Relacja z zajeżdzania Skody Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris_M
    Ambiente
    • 2010
    • 108
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez IrekLubinPL
    Godzinke temu 69543 km spalila się druga zarowka
    Czego właściwie należało się spodziewać, mając na uwadze, że żywotność żarówki wynosi ok. 1000 godzin świecenia.
    Pozdrowienia,
    Krzysztof

Komentarz

• sprat
      Classic
      • 2012
      • 33

Irek, jestem pełen podziwu dla Twojej jazdy. Na swój sposób zawsze marzyłem o takiej pracy, choc wiem, że rzeczywistosc pewnie nie jest taka różowa.

Powiedz proszę taką rzecz - czy w autach macie CB radia? Chyba przy takich przelotach jest to niezbędne narzędzie? Pytam, bo czytając ten tekst zrozumiałem że nie macie CB, co jakoś nie mieści mi się w głowie.

Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sprat

Powiedz proszę taką rzecz - czy w autach macie CB radia? Chyba przy takich przelotach jest to niezbędne narzędzie? Pytam, bo czytając ten tekst zrozumiałem że nie macie CB, co jakoś nie mieści mi się w głowie.

Pozdrawiam
        jeszcze troche i CB bedzie jako dodatkowe wyposazenie przy zakupie auta.....
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Podbiel
          Ambiente
          • 2011
          • 164

Zamieszczone przez piotrek_os
          jeszcze troche i CB bedzie jako dodatkowe wyposazenie przy zakupie auta.....
          Biorąc pod uwagę co nam wszelkie służby szykują to tak będzie...
          Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Nastepny krok to bedzie ograniczenie w montazu CB - zobaczycie, wrocimy do licencji jak w latach 90-tych
            Spritmonitor.de

Komentarz

• gachul
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 852

no bez CB tyle kilometrów przejechać to chyba tylko na lawecie albo jako pasażer :szeroki_usmiech
              gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• Chris11
                RS
                • 2011
                • 1587

Zamieszczone przez Maicroft
                Nastepny krok to bedzie ograniczenie w montazu CB - zobaczycie, wrocimy do licencji jak w latach 90-tych
                I to było złe?
                I tak wiadomo, po co 95% użytkowników zakłada radio...

Dlatego ja się bardzo cieszę, że coraz popularniejsza odpowiedź to: "jest czysto" , a za rogiem czekają na takiego, co lubi zapie.....ć po wsiach, wioskach i mieścinach po 130km/h.

Komentarz

• lu5asz
                  RS
                  • 2011
                  • 2006
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Chris11
                  Dlatego ja się bardzo cieszę, że coraz popularniejsza odpowiedź to: "jest czysto" , a za rogiem czekają na takiego, co lubi zapie.....ć po wsiach, wioskach i mieścinach po 130km/h.
                  Bardzo smieszne,mnie tak w Lodzi zlapali,ale 3 pasy i ograniczenie niby 70,droga nowiutka i nie czulem predkosci :diabelski_usmiech
                  Kondziu

OCP

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Chris11, bo trzeba mieć ograniczenie do wszystkich kierowców również tych z cb :wink:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mickul
                      RS
                      • 2010
                      • 2847

Ja kiedyś miałem chrapkę aby pracować w DB Schenker na VW T5 i przewozić maszynistów, ale jednak rozpocząłem studia. Z tego co czytałem to praca nawet fajna.

Ostatnio nawet fotografowałem skład PMT na stacji w Zabrzu - Biskupicach, koło koksowni.

Komentarz

• Enriquez
                        RS
                        • 2009
                        • 7685
                        • Superb III (3V3)

licencje nie taka zła rzecz, od razu by się uspokoił ten burdel co jest teraz.
                        Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

• IrekLubinPL
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 118

Mickul, Robisz fotki lokomotyw? Mogę podeslac pare na maila oczywiscie tylko PMT

Wracajac do auta, CB nie mamy i uwierzcie da się bez tego zyc. Mamy zamiar zalozyc, tylko czy aby na pewno jest takie niezbedne. W sprinterku ma CB i jak mam sluchac ludkow ktorzy pytaja tylko o czystosc sciezki między "kauflandem a tesco", albo "madrzejszych" co się bez wyzwisk nie umieja dogadac to wole nawet go nie wlaczac.

W skodzince wycieraczki zaczynaja już mazac po szybie 71988 km. Wiem, czego się spodziewac po tylu km, ale po to zalozylem temat
                          ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
                          [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

• r2r
                            RS
                            • 2008
                            • 4720
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

IrekLubinPL, czekam na mini-spot z Tobą i Twoim bolidem na PKP Stradom w Częstochowie
                            Artur

Komentarz

• IrekLubinPL
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 118

r2r, Na pewno numer mam dostep do neta też 24h od niedawna nawet w aucie :P tak wiec jak tylko bede jechal w tamta strone dzwonie od razu

Komentarz

• dato
                                L&K
                                • 2012
                                • 1431

Zamieszczone przez IrekLubinPL
                                W skodzince wycieraczki zaczynaja już mazac po szybie 71988 km. Wiem, czego się spodziewac po tylu km, ale po to zalozylem temat
                                Spokojnie, niezły wynik, ja zmieniłem 2 dni temu po 30 tys
                                Nie były do końca złe, ale coraz trudniej było je doczyścić, żeby dobrze zbierały - widać było zużycie.

