siemi1 i jak idzie lub poszła sprawa podłączenia? Udało się cos?
Kamera cofania
Zwiń
X
-
Rezon z SuperbClubu napisal:
9a - plus lampy cofania
10a - masa gdziekolwiek do metalu
Jeśli 9/10 (bez filtra) to trzeba przez przekaźnik 12V
7/8 - moduł jest przy radiu, plus brałem o ile pamiętam z wentylatora - zawsze mam włączoną klimatronik , a minus gdziekolwiek do metalu
muszę zamienić ten zasilający kamerę z klapy an wersje od modułu z tym filtrem i podjadę pewnie do pab567 zasięgnąć pomocy w podłączeniu. ale to pewnie najwcześniej w następny weekend bo do przyszłej środy nie da rady.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1muszę zamienić ten zasilający kamerę z klapy an wersje od modułu z tym filtrem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1rezon, żadne przekaźniki 12V nie są potrzebne.
Ewentualnie można wyłączyć sprawdzanie żarówek cofania czyli usunąć źródło zakłóceń. No coś trzeba zrobić - przekaźnik jest alternatywą filtra, więc nie jest konieczny. Równie dobrze można napisać, że zastosowany filtr nie jest konieczny.
Komentarz
-
-
Zdjęcia szlag trafil bo mi karta 32GB siadla w telefonie i nie idzie nic odzyskac zaden sprzet jej nie widzie .. Troche sie na Sandisca wkurzylem juz mi jedna 32 wymieniali teraz ta druga a u zony 16Gb u zony tez szwankuje ostatnio.
Wrzucam fotke w totalną noc w lesie jak to widać w ciemności, oświetlenie tylko ze wstecznych:
Co do montazy to wpiecie kostki do radia. PolacEnie chincha z modulu to chincha z radia przy skrzynce bezpiecznikow. Zasilanie modulu po stacyjke. Wpiolem sie do instalaji BT Parrota bo bylo najwygodniej.
Masa przy skrzynce bezpieczników.
Wszystkie kabelki zaizolowane tą czarna materiałową taśma.
Niestety to tyle fotek nie ma, jak bede montował podświetlenie skarpetek to porobie fotki i uzupełnie.
Komentarz
-
-
Parę dni temu kupiłem O2, mam tam dołożoną kamerę, nie wiem czy ori czy chinol, nieważne bo i tak nie działa. Ale męczy mnie co innego. Czy na Columbusie standardowo przy cofaniu pojawia się ikona samochodu i odległość od przeszkody ? Z jakiej odległości czujniki cofania zaczynają wam dawać sygnały dźwiękowe ? W O1 zaczynały pikać co najmniej od 2 metrów, a w O2 może od 50cm i nie wiem czy tak ma być, czy to wszystko przez tą kamerę.
Komentarz
-
Komentarz