No mogli mi teoretycznie w dwóch różnych salonach podstawić o3 1.2 tsi w dwóch wersjach mocy, mówiąc, że podstawiają 1.4 i 1.8. Silników nie oglądałem. Taki spisek skody
Poważnie, ciągnie Ci ta skoda ostro od 1500 czy raczej od 1800-2000 obr ? Bo ja obserwowałem to drugie i o tym pisze.
Jak jesteś zadowolony z nowej braki to najważniejze
o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Poważnie, ciągnie Ci ta skoda ostro od 1500 czy raczej od 1800-2000 obr ? Bo ja obserwowałem to drugie i o tym pisze.
Zdecydowanie silnik 1.4TSI staje się żwawszy od obrotów 1800-1900 (przynajmniej takie jest odczucie w moim egzemplarzu). Oczywiście że fajnie przyspiesza już od 1500 ale zdecydowana górka jest koło 1800.
nie wiem jakim jechales nowym 1.4 tsi ale na pewno sie CHPA. Moj idzie od dolu az tchu brakuje.
no już bez przesady.
Seed, ja rozumiem cieszyć sie z auta ale w granicach rozsądku. Jak Ci tchu brakuje w Twoim to ze względów zdrowotnych nie wsiadaj w nic co ma 180 albo więcej koni bo "zejdziesz" nam chłopie....
Swoja drogą fajnie że jesteś z nabytku zadowolony tyle, że w swojej ocenie bądź obiektywny ......jeśli miałeś okazję jeździć czymś mocniejszym :diabelski_usmiech
Bo generalnie zaraz wszyscy co nie kupiliśmy O3 1,4 TSI tylko coś innego strzelimy sobie w łeb, że takiego cuda jak Twoje nie mamy :szeroki_usmiech
(ja na razie idę się napić z rozpaczy, jakie kroki dalej ...jak wytrzeźwieje pomyśle)
Nowe 1,4 TSI jedzie rzeczywiście fajnie ale bez znowu aż takich achów. Przychylam sie do wersji że bardziej od 1800/1900 czuć że "wiater wieje" i jedzie .
Tez powiedzmy sobie uczciwie że co dla jednego jedzie dla drugiego nie musi. I zależy co z czym zestawimy.
Swoja drogą fajnie że jesteś z nabytku zadowolony tyle, że w swojej ocenie bądź obiektywny ......jeśli miałeś okazję jeździć czymś mocniejszym
Tak sie sklada Alonziaku, ze prywatnie jezdze A4 3.2 FSI, a czasami mam okazje robic trasy RS6 C6 Plus. i nadal uwazam, ze CHPA idzie jak burza! :szeroki_usmiech
Swoja drogą fajnie że jesteś z nabytku zadowolony tyle, że w swojej ocenie bądź obiektywny ......jeśli miałeś okazję jeździć czymś mocniejszym
Tak sie sklada Alonziaku, ze prywatnie jezdze A4 3.2 FSI, a czasami mam okazje robic trasy RS6 C6 Plus. i nadal uwazam, ze CHPA idzie jak burza! :szeroki_usmiech
Skoro tak, to diagnoza w takim razie się potwierdziła....troszkę ubarwiasz te extra super, hiper doznania z obcowania ze skodziakiem.
Nic jej nie ujmując ale promo walisz "bez mydła" i trochę przesadnie. Masz jakieś gifty od Skody ? :szeroki_usmiech .
W sumie pisz co chcesz, ja tego entuzjazmu aż tak nie podzielam.
Jak wiele razy pisałem. Auto ogólnie z ceną benzyny może być, silnik fajny ale obiektywnie to aż taki emejzing nie jest. IMO oczywiście
Zamieszczone przez piramida
Piszecie że 1.4 to rakieta? :wink:
zapie....la jak ...turbo expres albo jak kto woli jeździ pędzikiem
No w to, ze O3 1.4 tsi idze jak burza w porownaniu z RS6 C6 to sorry, ale... nie uwierze :-)
bez przesadyzmu :-)
a tak w ogole to dla maniakow predkosci - oto nowa O3 RS:
powiem szczerze - co za bezguscie zrobilo ten wątly rachityczny tylny spoiler?