Komentarz

• majkel1615
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 3

Witam. Jestem nowy na tym forum. Jestem w trakcie dyskusji z ojcem, że to niemożliwe robić 1000km dziennie. Chciałbym mu utrzeć nosa i po prostu chciałbym mu przedstawić jakieś dogłębne dowody na to, że robisz Autorze tyle kilometrów. Mógłbyś przedstawić jakieś np skany z przeglądów, oczywiście z zamazanymi danymi firmowymi. Albo jakieś inne dowody Osobiście jestem pełen podziwu...no ale mój ojciec jak zwykle sceptyk. Więc jak się uda to bardzo bym prosił o to. Z wielkim zainteresowaniem śledzę ten wątek i życze szerokiej drogi :lol: :!:

Komentarz

• gomar
                                    Rider
                                    • 2012
                                    • 480

majkel1615, przeczytaj dokładnie cały wątek. Dowody były ale dla dobra Irka zniknęły( Irek zaczął być popularny i internecie...). Połowa forum może zaświadczyć, że dowody i to dosłownie były i że, przebiegi Irka są prawdziwe.
                                    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• Big Wojtek
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 440
                                      • Hyundai

majkel1615, ale to samochód robi 1000km a nie kierowca. Irek ma zmiennika, więc dziennie wychodzi "zaledwie" 500 km. czyli ojciec ma rację :lol:

Komentarz

• majkel1615
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 3

Mówiłem mu, że ma zmiennika, ale on swoje Tylko nie napisałem tego w swojej wypowiedzi 8)

Komentarz

• xman750
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 322

Zamieszczone przez majkel1615
                                          Witam. Jestem nowy na tym forum. Jestem w trakcie dyskusji z ojcem, że to niemożliwe robić 1000km dziennie. Chciałbym mu utrzeć nosa i po prostu chciałbym mu przedstawić jakieś dogłębne dowody na to, że robisz Autorze tyle kilometrów. Mógłbyś przedstawić jakieś np skany z przeglądów, oczywiście z zamazanymi danymi firmowymi. Albo jakieś inne dowody Osobiście jestem pełen podziwu...no ale mój ojciec jak zwykle sceptyk. Więc jak się uda to bardzo bym prosił o to. Z wielkim zainteresowaniem śledzę ten wątek i życze szerokiej drogi :lol: :!:
                                          jakie niemożliwe ? sam zrobiłem 2000km w piątek/sobotę wracając z urlopu z PL do Szkocji zapakowany po dach z żoną, dwójką dzieci i psem więc się da dla przykładu trasa z tunelu (Folkestone) do Motherwell w Szkocji ok 800km zajęła nam jakieś 9h łącznie z kilkoma przystankami na rozprostowanie nóg i drzemkę więc jak ktoś robi 12h zmiany i non stop jedzie to 1000km może wykręcić na luzie a jak jeszcze ma zmiennika to już w ogóle bo ja całą drogę jechałem sam dlatego w połowie drogi w Belgii mieliśmy nocleg

Komentarz

• marcys130608
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 9

Przejazd 1000km dziennie jest jak najbardziej możliwy. Ja ostatniego lata zrobiłem sobie z żoną wycieczkę z Dublina na wyspę Valentia (hrabstwo Kerry). Pozwiedzaliśmy też trochę całe hrabstwo. Przed wyjazdem wyzerowałem sobie licznik dziennego przebiegu. Wyjechaliśmy rano o 7 a wróciliśmy o 1 w nocy następnego dnia. Licznik zatrzymał się na 923km. W trakcie oczywiście przerwy na zwiedzanie.

Komentarz

• Northeusz
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 1677
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM

A tatuś szanownego Kolegi jeździ dużo samochodem? Bo 1000 km dziennie to nie jest mało, ale niemożliwością też nie jest. Irek jest tutaj i przykładem i dowodem . Mam znajomego, co do 800 km na dobę dobija jeżdżąc w pracy, tyle, że jeździ sam . No i nie codziennie tyle dokładnie jeździ.
                                              Pozdrawiam
                                              Northeusz

Komentarz

• t271828
                                                Elegance
                                                • 2008
                                                • 928

Zamieszczone przez xman750
                                                jakie niemożliwe ? sam zrobiłem 2000km...
                                                Kazdy z nas robi od czasu do czasu dluga trase, "niemozliwe" czyims zdaniem moze byc robienie takich przebiegow codziennie. Ale (jak pokazuje ten watek) jednak jest to mozliwe

Komentarz

• majkel1615
                                                  Classic
                                                  • 2013
                                                  • 3

Zamieszczone przez Northeusz
                                                  A tatuś szanownego Kolegi jeździ dużo samochodem? Bo 1000 km dziennie to nie jest mało, ale niemożliwością też nie jest. Irek jest tutaj i przykładem i dowodem . Mam znajomego, co do 800 km na dobę dobija jeżdżąc w pracy, tyle, że jeździ sam . No i nie codziennie tyle dokładnie jeździ.
                                                  Zawodowy ratownik-kierowca w psp, ale już na emeryturze. Wcześniej handel za komuny z turkami więc wyjazdy tam bardzo częste.

Komentarz

• IrekLubinPL
                                                    Ambiente
                                                    • 2012
                                                    • 118

majkel1615, Wiec tak, skany były ale już nie będzie :P Fotki, skoro tato jest sceptykiem to same zdjęcia licznika nic mu nie powiedzą. Wykręcić 1000 km dziennie to żaden problem, ale wykręcić 10000 km w 10 dni to już coś. Tak jak koledzy zauważyli, nie ujeżdżam sam auta, lecz we dwójkę, ale... przy "dobrych wiatrach" wykręcamy na zmianę w 24h ok 1600km. Czasem więcej czasem mniej. Inną sprawą jest że kwestię dowierzania bądź też nie zamknęliśmy ze względu na to że to " Relacja z zajeżdżania Skody Octavii" a nie "co wy o mnie myślicie" To bardzo miłe że wokół tego tematu jest tak gorąca dyskusja. Pozdrawiam i czekam aż mój weekend się zakończy, dziś mam niedzielę i jutro na rano znów do autka

Komentarz

Pracuję...