Zamieszczone przez SuchyX
Jakich nawigacji używacie,jakich map i co polecacie?
Zwiń
X
-
Ja się zastanawiam nad larkiem 43.1. Wcześniej korzystałem z Navi experta i nawet dobrze się sprawowała.
Jak kupie Navi to pierwszą rzeczą jaką zrobię to ją odblokuje.
W Łodzi znalazłem http://www.neo24.pl/index.php?target...&aff_id=101372 za około 250zł a za 250zł nie kupi się za bardzo nawigacji z 4,3" calowym wyświetlaczem.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolaj93Jak kupie Navi to pierwszą rzeczą jaką zrobię to ją odblokuje.
robiłem tak już na chyba czterech 35.3, na 35.5, i dwóch 43.1 .. i wszyscy znajomi są zadowoleni
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EvilLark'a wcale nie trzeba odblokowywać. Wystarczy zmienić w jednym pliku ścieżki dostępowe do swoich map i już po wciśnięciu nawigacja uruchamia się programik, gdzie wybierasz jaki program ma Cię nawigować. Oczywiście mapy masz na karcie SD umieszczone.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
ja tylko troszke myślałem o Navi, i mam pytanie , z racji , ze bardzo(bardzo) rzadko będe używał navi , i że cenowo chcę polecieć jak najniżej , to cobyście powiedzieli, zeby kupić tą najtańszą navi Manta 5-calową , odblokować to coś i wgrać jakąś dobrą Automapę.....
....bedzie to chodziło jako tako ??? ew. jeszcze tańszą tą 3,5 calową Mante.......
jade z kosztami jak najniżej z racji, że mam super atlas i CB , a w większości w Polsce to wystarczy, za granice raczej nie wyjeżdzam, także navi posłuży tylko do wybrania czasem alternatywnych dróg albo do poszukiwania adresu w trasie.... bo jak mam jakiś konkretny cel wcześniej, to za goglach albo zumi sprawdzam.....
.no ale jak wszyscy mają navi , to czemu ja mam nie mieć....
co wy na to ?
Komentarz
-
-
kolego dylan80 jak jesteś zainteresowany mantą to polecam ci forum manty znajdziesz tam wszystkie informacje o modelach sposoby odblokowania i wiele użytkowych rzeczy
[ Dodano: Nie 10 Sty, 10 10:26 ]
Oficjalna strona Manta S.A. - największego polskiego dostawcy sprzętu RTV i AGD. Obejrzyj katalog produktów, sprawdź miejsca dystrybucji lub zakup sprzęt w sklepie online! [email protected] ☎ +48 22 250 22 90
Komentarz
-
-
Nokia 500 + Automapa EU. CHodzi bardzo dobrze, super wyświetlacz 4,3" praktycznie bez odblasków. Aktualizacja mapy i punktów POI - beznadziejna.
Uwadze polecam wyroby made in CHina - Cenowo atrakcyjne, kilku użytkowników Outlanderów posiada dedykowane do tego samochodu - ja też ściągam obecnie. Windows pozwala na zainstalowanie praktycznie każdej mapy, bluetooth lepszy od ori Mitsubishi. Wada - zakup na własne ryzyko - brak gwarancji, chyba że przez pośrednika w PL. Strona producenta? http://www.rofaudio.com/product.asp?...=2&class2id=30. Większy wybór, prostszy zakup i ok. 15% wyższe ceny są tutaj http://www.ipmart.com/main/browse/Ca...7.php?cat=8227. Wg mnie ciekawa alternatywa, tym bardziej że przynajmniej w Outlanderze z CAN podłączanie jest Plug&play, a przy okazji można sobie dołożyć kamerę cofania TV i inne bajery.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_Telefon HTC Touch Diamond + Auto MapaMam SPV M650 + Auto Mapa+ (czasami na wyprawy w góry i lasy!)GarminXT
Plusy: Wszystko w jednym (telefon, navi + wszystko co śmiga na Windowsie - avi, mp3, divix, 3gp, itd.), możliwość "eksperymentowania" z różnymi navigacjami (kupa trialów - później zalecam zakup i porządne aktualizacje), bogate wyposażenie zestawu (uchwyt samoch., ładowarka sam., futerał, OPROGRAMOWANIE)
Minusy: Niewielki wyświetlacz (nie polecam osobom starszym), ... dziwne miejsce gniazda zapalniczki w Skodzie, powodujące, że kabelek ładowarki plącze się nam pod ręką przy dźwigni zmiany biegów i... (uwaga mojej córki - od niedawna) - brak tunera telewizyjnego
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez chrisk_89Zamieszczone przez _tm_Telefon HTC Touch Diamond + Auto Mapa
P.S. Oczywiście zawsze mam przy sobie Diamonda z AM jako backup, bo nie wiem jeszcze jaka jest jakość map w Columbusie (mam mapy z BMW - na razie jestem z nich zadowolony).
