Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alonzo_
    RS
    • 2009
    • 2460
    • Hyundai

Zamieszczone przez marbab
    Alonzo_, post jak powiesc, dobry. Faktycznie konsola poszla do gory.
    Tak mnie sie zdawało. To mi "nie leży" - wolałem O2

A ten scout... fajny może być

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez lukaszc2
      Gdy jest włączone chłodzenie, pod parownikiem może się zbierać woda pochodząca
      z kondensacji wilgoci, która spływa pod samochód i tworzy tam plamy a nawet
      kałużę. To oznacza powstanie nieszczelności!"
      toż to nie premiera :diabelski_usmiech Nie jedna osoba latem się zastanawiała co jej tak kapie
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Marek__82
        Rider
        • 2013
        • 262

Niestety od modelu Rapid Skoda schodzi na dno, źle, że tak tak się dzieje - cena i do tego ta gorsza jakość ...

Komentarz

• lukaszc2
          Rider
          • 2013
          • 376

Zamieszczone przez piotrek_os
          Gdy jest włączone chłodzenie, pod parownikiem może się zbierać woda pochodząca
          z kondensacji wilgoci, która spływa pod samochód i tworzy tam plamy a nawet
          kałużę. To oznacza powstanie nieszczelności!"
          toż to nie premiera :diabelski_usmiech Nie jedna osoba latem się zastanawiała co jej tak kapie
          Wszystko ok ale tam piszą[shadow=violet:386d39f0a3] "oznacza to powstanie nieszczelności"[/shadow:386d39f0a3]?? chyba powinno być jest to normalny objaw......
          Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• OrsonTSI
            Rider
            • 2010
            • 716
            • Volkswagen
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

w jutrzejszym AMiS peany na temat OIII i opis działania kolejnej zabawki do psucia ( jesli Skoda dostanie) czyli: System aktywnego zarządzania pracą cylindrów

mamy nowego Mistrza Ostrej Riposty: http://www.youtube.com/watch?v=vY9g0...&feature=share
            OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• dontak
              Rider
              • 2008
              • 586
              • Octavia III combi (5E5)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Seed
              Czy ktos moze zweryfikowac info, ze od 12.03 biel i czerwony w OIII - sa za doplata 600 PLN?
              Jak ostatnio byłem w salonie, jakieś dwa tygodnie temu, to sprzedawca mówił że lada dzień mają wprowadzić dopłaty do tych kolorów. Ale kiedy to nastąpi nie potrafił dokładnie określić.

Zamieszczone przez marlej108
              ps. ale jak juz lakier bialy i czerwony platny to mogliby przestac wyglupiac sie z tymi czarnymi lusterkami i klamkami plastikowymi i je tez lakierowac.
              Jak dobrze pogadasz przy zakupie to Ci lusterka i klamki pomalują w gratisie.
              OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

Zamieszczone przez marlej108
                Skoda sprytnie wykombinowala ze tylko ten milicyjny niebieski ma byc za darmo...
                aj tam aj tam o gustach sie nie dyskutuje, dla mnie ten kolor jest ok

Komentarz

• BADYL
                  RS
                  • 2011
                  • 2398
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

ten "milicyjny" to ten podstawowy matowy niebieski tak? Moim zdaniem owy niebieski jest całkiem spoko tzn. ładniejszy niż ten poprzedni niebieściasty jebitnie świecący....rzecz gustu dla mnie ok
                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

