Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tryton, wcześniej napisałem "na moich oczach z 6 sprzedanych Larków 2szt. wróciły w ten sam dzień, poza tym dużo się nasłuchałem od ludzi którzy sprzedają nawigacje"
    Jakiś czas robiłem przy nawigacjach, pogadałem sobie z ludźmi którzy pracują w serwisie - myślę że to bardziej miarodajne niż kupno jednej sztuki i używania jej przez 4 lata.

No ale to tylko moja opinia, każdy ma swój rozum.

Komentarz

• tryton
      Elegance
      • 2008
      • 935

Zamieszczone przez kross12
      Jakiś czas robiłem przy nawigacjach, pogadałem sobie z ludźmi którzy pracują w serwisie
      Faktycznie zgodzę się że znasz się na rzeczy mam propozycje przedstaw jakieś konkrety (nic nie wartych chinoli i markowych urządzeń) dotyczące awaryjności co się psuje w danych modelach. .Napisz ile czasu zajmuje poszczególnym nawigacją łapanie sygnału gps , jak jest z jasnością wyświetlaczy które radzą sobie najlepiej w słoneczne dni . Z jakimi kartami faktycznie dane modele współpracują Napisz proszę jaka jest możliwość wgrywania innych map w danych urządzeniach . Takie zestawienie będzie chyba najlepsze dla potencjalnych nabywców . Ja chętnie bym taki opis przeczytał napisany przez osobę która zebrała wiele opinii serwisantów i testowała na własnej skórze parę modeli .

Komentarz

• tryton, ja nie mówię że jestem jakimś wybitnym specjalistą, napisałem tylko jaką opinie mają Larki, Manty itp wśród pracowników serwisów.

Co Larków to problemy z łapaniem satelit, problemy z softem, czasami trafiają się trupy

Ja przy zakupie sugerowałbym się ceną i marką.
        Dlatego też proponuję Mio, które jest dobrym urządzeniem z gównianym softem.

Jeszcze jedno, ostatnio pojawił się wysyp nawigacji z błyszczącym ekranem...
        Oczywiście w słoneczne dni jazda z taką nawigacją to koszmar, no ale ładnie wygląda i ludziom się podoba :lol:

Komentarz

• tryton
          Elegance
          • 2008
          • 935

Zamieszczone przez kross12
          Ja przy zakupie sugerowałbym się ceną i marką
          Czyli ustaliliśmy że larki manty to złomy
          A co powiesz o Garminach, NavRoadach,TomTomach,Peiyingach,Modecomach,Beckera ch tylko proszę konkrety jak tam w nich softy ekrany procesory A pytam z czystej ciekawości bo jak by mi padła moja ukochana manta to chciał bym wiedzieć która firma jest najlepsza i oczywiście który model jest naprawdę polecany i sprawdzony

Komentarz

• Lashlo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1455

tryton, ja mam GARMINA nuwi 250 i wsio jest SUPER. Jedyny mankament-zakonczenie robienia GPMapy dla produktow GARMINA

Komentarz

• tryton,Jakbym nie liczył się z kasą to brałbym Beckera na AM
              Tom Toma kupiłbym mamie, której Linux nie będzie przeszkadzać.
              W Garminie nie podoba mi się szata graficzna, ale sama marka profi- robią sprzęt na wodę, motor, rower, do biegania - wielki plus za to.

Lashlo, dlatego że Navteq zabrał się za Polskę (sam widziałem ich auto, które zbierało dane), wcześniej Polska była tak gówniana że pakowali GPMape :P

Więcej w temacie głosu nie zabieram

Komentarz

• Ruget
                Ambiente
                • 2010
                • 186

ostatnio testowalem navigon n 40 plus i powiem że miło mnie zaskoczył, bałem sie podjąć jego trase ale okazałą sie duzo lepsza niż ta jaka zawsze uzywalem

Komentarz

• PiotrKR
                  Classic
                  • 2009
                  • 34

myślę, że Was to zainteresuje... Ja śledzę temat nawigacji na Androida i ostatnio na rynku pojawiła się aplikacja GPMapa - jest to produkt firmy Imagis, czyli producenta MapaMap, czyli defacto jest to MapaMap na Androida. Co prawda w Markecie jest dostępna tylko dla urządzeń jednego producenta (Huawei), ale społeczność już sobie z tym poradziła

screeny:

