Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xtremesystems
    RS
    • 2010
    • 2254
    • Hyundai

Zamieszczone przez Enriquez
    Z tego co zrozumiałem można nagrywać cały czas z wyłączonym ekranem, w pętli. Ja zamierzam tak właśnie nagrywać non-stop. I grzeje mnie ta funkcja czujnika ruchu, bo nie zamierzam się do tej kamery w ogóle dotykać poza jakimś szczególnym zdarzeniem.
    no to jest lesza opcja . wlaczasz czujnik ruchu i kamera sama wlacza sie po ruszeniu i wylacza po zatrzymaniu. i to dziala bez zarzutu

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Moja się gubi przy takim ustawieniu po ćmoku. U mnie jest 32GB i start na prąd, a prąd po odpaleniu, tracę parkingowe, ale jest bezobsługowo.

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez xtremesystems
        Z tego co zrozumiałem można nagrywać cały czas z wyłączonym ekranem, w pętli. Ja zamierzam tak właśnie nagrywać non-stop. I grzeje mnie ta funkcja czujnika ruchu, bo nie zamierzam się do tej kamery w ogóle dotykać poza jakimś szczególnym zdarzeniem.
        no to jest lesza opcja . wlaczasz czujnik ruchu i kamera sama wlacza sie po ruszeniu i wylacza po zatrzymaniu. i to dziala bez zarzutu
        ile czasu potrzeba bez ruchu co by kamera się wyłączyła?
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xtremesystems
          RS
          • 2010
          • 2254
          • Hyundai

koloło10 sekund. w sumie tez po pizdzie bo na swiatlach sie wylaczy. o ile to nie dziala na drgania silnika . bo z kolei jak mi lapa drgala to sie wlaczyla.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

koloło10 sekund. w sumie tez po pizdzie bo na swiatlach sie wylaczy. o ile to nie dziala na drgania silnika . bo z kolei jak mi lapa drgala to sie wlaczyla.
            To troche kijowo, stojąc na światłach czasami ciekawe rzeczy się dzieją, bez włączania czujnika ruchu to kamera normalnie działa aż do wyłączenia zapłonu?

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

Coraz mniej mi się zaczyna to podobać. Od sposobu mocowania do sposobu pracy. Coś czuję, że wyląduje jako kamera podglądacz moich pracowników, czy nie grzebią za często w jajcach, albo po prostu na śmietniku.
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• xtremesystems
                RS
                • 2010
                • 2254
                • Hyundai

bez czujnika dziala caly czas nawet po wylaczeniu zapłonu. ale ten czujnik ruchu działa na delikatne drgania urządzenia wiex mysle ze drgania silnika go uruchomia. zreszta tak w instrukcji jest. tylko jak pisalem. jak urządzenie uruchamia sie z czujnika ruchu to nie przechodziw trybzdarzenia po wstrzasie lub przeciazeniu
                wg mnie soft w ytej kametce jest średnio przemyślany

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

xtremesystems, czyli wyłączając silnik na noc, kamera jest w stanie czuwania, tak? Wchodzac rano do auta i otwierając drzwi kamera sie z automatu włączy?

P.S. ciekawe, jak by tak wyjąć baterię z kamery to po wyłaczeniu silnika kamera powinna sie wyłaczyć, a po przekręceniu kluczyka powinna sie z automatu włączyć?

Komentarz

• cysterniarz
                    RS
                    • 2008
                    • 1887
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez piramida
                    P.S. ciekawe, jak by tak wyjąć baterię z kamery to po wyłaczeniu silnika kamera powinna sie wyłaczyć, a po przekręceniu kluczyka powinna sie z automatu włączyć?
                    Prawdopodobie tak, ale lecą wtedy wszystkie ustawienia do trybu fabrycznego, zeruje się data i godzina, tak przynajmniej było na mojej poprzedniej innej kam.

Komentarz

• xtremesystems
                      RS
                      • 2010
                      • 2254
                      • Hyundai

dla mie kamerka bardzo udana ale wypuszczona na szybko . tak mi sie wydaje. pewnie nie wypuszcza zadnej aktualizacji softu jak to ma miejsce w gpsach , bo nawet kabla nie dali.\

dla mnie sensowne jest używanie na dwa sposoby.

