Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bohen
    L&K
    • 2009
    • 1260
    • Audi
    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Źródło: http://www.autozeitung.de/auto-neuhe...4/7?panorama=1

:slinka

Komentarz

• MadDriver
      Rider
      • 2013
      • 285

Superb III gdyby tak wygladal, to byloby pieknie Chociaz tylu nie widzielismy :P
      Co do Octavii Boneville to szczerze watpie, by tak to wygladalo. I czy w ogole wyjdzie taki model? Kiedy, jaka moc? Mozemy chyba tylko spekulowac.

Czytalem wywiad wczoraj z Kabanem i mowil, ze teraz czeka na nowa Fabie. Podobno ma urywac d..pe No ale co mogl innego powiedziec?
      Mój Brzydal :-)

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

wyglada podobnie... bardzo podobnie
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• iFi
          Elegance
          • 2012
          • 906

Nie wiem czy było to już zauważone, ale pojawił się w konfiguratorze, na stronie Skody, długo wyczekiwany przez niektórych metalizowany biały

Komentarz

• grzesk
            Rider
            • 2010
            • 296

Zamieszczone przez MadDriver
            ...
            Czytalem wywiad wczoraj z Kabanem i mowil, ze teraz czeka na nowa Fabie. Podobno ma urywac d..pe No ale co mogl innego powiedziec?
            Ale chyba tylko wyglądem, bo technicznie ma bazować na obecnej Fabii w każdym razie tak wynika z tekstu. Jeśli to nie jest jakaś pomyłka autorów tekstu to po co były te wcześniejsze "gadki" o MQB, nowych silnikach i innych rzeczach w Fabii 2014.
            SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• OrsonTSI
              Rider
              • 2010
              • 716
              • Volkswagen
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

cos dla fanów chromu..... czyli jasny kolor i chrom,

P.S. Chyba jednak czarny i braz wyglada lepiej z tym dodatkiem....
              Załączone pliki
              OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• NC
                Classic
                • 2013
                • 36

No, w koncu bialy metalik

Zmian jest wiecej: okno dachowe oraz sprecyzowano, ze jest XDS przy zawieszeniu sportowym. Pakiet chrom w kombi 1000zl (jak juz bylo w ostatnim cenniku).

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

A nie miała być biała perła jak w VW?

Komentarz

• demmsi
                    Elegance
                    • 2011
                    • 966
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak tak sobie patrzę na O3 na ulicach to te światła LED z tyłu bardzo fajnie wyglądają.
                    Natomiast z przodu wygląda to jakoś bardzo biednie i bez polotu...

Komentarz

• sebastian7905
                      RS
                      • 2009
                      • 3488
                      • Volkswagen
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez demmsi
                      Jak tak sobie patrzę na O3 na ulicach to te światła LED z tyłu bardzo fajnie wyglądają.
                      mam to samo wrażenie
                      Sebastian
                      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                      Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                      Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• NC
                        Classic
                        • 2013
                        • 36

Na dodatek lampy xenon (nie wiem jak zwykle) paruja. Widzialem juz w kilku egzemplarzach, w tym RS.

Komentarz

• polrob
                          Rider
                          • 2013
                          • 535
                          • Superb III (3V3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

NC,

Ten temat już ktoś poruszał, ja natomiast nie zauważyłem prze 6 miesięcy u siebie tego problemu, także może dotyczy to jakiejś serii.
                          jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez demmsi
                            Dla mmnie O III biednie wyglada z przodu ze zwykłymi lampami. Faktycznie jakoś tak nie bardzo, jak gdyby jej czegoś z tego przodu brakowało.
                            Natomiast z ksenonami i ledowymi paskami dziennych wyglada bardzo fajnie i bardzo mi się podoba.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• MadDriver
                              Rider
                              • 2013
                              • 285

A czy przy swiatlach led przod/tyl kierunki tez sa ledowe? Czy ledowy jest tylko ten pasek z przodu + obrecze C z tylu?

I jeszcze jedno Awaryjne mrugaja z przodu tymi paskami ledowymi :?:

W SII FL kierunki tez sa ledowe i calkiem fajnie to wyglada. Natomiast ludzie narzekaja, ze te ledy z przodu sa srednio widoczne :-/ Tyl za to w limuzynie w ledach wyglada ladnie

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

W O III nie ma LED-ów w kierunkowskazach przednich.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• beaviso
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 767
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                  Natomiast z ksenonami i ledowymi paskami dziennych wyglada bardzo fajnie i bardzo mi się podoba.
                                  Heh, a dla mnie właśnie te ledowe paski DRL to jakaś kpina - z przepisów i z estetyki. Co to za oświetlenie w postaci wąskiej i szerokiej kreski? To ma być światło, a nie "ozdupka". No i ten idealnie prosty kształt - wygląda jak jarzeniówka z małego akwarium wstawiona za klosz reflektora. Można dużo ciekawiej to zrobić - np. Insignia, i40. Dla mnie ideałem DRL, zarówno pod względem skuteczności (widoczności) jak i estetyki, są propozycje w stylu Mondeo Mk4 po lifcie czy choćby O2FL RS.