Komentarz

• No to jest już w czym wybierać na Andka
                    Jak wyjdzie AM to już chyba nikt o pobieżnej wiedzy nie kupi typowej navi

Komentarz

• Hunter
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1655

ja polecam nawigację PENTAGRAM Nomad Evo 5.0 P9450. Kupiłem ją z Navigo 9i PL, chociaż wrzuciłem AM 6.8.1, bo bardziej jestem do niej przyzwyczajony. Powiem krótko - jestem bardzo zadowolony. Ekran 5 cali, procek 533 MHz, 128 RAM, 2 GB pamięci wbudowanej, WM 6.0, Bluetooth, transmiter FM, aku 1200 mAh, możliwość odtwarzania DivX, a nawet RMVB - sprzęt odblokowany przez producenta co jest kolejnym plusem. Czekając na parkingu można odpalić film i za pomocą transmitera FM puścić dźwięk na car-audio - super sprawa. A telefon sparować po Bluetooth i mamy centrum dowodzenia Sam sprzęt po naładowaniu baterii może też służyć jako przenośny odtwarzacz filmów/muzyki - ma wyjście słuchawkowe - bateria bdb i wystarczy na cały seans

Link do specyfikacji technicznej: http://pentagram.pl/produkty/nawigac...evo_5_0_p_9450
                      ...nie ma to jak Octavia :drive:
                      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• ksimu
                        Classic
                        • 2011
                        • 25

ja ma mam na telefonie z androidem sygic mobile maps 10 v8,14 obsługuje mapy navteca lub automapy

ja mam automapę
                        Czy to nie miło jak wszystko działa

Modyfikacje : Klimatyzowany schowek, CB w popielniczce, Moduł komfortu VAG-iem

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez fan
                          Polecam GoClevera 500,kosztuje niecale 300zl z mapa Polski,kup odblokowanego i wtedy wgrasz sobie do niego co chcesz,np Automape.
                          własnie taką navi kupiłem ostatnio przed wyjazdem do cro, wgrałem automape europy i jakoś to chodzi ale szału nie robi, długo szuka sygnału, dwa razy zwiesił się, nie mam niestety porównania z innymi navi, moja ocena to 4+ :wink:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sparrov
                            Rider
                            • 2012
                            • 378

Możecie polecić coś fajnego do 500 zł? Navi dla ojca, który do tej pory używał E72 z Nokia Maps. Potrzebuje oddzielnego urządzenia.
                            Moja Octavia II Combi 1.6 Mint Anthracit - "odmintowiona"

Komentarz

• ahmed799
                              RS
                              • 2009
                              • 6871
                              • Ford

sparrov, GoClever 505 bardzo fajna nawigacja za ok 200 zł :szeroki_usmiech

филип
                              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• freekon
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 424

LG L7 +automapa 1.4.1 posłodzona i mapy PL/EU 12.12, w cenie telefonu jest telefon i nawigacja z ekranem 4.3 cala
                                Ambiente + pakiet na bezdroża
                                było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm

Komentarz

• hsurim
                                  Elegance
                                  • 2006
                                  • 788
                                  • Kia
                                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Polecam duuuży ekran.
                                  Korzystam z dwóch nawigacji: 5 oraz 7 cali.
                                  Ta pierwsza, to tylko dlatego, że posiada moduł 3G.
                                  Ale z czytelnością - bez wściubiania wzroku - to porażka (bez okularów, bo używam do czytania +2,5)
                                  Zdecydowanie polecam 7 a minimum 6 cali - pełen komfort z odczytem tego, co ukazuje się na ekranie.

