Relacja z zajeżdzania Skody Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez SprawdzAutoPl
    1.9tdi nie lubi dlugotrwalej jazdy na obrotach koło 4tys
    chyba jak każde tdi, u siebie przy 190 mam 3500 więc stresu nie ma :wink:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• SprawdzAutoPl
      Classic
      • 2012
      • 27

Zamieszczone przez piramida
      Zamieszczone przez SprawdzAutoPl
      1.9tdi nie lubi dlugotrwalej jazdy na obrotach koło 4tys
      chyba jak każde tdi, u siebie przy 190 mam 3500 więc stresu nie ma :wink:
      no tak u mnie w audi b6 skrzynie pod tym wzgledem schrzanili...

albo i nie...

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

SprawdzAutoPl, nie schrzanili nic, Ty masz 5 biegów chyba prawda? a Piramida 6. Ja mam też takie obroty w moim Superbie 5 gangowym jak Ty w Audi na takiej prędkości ( citu mniejsze - może bardziej równe 3000 z malutkim haczkiem, a nie pod 3200 rpm). Ale nie przesadzajcie, 150 na autostradzie w zupełności wystarczy, jazda pod 200 na długiej trasie to lekka przeginka i hałas powietrza, szczególnie w octavce raczej jest już zauważalny mocno.

Komentarz

• SprawdzAutoPl
          Classic
          • 2012
          • 27

Ja mam 6 biegów i to jest zdjecie z szóstego na dodatek licznik zawyza z 15km/h w porownaniu do GPS. Ludziska wkładają skrzynie HCF zeby to mialo sens....

ale dobra nie zasmiecajmy watku z ujezdzaniem skodziny

Komentarz

• 4tech
            RS
            • 2008
            • 4199
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

piociel, ja od niego tylko olej kupuję a nie samochody :wink:
            Po za tym i tak traktuję tą informację z przymrużeniem oka :wink: co wcale nie znaczy, że nie jest to możliwe :P

Z mojej strony koniec :
            O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
            Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
            Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• IrekLubinPL
              Ambiente
              • 2012
              • 118

Witam ponownie po wyjątkowo bezsensownym dniu 188 km szkoda było wychodzić, cały dzień udupiony a żadnej frajdy z jazdy.

bishop, Powód jest taki że oni jako jedyni mają kartę paliwową, którą uzupełnia szef, a ten z kolei nie należy do osób zbyt rozrzutnych, narobił by pod siebie i rodzynki wydłubał bo jeszcze wyglądają. Więc często karta jest pusta a chłopaki dbają aby PB nie zabrakło. ale to już są tajniki wewnętrzne firmy, których raczej ruszać nie powinienem

xof, Baza jest w Lubinie bo tutaj jest siedziba Pol-Miedź-Trans dla której są te przeloty. Nawigacje są, ale mapa to podstawa. Do tego czasem google na smartfonach DSG, dla naszego komfortu i jeszcze wygodniejsze auta... taaak i podwyżki i dieta dzienna, do tego kwartalnie wizyty w spa i wczasy pod gruszą... Echh gdyby tak było na prawdę

gruto, praca fajna, ale nużące były by stałe trasy i tylko autobahny... Wiesz godna kasa za odpowiedzialną robotę tylko brak tego co u mnie, nigdy nie wiesz co i gdzie dziś będziesz robił

r2r, a kto wie może i moich też czasem wozisz W Częstochowie czasem mają podmiany na Stradomiu szczególnie, ale czasem też na innych bocznicach. Może uda nam się kiedyś spotkać

Al_Capone, Nie będę negował Twoich poglądów, ale myślisz stereotypowo, przeczytałeś 200 i liczysz od punktu a do b 200 km\h. Na takie prędkości na prawdę trzeba wiedzieć kiedy można sobie pozwolić, to po pierwsze. Druga sprawa, jak TIR mógł wyjechać Tobie nagle? A gdzie wyobraźnia, myślenie przestrzenne i analiza zachowania poszczególnych samochodów?? Nie chcę się mądrzyć, ale trzeba myśleć za wszystkich jadących w tym samym kierunku.

piramida, da się?? Da się i wcale trudne nie jest, masz o tyle lepszą sytuację że masz tempomat ja męczę stopę by utrzymać prędkość i optymalne spalanie

SprawdzAutoPl, 2.0 tdi i 6 biegów nie przekraczam 3500 obrotów.

sew1981, Co do hałasu masz pełną rację jest meczący, ale nadal będę powtarzał: To nie tak że jak zobaczę niebieski znak z białym mostem od razu budzi się demon, na budzik 200 i frunę wściekle błyskając długimi. Jestem normalnym użytkownikiem i powiem wam że wcale się nie wyróżniam, mnie też wyprzedzają

