Właśnie gryzę temat Mio 358 czy rzeczywiście warte jest tych pieniędzy...
miałem (sprzedałem na na allegro i żałuję) i powiem tyle... warte jest kupna.
Obecnie mam MIO MiVue 388 tylko ze względu na moduł GPS w tym urządzeniu
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
TwoB i jak tam? Zwróciłem uwagę na ten sprzęt ze względu na stosunkowo niską cenę vs możliwości. Sprzęt mało znanej polskiej firmy (do tej pory klepali nawigacje). Trochę przeraża mnie cena Mio 358... :roll:
SP9XWW, szału nie ma ale cena do jakości uważam, że dobra. Kolega ma Prestigio 300 i filmy porównywalne. W dzień jako rejestrator jazdy więcej mi nie potrzeba, jestem zadowolony, w nocy te diody praktycznie nic nie dają.
Gdyby Mio byłoby tańsze to pewnie wziąłbym Mio. Nie zmienia to faktu, że narazie jestem zadowolony.
Odgrzeję kotleta, a co...może i wzbudzę irytację wśród przedmówców, ale właśnie planuję zakup kamery samochodowej. Ten zakup nie ma na celu "kablowania" na kogokolwiek. Mam zamiar oglądać przebieg swoich tras, a przy okazji zawsze to jakiś materiał przy ewentualnej kolizji. Takie jest moje zdanie i tyle.
Może się ktoś z tym się nie zgadza, ale to moje zdanie i też pieniążek, zdecydowałem i tyle.
sebamis, na razie uderzę w coś budżetowego. W którymś numerze AŚ był test kamer i jedna z tańszych sprawowała się porównywalnie z droższymi konkurentami, muszę dotrzeć do tego wydania.
Za wschodnią granicą to inna bajka, ale u nas też jest nie najlepiej. Chociaż trochę jeździłem po Ukrainie i było przyzwoicie, jedyne co mnie irytowało to miasta i jeżdżenie bez świateł w nocy!!!
A wracając do tematu to znajomy miał kiedyś kamerę zintegrowaną, ale montowaną na zlecenie monitorującą to co się dzieje przed i za pojazdem. Muszę go podpytać jak to było skonstruowane. Na początek model na przód, w przyszłości może i podwójna. I najlepiej mobilna, czasem zmieniam samochody więc wezmę ją pod pachę razem z cb i w drogę.
@Tour - to ta, o której piszę, jest właśnie przód i tył, ale ... nie jest mobilna - za to jakość ma super, poszukaj testów, bije np. MiO w nocy (jak i całą resztę) na głowę
Ładnie, ładnie - zwłaszcza w nocy i w sytuacjach jak wyjazd z tunelu czy w samym tunelu.
Za 650 możesz mieć z 1 kamerką, za 800 - z dwiema
Ja mam taką cenę w jednym sklepie, bo w grę wchodzą 2 kpl - szukam tylko potwierdzenia, że warto.
Coś inni nie chcą się wypowiadać w tym wątku
Akcja z ciężarówką (3:00 do 3:17) to akurat koło mnie...
sebamis, ja na początek coś do trzech stówek może za jakiś czas coś lepszego... trochę mnie podłamałeś tą Twoją kamerką bo właśnie kiedyś prestigio wydawało mi się przyzwoite (jak na moje potrzeby), ale teraz to przemyślę, dzięki
można ustawić wygaszanie ekranu po minucie, po trzech minutach albo wogóle (ekran swieci cały czas)
8) dzięki
Pytałem też sprzedawców na alle , ten mój' powiedział że nie ma , ten Twój' że ma :lol: czyli typowe dla handlarzy. Z filmików na YT tez dopatrzyłem się że ma, tylko nie wiadomo czy każdy soft.
Luki80a mam już wybrane 2 kawałki: jeden w nocy, drugi w ładny dzień, ale zostawiłem kartę z kamery w aucie i nie chce mi się dzisiaj już iść. Spróbuję jutro wrzucić na youtube.
Pokręciłem się trochę po necie i przypadkiem znalazłem fajne forum AUTOWRZUTA ze sporą liczbą tematów dot. rejestratorów DVR.
Kto jest zainteresowany zakupem - warto pośledzić tam kilka wątków.
Po kilkugodzinnej lekturze i oglądnięciu tony materiałów na YT zdecydowałem się na DVR firmy Shadow - model GT680W. Łącznie z opcjonalnym modułem GPS oraz kartą San Disk 32GB Class 10 - całość wyniosła mnie 432,73 PLN. 8) Dostawa z Singapuru - myślę, że sprzęt dojdzie max w 2 tygodnie.
Dlaczego taki model? Miałem budżet max 450 PLN i chciałem powiesić na szybie coś z DVR'ów które wyrastają z jakości dostępnej na naszym rynku. Firma Shadow-Tec jest chwalona za jakość rozwiązań a i same nagrania na YouTube pokazują, że to maleństwo pozwala na wiele. Darmowa dostawa pozwoliła mi na szaleństwo z modułem GPS. Nie do końca jestem przekonany czy się przyda, ale jak znam życie później żałowałbym że jednak go nie wziąłem.
Jak go powieszę i trochę ponagrywam, nie omieszkam podzielić się z Wami swoimi odczuciami.
Dzięks za info. Nie mam na razie presji. Omega padła mi miesiąc temu i jakoś tam żyję. ...Ale przyznam szczerze, że be DVR'a na pokładzie ciężko jest. :lol:
Komentarz