a pierwszy raz tez kupilem u nich glosniczki i zamontowalem odrazu u nich w miejsce fabryczne. Po skonczeniu gw. zrobilem juz sobie sam wygluszenie ,zalozylem panele z mdfu i wkoncu to mialo rece i nogi. Ich montaraz po zajrzeniu do srodka nie byl zbyt profi :? np. zrobili daszek nad glosnikiem ktory odpadl z jednej strony :roll: .
Odgrzeje kotleta, bo niestety musze... tak sie zlozylo ze jakis czas temu rozebralem trujkaty przy luterkach aby zobaczyc jak zamontowali mi glosniki i... zenada... polamiali zapinki od plastikowych trojkatow i polepili na silikon... dzis pojechalem wiec do ASO i dokupilem nowe trojkaty, ale... okazalo sie ze i mocowanie (takie niebieski koleczki) tez jest totalnie zwalone... i tu moja przestroga... jak chcecie robic CAR AUDIO to sobie ich darujcie - niedosc ze drogo to jesazze tandetnie
pzdr!
Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
dzis pojechalem wiec do ASO i dokupilem nowe trojkaty
Swojego trojkonta reanimowalem klejem na goraco ,zdawalo to egzamin przez conajmniej miesiac ,ale jak przez dluzszy czas byly duze upaly to klej puscil. Teraz mysle o poxipolu moze on wytrzyma obecne tempertury.
Jaki jest koszt nowek w ASO?
Rozumiem ze to cena za 1szt. ?
Mocowanie wsumie jest oki ,dopuki go ktos nie popsuje :?
Od kierowcy strony wyjmowalem ten trojkacik tyle razy i nic sie nie popsulo, wszystko trzyma.
Mocowanie wsumie jest oki ,dopuki go ktos nie popsuje :?
Od kierowcy strony wyjmowalem ten trojkacik tyle razy i nic sie nie popsulo, wszystko trzyma.
Ja tez wczesniej wyjmowalem i bylo oki... a w CENTRUM HI gdzie teoretycznie zajmyja sie tym profesjonalisci spierdolili (bo inaczej juz tego nazwac nie moge) mi oba mocowania :evil: :evil: :evil:
pzdr!
Swojego trojkonta reanimowalem klejem na goraco ,zdawalo to egzamin przez conajmniej miesiac ,ale jak przez dluzszy czas byly duze upaly to klej puscil. Teraz mysle o poxipolu moze on wytrzyma obecne tempertury.
Jaki jest koszt nowek w ASO?
Chłopaki, ja proponuje siliccon na ciepło - sam mam tak zrobione, i głośniki się trzymają bez żadnego problemu, a dodatkowo można ustawić pod żądanym kątem, ponieważ silicon b.szybko schnie
Chłopaki, ja proponuje siliccon na ciepło - sam mam tak zrobione, i głośniki się trzymają bez żadnego problemu, a dodatkowo można ustawić pod żądanym kątem, ponieważ silicon b.szybko schnie
U mnie glosnik sie trzyma na kleju na goraco ,ale bolec ktory trzyma trojkoncik do drzwi jest ulamany i to u mnie jest w tym problem.
Ciekawe czy sa dobrze ustawione ,bo kleili je na bokserskiej :roll:
Ja juz swoje zainstalowalem... wymienilem na nowe mocowania (te niebieskie) i dalem nowe trojkaty :twisted: Wszystko dziala miodzio... i nie widze problemow ze zdjeciem oslony glosnika tak aby go nie polamac... szkoda, ze "fachowcy" tego nie potrafia :evil:
pzdr!
Jakiego rodzaju głośniki powiniennem kupić do OI na tył:
Chodzi mi o to co tam fabryka przewidziała. W ASO niestety tego nie wiedzą. :roll:
Czy to mają być głośniki eliptyczne 6 x 9, czy też jakieś inne. (jeżeli tak to jakie?)
Wiem co forum myśli nt. głośników z tyłu, nie chciałbym dyskutować na ten temat.
Jakiego rodzaju głośniki powiniennem kupić do OI na tył:
Chodzi mi o to co tam fabryka przewidziała. W ASO niestety tego nie wiedzą.
Czy to mają być głośniki eliptyczne 6 x 9, czy też jakieś inne. (jeżeli tak to jakie?)
5x8 , oryginalne mają kwadrat za podstawę, łatwiej je zamontować wtedy ))
ja włożyłem sobie 13' i włączam czasami gdy ktoś jedzie ze mną :wink:
IMO 5x7 (ops: ), ale ja założyłem 13 i też dało radę, lecz otwory są tak zrobione plastikach do których montujesz, że podstawa głośnika powinna być kwadratowa....
Z tyłu to i tak nic ciekawgo nie uzyskasz, rozumiem, że dla pasażerów umieszczasz głośniki więc, co nie zamontujesz efekt będzie taki sam Z tego co pamiętam, gdy się przymierzałem do zrobienia czegośc na tyle, to i 16 by weszły, gdy się użyje jakieś "przejściówki" np. z mdfu....Tylko IMHO nie ma to sensu bo kubatura bagażnika jest b. duża i takie głośniczki będą grał dennie , przynajmniej jeśli chodzi o niskie tony....
P.S.
A może jednak miejsce jest na 13 a nie na 5x7, tyle, że 13 z kwadratową podstawą?
sorki ale sam już zgłupiałem ops:
ja sobie wytumiłem sobie drzwi z przody głosniczki nie pamiętam jakie ale grają bardzo ciekawie i przynajmniej mi nic z przodu nie brzęczy bez przerwy tweety mam też nie pamiętam jakie sony gt-200 z tył na półce 2 głosniki owalne i basowy na srodku na koncu zrobioną aluminiową konstrukcje półki wzmacniacz 600w i gra ciekawie przod znacznie głosniej ale ustawiłem sobie z przewagą na tył i tak mi graj nie słucham muzy tak żeby mi szyby powypadały a rejstracja z tarnowa do krakowa dzwoniła i jestem zadowolony :lol:
moim skromnym zdaniem montowanie takich głosników kompletnie nie ma sensu i do tego ten wygląd czegos takiego to bym w polonezie nie wozil a co dopiero w oc sory ale n/c
Komentarz