M.
                                  666 4U

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

Zamieszczone przez beaviso
                                    Zamieszczone przez Big
                                    Heh, a dla mnie właśnie te ledowe paski DRL to jakaś kpina - z przepisów i z estetyki. Co to za oświetlenie w postaci wąskiej i szerokiej kreski? To ma być światło, a nie "ozdupka". No i ten idealnie prosty kształt - wygląda jak jarzeniówka z małego akwarium wstawiona za klosz reflektora. Można dużo ciekawiej to zrobić - np. Insignia, i40. Dla mnie ideałem DRL, zarówno pod względem skuteczności (widoczności) jak i estetyki, są propozycje w stylu Mondeo Mk4 po lifcie czy choćby O2FL RS.

M.

Ale ten kształt ledów w skodzie np jest konsekwencją stylistyki auta. Tu nie ma miejsca na fiku-miku. Choć totalnie prosta krecha wygląda jak wygląda. Ale tego się lepsi od skody nie wstydzą - Audi, Merc. Choć to było w ich projektach sprzed kilku lat a skoda to świeżak. Ale to wygląda IMO słabo i tyle.

Komentarz

• SilentEmpire
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 304

Skoro już o LEDach mowa: da się w O3 skonfigurować tryb dzienny tak, żeby zapalić tynle ledy? To niby wbrew przepisom o światłach do jazdy dziennej, ale niektóre audi tak mają, a chyba jest to bezpieczniejsze.
                                      SUPERB

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

W O2 tak mam, ale.... Ostatnio ogladalem program Uwaga Pirat i tam padlo stwierdzenie, ze kazde auto ktore ma fabryczne swiatla do jazdy dziennej po podpieciu przyczepy ma oswietlic przyczepe, a w samym aucie dalej moga swiecic DRL. Nie widzialem jeszcze takiego czegos. Jak swieca dzienne, to przyczepa ma ciemnosc.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 4976
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

dzis widzialem na zywo S2 FL kombi w wersji active w kolorze niemetalizowanym niebieskim (ten a la milicyjny) .... Chryste Panie... wyglada beznadziejnie :-( jak stary samochod... powinni ten lakier do S2 wycofac, juz lepszy bylby strazacki czerwony...
                                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez SilentEmpire
                                            http://www.autochip.eu/pl/chiptuning/specyfikacje-i-cennik/skoda/skoda-octavia-3-20-tsi-220hp/

tanio
                                            Tanio, ale czy dobrze ??? Wolę zapłacić o 700 zł więcej ale wiedzieć, że zrobionej jest to w sposób profesjonalny.
                                            Ja tam na wiosnę zamierzam jechać do Comp Sportu do Bielska Białej.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez marlej108
                                              dzis widzialem na zywo S2 FL kombi w wersji active w kolorze niemetalizowanym niebieskim (ten a la milicyjny) .... Chryste Panie... wyglada beznadziejnie :-( jak stary samochod... powinni ten lakier do S2 wycofac, juz lepszy bylby strazacki czerwony...
                                              niebieski widocznie sie komuś podobał skoro zakupił samochód w tym kolorze, o gustach sie nie dyskutuję :wink:
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Prim
                                                L&K
                                                • 2013
                                                • 1040
                                                • Audi

Zamieszczone przez marlej108
                                                dzis widzialem na zywo S2 FL kombi w wersji active w kolorze niemetalizowanym niebieskim (ten a la milicyjny) .... Chryste Panie... wyglada beznadziejnie jak stary samochod... powinni ten lakier do S2 wycofac, juz lepszy bylby strazacki czerwony...
                                                ja tez widziałem - białą i miałem podobne odczucia... na szczęście kiedyś ktoś mnie odwiódł od takiego auta
                                                Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• MadDriver
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 285

Zamieszczone przez Prim
                                                  ja tez widziałem - białą i miałem podobne odczucia... na szczęście kiedyś ktoś mnie odwiódł od takiego auta
                                                  ej, ej, ej -- RS'a mam zamowionego w tym kolorze :diabelski_usmiech
                                                  mnie w bialym sie podoba np. kontrast z czarnym oknem dachowym :P

ale mowiac powaznie -- o gustach sie nie dyskutuje :P kazdy zamawia co jemu sie podoba a jak sie komus nie podoba, to niech zamawia cos innego :P voila!

Komentarz

Pracuję...