W najnowszym Auto Motor i Sport nr 4 kwiecień 2013 (dostępnym w kioskach od dzisiaj) jest doatek poświęcony Ovtavii III. Mylśę, że może to być ciekawa lektura. Opisane jest miedzy innymi działanie wszystkich nowych systemów elektronicznych montowanych w O III. Dowiedziałem się miezy innymi, ze schowek na telefon w konsoli centalnej, to nie tylko schowek na telefon z nazwy, bo ma wbudowana specjalna anteną która wzmacnia sygnał telefonu.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Alonzo_
                      RS
                      • 2009
                      • 2460
                      • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                      W najnowszym Auto Motor i Sport nr 4 kwiecień 2013 (dostępnym w kioskach od dzisiaj) jest doatek poświęcony Ovtavii III. Mylśę, że może to być ciekawa lektura. Opisane jest miedzy innymi działanie wszystkich nowych systemów elektronicznych montowanych w O III. Dowiedziałem się miezy innymi, ze schowek na telefon w konsoli centalnej, to nie tylko schowek na telefon z nazwy, bo ma wbudowana specjalna anteną która wzmacnia sygnał telefonu.
                      Ale co to znaczy? Że tam mam wkładać głowę jak rozmawiam?
                      Sorry, OK. Ale taka antena powinna wzmacniać sygnał w całym aucie, no ja wiem, że zgodne z przepisami nie wolno przez tel tylko zestaw ale wielu woli mieć tel na uchwycie gdzie np widzą co na wyswietlaczu , kto dzwoni itp.... To akurat do mnie z tą anteną w schowku nie przemawia.
                      Rozumiem, że tam jest antena i dlatego nazwali sobie schowkiem na telefon a nie po prostu schowkiem np na fajki czy drobne na autostradę.
                      Bo miejsce usadowienia tego schowka jako miejsce leżenie tel w tym miejscu jest dla mnie lekkim nieporozumieniem. Są miejsca łatwiej i lepiej dostępne choćby z uwagi na bezpieczeństwo. Bo lepiej mieć tel na uchwycie w zasięgu wzroku niż go tam szukać pod tą osłoną zeby wybrać np nr telefonu. Ale to IMO.

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

co prawda widoczność dzisiaj kiepska ale widziałem chyba stojącą na poboczu białą O3 . bo jak na rapida to za długi napis był na klapie...
                        i niestety auto wydało mi się mieć proporcje superba.. :?
                        co prawda przejeżdżałem tylko z boku ale powoli.. , no i tak mi wyszło..
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Alonzo_, to moze ja zacytuję za AMiS " Na konsoli środkowej umieszczono schowek Phone-box - w jego dnie znajduje się płaska antena, która odbiera sygnały z anteny telefonu komórkowego, wzmacnia je i kieruje do anteny samochodu. Dzięki temu jakość połaczeń jest taka, jak w przypadku telefonu zamontowanego na stałe, a rozmowy można prowadzić nawet wtedy, gdy sygnał antenowy okazuje się słaby".
                          Czarny Elegance

Komentarz

• Alonzo_
                            RS
                            • 2009
                            • 2460
                            • Hyundai

Bigu
                            Spoko, takie małe czepianko :wink:
                            Domyślamy się co autorzy pomysłu mają namyśli.

A co zauważyłem wczoraj oglądająć O3 - wydaje mi sie (choć nie koniecznie - raczej może tak być) że siedzenia te co tam były w wersji eleganckiej oprócz tego że mają wg mnie dobre trzymanie boczne, całkiem dobry materiał to "w dupie" są chyba odrobinę szersze niż w O2. To dla tych co mają szersze dupsko może być in plus. O2 dla takich osób dość ciasne siedzisko miała - z takimi opiniami się spotykałem. Nie maiłem z tym problemów, ale od dwóch latek do lutego br jestem po kilku operacjach biodra i jak w O2 troszkę mnie lewa strona siedziska uwierała w bliznę i mi to na dłuższych kawałkach troszkę przeszkadzało w tak O3 jak chwile posiedziałem mniej to odczuwałem.
                            Dla wąskodupnych może to być in minus, bo siedzenia 02 wg mnie fajnie trzymały ciało i są dość wygodne ale stosunkowo jednak chyba wąskie na siedzisku.
                            Taki niuansik ale tak mi się wydawało.