Odnośnie dróg, ze względu na to że mam określone miejsce i czas na stawienie się tam, trasy planujemy tak by pokonać je w najkrótszym czasie. To że zaczynam na gładkiej krajówce nie znaczy że tak bajecznie jest do końca. Bywa i tak że niestety taplam się w błocie na polnych drogach, gdzie Yeti mogła by patrzeć z podziwem Bo akurat nie ma dojazdu do lokomotywy. Widuję asfalty pamiętające czasy Trzeciej Rzeszy, ale odnośnie takich dziwolągów powinien powstać osobny watek

Jak pisałem wcześniej idzie okres świąteczny i ruch na kolei spada, a z tym i nasza aktywność więc do początku stycznia pewnie żadnych rewelacji nie przyniosę
              ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
              [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

• r2r
                RS
                • 2008
                • 4721
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

IrekLubinPL, jeżeli Stradom-Częstochowa to napewno wozimy czasem tych samych pasażerów. Jest jeszcze kilka miejsc w mieście gdzie ich się podmienia, przeważnie - tak jak piszesz - przy innych bocznicach, np.na Mochnackiego, albo w lesie przy drodze na Olsztyn (ten podczęstochowski). Znam twój numer rejestracyjny bo wklejałeś fotkę, więc będe Cie wyglądał :wink:
                Artur

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Zamieszczone przez IrekLubinPL
                  Powód jest taki że oni jako jedyni mają kartę paliwową, którą uzupełnia szef, a ten z kolei nie należy do osób zbyt rozrzutnych, narobił by pod siebie i rodzynki wydłubał bo jeszcze wyglądają. Więc często karta jest pusta a chłopaki dbają aby PB nie zabrakło. ale to już są tajniki wewnętrzne firmy, których raczej ruszać nie powinienem
                  Dobre bo mocne. Kupuję i będę używał

Zamieszczone przez IrekLubinPL
                  DSG, dla naszego komfortu i jeszcze wygodniejsze auta... taaak i podwyżki i dieta dzienna, do tego kwartalnie wizyty w spa i wczasy pod gruszą... Echh gdyby tak było na prawdę
                  Ja myślę, że wystarczyłoby żeby Wam zaczęli płacić z kilometra

Co do oceny sytuacji na drodze i komentarza odnośnie prędkości to podpisuję się obiema rękami. Im więcej jeździsz, tym więcej umiesz, jest to aksjomat i nie podlega jakimkolwiek dyskusjom.

Powodzenia, spokojnych świąt

Komentarz

• Radis
                    Drive
                    • 2007
                    • 51

IrekLubinPL

A ja Tobie życzę Spokojnych Wesołych Rodzinnych Świąt,
                    jak najmniej stresowych sytuacji na drodze, jak najmniej mandatów,
                    i obyś zawsze zaliczał tyle startów co lądowań ...
                    myślę o wyruszaniu z domu i powrocie do niego !!

i wszystkiego co Naj ... w 2013

Poza to myślę, że wszyscy czekają na Twoje relacje z wytrzymałości Twojej Czeszki
                    Dlatego ten temat trafił u mnie do ulubionych i będę go śledził
                    Była Octavia I FL 1.9 TDI ASV Elegance
                    Jest Octavia II FL Kombi 1.9 TDI BXE Elegance 138 KM & 332 NM by TUNE-UP

Komentarz

• IrekLubinPL
                      Ambiente
                      • 2012
                      • 118

65959 km taki wynik dziś ma Skodzinka, wciąż bez awarii i żadnej usterki

r2r, dziś byłem na Stradomiu i powiem Ci że rozglądałem się za niebieską Taxą, ale niestety nie było mi dane się z Tobą spotkać może innym razem

Zdrowych wesołych świąt życzę, samych przyjemności z eksploatacji Waszych pojazdów, a przede wszystkim bezproblemowych wyjazdów i szczęśliwych powrotów, życzliwości i zrozumienia na naszych polskich drogach a ceny paliw niech nam wszystkim szybują jak najszybciej w dół
                      ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
                      [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4721
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

IrekLubinPL, ja też byłem około 15:00 i potem o 15:50. Klientem był...a jakże, kolejarz z PKP Cargo :wink:
                        Artur

Komentarz

• słoń
                          Elegance
                          • 2010
                          • 777

wpadl wi w rece jakis Auto Świat z "dlugodystansowym testem" Renault Laguny.ech.jakies takie mi się to marne wydało po tym co można tu przeczytać.Testy dlugodystansowe to powinni tacy goscie jak Irek przeprowadzac

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez słoń
                            wpadl wi w rece jakis Auto Świat z "dlugodystansowym testem" Renault Laguny.ech.jakies takie mi się to marne wydało po tym co można tu przeczytać.Testy dlugodystansowe to powinni tacy goscie jak Irek przeprowadzac
                            Skąd by wzieli tyle samochodów do testów? Trzy miesiące, 100kkm na blacie i następne auto do testów :szeroki_usmiech
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Prezes52
                              RS
                              • 2012
                              • 6427
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Irek Wasz szef jak by miał głowe na karku powinien podpisać umowe ze Skoda Polska na testowanie aut dostawał by nowe bryki a Ty z kolegami testowalibyscie je codziennie myśle ze to jest do załatwienia po za tym na jego miejscu rozplanowałbym położenie baz np w łodzi tak jak pisza koledzy by nie ganiać auta z Lubina do częstochowy zatrudnic kogoś z Łodzi czy innych miast troszke zoptymalizować Waszą prace mniejsze przeloty krótsze czasy dojazdu itd

