trochę słabo jestem zorientowany w temacie nawigacji samochodowych ops: więc może żeby tu za bardzo nie marudzić i nie potrzebnie nie śmiecić, mam taką prośbę: osoba która ma w małym paluszku urządzenie Lark i kwestie aktualizacji/zmiany map w tym sprzęcie proszona o podniesienie ręki oraz wciśnięcie guzika PW
Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?
Zwiń
X
-
http://www.my-navia.pl/index.php - znajdziesz tam WSZYSTKO czego potrzebujesz, jak i tych co mają "w małym paluszku".Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Ja używam od kilku lat tylko standardowych map, które są w telefonach nokia z gps. W obecnych modelach bardzo poprawili szybkość, interfejs i dokładność.
Objechałem na tych mapach Chorwacje, Włochy, Hiszpanie, Francje i DE. Na co dzień czasami u nas i w Czechach. Nigdy mnie nie zrobiła w konia, szybko reaguję na zmianę trasy, widok jest łatwy w odczytaniu a polecenia głosowe z dobrym wyprzedzeniem.
Plusy: w telefonach z GPS całkowicie darmowa,
możliwość wgrania map każdego kraju,
dopracowana wyszukiwarka POI,
nie potrzeba kolejnego urządzenia w aucie.
Minus jest jeden:
podczas rozmowy tel. nie widzisz pokazywanej trasy tylko szeptane polecenia głosowe w słuchawce."Nie wściskaj gazu w zakręcie jeśli będziesz musiał go odjąć..."
Komentarz
-
-
Piszę poprawnie po polsku.
Mirek chyba puścił "bąka", a Ty próbujesz rozgonić gazetą , ot taka męska przyjaźń.
Jeżeli macie dużo wolnego czasu, proponuję logować się do YT i tam dodawać komentarze pod drażniącymi Was filmikami, bez śmiecenia w działach.
Komentarz
-
-
Siema panowie , przymierzam się do zmiany radia w mojej Skodzie , co byście polecili:
zakładac ori Columbusa :
czy cos takiego :
drugie radio ma pełne sterowanie z kiery ( multifunkcja i obsługuje Fis) można wgrać auto mape itd.
co sadzicie o tym sprzęcie .Była Skoda Octavia II Kombi DSG 1.9 TDI BLS 134,2 KM / 318,9 Nm by DYNOSOFT
Jest Skoda Octavia II Kombi RS 2.0 TFSI 200KM
Komentarz
-
-
linki nie działają. Próbowałem kilka radyjek i niestety za każdym razem był problem ze sterowaniem telefonu z kiery. Odbierz/rozłącz działały, ale przeglądanie książki, szukanie numeru itp. już nie. Jeżdżę z Amu+ i dodatkowo navi z AM dla komunikatów głosowych. Amu+ po 1,5 roku w cywilizowanych krajach bardzo dobrze prowadzi. W PL - sieć dróg to jedna wielka zmiana niektórych nie ma na mapie, niektórych wciąż w realu, TMC nie działa, itd...
Komentarz
-
-
Ja od 2 tyg. używam takiego modelu i jestem bardzo zadowolony
Jeszcze je "rozkminiam".
Tylko, że mam nowszy model, bez wejścia z przodu na mini USB i słuchawki. Wszystko jest w schowku.
Navi chodzi bez problemu. Radio odbiera ładnie, jest możliwość podpięcia kamerki cofania.
Wydaje mi się, że jest to samo co Ty wkleiłeś w linku.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw 27 Mar, 14 15:35 ]
Acha, co do kiery to nie wiem bo nie mam sterowania w kierownicy, próbowałem połączyć się z telefonem ale jeszcze tego nie rozkminiłem :P , brak czasu.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Kolega ma TomToma XL kupionego legalnie z mapą USA. Podpowiedzcie jaka będzie najprostsza metoda na zainstalowanie map Europy w tym urządzeniu ? USA do wywalenia. Osobiście używam w kraju tylko AM i nie mam pojęcia co się teraz w TomTomach modzi.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
looker, To zależy jaki dokładnie model, jak jest to nowy model nic sam nie zrobisz, jeśli starszy to spokojnie możesz wgrać program i nowe mapy do niego sam."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Ja zostaje wierny swojemu TOM TOM ONE :lol: Jak to sie mowi Stary ale Jary
Do tej pory wymienilem ekran, baterie Dodatkowo kupilem antene zewnetrzna i dziala lepiej niz niejeden nowy TOM TOM. 3mam go dlatego bo jest to jeszcze wersja z karta i z latwoscia mozna zmienic soft oraz wgrywac nowe mapy W nowych to juz niestety problem i w dodatku kosztowny :PObecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045
Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776
Komentarz
-
-
Ja od pewnego czasu uzywam OSMand+ na telefonie Samsung Galaxy SIII mini. To jest nawigacja z mapami off-line. Za granica sprawdzala sie bardzo dobrze. W Polsce korzystalem z Yanosika i NaviExperta oraz jego klona z Orange czyli Nawigacji Orange.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krissoslooker, To zależy jaki dokładnie model, jak jest to nowy model nic sam nie zrobisz, jeśli starszy to spokojnie możesz wgrać program i nowe mapy do niego sam.
Jak to wygląda ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uli07Ja od pewnego czasu uzywam OSMand+ na telefonie Samsung Galaxy SIII mini. To jest nawigacja z mapami off-line. Za granica sprawdzala sie bardzo dobrze. W Polsce korzystalem z Yanosika i NaviExperta oraz jego klona z Orange czyli Nawigacji Orange.
Do tego mam jeszcze IGO PRIMO, które uważam za najlepszą obecnie nawigację na Europę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerZamieszczone przez krissoslooker, To zależy jaki dokładnie model, jak jest to nowy model nic sam nie zrobisz, jeśli starszy to spokojnie możesz wgrać program i nowe mapy do niego sam.
Jak to wygląda ?"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Nie do końca czaję o co z tym navcore chodzi.
Z urządzenia odczytałem to:
Mapa: USA_Canada_and_Mexico_P v845.2670
Aplik. 9.430.890926.2
OS 842337OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
Komentarz