Ma taką jak ja wklejałem wyżej, z chińskiego Allegro, jest to nieoryginalna część ale powinna pasować bez problemu w otwór po fabrycznej, są oferowane z rożnymi rozdzielczościami kamer. Z klamka z kamerą nie ma tej blachy mocującej od wewnątrz, myśle, że będzie pasowała ta co jest dotychczas.
Kamera cofania
Zwiń
X
-
Ja zanotowałem tą kamerkę, blacha od ori klamki pasuje bez przeróbki, od wewnętrznej strony trzeba dorobić dystans, podłożyć podkładkę ok. 0,5 cm. bo nie da się tej chińskiej klamki dokręcić, klamka na wymiar pasuje bez problemu. Największy problem to przeciągnięcie kabla w klapie bagażnika.
Komentarz
-
-
Kamerka zamontowana,n a razie bez modułu bp go jeszcze nie mam.
Co i jak tutaj:
FAQ: [O2] [O2FL] - KOMBI - Montaż kamery cofania w klamce klapy
Komentarz
-
-
:P Ja cię nie denerwuje, tylko informuje. Generalnie sam się zdziwiłem, bo mi ten kabelek fabryczny/chiński nie starczył i sygnał video nie był w koncentraku. Po przecięciu okazało się, że idą tam trzy żyły nieosłonięte, z tego co wiem taki kabel może zbierać zakłócenia, choć u mnie nic takiego nie stwierdziłem, przynajmniej na razie.
Komentarz
-
-
Moduł dotarł, Wygląda to tak:
Teraz pytanie jak popodłączac to, poniżej schemat z cyferkami.
Zasilanie pab567 polecił aby wpiąć w tylna wycieraczke (1,2,3,4) ale co do czego?
kabel zasilający na razie podłaczony jest ten od kamerki 9, 10 (z modułem przyszedł jakiś z pudełeczkiem i rezystorami po co to? kabelki 9a, 10a)
Kodowanie:
W weekend planuje montować uzupełnię wtedy FAQ.
Komentarz
-
Komentarz