Twoje BKD nie uchodzi za jakoś super-trwałe...
A fajna turbo-benzyna 2.0 VW jeździ tak samo jak turbo dizel, tylko ciszej i szybciej Wystarczy porównać... 2.0TDI obecnie ma 150 a w najnowszej wersji nawet 177KM a 2.0T benz ma 210-270 (a niebawem 300). Benzyna spali więcej... ale i wrażenia da lepsze!
mnie troche dziwi jedna rzecz dot. Superba - no bo ogladam, licze, sprawdzam... - ale czemu w Czechac doplata z 1.4 tsi do 1.6 tdi to tylko 20.000 koron (czyli 3380 zl) a u nas ta roznica wynosci.... 6600 zl... czyli dwa razy wiecej????
Bo nie ukrywam, ze np. do mojego stylu jazdy to 1.6 tdi bylby idealny (zreszta 1.4 tsi tez, tyle ze diesel niby mniej pali?) nie liczac klekotu, ktory generuje, a od ktorego juz sie troche odzwyczailem.
ps. Kolega co zamawia O3 elegance - to bierzesz wnetrze bezowe czy czarne???
Byłem, oglądałem czarną Elegance, nie jeździłem. Gdybym nie musiał kupić auta "na już" w zeszłym roku to dziś czekałbym na dostawę O3. Superb jest dla mojej 2 osobowrj rodziny za duży, nie mam domu tylko mieszkanie bez garażu - jakoś nie widzi mi się parkowanie S2 pod blokiem. Z kolei zmiana O2Fl na O3 oznacza stratę ok. 20k PLN więc zostaję z tym co mam. Może za rok albo dwa Skoda namiesza w cenniku, wtedy pomyślę nad zmianą.
A co do Multipli - może i komuś się podoba, w końcu Nissan Juke też się sprzedaje
marlej108, nie masz czego do roboty tylko od rana na forum :P
no wlasnie poniewaz jestem w robocie to sobie w przerwie odpoczywam - praca na uczelni to niczym sluzba mundurowa - dzien w dzien ;-) w pracy - biedaczysko ;-)
ps. poza tym 7:40 to nie rano, to prawie poludnie ...
ps. Kolega co zamawia O3 elegance - to bierzesz wnetrze bezowe czy czarne???
marleju - biore czarne ale tylko ze wzgledu, iz bedzie to auto firmowe. zreszta do bialego laku czarne pasuje bardziej.
Panowie ponawiam pytanie: Co oznacza Obsluga glosowa w Pakiecie GSM? Na czym polega obsluga glosem? Jest mikrofon fabryczny w aucie i nie musze korzystac z wbudowanego w tel.?
Co oznacza Obsluga glosowa w Pakiecie GSM? Na czym polega obsluga glosem? Jest mikrofon fabryczny w aucie i nie musze korzystac z wbudowanego w tel.?
Polega to na tym, że wciskając odpowiedni przycisk na kierownicy, wypowiadasz głosową komendę dla telefonu np. abonenta do którego ma zadzwonić z książki tel. np. " call mama" i telefon dzwoni do Mamy. Możesz też wywołać ostatnie połączenie wypowiadając komendę "Recall", książkę telefoniczną, dzwonić wypowiadając nr abonenta, czy zamknąć portal głosowy.
dla mnie jest to super wygodne, bo nie muszę przeglądać książki tel. na Maxi-Dot, tylko za pomocą komend głosowych wydaja polecania telefonowi.
Co oznacza Obsluga glosowa w Pakiecie GSM? Na czym polega obsluga glosem? Jest mikrofon fabryczny w aucie i nie musze korzystac z wbudowanego w tel.?
Polega to na tym, że wciskając odpowiedni przycisk na kierownicy, wypowiadasz głosową komendę dla telefonu np. abonenta do którego ma zadzwonić z książki tel. np. " call mama" i telefon dzwoni do Mamy. Możesz też wywołać ostatnie połączenie wypowiadając komendę "Recall", książkę telefoniczną, dzwonić wypowiadając nr abonenta, czy zamknąć portal głosowy.
dla mnie jest to super wygodne, bo nie muszę przeglądać książki tel. na Maxi-Dot, tylko za pomocą komend głosowych wydaja polecania telefonowi.
