mi powiedział wprost " Proszę pana, te samochody sie same sprzedają bo klienci wiedzą kto jest najlepszy na rynku, także upustów nie dajemy ale możemy panu dorzucić akcesoria za 5-6 tyś (przy avensisie)" Jakieś duperele śmiech. Tam to była porażka.
                                    Ale kryzys myślę wielu uczy pokory.

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

To ile daja tego rabatu na i40. Pelna opcja jak policzylem 137 400zl. Dobra diler cos dorzuca ?? Za 130tys to auto jest do kupienia z tym dychawicznym dieslem o mocy calych 136KM??

Do tego ciagle pisze, ze jest to auto wyprodukowane w 2012 roku, wiec co aktualny 5-10-15-30tys wiecej, bo nie rozumiem :?:
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• padero
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 369
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Alonzo_, Nomen omen kolega pracuje w toyocie w Toruniu , on mówi ze zniżek nie dają bo po prostu nie mają takiej możliwości, ale właśnie mogą jakieś pierdoły dawać do auta i klient biorący kredyt dostanie więcej, co na przykład w skodzie nie ma znaczenia

Maicroft no właśnie tam nie ma praktycznie rabatów, nie mam pojęcia jak oni te auta chća sprzedawać

Komentarz

• Alonzo_
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2460
                                          • Hyundai

Zamieszczone przez Maicroft
                                          To ile daja tego rabatu na i40. Pelna opcja jak policzylem 137 400zl. Dobra diler cos dorzuca ?? Za 130tys to auto jest do kupienia z tym dychawicznym dieslem o mocy calych 136KM??

Do tego ciagle pisze, ze jest to auto wyprodukowane w 2012 roku, wiec co aktualny 5-10-15-30tys wiecej, bo nie rozumiem :?:
                                          Maicroft ja mogę sie za siebie wypowiadać. Jak w roku rozmawiałem o mojej wersji to jakieś drobne (3-4 tyś na ok chyba 103/105 tyś) upuszczali. Także 100 jakoś wychodziło do płacenia. Drogo, za drogo wg mnie.
                                          Ja kupiłem w cenie Biga SII na końcówce roku.
                                          Na dziś nie wiem jakie są upusty ani nawet ceny w katalogu. Ale jak padero czy Big piszą wygląda, ze to była to krótka akcja znowu ceny są ...lipne w stosunku do konkurencji.
                                          A ten dychawiczny dizel objeżdżą wiele średniaków w klasie 2.0 na elastyczności a 0-100 traci po przecinku albo max sekundę. Także trzyma poziom średni dla dwulitrówek :wink:
                                          Trochę w moim temacie nagadaliśmy sie o tym. Także nie taki dychawiczny na jakiego wygląda po napisie na klapie :wink:

padero.....to było jakoś z rok temu....może to on mnie tak olewał :?
                                          Już nieważne

Pozdro

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Zamieszczone przez Alonzo_
                                            A ten dychawiczny dizel objeżdżą wiele średniaków w klasie 2.0 na elastyczności a 0-100 traci po przecinku albo max sekundę. Także trzyma poziom średni dla dwulitrówek :wink:
                                            Trochę w moim temacie nagadaliśmy sie o tym. Także nie taki dychawiczny na jakiego wygląda po napisie na klapie :wink:
                                            No dobra Ty masz manual, ja takiego nie biore pod uwage :diabelski_usmiech Jak z automatem bedzie jezdzil
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Alonzo_
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2460
                                              • Hyundai

Zamieszczone przez Maicroft
                                              Zamieszczone przez Alonzo_
                                              No dobra Ty masz manual, ja takiego nie biore pod uwage :diabelski_usmiech Jak z automatem bedzie jezdzil
                                              Nie wiem, ale domyślam się, że może podobnie do Optimy, którą w automacie 1,7 próbowałem. Z pewnością dużo lepszy zestaw niż w sportage'u z dwulitrówką ON ( nie podobało mi sie). Ale jeśli chodzi o wrażenie to nic specjalnego. Podobno automat w i40 z dieslem sie dobrze sprawdza ale to zależy kto jakie ma wymagania. Jak dla mnie do automatu żeby to "szło" to musi być większy silnik (moment). Ale miałem w automacie tylko 1 auto, nigdy nie jeździłem na dwusprzęgłówkach także żaden ze mnie spec. Ale wg mnie to tu nie ma silnika do ASB. Zapraszamy gdzie indziej.Tyle.

Komentarz

• bzyq_74
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3467
                                                • Volkswagen
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez perfex
                                                Drogo, kolega z roboty wyrwał takiego za 67 tys. brutto (z lizing 3-letnim 75 tys.) sorry za OT
                                                MARCIN
                                                Mój szkodnik

Komentarz

• ukuk
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 699

67 brutto...? Moze to byl Focus sedan

Komentarz

• qzim
                                                    Classic
                                                    • 2013
                                                    • 29

Gdyby i40 był tańszy o 15k to brałbym

Komentarz

Pracuję...