Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez t271828
    No wiesz, gdy najslabszym silnikiem byl 1.4 85KM, to przypieszenie 0-100km/h auta z tym silnikiem wynosilo (IMO nieakceptowalne) 14 s a ten 1.2 Tsi ma 12, czyli "przyspieszeniowo" jest odpowiednikiem 1.6 mpi 102KM.
    i dodatkowo ma turbinę, oraz moment obrotowy o jakim 1.4 16V mógł tylko pomarzyć, a przy normalnym użytkowaniu jedzie się głównie momentem, a nie mocą, a to sprawia, że ten 1.2 TSI ma sens.
    Czarny Elegance

Komentarz

• lukaszc2
      Rider
      • 2013
      • 376

Zamieszczone przez Verba
      Zamieszczone przez lukaszc2
      3. Poprzez ustawienie godziny odjazdu a system włączy się sam odpowiednio wcześniej w zależności od temperatury zewnętrznej wewnętrznej itp. (nie pomyliłem się tak to teraz ma być).
      Jakbyś potrzebował jeszcze informacji na temat tego systemu pisz troszkę zgłębiłem temat.
      Tą godzinę odjazdu to ustawiam w samochodzie czy też z pilota?
      Coraz bardziej zaczyna mi się to podobać Tylko te koszta
      Godzinę odjazdu ustawiasz w samochodzie (zintegrowane z radiem i komputerem) .
      Tak jak pisałem wcześniej są trzy niezależne, oddzielne od siebie możliwości uruchomienia systemu.
      Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez parasite
        Zamieszczone przez piramida
        Bo nie lubię VW
        A to ciekawe :lol:
        jak miałbym kupić passata to wolałbym się pociąć :diabelski_usmiech
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

marlej108, wiesz kto kupi octę kombi zamiast golfa kombi? Ten kto wcześniej jeździł wcześniej skodą, kupią ją również floty, osobiście wolałbym kupić octę kombi zamiast golfa kombi nawet w tych samych pieniądzach a wiesz dla czego? Bo nie lubię VW :lol:
          Ja bym wybrał Octavie Combi, bo mi się bardziej podoba no i jednego VW już sobie pożyczyli na czas nieokreślony ode mnie lekko mówiąc.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

marlej108, wiesz kto kupi octę kombi zamiast golfa kombi? Ten kto wcześniej jeździł wcześniej skodą, kupią ją również floty, osobiście wolałbym kupić octę kombi zamiast golfa kombi nawet w tych samych pieniądzach a wiesz dla czego? Bo nie lubię VW :lol:
            +1, tez moja noga wczesniej postanie w salonie Skody niz jej niemieckiego brata...

Komentarz

• zecke
              Ambiente
              • 2012
              • 124

Witam, wtrące sie, miałem okazje testować O3 przez tydzień, w silniku 2.0 TDI z DSG , wersja full , za około 136tys zł ops: więc jak macie jakieś pytania walcie na PW :wink: Jak ktoś ma konto na FabiaClub.pl tam zrobiłem krótki opis i kilka fotek wstawiłem :wink:

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

Linka zapodaj jakiegoś. Też mam dostać 20 kwietnia. Jakieś warunki stawiają / limit kilometrów itp?
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• OrsonTSI
                  Rider
                  • 2010
                  • 716
                  • Volkswagen
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                  Linka zapodaj jakiegoś. Też mam dostać 20 kwietnia. Jakieś warunki stawiają / limit kilometrów itp?
                  Jakie warunki trzeba spełnic zeby dostac na tydzień lub krócej takie auto ?
                  OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

zecke, powiedz mi jakie przy tym 2.0 TDI jest zawieszenie z tyłu?
                    Czarny Elegance

Komentarz

• OrsonTSI
                      Rider
                      • 2010
                      • 716
                      • Volkswagen
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
                      zecke, powiedz mi jakie przy tym 2.0 TDI jest zawieszenie z tyłu?
                      tez belka
                      OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• LUKI
                        RS
                        • 2005
                        • 5776

zecke, kwotę 140k pln w moment można stworzyć bawiąc się konfiguratorem

przed chwilą złożyłem pod siebie O3 1.8tsi dsg na mega spasie i pokazało się 140k pln

także jestem ciekawy ile będzie kosztować O3 RS Combi na mega spasie jak O2FL RS Combi przy oporze wyposażenia wyskoczyło 145k pln

Bo nie lubię VW
                        A to ciekawe :lol:
                        jak miałbym kupić passata to wolałbym się pociąć :diabelski_usmiech

fascynujące

a jakbyś miał przytulić Passata Varianta z v6 pod maską? 300hp
                        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• zecke
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 124

OrsonTSI trzeba było wygrać konkurs :wink: , auto dostałem o 8:30 w piątek z pełnym bakiem, i oddałem koło 15 w czwartek, warunki jakie są to takie ze auto jak nie mieszkasz w domu prywatnym to musisz trzymać na parkingu strzeżonym i nie możesz wozić ludzi za pieniadze, brać udziału w wyścigach i poza granize Polski nie można wyjechać :P

Z tego co sie dowiedziałem to te auta to sąjako testowe niby, dają je po to żeby zobaczyć jakie niedoróbki wyjdą :P ja miałem nóweczke do mnie z warszawy jest około 300km i tyle auto miało przejechane :wink:

LUKI ja miałem wersje ze skórą,asystentami parkowania, felgi 18, i kupe innych bajerów fajnychi i niektórych zbędnych.