Komentarz
-
Ja w przeciwienstwie do wiekszosci polece urzadzenie z jedna mapa.
Po co wam 2-4 czy 5 map i ciagle przelaczanie. Moim zdaniem lepiej jedna i dobra.
Dobrym wyborem bedzie Garmin i to nie musi byc wypasiony, wystarczy srednia polka.
Wystarczy kupic go z jedna mapa Navteq ( cala Europa )
Mapa jest naprawde niezla. Testowalem ja jezdzac rownoczesnie z Automapa i nie widze roznic na minus w stosunku do Automapy. Jest za toduzo plusow , a sztandarowym jest to ze jest to mapa calej Europy
Nie warto kupowac dedykowanej do urzadzen Garmina polskiej mapy GPMapa - to jest najczystszej jakosci gowno a nie mapa. Szkoda kasy. Zreszta to gowno jest aktualizowane srednio 3 x w roku a slonoplatne aktualizacje polegaja na dodaniu 50 punktow POI ...
Warto kupic nawigacje Garmina z funkcja zestawu glosnomowiacego na BT ( jezeli ktos potrzebuje ) . Bardzo pomiocna jest tez funkacja planowania tras ktora mozna zrobic wczesniej na kompie a takze slady przebytych tras.
Za reszte bajerow typu : nadajnik FM, pzregladarka zdjec czy MP3 , audiobooki nie warto placic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarPo co wam 2-4 czy 5 map i ciagle przelaczanie. Moim zdaniem lepiej jedna i dobra.
Mam 2 programy nawigacyjne z prostego powodu:
AutoMapa prowadzi mnie po drogach ale ja wjeżdźam do lasu (w boczne dróżki) to obojętnie czy to AutoMapa czy inny program nie da rady poprowadzić - dlatego mam drugi program to nawigacji po mapach sztabowych (czyli tak jakby zwykła papierowa mapa z tym że jest ona u mnie w wersji elektronicznej i ma palec który pokazuje w którym miejscu jestem)
Zamieszczone przez voltarJest za toduzo plusow , a sztandarowym jest to ze jest to mapa calej Europy
Tak więc poproszę następne plusy (bo sam jestem ciekaw w czym jest lepsza)
Zamieszczone przez voltarBardzo pomiocna jest tez funkacja planowania tras ktora mozna zrobic wczesniej na kompie a takze slady przebytych tras.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Mam 2 programy nawigacyjne z prostego powodu:
AutoMapa prowadzi mnie po drogach ale ja wjeżdźam do lasu (w boczne dróżki) to
Ja jak zakladam skitoury to tez sie przelaczana na mape topograficzna dla urzadzen Garmina.
Jest za toduzo plusow , a sztandarowym jest to ze jest to mapa calej Europy
Tego nie wiedzialem.
Bo to akurat to wszyscy ściągają od AutoMapy (bo ona to posiada od początku do dziś)
Ale to nie o tym jest dyskusja jaka mapa jest lepsza. JA tylko napisalem ze lepiej jedna i dobra, a nie podniecac sie ze mozna sie przelaczyc w Lubuskim na taka a na Slasku na inna
Co zauwazylem na plus mapy Navteqa w stosunku do Automapy ... ? np. szybciej przeliczala warianty objazdow, ale to moze bylo zwiazene takze z samym urzadzeniem, dodatkowo Holek na Automapie mowil kiedy skrecic dokladnie 50 m pozniej niz na NAvtequW wiekszosci trasy pokrywaly sie ze soba niemniej w pewnych miejscach w ktorych bylem Automapa potrafila zglupiec i trudno bylo wyznaczyc sensowna trase przez punkty posrednie. Trwalo to tez znacznie dluzej niz na Garminie.