1)wlaczanie reczne guzikie (z opcja automatycznego nagrywania po wlaczeniu)
                      wtedy dziala funkcja zdarzenie( jakby byla kolizja lub mocne przeciazenie lub nagłe przeciązenie)

2)wlaczanie automatyczne na czujnik ruchu. i wtedy nie chodzi funkcja zdarzenia ale mamy sprzet bezobsługowy.

mozna tak jak Enriquez powiedzial wlaczyc zeby chodzilo caly czas. ale dla mnie to bez sensu bo karta sd ma ograniczona ilosc nadpisan. a pozatym wiekszosc czasu doby auto stoi

Komentarz

• Enriquez
                        RS
                        • 2009
                        • 7685
                        • Superb III (3V3)

no to chyba anuluję zamówienie :/
                        Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

• xtremesystems
                          RS
                          • 2010
                          • 2254
                          • Hyundai

zeby nie bylo zle zrozumiane . karta sd ma ograniczona liczbe nadpisan nie przez urzadzenie, tylko konstrukcyjnie.

kazdy dysk SSD po ilus tam nadpisaniach pada. a karta SD jest specyficznym dyskiem SSD

[ Dodano: Sro 19 Gru, 12 13:59 ]
                          testowałem kamerke .wlasnie wgrywam filmy,

1) tryb automatyczny na czujnik ruchu. wlacza kamerke super. niestety na swiatlach (niktorych) ją wylacza . a tak jak kolega pisal ciekawe rzeczy dzieja sie na krzyzówkach

2)w w/w trybie nie dziala automatyczne przejscie w tryb zdarzenia, co pisalem juz wczoraj
                          3) w trybie manualnym nawet na najwiekszej czulosci g-sensora nie udalo mi sie wprowadzic w naturalnych warunkach kamery w tryb zdarzenia. (probowalem ostre hamowanie i nic ,jedynie w rece jak potrzaslem to sie przelaczylo)
                          trzeba konkretny dzwon zeby zadzialalo

4)jakos filmow wg mnie bdb . sami ocenicie.

jak wgram filmy to oczywiscie skomentuje co kiedy sie wlaczalo

[ Dodano: Sro 19 Gru, 12 16:52 ]
                          ok filmy w full hd (musicie ustawic w youtube)
                          film 1 ( ustawienia - automatyczne wlaczanie na sensor ruchu)
                          co ciekawe naprawde dobrze to działa. wlaczylo sie nagrywanie od razu jak wlaczylem silnik i ruszylem
                          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

po dojechaniu do wyjazdu zatrzymalem sie i po tych 10 s (tak jak ustawialem)
                          filmik zostal zakonczony

po ruszeniu zaraz sie wznowil
                          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

dlugosc filmu ustawilem na 3 minuty.
                          na koncu widac że film sie konczy 3.01
                          tj 12.46,41

a nastepny zaczyna sie co do sekundy 12.46.41 , czyli zadnych przerw

jak widac tryb zdarzenia nie wlacza sie gdy ustawiony jest czujnik ruchu. (ostre hamowanie na koncu)

tutaj nadal te same ustawienia i próba wprowadzenia kamery w tryb zdarzenia

a tu juz tryb wlaczania recznego , sensor g maksymalna czulosc i tak nie udalo sie wprowadzic kamery w tryb zdarzenia.
                          (przez potrzasniecie w reku dziala)

btw fajne dziurki mam pod domem (widac na drugim filmie)

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

xtremesystems, w sumie nie jest to problem jak kamera wyłącza się na światłach bo jak ktoś przywali to kamera i tak się natychmiast włączy za to zyskuję sie miejsce na karcie, nie raz jest tak że człowiek stoi w korku to kamera nie musi nagrywać.

