Optymiści wierzący w odpowiedniej jakości działanie TV i jeszcze na dodatek podczas jazdy - radzę najpierw zobaczyć u kogoś jak to działa i czy w ogóle w czasie jazdy działa...
Artur służę Ci przykładem :lol:
mozemy nawet na najbliższym spocie
TV działa normalnie w trakcie jazdy,przynajmniej w okolicach miasta
nie wiem jak to będzie w trasie
NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Darek, widziałem u innych ale u Ciebie też chętnie zerknę, chodzi mi o to żeby ktos się nie rozczarował, szczególnie że nie wszędzie jest tak dobrze jak na terenie miast.
Darek, widziałem u innych ale u Ciebie też chętnie zerknę, chodzi mi o to żeby ktos się nie rozczarował, szczególnie że nie wszędzie jest tak dobrze jak na terenie miast.
Artur,pewnie,że nie jest to HD w domu ale obejrzeć spokojnie można np film
i oczywiście zdaje sobię sprawę,że poza miastem może z tym być różnie
ja jak narazie nie miałem przypadku żebym stracił obraz
NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
hotrain, Widzę że to jakiś Erisin. O TV nie trzeba się martwić ale nie ma co marzyć żeby działała. Ani Tv ani odtwarzanie z penrive'a czy płyty nie działa jak samochód jest w ruchu. Po ruszeniu autem wyświetla się informacja że dla Twojego bezpieczeństwa itd.
Odbiór TV jest możliwy tylko w miejscach o dobrym sygnale i to na postoju. Żeby się od tego uniezależnić od miejsc z kiepskim sygnałem trzeba zastosować antenkę z przedwzmacniaczem (najlepiej przymocowaną na przyssawki do tylnej szyby. Jak kto ciekawy to po ociepleniu klimatu będę taką instalował w swojej czeszce). Jak wcześnie pokazywałem mam Erisina ES7136A
podjeź do kumatego elektryka... kwestia "odpowiedniego" podłączenia przewodu... ( u mnie też był taki "problem" z kumplem załatwiliśmy sprawę na parkingu w kilka sekund :wink: ).
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
No to i ja się przyłącze do tematu.
Aktualnie mam Bolero z Superba. Radio ogólnie super, ale... brakuje mi BT i AM oraz wyjścia na wzmacniacz.
Rozbudowa (przeróbka) itd. jest co najmniej nieopłacalna więc zastanawiam się nad jakąś stacją multimedialną.
Z tego co wiem to wszystkie te "chińskie" zamienniki to posiadają.
Ale doradźcie jak laikowi... co kupić żeby mieć jak najmniej problemów?
Montaż P&P (mam ramkę pod Columbusa) i brak problemów z aku, wyświetlaniem itd...
Columbus odpada bo drogi i nie ma AM.
Coś co ma serwis najbliższy na tajwanie i gwarancję napisaną w krzaczkach jakoś mnie nie przekonuje.
Myślałem o urządzeniach firmy GMS (ADAYO CE69C8) najbardziej na razie odpowiada moim potrzebom - przynajmniej na papierze.
Jednak cena trochę zniechęca...
Znajomy jednak poleca mi Kenwooda lub Blaupunkta twierdząc, że jest lepszy jakościowo...
Mam straszny mętlik w głowie.
Co wybrać żeby później nie żałować?
Wdzięczny będę za wszystkie opinie. Zwłaszcza osób które już używają alternatywnych navi...
http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Sorka to nie w ten temat i się powtórzyło. Toż to radyjko kolegi leszekjarosz196
W razie w jak wyżej. Widziałem już parę sztuk podobnych ale nie wiem na co się zdecydować. Ja mogę wydać z 2k radio najlepiej 8" albo dobre w cenie 7". Wszelkie propozycje mile widziane
K_R_I_S, wszystko zależy za ile i czy na miejscu w Polsce (wersja skromniejsza i droższa) czy sprowadzona (bardziej rozbudowana i niekoniecznie droga ale trochę skomplikowana sprawa gwarancji) :roll:
Ja mogę wydać ok 2 tys. Najlepiej z gwarancją. System obojętnie jaki choć na Andku tak jak masz pacocases mile widziane. Wyświetlacz najlepiej 8 cali. Jeżeli chodzi o opcje specjalne to tylko wzmacniacz by był 4x50 (chinole mimo że Mo Sfet mają słabe i tak to lepiej by był ten nadmiar mocy.), by obsługiwało Navi i pliki multimedialne. Bez albo z możliwością zdjęcia blokady tak zwanej hamulca ręcznego. Podejrzewam że K_R_I_S ma podobne wymagania :P
[ Dodano: Pon 15 Kwi, 13 23:02 ]
to chyba ten http://www.erisin.com/erisin-es1099s...r_of_uploads=0
Co prawda jest "tylko" 7" ale 4x50W ma i pozostałe funkcje także. Ramki nie trzeba zmieniać a i w 2tys. się zmieścisz :szeroki_usmiech
Mam wrażenie że te wszystkie modele z jednego kotła i chyba nawet szczegółami się nie różnią :diabelski_usmiech
Z racji na koneksje rodzinne z UK nie bardzo się martwię gwarancją chociaż wolałbym nie sprawdzać jak ona działa
Witam, odpiszę Tobie ponieważ to moja aukcja.