Plusy Automapy to napewno wieksza szczegolowosc map, moze wiecej POI ale to zwyke nie jest mi az tak potrzebne zeby dojechac do celu.
Komentarz
-
-
Automapa może nie mieć super map europy, może lepiej lub gorzej przeliczać trasy, może być dla kogoś intuicyjna w obsłudze, mniej lub bardziej,
ale Automapa ma to czego nie maja inni producenci i ich mapy:
olbrzymie wsparcie użytkowników w Polsce i serwis miplo.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
CIS73, jaki masz procek w tym swoim larku?? 400Mhz ?? co to jest śmiech na sali to już smarphony i fonki z symbianem mają więcej MHz niż ten Twój Lark. Zresztą odpal sobie Naviogona z mapą terenu 3Dpowodzenia życzę Ci.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarJa jak zakladam skitoury to tez sie przelaczana na mape topograficzna dla urzadzen Garmina.O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXjaki masz procek w tym swoim larku?? 400Mhz ?? co to jest śmiech na sali to już smarphony i fonki z symbianem mają więcej MHz niż ten Twój Lark. Zresztą odpal sobie Naviogona z mapą terenu 3Dpowodzenia życzę Ci.
Czy każda nawigacja musi być załączona w 3d? ja jakoś nie ma i nie ubolewam nad tym bo i tak widzę to co powinienem widzieć, słyszę co powinienem słyszeć i dojeżdżam gdzie mam dojeżdżać, czy mam 3D czy bez 3D.
Twój ton wydaje się taki, że żal ci tego, że ktoś kupił sobie tanią nawigację która prowadzi go gdzie chce i daje rade, a ty szukasz dziury w całym.
Komentarz
-
-
Evil, masz rację, chyba koledze SuchyX, wydaje się że jak ma sprzęt za tysia to ci co mają takiego larka jak my to nie dojadą do celu. ja zawsze trafiłem gdzie chciałem
SuchyX, tak jak pisałem wcześniej jeździłem też na asusie i nie zauważyłem kolosalnej różnicy więc nie wydaje mi się że jest potrzeba wywalania ogromnej kasy tylko po to by mieć może "lepsze" logo na navi
z drugiej strony to mi przynajmniej, bo nie wiem jak tobie, nawigacja tylko pomaga w poruszaniu się po drogach a nie kieruje mnąwięc nie muszę mieć super hiper sprzętu biorąc pod uwagę jeszcze fakt że używam go tylko kilka razy w roku
Komentarz
-
-
A czy ktos juz probowal montowac jakas nawigacje w zamykanym schowku popielniczki ? Wydumalem sobie ze jakby tam wlozyc jakas elegancka nieduza nawigacje to bylaby po pierwsze na stale , po drugie zawsze mialaby fixa z GPSa , po trzecie niewidoczna dla postronnych obserwatorow. Pytanie tylko jaki model pasuje tam elegancko ?
Komentarz
-
-
Ja od dłuższego czasu mam LARK 35.0 i wgraną mapę AutoMapa + witaminki. Jest dla mnie dobra zawiera dużo dróg pobocznych oraz inne ciekawe rzeczy. Osobiście polecam tą mapę.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
ja uzywam jak w opisie, ale automapa europa i garmin na europe to to samo bo mi robi navteq, tak samo backer tez jest na navteq, bo tomtom jest na teleatlas a wlasnie jego wlascicielem jest tt, a na igo moza miec navteq teleatlas i emapa tak ze moim zdaniem igo jako program nawigacyjny jest bardzi dobry oczywscie z nakladka gurjon, jak juz ktos opanowal igo z gurjonem to mozna sobie szybko zmienac mapy.Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica
Komentarz
-
Komentarz