Polecam BLOW - http://sklep.blow.com.pl/index.php?m...tree=001005005 oczywiście poszukaj w Internecie lepszej ceny.
                                  Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• eaglemirek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 14116
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

hsurim, A gdzie to bydle zamocowałeś :?:
                                    Osobiście mam 5" na takim uchwycie http://sklep.blow.com.pl/index.php?mod=przedmiot&id=208 i większej raczej sobie w tym miejscu nie wyobrażam. Jeśli masz 7 na szybie to widoczność masz jak ja na kratkach, przy czym obsługa chyba lepiej u mnie bo bliżej :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• andrzej111
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1391

sparrov, nie kupuj żadnego chińskiego gówienka, kolega wyzej dobrze radzi cos na androidzie np. L7 Albo poszukaj Navigona, ktory wyszedl z Polski i wgraj AM, można wyrwać go w dobrej cenie- bedziesz mial dobrej jakości urzadzenie z dobra mapą.
                                      Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• sparrov
                                        Rider
                                        • 2012
                                        • 378

Zamieszczone przez andrzej111
                                        sparrov, nie kupuj żadnego chińskiego gówienka, kolega wyzej dobrze radzi cos na androidzie np. L7 Albo poszukaj Navigona, ktory wyszedl z Polski i wgraj AM, można wyrwać go w dobrej cenie- bedziesz mial dobrej jakości urzadzenie z dobra mapą.
                                        Sam L7 to 600 zł więc już poza budżetem. Mam 500zł do wydania i potrzebuje czegoś w tej cenie. Rozmiar to myślę max 5 cali - większy będzie niewygodny.
                                        Moja Octavia II Combi 1.6 Mint Anthracit - "odmintowiona"

Komentarz

• lu5asz
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2006
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

sparrov ja tez jestem na etapie poszukiwan nawigacji do szkodnika.Dla mnie najwazneijsze zeby byla odblokowana i mozna bylo wgrac AM.Czyli do wyboru mam Larka,Pentagrama i Blow.Ekran 5cali,nic wiecej mi nie trzeba.
                                          Kondziu

OCP

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14116
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

sparrov, W tej kwocie to masz spokojnie jakiegoś 5" Larka i legalną AM na start bo później to już taniej. Chyba że wolisz bawić się w witaminki, ale osobiście wolę legala zwłaszcza że cena już nie taka wygórowana

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• hsurim
                                              Elegance
                                              • 2006
                                              • 788
                                              • Kia
                                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                              hsurim, A gdzie to bydle zamocowałeś :?: (...)
                                              Można i na kratce go umocować - jest wówczas najmniej refleksów świetlnych
                                              Ale też możesz na szybie - tuż nad kokpitem, np. po lewej stronie koło słupka (kierowcy) albo i na samym środku (przy nawiewach)
                                              Z własnego doświadczenia Ci powiem, że (zapewne) jak zobaczysz 7 cali, to na mniejszy niechętnie będziesz już patrzył.

Gdybym teraz kupował nawigację, to także bym się rozglądał za jakąś na Androidzie - np. Modecom - http://www.modecom.pl/freeway_tab_7...._gps/produkty/

Komentarz

• andrzej111
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1391

Lark to straszna padaka, z Blow'em nie miałem nic wspólnego ale zapewne to taki sam shit.

Ja bym brał to

i wgrał ekstra AM

Ewentualnie kupiłbym Pentagrama

Jakbyś dołożył kilka zł to Becker na AM i nic lepszego nie znajdziesz
                                                Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• hsurim
                                                  Elegance
                                                  • 2006
                                                  • 788
                                                  • Kia
                                                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez andrzej111
                                                  Lark to straszna padaka, z Blow'em nie miałem nic wspólnego ale zapewne to taki sam shit. (...)
                                                  Bezawaryjnego BLOW, nie stawiaj na równi z (awaryjnym) Larkiem.
                                                  Polecam forum http://www.my-navia.pl/

Komentarz

• eaglemirek
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 14116
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

andrzej111, Nie twierdzę że Lark to super urządzenie ale użytkuję od kilku lat i nie mam problemu. Miałem 50.4 który poszedł do rodziny a ja zakupiłem rok temu 50.6 i również nie mam z nim problemu. AM EU chodzi bez problemu i nic mi się nie przycina.
                                                    AM instalowana na karcie i zmieniona ścieżka dostępu. Podałem tylko przykład aby zmieścić się w cenie a każdy decyduje sam. Według mnie 5" to optymalna wielkośc. 4,3 trochę za mały, nie wyświetlisz wszystkich okienek na ekranie. A co do większych to można i powiesić jakiś 10" tablet bedzie jeszcze lepiej
                                                    :diabelski_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

Pracuję...