Wszystkie moje sprzęty na aukcjach do samochodów VW, Audi, Mercedes i BMW są i od zawsze były firmy Audiosources z którą współpracuje od ponad 4 lat.
Czytałem na tym forum opinie ludzi zachwalających AS a następnie piszących że systemy dedykowane na moich aukcjach to chińskie "No Name", dlatego widzę tutaj wielu specjalistów, którzy zupełnie nie mają pojęcia o producentach.
Ja z radiami dedykowanymi praktycznie zaczynałem na Allegro i w swojej karierze przerobiłem masę producentów i mogę was zapewnić że zarówno Zenec / Dynavin czy jakiś erisin to wszystko produkty wyprodukowane w Chinach !!!
Oczywiście tak jak piszecie w tych tematach chińczyk chińczykowi nierówny i to jest absolutna prawda. Dlatego też od kilku lat współpracuję z dwoma producentami (jeden z nich to Audiosources) i swoich sprzętów jestem na 100% pewien, ponieważ ściągnąłem ich spore ilości.
Jeżeli szukasz dobrego trwałego i wyposażonego we wszystkie opcje tj parktronic, climatronic, FIS, sterowanie z kierownicy to w moich sprzętach zarówno 6,5" jak i 8" je znajdziesz.
Artax-T2S, w aukcji jest napisane "Możliwość podłączenia modemu 3G (np. blueconnect) i używanie internetu poprzez radio". Czy sprawdzałeś czy Automapa ma dostęp do internetu aby działał LiveDrive?
Artax-T2S, Szkoda że się wcześniej nie pochwaliłeś bo może miałbyś kilku klientów więcej a tak to szukamy na własną rękę takich stacji multimedialnych z w miarę wiarygodnych źródeł. Co prawda ostatnio nie zaglądałem do ogłoszeń komercyjnych na naszym forum ops:
[ Dodano: Czw 18 Kwi, 13 12:12 ] Artax-T2S, a tak z ciekawości czy w Twojej ofercie są stacje z demontowalnym panelem LCD jako CAR-PAD >
@Artax-T2S Nie krytykuj sprzętu konkurencji Miałem dynavin i sprzęt daje radę Co mnie do niego zraziło to pisałem że tylko i wyłącznie tuner radiowy był bardzo kiepski (słucham radia bardzo dużo) i to mi nie pasowało. Pozostałe funkcje jak gps, video, parktronic, wyświetlanie komputera w radiu działało dobrze a nawet więcej. Jestem ciekaw ja w Twoich sprzętach działa tuner radiowy, pewnie równie kiepsko jak w tych innych tego typu. Chyba że już tam jest podwójny to podobno ma być lepiej. Już tego nie chciałem testować.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
@Artax-T2S Nie krytykuj sprzętu konkurencji Miałem dynavin i sprzęt daje radę Co mnie do niego zraziło to pisałem że tylko i wyłącznie tuner radiowy był bardzo kiepski (słucham radia bardzo dużo) i to mi nie pasowało. Pozostałe funkcje jak gps, video, parktronic, wyświetlanie komputera w radiu działało dobrze a nawet więcej. Jestem ciekaw ja w Twoich sprzętach działa tuner radiowy, pewnie równie kiepsko jak w tych innych tego typu. Chyba że już tam jest podwójny to podobno ma być lepiej. Już tego nie chciałem testować.
Kolego pokaż mi gdzie krytykuję firmę Dynavin? Ja tylko napisałem że również takie marki jak Dynavin i Zenec są produkowane w chinach, a są to sprzęty z wysokiej półki i ich jakość jest również bardzo dobra. Ja współpracowałem z tą firmą i dalej mogę mieć jednostki tej firmy w lepszej cenie niż u "oficjalnego" dostawcy na Polskę.
Tuner radiowy działa w moich jednostkach bez zarzutu (również rds).
To że na rynku jest bardzo dużo różnej maści sprzętów które w rzeczywistości są co najmniej złe, to ja doskonale wiem ponieważ testowałem większość firm produkujących stacje multimedialne. Dlatego też pozostałem przy dwóch najlepszych i najmniej zawodnych. Ja w przeciwieństwie do innych sprzedajacych w przypadku problemów ze sprzętem nie każę wysyłać jednostek do producenta na własny koszt a co za tym idzie w następstwie płacenie cła i akcyzy podwójnie. Coś się dzieje ze sprzętem wysyłasz do mnie i czekasz na naprawioną lub nową jednostkę.
Pacocases Muszę zapytać jednego z dostawców bo pamiętam ze dostałem taką ofertę, ale muszę podpytać o szczegóły.
Yacca Niestety tego nie sprawdzałem, ale jak będę miał okazję przetestować to na pewno to zrobię.
Czytałem że ktoś pytał również o jednostki na Androidzie, które mogę też posiadać w swojej ofercie, więc jeżeli jest ktoś zainteresowany to poproszę o mail lub PW.
Komentarz