Komentarz

• xtremesystems
                              RS
                              • 2010
                              • 2254
                              • Hyundai

czy az tak szybko sie wlaczy nie wiem.

nagrywa ladnie , ma szeroki kąt nagrywania i to sie dla mnie liczy

Komentarz

• Enriquez
                                RS
                                • 2009
                                • 7685
                                • Superb III (3V3)

ok, sprawdziłem dziś swoją i całkowicie spełnia to, co ma robić, czyli:
                                1. Włącza się sama po podaniu zasilania,
                                2. Przechodzi w tryb czuwania po wyłączeniu zasilania
                                3. Nagrywa przy wyłączonym ekranie

Wszystko do ustawienia w setupie.
                                Pozdrawiam
                                Marcin

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

zeby nie bylo zle zrozumiane . karta sd ma ograniczona liczbe nadpisan nie przez urzadzenie, tylko konstrukcyjnie.
                                  Zanim zbliżysz się do tego limitu to nowa 5x większa, będzie kosztowała połowę tego co stara, więc tym bym się akurat nie przejmował...

Komentarz

• xtremesystems
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2254
                                    • Hyundai

wlasnie taki patent jest najlepszy.
                                    wlaczam wtyczke w zapalniczke wlacza sie kamera. wyjmuje wtyczke kamera gasnie. dla mnie git majonez. wiecej mi nie trza

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

wlasnie taki patent jest najlepszy.
                                      wlaczam wtyczke w zapalniczke wlacza sie kamera. wyjmuje wtyczke kamera gasnie. dla mnie git majonez. wiecej mi nie trza
                                      myslę że nawet wtyczki nie musisz wyjmować, napięcie w gnieździe zostaje przerwane w momencie przekręcenia kluczyka tak więc nie trzeba wyjmować końcówki z gniazda

Komentarz

• xtremesystems
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2254
                                        • Hyundai

no wlasnie nie wiem. u mnie w fabii chyba jest napiecie caly czas.

btw. dzis pierwszy wiekszy test. w nocy tez daje rade. 8gb starcza na 2 godziny 10 minut nagrarnia 1080i

Komentarz

• macluke
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 875

myslę że nawet wtyczki nie musisz wyjmować, napięcie w gnieździe zostaje przerwane w momencie przekręcenia kluczyka tak więc nie trzeba wyjmować końcówki z gniazda
                                          napięcie w zapalicznice w VAGach jest cały czas. W GM jest inaczej.

Komentarz

• arturas03
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1298
                                            • Toyota
                                            • AGN 1.8 20V 125 KM
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

1) tryb automatyczny na czujnik ruchu. wlacza kamerke super. niestety na swiatlach (niktorych) ją wylacza . a tak jak kolega pisal ciekawe rzeczy dzieja sie na krzyzówkach
                                            No trochę nie rozumiem dlaczego się wyłącza skoro ruch przed kamerą jest chyba cały czas? Przecież samochody na skrzyżowaniu jadą przed maską jeśli nie w naszym kierunku to prostopadle do niego... A możecie pokazać jak ona jest zamontowana w aucie i którędy kable lecą?
                                            Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                            Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

arturas03, a nie chodzi o ruch fizyczny w sensie wstrząsów? :wink:

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

Ja sobie zamówiłem wyłączenie zapalniczek po wyjęciu kluczyka i załatwiłem temat jeszcze przed odbiorem auta. IMO kretyński pomysł.

Komentarz

• idas
                                                  Elegance
                                                  • 2006
                                                  • 828

Jaki dlugi jest kabel zasilajacy do zapalniczki?
                                                  VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                                  VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez macluke
                                                    napięcie w zapalicznice w VAGach jest cały czas. W GM jest inaczej.
                                                    Jak miałem starą kamerke podłączaną do gniazda zapalniczki to w momencie zapłonu kamera się włączała a po zgaszeniu wyłączała, nowej jeszcze nie sprawdzałem ale masz rację napięcie jest non stop bo np chodzi CB czy AR mimo wyłączonego zapłonu.

Ostatnio zakupiłem taki o to rozdzielacz, w weekend poupycham wszystkie kable co by sie ie walały po aucie, bo do podpięcia jest: cb, ar, rejestrator, ewentualnie ładowarka do tel

Komentarz

Pracuję...