Mariusz
                              Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• xtremesystems
                                RS
                                • 2010
                                • 2254
                                • Hyundai

jakby co pisze sie jestem z Łodzi

Komentarz

• Prezes52
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 6427
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez xtremesystems
                                  jakby co pisze sie jestem z Łodzi
                                  ja moge wziąć wschód i południe jako dodtakową prace

Mariusz
                                  Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• sew1981
                                    RS
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2009
                                    • 10918
                                    • Fiat

a ja północ hehe i takim sposobem mamy test fabii/octy/superba. Tylko że mój to I generacja

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

To nie tak, bo osoba w Gdanska moze dostac trase do Karpacza, a nastepnie jechac do Suwalk po drodze przez Lodz, Kalisz, a dopiero na koncu po 4 dniach wracac do bazy. Przeciez tu kolega nie napisal, ze codziennie auto konczy "dzien" na bazie. To sa lotne patrole na te 4 dni
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Prezes52
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 6427
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                        ze codziennie auto konczy "dzien" na bazie
                                        chyba jednak kończy bo wymieniaja się co 12 godzin tak jak doczytałem

Mariusz
                                        Spoty Tarnowskie

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

Zamieszczone przez gruto
                                          Tak czytam i czytam .....a ja już gdzieś kiedyś pisałem że - żona ma kuzyna w gebelsowni - jest kierowcą (raczej kurierem) baaardzo ale to baaardzo drogich przesyłek ---- auta combi - w bagażniku mini sejf - auta z grupy Vw - 24dni w miesiącu od poniedziałku do soboty ( w soboty jeździ jego szef), po 1700 km dziennie trasa z pod Munchen-Hamburg- tam obiad i do Munchen . Raz czy dwa razy podejrzał - złoto , brylanty itp...
                                          mały offtop...
                                          raz złoto brylanty a innym razem prochy, materiały rozszczepialne (bo nie wiesz co tym razem wpakują do sejfu), do tego jeszcze brakuje "ruskich" w jakimś czarnym Audi Q7 wymachujący AK47 niczym policjant lizakiem.
                                          Bałbym się w ten sposób zarabiać na życie.

sew1981
                                          "...żadna firma niestety na takie przeloty w trasy nie kupi turbo benzyny z bezpośrednim wtryskiem ... a poza tym niestety, ale wątpliwe żeby wytrzymała taki przebieg jak tdi."
                                          a dlaczego by doładowana benzyna nie miała wytrzymać tyle co tdi?
                                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Prezes52, Tam raczej jest przesiadka szofera z jednego na drugi fotel
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Prezes52
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 6427
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                              Tam raczej jest przesiadka szofera z jednego na drugi fotel
                                              może i tak ale myśle że jak by mieli ze 2-3 bazy rożrzucone po Polsce można by to było troszke usprawnić

Mariusz
                                              Spoty Tarnowskie

Komentarz

• ryjeks
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 488
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

IrekLubinPL, jestem "fanem" dużych przebiegów w autach i o ile widziałem w 4 latkach przebiegi rzędu 800kkm to tu jestem w szoku, pozytywnym

Czekam z niekłamaną ciekawością na dalszy ciąg tego dobrego serialu

Powodzenia w nawijaniu km

Komentarz

• gallangher
                                                  Classic
                                                  • 2012
                                                  • 20
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pełen szacunek !

Normalnie mnie zainspirowałeś....

Znajomi w firmie mają OII. 2010, jeszcze w wersji 1.9. Jest na sprzedaż.
                                                  2 lata - przejechane 100tys.
                                                  A ja już się martwiłem, że to sporo i kręciłem nosem. Chyba pojadę ją obejrzeć

PS. Ponieważ to mój pierwszy wątek na OCP witam wszystkich.
                                                  Po 4 letniej zdradzie Skody z Nissanem od nowego roku chcę wrócić do porządnego samochodu i mam nadzieję, ze będę częściej tu zaglądał.

Komentarz

• matip
                                                    Classic
                                                    • 2012
                                                    • 1

Zarejestrowałem się tylko po to żeby napisać że jestem twoim fanem, a temat już jest znany na wielu innych forach, tylko czekać jak wykopowicze się obudzą, będziesz mógł sprzedawać maskotki ze swoją podobizną

PZDR
                                                    MatiP
                                                    ^ INFINITI - Inspired Performance ^

ZS: Zakochany w Szczecinie

Komentarz

Pracuję...