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

A co to za bezprzewodowe ladowanie w tym schowku.

SGS3 ma podobno taka funkcje. To jakas pentla indukcyjna ??
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• tomekjmopl
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1187
                                • Opel
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tzw. entry level w teście: (coś dla marleja )

Dowiedz się wszystkiego, co musisz wiedzieć o najnowszych modelach samochodów i akcesoriach motoryzacyjnych z naszych szczegółowych recenzji i artykułów na TEST : Nowa Skoda Octavia ACTIVE 1.2 TSI 85 KM . Twoje źródło ekspertów w świecie motoryzacji.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Calkiem ciekawie napisane i zaznaczone jest to, po co tak naprawde powstal Rapid.

On ma byc dla kogos, kto mowi ze Fabia za mala, Octavia za duza i za droga, a to jest takie wieksze od Fabii w cenie starego Toura (chociaz IMO ciut za duzo).
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

Cyt:
                                    "W III generacji konstruktorzy chyba czuli jakie piętno na nich spoczywa i stworzyli wnętrze którego by nie powstydziło się Audi w swojej podstawowej odmianie!"

Nie krytykowałem tego wnętrza ale to chyba za odważna opinia.
                                    Jak tak miałoby robić audi to po co kupować...Audi - wszyscy szturmem po skodę.

Niektórzy to już swą dziennikarską/redaktorską rzetelność potrafią postawić na szali za jakieś gratisy/bonus lub inne gifty lub gdy piszą "pod presją" szefów.

Komentarz

• andriu21tg
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 1499

Alonzo_, wg.mnie Pan Redaktor za tę opinię dostał główna nagrodę w konkursie wazelina marca i dostał skrobaczkę z wlewu paliwa ;D oraz zapach wani liniowy :szeroki_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Ceny robią się bardzo ciekawe? Ponad 10kzł taniej niż w cenniku podstawowym?
                                        105KM za 52kzł: http://otomoto.pl/skoda-octavia-C28246306.html
                                        Adam... Używam:
                                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Alonzo_
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2460
                                          • Hyundai

Zamieszczone przez Agamek12
                                          Ceny robią się bardzo ciekawe? Ponad 10kzł taniej niż w cenniku podstawowym?
                                          105KM za 52kzł: http://otomoto.pl/skoda-octavia-C28246306.html
                                          Czytają nas, na 101%
                                          Jak było tu wielokrotnie. Pocisnęli, potestowali a że wyprzedaże są roczników wszędzie to poszaleć nie można. Ludzie też troszkę kręcą nosem na te nowość niektórzy to idą po rozum do głowy. Pochwalić, że tak szybko.
                                          Jak dla mnie trochę to żenujące - pazerność spowodowała , że się trochę wygłupili z tym cennikiem i teraz , już w pierwszym miesiącu premierę- od razu jeszcze ciepłą nowość o kilkanaście (>15)% na cenie spuszczać żeby ruszyć coś bo tłumy nie walą.
                                          Lepszy cennik i pod 10% upust max ( bo upust musi być coby sie dobrze poczuć, wiadomo) i lepszy byłby efekt bo jednak każdy zerka na cenę wyjściową , nie każdy od razu idzie targować a i nie każdy dealer od razu sypnie taki rabacik.

PS
                                          A co na to mówi Rapid 1,2 TSI, wie ktoś?