Enriquez nie ma limitu km :wink: jaką wersje silnikową wybrałeś sobie , bo ja do wyboru miałem albo 1.4 TSI , albo 2.0 TDI

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Dzieki za opis, mnie bardzo martwi to co napisales ze przy 180-190 buja autem... no bez jaj, na tych laczkach powinien jak po sznurku leciec, no chyba ze na prawde potezny wiatr wial :O
                            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Ten najsłabszy silnik ma jeszcze jedną zaletę ... nie ma systemu Start-Stop :twisted:
                              no i jeszcze bez tego glupiego systemu.

czyli najslabszy jednak najlepszy :P

juz niedlugo wszyscy tu bedziecie jezdzic z silnikami ponizej 100 kucy... :twisted:

a tak mowiac serio to czy z innymi to nieszczesne start-stop jest standardowe czy trzeba sobie dokupic?
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• zecke
                                Ambiente
                                • 2012
                                • 124

radekgw jechałem w 5 osob, i chyba droga tez miała lekkie koleiny wieć może to tez było przyczyną, ale wiatr był tez nie mały , oby to wina była tego bujania :P

system start-stop to jest opcja :P

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez LUKI
                                  a jakbyś miał przytulić Passata Varianta z v6 pod maską? 300hp

to pewnie bym przytulił jak by nic innego nie można było kupić :wink:

Zamiast tego to wolałbym takie 335xd czy xi lub coś ze stajni oooo

W ostateczności tego:

8)
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Octavianos
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1130

Start Stop jest standardem we wszystkich silnikach prócz 1.2 TSI 85KM do 22 tygodnia 2013 r. potem ten system będzie opcją, a za to pojawi się inne wyposażenie w standardzie :-).
                                    SIMPLY CLEVER
                                    Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez zecke
                                      chyba droga tez miała lekkie koleiny wieć może to tez było przyczyną, ale wiatr był tez nie mały , oby to wina była tego bujania
                                      Raczej myślę, że to własnie było tego przyczyną.
                                      Miałem okazję trochę pojeździć O III 1.6 TDI i przy 160-170 km/h samochód prowadził się bardzo pewnie i bez problemu zachowywał kierunek jazdy na wprost.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• zecke
                                        Ambiente
                                        • 2012
                                        • 124

przy 160 tak samo miałem ale jak juz było około 190km/h to było gorzej , ale moze to wina drogi

Komentarz

• lukaszc2
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 376

Zamieszczone przez marlej108
                                          juz niedlugo wszyscy tu bedziecie jezdzic z silnikami ponizej 100 kucy...
                                          I tak jadąc po zwykłych drogach (wyłączając autostrady i S) wygląda jakby wszyscy mieli po 30 kucy. Prosta droga sucha słońce świeci prędkość 70 km/h a sporadycznie ktoś wyprzedza .....
                                          Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez zecke
                                            ale moze to wina drogi
                                            Może. Ja jeździłem po nowiutkiej S17 i O III, jeśli chodzi o prowadzenie, sprawowała się bez zarzutu.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Octavianos
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1130

W ogóle prowadzenie tak OII czy OIII jest jej bardzo dużym plusem - zawsze bardzo stabilnie, przewidywalnie i w przyzwoitym komforcie. Układ kierowniczy zawsze daje wyczucie tego, co dzieje się z kołami - a w Rapidzie już tak fajnie np. nie jest...
                                              SIMPLY CLEVER
                                              Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• pasl
                                                Classic
                                                • 2013
                                                • 11

Sprawdzał ktoś jak długo nagrzewają się do 90 stopni te nowe TSI? Czy zostało to faktycznie poprawione w stosunku do starych? Ile kilometrów średnio teraz należy przejechać aby silnik był zagrzany?

Komentarz

• paweł2
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1405

Ja jezdzilem tym 1.2 85 to tak po 3-5km czuc bylo cieplo a po 7km bylo 90stp.
                                                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Marek__82
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 262

"Z tego co sie dowiedziałem to te auta to są jako testowe niby, dają je po to żeby zobaczyć jakie niedoróbki wyjdą ..."

Kolejny dowód na to, że nowi klienci mają testować ....

Komentarz

Pracuję...