i czemu lusterka ma czarne...(nawet jak lakierowane)??? bez sensu. To teraz wystarczy kupic O3 active - z czarnymi lusterkami... dolozyc do lakieru racing blue czy jak on sie tam nazywa, dac troche wieksze kola i udawa ze 1.2 tsi 85KM to ... RS :-)))
i czemu w kombi dali zwykle plastikowe relingi? nie mogli juz tych srebrnych dolozyc? pewnie beda jako opcja... zawsze dobrze jeszcze troche zarobic.
z drugiej strony to moze nawet dobrze ze to kombi poza innymi ladnymi felgami z czarnymi lusterkami i relingami prawie nie rozni sie od najtanszej wersji active z zewnatrz... bedzie mozna dobrze udawac ze jedzie sie dziadem... taki przyczajony tygrys ;-)
a tak na serio - to spoiler spieprzyli, i troche malawe te halogeny przez co polowa zderzaka przedniego wyglada tandetnie, bo jest nielakierowana a ma te plastikowe czarne wstawki. Oczywiscie to tylko moje subiektywne wrazenia estetyczne.
Technicznie pewnie bedzie jak Golf GTI - a wiec - jak dotychczas - sprawiac duzo frajdy z jazdy i ucierac nosa niektorym na drodze w "lepszych" samochodach.
No w to, ze O3 1.4 tsi idze jak burza w porownaniu z RS6 C6 to sorry, ale... nie uwierze
a kto tu porownuje te auta? pytaliscie czy jezdzilem czyms mocniejszym niz 1.4.
Zamieszczone przez marlej108
i czemu lusterka ma czarne...(nawet jak lakierowane)??? bez sensu.
Kiedys Mistrza Pininfarine zapytali dlaczego zaprojektowany przez niego Peugeot 406 Coupe ma czarne lusterka. Odpowiedzial, ze lusterka boczne w aucie sa jak wrzody na ciele pieknej kobiety - zbedne - wiec trzeba jak najbardziej je ukryc.
i czemu w kombi dali zwykle plastikowe relingi? nie mogli juz tych srebrnych dolozyc?
Black Look zdecydowanie bardziej pasuje do aut quasisportowych, sportowych - szczegolnie w dobie modnego koloru bialego karoserii.
i czemu w kombi dali zwykle plastikowe relingi? nie mogli juz tych srebrnych dolozyc? pewnie beda jako opcja... zawsze dobrze jeszcze troche zarobic.
Bo na bialym lakierze, czarnym wykonczeniu, czarnych obwodkach okien wygladalo by jak festyn. Moda sie zmienia i chromik nie jest juz modny.
Oh, to widac jestem staroswiecki... bo mi sie chrom podoba wokol obramowan okiennych w samochodach. Choc oczywiscie nie zawsze pasuje do kazdego auta. Trudno by mi bylo wyobrazic sobie Honde Civic ufo z tym chromem...
ps. to fakt, ze na bialym akurat tych srebrnych listewek za bardzo nie widac.
i czemu lusterka ma czarne...(nawet jak lakierowane)??? bez sensu.
Kiedys Mistrza Pininfarine zapytali dlaczego zaprojektowany przez niego Peugeot 406 Coupe ma czarne lusterka. Odpowiedzial, ze lusterka boczne w aucie sa jak wrzody na ciele pieknej kobiety - zbedne - wiec trzeba jak najbardziej je ukryc.
i czemu w kombi dali zwykle plastikowe relingi? nie mogli juz tych srebrnych dolozyc?
Black Look zdecydowanie bardziej pasuje do aut quasisportowych, sportowych - szczegolnie w dobie modnego koloru bialego karoserii.
Moim zdaniem RS jest ok.
haha dobre z tym Pinifarina :-)
ps. co do black look to do sportu pewnie lepiej. Ja mam dusze wybitnie nie sportowa... ;-)
marlej108, z całym szacunkiem, ale dlaczego czepiłeś się tej białej vrski :shock: kurczaki ta nowa OIII VRS kombi w białym wydaniu plus black look wygląda rewelacyjnie!!! uchar Oczywiście o gustach się nie dyskutuje i szanuję Twoją opinię, aleeee..... :roll:
Komentarz