niezal, Zapowiada się ciekawie. Są jakieś nocne filmiki? Znalazłem tylko takie w dobrze oświetlonym mieście, chodzi mi o coś poza terenem zabudowanym, bez latarni.
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mattyah4x4...(przynajmniej w moim klonie GS1000),
...ta prędkość jest niestety nie do ruszenia - z tego co widze jest "w pakiecie" z włączonym GPS,
Zamieszczone przez kw82bishop, Po co kasować prędkość?...Zamieszczone przez mattyah4x4aha, jeszcze jedna rzecz: chinole zrobili sprytny myk z ładowarką (przynajmniej w moim klonie GS1000), tak w skrócie polega to na tym, ze kamera wspołpracuje tylko z ładowarką samochodową z zestawu
podłączeni innej ładowarki (takie samo mini usb, taki sam prąd wyjściowy i natężenie) powoduje to, ze kamera rozpoznaje podlączenie do komputera za pomocą kabla usb - i zamiast rozpoczynać/kończyć nagrywanie automatycznie - wywala jakieś głupie menu i trzeba grzebać ręcznie... prawdopodobnie chinole zrobili inny układ pinów w gniazku usb i wtyczce ładowarki, kutasy jedne
Ztymi ładowarkami to jakiś chwyt poniżej paska, ori Garmin też tak się buntował jak mu zapinałem ladowarkę od tomtom,, że niby caly komputer mu podłączam , wetknąłem ją kilka razy zrobiłem wl/wył i się pogodził. Tylko szkoda mi czasu nad takie praktyki .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZamieszczone przez mattyah4x4...(przynajmniej w moim klonie GS1000),
odmian, rodzajów, podróbek oryginalow i fejków GS1000 jest tyle - że nie sposób się zorientować co tak naprawdę masz :szeroki_usmiech
wychodzi na to, ze mam new blue menu - choć cena zakupu jakoś czyni to mało prawdopodobnym... ale na jakość nie narzekam :wink:
a co do ładowarek - po rozpoznaniu tematu już wiem, ze myk jest typowy, stosowane są dwa albo trzy typy rozmieszczenia pinów +/-
zerknij na to:
jak urządzenie wykryje styk na 2 lub 3 pinie, to traktuje to jako podłączenie do PC :|
ale już wiem jak to rozwiązać:
1. sprawdzam na których pina u mnie jest plus/masa,
2. kupuję dowolną ładowarkę samochodową,
3. obcinam jej wtyczkę
4. biorę kabel miniUSB- normalne USB (taki komputerowy)
5. obcinam go, rozbebeszam kabelki - wyszukuje te, które prowadzą do "moich" pinow
6. lutuję odpowiednio, izoluję porządnie
i już mam dodatkową ładowarke DO MOJEGO gs1000
[ Dodano: Sro 18 Gru, 13 20:25 ]
Zamieszczone przez bishop
A jak zrezygnuję z GPS, prędkość zniknie?Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Popracuj nad obrazkiem ,bo jest niewidoczny :wink:
Tylko dlaczego mój Garmin ,bez zmiany kabelków pogodził się z nie ori ładowarką?..hm może wiedział ze ze mną nie wygra :lol:
A dlaczego chciałeś go sprzedac i w dodatku taniutko ?
a to pytanie jest, hhhm, głupie... udam, że go nie widziałem
Foto niżej chodzi
Komentarz
-
-
a ten?
[ Dodano: Sro 18 Gru, 13 20:42 ]
Zamieszczone przez bishop
A dlaczego chciałeś go sprzedac i w dodatku taniutko ?
zresztą dałem za niego prawie 30 USD, wieć sprzedałem po kosztach :wink:
a co to nierozsądnych pytań - to jak wyłączysz GPS to niby skąd on tą predkość ma brać, żeby ją wyświetlać ? :szeroki_usmiechDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4a co to nierozsądnych pytań - to jak wyłączysz GPS to niby skąd on tą predkość ma brać, żeby ją wyświetlać ?
Komentarz
-
-
Witam,
Któryś z kolegów pytał wcześniej o kamerkę Modecom MC CC10. Nie mogłem się powstrzymać i kupiłem taką. Co od razu się podoba, z rzeczy użytecznych:
- świetny uchwyt, który jednocześnie jest bazą ładowarki, tzn. wpinamy w zatrzask i nic nie trzeba oddzielnie podłączać
- kamerka jest bardzo lekka i mała, więc mimo małego uchwytu nic nie drży i trzyma się pewnie, łatwo też się wpina i wypina
- spadła mi już z wysokości ok. 1,5m na podłogę w domu i nawet śladu zadrapania nie ma
- wsadziłem zwykłą kartę class 4 Toshiba i działa płynnie nawet na fullHD (ok. 110-120MB/min nagrania)
Złe:
- jest złącze HDMI, ale już na kabelku przyoszczędzili
- przyciski menu mogłyby być lepiej poopisywane, ale kwestia przyzwyczajenia
Jakość obrazu:
- pierwsze włączenie i ...szok, że widać na nagraniu tyle szczegółów (miałem wcześniej omegę za 130zł)
- przy nagraniu full HD prawie nie widać "kwadracików" mimo kompresji - przy dobrym świetle rewelacja jak dla mnie
- w miarę ściemniania to na ciemnych fragmentach nagrania widać szum, ale co ciekawe w poprzedzającym samochodzie nadal można bez problemu odczytać rejestrację
- porównywałem full HD 1080p 30kl/s i HD 720p 60kl/s i specjalnie nie widać różnicy w płynności, zostałem przy full HD, bo jednak widać więcej szczegółów
Póki co uważam, że zrobiłem dobry zakup. Mam nadzieję, że nie padnie jak omega po 3 tygodniach (pierwsza sztuka nie działa od razu), ale wtedy dostałem zwrot kasy.
