Zamieszczone przez jacek1708
Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
Ustawienia robił monter z Chłodnej i parował swój telefon z radiem. Może coś źle ustawił lub trafił się jakiś słaby egzemplarz. Też się zdziwiłem bo BT to ponoć PARROT.
Tak czy inaczej warto sprawdzić jeśli jest taka możliwość.
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 15 10:15 ]
Wally, a jak u ciebie z odbiorem radia w trasie?
Komentarz
-
-
jacek1708, na trasie nie miałem problemu z odbiorem (może przez to, że podpięte wszystko pod Triflexa)
ale szczerze powiedziawszy 99% idzie z nośnika (dzieciarnia ma swoją Listę przebojów do samochodu) radia praktycznie nie słucham, więc :twisted:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Z kamerki też jestem zadowolony
no i mam czujniki z tyłuByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacek1708ADAYO sprawdzałem na Chłodnej i bardzo rozczarował mnie BT. Pomimo podłączenia zewnętrznego mikrofonu nie dało się zrozumieć co mówi kierowca do mikrofonu z odległości 10 cm.
też tak miałem na początku jak robiłem próby, po przestawieniu jakość BT jest super,
używam tego i nikt nie narzeka a nawet nie rozpoznaje, że rozmawiam przez BT...
Komentarz
-
-
grzybekxl, gracek20, Osobiście kiedyś miałem podobny wynalazek i raczej więcej się nie skusze na tego typu sprzęt."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Ja mogę polecić coś takiego Czarny piątek zakończył się u mnie zakupem takiego urządzenia
Koszt 230USD+57USD przesyłki+ 160zł VAT.
pierwsze wrażenia po montażu
Plusy
- rozdzielczość/rozmiar ekranu bez porównania
- android
- jakość dźwięku
- navi bazująca na mapach iGo 2013 (do zmiany w najbliższym czasie na coś innego)
Minusy
- Obsługa telefonu po za odbieraniem/odrzucaniem z ekranu a nie z kierownicy (tego mi brakuje)
- brak komunikatów na Maxi-dot
- nie da się zainstalować Yanosika, AM da się
Bez zmian
- jakość BT
- sterowanie radiem z kierownicy
- dopasowanie do ramki
- podłączenia
- jakość sygnału radiowego (tutaj spodziewałem się pogorszenia)
W komplecie wszystkie niezbędne kable, ale kupiłem na Ebayu dwie przejściówki - radia na 2 fakra aby obsłużyć dwie ori anteny, GPS aby wykorzystać ori rekina.
Obecnie mam podpięty już modem z netem i zainstalowany trial AM z Traffic online
Jak kogoś interesuje to mam do sprzedaży Amundsena+ z BT i adapter do kamery cofania
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
http://olx.pl/oferta/konwerter-do-ka...tml#8593dbd1cf dla forumowiczów rabat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrwinczakRadio pakazuje ci jak dziala podgrzewanie foteli?i chyba za dużo "naustawiałem" ) i trochę innych rzeczy jak np. ciśnienie doładowania z ELM327 po BT.
Jedynie do pokazania czujników parkowania musi być w pełni uruchomiony - kamerę pokaże mi po kilku sekundach od startu, ale czujniki to już niestety pewnie ze 20-30s. potrzebuje - nie mierzyłem dokładnie. Na szczęście Skoda pika, a jak gdzieś dojadę to zawsze mam i czujniki wyświetlane. W tym zakresie Amu+ działa od razu. Za to AM z Traffic on-line działa super, do tego zmiana skali za pomocą rozszerzania palców jak w tablecie.
Nie działają niestety skrętne linie - udało się wyświetlić dodatkowe linie (oprócz linii kamery), ale nie pobiera info o skręcie kierownicyi nie skręca swoich linii . Ale tak szczerze, to nie oczekiwałem, że będą w ogóle dostępne - apetyt rośnie...
Komentarz
-
-
Aby pokazywał spalanie trzeba mu pomóc tj. kupić jeszcze coś takiego http://www.ebay.com/itm/MINI-ELM327-...YAAOSw3KFWd8kr i zainstalować odpowiedni program - jest ich dużo.Jesli potrafisz odczytać spalanie VCDS'em to i tym dasz radę. Ja nie korzystam ze spalania - mam je na Maxi-dot.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrwinczakmi to głównie chodzi o sterowanie klimatronikiem ogrzewaniem foteli itd. nie muszę mieć spalania.
Dla mnie najważniejszą rzeczą był dobry zestaw BT i dobra czułość radia z RDS. No i niestety przetestowałem kilka modeli zarówno na WIN CE jak i Anroid jednak nie znalazłem takiego które spełniłoby wszystkie moje wymagania. Wcześniej już o tym pisałem.
Więc jeśli masz taką możliwość, aby przed zakupem podłączyć radio i przetestować, to jest to najlepsza opcja. Wszystkie inne to wielkie ryzyko. Nawet dwa egzemplarze tego samego modelu mogą się znacząco różnić.
Komentarz
-
Komentarz