Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

Zamieszczone przez Seed
    akurat z tym, ze OIII jest lepiej wykonana w srodku i w ogole lepiej wyglada od O2FL - sie zgodze - nareszcie niemiecki asetyczny dizajn.
    jeżeli piszesz o ascetycznym wyglądzie mam nadzieję.
    trochę z tą ascezą deski przegięli , które z niemieckich aut niema dekoru na desce ? tego jest wyraźnie brak w O3 a deska w każdym aucie jest najważniejszym elementem środka.
    za to dojebali z ogromną ramką piano do malutkiego bolero czy czegoś tam :szeroki_usmiech , nie znam się na tych radiach..
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• pasl
      Classic
      • 2013
      • 11

Zamieszczone przez LUKI
      - G6 jest lepszy od G7, który jest tylko ewolucją i VW daje dupy
      dupy daje ten, kto napisał bzdury a Ty wyciągasz błędne wnioski
      Z forum można wyciągnąć wnioski – ale nigdzie nie napisałem, że się z nimi zgadzam . Bez napinki - krótki staż mam i tylko dużo czytam :szeroki_usmiech.
      Dla niewtajemniczonych - cytat pochodzi z wątku na forum o G7, który notabene cały jest utrzymany w takim stylu :szeroki_usmiech . Koniec offtopa z mojej strony .

Komentarz

• Bomber
        Ambiente
        • 2013
        • 226

Zamieszczone przez marlej108
        Zamieszczone przez Bomber
        Ponieważ szukałem jakiegoś służbowozu ,dużego, diesla i w miarę taniego to zamówiłem O3 2,0 TDI w Elegance + małe wiaderko dodatków

PS. Z dziennikarstwem nie mam nic wspólnego
        Hehe, taniego?!?

to ile takie "w miarę tanie" auto Ci wyszlo?

ok. 90.000 zlotych, stówe???

O3 (podobnie jak O2) w wersji elegance z dieslem 2.0 tdi na pewno do "tanich" nie nalezy...

A z tym dziennikarstwem to nie ma Kolego co sie krygowac, udawac.... dobrze wiemy, ze w istocie jestes szefem Gazety Wyborczej, czyli Adamem Michnikiem... i dlatego ta O3 2.0 tdi Elegance wydaje Ci sie tania... :P :szeroki_usmiech
        (no i oczywiscie, ze przekupila Cie Skoda tabletem za 500 zlotych zebys dobrze napisal... :lol: )

udanego dnia
        :lol: :lol: Padłem :-) dobre :shock: A co do taniego to może przesadziłem ale w stosunku cena / wyposażenie / wielkośc najtaniej wyszło bo jako korpo mamy zniżki. A O3 można nawet skonfigurować za powyżej 150 kPLN a to już duuuuża przesada za O3. Za te pieniądze to można wybierać w markach premium (moja wyszła bez zniżek pow. 100k - po zniżkach duuużo mniej) Co do dziennikarza to odnosiłem się do cytatów powyżej a gazety nie lubię :twisted: . A tableta nie dostałem więc chyba trzeba się przejśc ponownie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . A co za tableta Ci dali??? :lol:

[ Dodano: Wto 19 Mar, 13 11:49 ]
        Zamieszczone przez leszekmw
        Zamieszczone przez Seed
        akurat z tym, ze OIII jest lepiej wykonana w srodku i w ogole lepiej wyglada od O2FL - sie zgodze - nareszcie niemiecki asetyczny dizajn.
        jeżeli piszesz o ascetycznym wyglądzie mam nadzieję.
        trochę z tą ascezą deski przegięli , które z niemieckich aut niema dekoru na desce ? tego jest wyraźnie brak w O3 a deska w każdym aucie jest najważniejszym elementem środka.
        za to dojebali z ogromną ramką piano do malutkiego bolero czy czegoś tam :szeroki_usmiech , nie znam się na tych radiach..
        Jest typowo niemiecki "dizajn". Deska o niebo lepiej się prezentuje od O2 (nowocześniejsza mniej plasticzana poza schowkiem , którego plastik brali chyba z Logana) ale umówmy się , jest to typowy służbowóż z niższej półki i nie ma się co oszukiwać - BMW, Audi czy Mercem nie będzie bo i nie ten poziom cenowy. Brawa dla Skody za jakośc wykonania auta w tej klasie.
        Pozdrawiam,

Bomber

Komentarz

• arteus84
          Classic
          • 2011
          • 20

Jako użytkownik O2 chciałem kupić O3. Rozumiem, że to nowość itp ale cena wersji jaka by mnie interesowała tzn 1.4 elegance plus kilka(niewiele) dodatków wyszła ok 78-80k. Ostatecznie zdecydowałem się na S2 gdzie za fajnie wyposażone 1.8 TSI family plus dodatki wyszło ostatecznie ok 85k.