Komentarz
-
-
W komputroniku brałem za 345zł, ale można taniej, tyle, że tam mieli od ręki.
Jak znajdę chwilę to wrzucę jakiś kawałek na youtube, bo nie ma tam jeszcze prawie żadnych nagrań z tej kamery. Weszła do sprzedaży jakoś niedawno.
Żeby nie było, nikogo nie namawiam - dałem recenzję, bo mam nadzieję, że to komuś pomoże. Mnie zaskoczyła na plus, chociaż ma też swoje wady. U mnie opcja kamery do 200zł się nie sprawdziła i w moim odczuciu to szkoda pieniędzy - lepiej dołożyć do czegoś lepszego.
Komentarz
-
-
Koledzy jako użytkownik, już bądź co bądź, 4tej kamerki/wideorejestratora powiem co następuje:
-nie kupujcie kamerek z diodami IR - to pomyłka, one z tymi swoimi małymi diodami nawet jak będzie ich 10 nic wam w nocy nie doświetlą
- użytkując MIO MiVue 388 - można wyłączyć zapis prędkości na filmie, GPS będzie działał i pokazywał nadal trasę na mapach Google w MiVue Manager (po za tym i tak prędkość w razie zapisu na takim urządzeniu nie może stanowić dowodu w sprawie, gdyż dla urządzeń pomiarowych wymagane jest specjalna opinia legalizacyjna, natomiast do zapisu AV nie jest to wymagane i film nagrany takim urządzeniem OCZYWIŚCIE NIE PRZEROBIONY W ŻADEN SPOSÓB nie powinien zostać odrzucony jako dowód w sprawie przez Policję, Proroków czy Sądy)
- posiadam także urządzenie MiVue 338 i ktoś pytał o jego zasilanie, otóż mam zrobione tak, że jak pojawia się zasilanie w gnieździe urządzenie włącza się i od razu dokonuje rejestracji po wyłączeniu zasilania w gnieździe urządzenie wyłącza się po 10sek.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4Stary - to nie takie proste... cały dashcamtalk przeczytałem i dalej jestem głupi
odmian, rodzajów, podróbek oryginalow i fejków GS1000 jest tyle - że nie sposób się zorientować co tak naprawdę masz
ma wygaszacz ekranu ze regulowaną jest zwloką ?
mieści się za lusterkiem na ori przyssawce?
Komentarz
-
-
kupiłem na allegro, ale nie z wrzosowej 8)
jest tam taka oferta za 259 PLN od innego "importera"... generalnie zadowolony jestem
wygaszacz ekranu z regulowana zwloką ma - ale ten tryb (wygaszania) i tak nie działa w trybie smochodowym, on jest aktywny przy pracy z baterii... jest również ustawianie po jakim czasie od ustania zasilania ma się kamera wyłączać
za lusterkiem sie raczej nie zmieścil jak mam tak lekko pod, po stronie pasażera - no i przyssawka do dupy, na płaskiej szybie się słabo trzyma, a co dopiera na tej "kropokowanej" za lusterkiem, nie ma szans :roll:Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4wygaszacz ekranu z regulowana zwloką ma - ale ten tryb (wygaszania) i tak nie działa w trybie smochodowym
Co do uchwytu i tak coś bym robił pod moto , to może pod /za lusterko .
Komentarz
-
-
marvin7, 32GB min. Class 6Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosZamieszczone przez marvin7Jaką kartę pamięci polecacie do Mio 358(16GB lu 32GB) ?
W necie piszą, że mogą być zacinki w filmie, też tak masz? Podasz dokładny model?
Jeszcze jedna kwestia
Dałoby rade podłączyć zasilanie pod łapkę w podsufitce?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marvin7Dałoby rade podłączyć zasilanie pod łapkę w podsufitce?
Zamieszczone przez mattyah4x4ale ten ekranik naprawdę malutki jest, nie przeszkadza
zresztą jeszcze posprawdzam - bo może czegoś nie dopatrzyłem w tym menu
I ogólnie dziwne gs1000 klon klonów i tylko jeden user na ocp :roll:
Komentarz
-
-
Takim świątecznym akcentem
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Biszczu odpuść. Moja Omega miała identyczny soft. Wysypała się po 9 miesiącach - pojechała do serwisu. Po powrocie (ten sam unit, wgrali ten soft ponownie) pociągnęła jeszcze 6 miechów. Padła wczoraj. Kosz dostawy sprzętu do serwisu niebezpiecznie zbliża się do wartości urządzenia. Chyba już nie mam siły znów tego przechodzić. Właśnie gryzę temat Mio 358 czy rzeczywiście warte jest tych pieniędzy... :|
Komentarz
-
Komentarz