Komentarz

• tomekjmopl
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1187
                                            • Opel
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przeca to jest jakiś broker ... Jak Wam się chce, to dowiadujcie się o rzeczywistą cenę:

Komentarz

• parasite
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1368

moto-opinie.COM radzą... rzeczywiście odmiana 1.2 TSI 85 KM spłatała nam psikusa ponieważ nie spodziewałem się, że te 85 KM będzie aż tak szlachetne! Wiadomo nie jest to demon prędkości, ale radzi sobie z masą dość dobrze. Czy warto dopłacać ponad 3000 zł do wersji 105 KM? Niekoniecznie, pewnie lepiej te pieniądze ulokować w wyposażenie dodatkowe lub ubezpieczenie.
                                              ale warto dopłacić do 6 biegu, chyba, że ktoś kupuje to auto tylko do jazdy po mieście. Nie widzę, żeby wspomnieli coś o skrzyni tam. ehm
                                              AGR 112KM, 232Nm
                                              Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Zamieszczone przez tomekjmopl
                                                Przeca to jest jakiś broker ... Jak Wam się chce, to dowiadujcie się o rzeczywistą cenę:

http://autosalon24.pl/pl/samochody-n...ctive/id/42058
                                                Masz słuszną rację: to jest oferta przy braniu u nich kredytu. Przy zakupie za gotówkę ten samochód (w lakierze standard i ACTIVE) kosztuje 57.500zł...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• lukaszc2
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 376

Zamieszczone przez Alonzo_
                                                  Zamieszczone przez Big
                                                  Sorry, OK. Ale taka antena powinna wzmacniać sygnał w całym aucie, no ja wiem, że zgodne z przepisami nie wolno przez tel tylko zestaw ale wielu woli mieć tel na uchwycie gdzie np widzą co na wyswietlaczu , kto dzwoni itp.... To akurat do mnie z tą anteną w schowku nie przemawia.
                                                  Rozumiem, że tam jest antena i dlatego nazwali sobie schowkiem na telefon a nie po prostu schowkiem np na fajki czy drobne na autostradę.
                                                  Bo miejsce usadowienia tego schowka jako miejsce leżenie tel w tym miejscu jest dla mnie lekkim nieporozumieniem. Są miejsca łatwiej i lepiej dostępne choćby z uwagi na bezpieczeństwo. Bo lepiej mieć tel na uchwycie w zasięgu wzroku niż go tam szukać pod tą osłoną zeby wybrać np nr telefonu. Ale to IMO.
                                                  Kolego nie wiem czy do końca masz rację, czy przypadkiem nie chodziło o to żebyś schował telefon w ten schowek gdzie jest dobry zasięg dzięki płytce indukcyjnej a następnie sparował telefon przez Bluetooth z radiem i korzystał z telefony poprzez sterowanie z kierownicy (i radia) i zestaw głośnomówiący. Czy przypadkiem nie taki był zamysł konstruktora?
                                                  Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• Alonzo_
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2460
                                                    • Hyundai

Zamieszczone przez Alonzo_
                                                    Zamieszczone przez Big
                                                    Kolego nie wiem czy do końca masz rację, czy przypadkiem nie chodziło o to żebyś schował telefon w ten schowek gdzie jest dobry zasięg dzięki płytce indukcyjnej a następnie sparował telefon przez Bluetooth z radiem i korzystał z telefony poprzez sterowanie z kierownicy (i radia) i zestaw głośnomówiący. Czy przypadkiem nie taki był zamysł konstruktora?
                                                    Jeśli o to chodzi, jeśli wszystko bangla, listy kontaktów są na wyświetlaczu, wybieranie konkretnego kontaktu nie wymaga przewijania całej listy, głosowe działa - to słuszna uwaga Twoja. Jeśli tel może tam leżeć bez potrzeby dotykania go a wszystkie dane dostarcza nam sprzet w aucie - nie mam racji. Jeśli jest tak - mylę się, dobre rozwiązanie.

Choć dla mnie żaden haczyk, taki sobie gadżet wymyślili. Ja takiego rozwiązania akurat nie potrzebuję bo jak wszytstko bangla wole mieć tel w kieszeni i nie zaprzątać nim sobie głowy czy go zabrałem z auta jak wysiadłem (zwłaszcza jak tam w tym schowku leży i go nie widzę) czy muszę sie po niego wracać.
                                                    Zależy co komu potrzebne

Komentarz

Pracuję...