Nikogo nie chce namawiać na S2 -> każdy niech kieruje się swoim gustem i potrzebami. Ja poprostu uznałem, że jako auto rodzinne, przy tak nie wielkiej różnicy w cenie na chwile obecną nie ma sensu O3. Choć Żonka stwierdziła, że S2 nie ma takich "zadziorków" jak O3 to doszliśmy do porozumienia

Komentarz

• Alonzo_
            RS
            • 2009
            • 2460
            • Hyundai

..... ale umówmy się , jest to typowy służbowóż z niższej półki i nie ma się co oszukiwać - BMW, Audi czy Mercem nie będzie bo i nie ten poziom cenowy. Brawa dla Skody za jakośc wykonania auta w tej klasie.
            Służbowóz z niższej półki - to zależy od poziomu na którym jesteś i do jakiego jesteś przyzwyczajony - czy manager średniego wyższego szczebla czy rep - dla którego wcale taki niska nie musi być. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :wink:

Ale znowu klaskać za jakość wnętrza w O3 (co mi nie licuje z powyższym stwierdzeniem)?
            Chyba będzie Was mało z tego co tu po wpisach widać, klaszczących :wink:
            W sumie jeśli porównywać je do bieda siwych wersji O2 to i może i trochę masz racji. Takimi nie jeździłem. Ale żeby lepsze wersje O2 było gorsze od O3? Porównywałem mojego eleganca do O3 elegancem i mnie nie porwało. I za tę akurat jakość jaka jest w O3 klaskać nie będę bo nie ma do czego. Jest poprawna i tyle.

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

najtaniej wyszło bo jako korpo mamy zniżki.
              to od tego kolego trzeba było zaczynać... . niestety większość z nas to zwykli klienci ze zwykłymi wyżebranymi zniżkami.
              poza tym za tą stówkę co Ci wyszła to jednak do jakiejś a4 chyba bym dokładał w bida wersji .
              no i przede wszystkim brzydal jeszcze jest który obydwa te wozy bije na głowę.
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

A O3 można nawet skonfigurować za powyżej 150 kPLN a to już duuuuża przesada za O3. Za te pieniądze to można wybierać w markach premium (moja wyszła bez zniżek pow. 100k - po zniżkach duuużo mniej)
                wcale tak nie można wybierać w "markach premium" gdyż jak będziemy chcieli je wyposażyć podobnie do wspomnianej O3 to cena znacząco rośnie
                i nagle ze 150 kPLN robi się 200 czy więcej a o upusty podobne do Skody ciężko
                marki premium to się całkiem dobrze kupuje u naszych zachodnich sąsiadów tyle, że nie na zamówienie a ze "stock-u" tylko wtedy trzeba brać co jest
                (pomijam kwestie homologacji ciężarowych itp.)
                jak się w PL zapełni rynek na auta z segmentu premium to i tu będą okazje

Komentarz

• DJ MŁODY
                  RS
                  • 2007
                  • 5908
                  • Octavia II (1Z3)

Nová Octavia RS na¾ivo

pozdrawiam Adam
                  Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• Rok z Bagien
                    L&K
                    • 2010
                    • 1172

Siedziałem w O3. W środkowej wersji.

Miękkiego plastiku jest rzeczywiście nieco mniej niż w O2.
                    Ale absolutnie to nie przeszkadza.
                    Tak jak i te nieszczęsne boczki. Malkontentom pod rozwagę stawiam, to że miękkim materiałem są wyłożone kieszenie w drzwiach.

Fajnie się siedzi, podłokietnik OK.
                    Sympatycznie.
                    Ta kanapa z tyłu coś nie teges. Albo jest krótsza albo dziwnie umieszczona. Uda jakoś wiszą w powietrzu.
                    Bagażnik i jego zagospodarowanie bez zastrzeżeń.

Generalnie. Jak doczekam 4x4 albo Scouta to będę rozważał jej zakup. Jak nie to będzie SUV.

pzdr

Komentarz

• Seed
                      Elegance
                      • 2010
                      • 875
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez arteus84
                      Jako użytkownik O2 chciałem kupić O3. Rozumiem, że to nowość itp ale cena wersji jaka by mnie interesowała tzn 1.4 elegance plus kilka(niewiele) dodatków wyszła ok 78-80k.
                      a ty kolego targowac sie nie potrafisz? mi tez wyszlo tyle co tobie za ten model. uwierz, ze kupilem znacznie taniej.
                      KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                        i 200 konny diesel alacz
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Andja
                          Rider
                          • 2006
                          • 596