Mam ten system w służbowym Fordzie i faktycznie - sprawdza się. Plusem jest fakt, że system rozpoznaje język polski, więc komenda "zadzwoń do (tu podaję nazwę z książki tel. telefonu)" łączy mnie z wybranym kontaktem. Niestety - nie zawsze pamiętam, jak wpisałem daną osobę w pamięci telefonu, więc w połowie przypadków i tak muszę korzystać z ręcznego wyszukiwania kontaktu :diabelski_usmiech
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Widziałem (za dużo powiedziane w sumie, mignęło mi jadąc z naprzeciwka po parkingu) dziś O3 live, 18" i kolor Race Blue, no wygląda fajnie ale jakoś tak bez jebnięcia muszę przyznać, te LEDy dzienne słabo wyglądają IMO. Jednak O2FL RS mi się dużo bardziej podoba jeżeli chodzi o kwestie wizualne.
z niecierpliwością czekam na wersje combi , sądzę że to dopiero będzie HIT !!!
rano byłem z piesiem na dworze sąsiad ma nowe Mondeo combi
patrząc na linie i przetłoczenia bardzo podobne porównując do fotek O III z Genewy
sądze że Mondeo combi będzie miało godnego rywala :wink:
Tak, tak, O3 to faktycznie godny rywal Mondeo... a moze i BMW ze swoim modelem serii 5 w wersji kombi powinno zaczac sie bac skodowskiej novinki... :diabelski_usmiech :wink:
tak Skoda pozycjonuje swoje produkty "wydłużając" auto w związku z tym jest gdzieś na pograniczu klas
ale tylko i wyłącznie "kategoryzacja" pod względem wielkości :-)
Zamieszczone przez marlej108
ak, tylko ze przy zalozeniu, ze konkurentem Mondeo jest O3 a nie Superb, to co jest konkurentem Focusa kombi? Fabka kombi?!?!?
ketivv, dla mnie OIII konkurować będzie w segmencie z takimi autami jak np. golf/jetta, auris, astra, Audi A3(ale to klasa premium) i właśnie focus, a nie jak twierdzisz mondeo, passat, vectra itp.
ketivv, dla mnie OIII konkurować będzie w segmencie z takimi autami jak np. golf/jetta, auris, astra, Audi A3(ale to klasa premium) i właśnie focus
z Audi A3 to z założenia konkurować nie ma :-)
Skoda to oferta dla tych którzy potrzebują "przestrzeni" za "rozsądną cenę"
nie po to VW natworzył sobie marek ("producentów") żeby wzajemnie ze sobą konkurowali tylko, żeby wzajemnie się uzupełniali na rynku w ramach koncernu matki
klient szukający Focusa w odmianie 3dr tez go już nie znajdzie, tak jak nie znajdzie OIII 3dr z małym bagażnikiem :-)
za to kupi Golfa 3dr lub wspomniane A3 za 2 razy większe pieniądze jak zadowolony klient 5dr Focusa, OIII czy nawet podstawowej wersji Mondeo
Dokładnie w ten sam sposób klient szukający auta w sam raz dla rodziny 2+2 weźmie pod uwagę OIII i Mondeo ale nie popatrzy na Golfa który z założenia ma dla niego za mały bagażnik i "niewiele" miejsca z tyłu
Zamieszczone przez BADYL
golf/jetta, auris, astra
OIII wypełnia lukę pomiędzy nimi a klasą wyżej nie jest ani zgrabnym hatchbackiem ani "pseudo limuzyną"
tak jak całość oferty Skody jest gdzieś wyżej "wielkością" i niżej "jakością"
ot cała tajemnica "simply clever"
Widzę ze temat przynalezności klasowej Octavii jest jak Lenin - wiecznie żywy
O III formalnie jest przerośnietym i to mocno, kompaktem mającym długość auta klasy średniej i największy rozstaw osi wśród kompaktów.
Jednak, czy to się komuś podoba, czy nie (Ale z faktami sie nie dyskutuje!!) w świadomości społeczeństwa Octavia, zarówno II jak i III funkcjonuje, jako auto klasy średniej. Takie są fakty i żadne gadanie tego nie zmieni. Po prostu tak jest.
Pytanie tylko po co po raz kolejny rozwodzić się nad tym samym ?? Co to zmieni? Czy naprawdę ma dla kogokolwiek z was jakiekolwiek znaczenie, czy przysłowiowy Kowalski udajac siedo salonu Skody po O III bedize porównywał ja z Mondeo czy Focusem ?! Jeśli zatruwacie sobie głowę sie takimi pierdołami, to chyba nie macie co w życiu robić.
Komentarz