Zamieszczone przez piramida
                          i 200 konny diesel alacz
                          jak by się z tego dało zrobić programem ze 240 koni to byłoby przyjemnie :-)

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Andja
                            Zamieszczone przez piramida
                            i 200 konny diesel alacz
                            jak by się z tego dało zrobić programem ze 240 koni to byłoby przyjemnie :-)
                            Pewnie tyle wyjdzie bo przy 200PS siedzi tam już większe turbo
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• arteus84
                              Classic
                              • 2011
                              • 20

Zamieszczone przez Seed

a ty kolego targowac sie nie potrafisz? mi tez wyszlo tyle co tobie za ten model. uwierz, ze kupilem znacznie taniej.
                              Nie wiem czy potrafie czy też nie ale decydując się na superba od cennika wyszło nam 18 % rabatu. Pewnie jakbym dłużej o cenę walczył O3 zapewne miałbym niższą. jednakże skusiłem się na S2 gdyż w tym roku ceny na niego są naprawdę atrakcyjne. Jak napisałem w tym samym poście nie namawiam nikogo by rezygnował z zakupu O3. Mi siedziało się w niej naprawde fajnie, ale jednak lepiej było w S2

Komentarz

• Tippo
                                L&K
                                • 2009
                                • 1349
                                • Octavia III (5E3)
                                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

"silnik 1.8 TSI łączy wtrysk bezpośredni FSI z wtryskiem pośrednim MPI"

Tak dzis napisali na profilu FB skody, bedzie koks i mniejsze spalanie

A do tego miska olejowa plastik ,ale za to uklad smarowania 5.2 L miast 4,6.

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez Tippo
                                  "silnik 1.8 TSI łączy wtrysk bezpośredni FSI z wtryskiem pośrednim MPI"

Tak dzis napisali na profilu FB skody, bedzie koks i mniejsze spalanie
                                  co :?: :!:
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• phoneman
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3374
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

©KODA Polska Krzysztof, silnik 1.8 TSI łączy wtrysk bezpośredni FSI z wtryskiem pośrednim MPI
                                    szkoda, Zadałem mu pytanie na FB żeby sprecyzował to połączenie FSI z MPI
                                    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• kudlaty
                                      Classic
                                      • 2008
                                      • 15

Zamieszczone przez phoneman
                                      ©KODA Polska Krzysztof, silnik 1.8 TSI łączy wtrysk bezpośredni FSI z wtryskiem pośrednim MPI
                                      szkoda, Zadałem mu pytanie na FB żeby sprecyzował to połączenie FSI z MPI
                                      Heh no to tu będzie str. 23

Notabene 8 wtryskiwaczy start stop i kupę innych bajerów plus łańcuch wesoło...

Komentarz

• Tippo
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1349
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez kudlaty
                                        Heh no to tu będzie str. 23

Notabene 8 wtryskiwaczy start stop i kupę innych bajerów plus łańcuch wesoło...
                                        Od tego nie uciekniemy, nowe 2.0 w g7 tez ma 8 wtryskow.

Komentarz

• polrob
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 535
                                          • Superb III (3V3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam koledzy czy jest realne osiągnięcie rabatu na OIII na poziomie 10% lub wyższym. Oczywiście bez wliczania w to ubezpieczenia autka które jest teraz w promocji gratis. Oczywiście oferta dla klienta- osoby fizycznej.
                                          jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Rok z Bagien
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1172

Zamieszczone przez arteus84
                                            Nie wiem czy potrafie czy też nie ale decydując się na superba od cennika wyszło nam 18 % rabatu.
                                            Zara, zara... od jakiej ceny te 18 %.
                                            I z którego roku produkcji ? Na zeszłoroczne S II ?

Na MY2012 jest 22800 upustu, więc te 18% to jak liczysz ?

pzdr

Komentarz

• andriu21tg
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 1499

Panowie Pytanie bo nie chce zakładać nowego wątku, Co wy byście wybrali Superb kombi Platyna 1,8 czy Helmuta Passata 1,4 Hi Line R-line kombi ze sportowymi skórzanymi siedzeniami itp moc taka sama- cena -pasek 5kpln droższy. Przeznaczenie 2 dzieci + pies :szeroki_usmiech

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

andriu21tg, no ja juz wybrałem Zdecydowanie Superb II. Passat nie leży mi w ogóle. Ani jego sylwetka, ani design wnętrza. Jakość jest na identycznym poziomie, za to S II ma lepszy wypas. Także ja wybrałem S II
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7460
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja bym brał Superba. Nie wiem czemu, po prostu bardziej mi się podoba.
                                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Miska plastikowa = coraz lepiej
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...