Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hsurim
    Elegance
    • 2006
    • 788
    • Kia
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Silikon zawsze daje się usunąć ...
    Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• mattyah4x4
      Rider
      • 2013
      • 664

trzeba leczyć przyczyny, a nie objawy...
      Diesel Service Śmietana
      43-210 Kobiór
      ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
      nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• hsurim
        Elegance
        • 2006
        • 788
        • Kia
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Tak, ale jak już nie daje się 'uleczyć - przyssawki te szybko odpadają - to potrzebna jest wówczas 'proteza'.
        Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• cysterniarz
          RS
          • 2008
          • 1887
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez mattyah4x4
          trzeba leczyć przyczyny, a nie objawy..
          no to przyczyną jest skład mieszanki gumy, która robi się twarda jak szyba jest zimna przez co traci swoją lepkość. czekamy więc na nowy skład mieszanki na recepcie od pana doktora i rozpoczynamy produkcję :lol:

Kiedyś jeszcze w uchwycie nokii też miałem z tym problem. Wywaliłem gumę, na pozostały plastikowy uchwyt nakleiłem taśmę dwustronną z castor... (jest przynajmniej kilka do klejenia luster) i trzymało 2 sezony aż do sprzedaży auta.

Obecnie rejestrator też przyklejony na tą taśmę, jeździ już 2 rok.

Komentarz

• mattyah4x4
            Rider
            • 2013
            • 664

przyczyną nie jest "skład mieszanki gumy" tylko to, że dupy dał projektant chiński - chodzi bardziej o "wyoblenie" sfery po zassaniu - zauważ, że na płaskiej szybie (takie okno np. okno) te wszystkie przyssawki działają bezbłędnie :lol:

ale jak robi się ujemna krzywizna - to już nie bardzo... dlatego pisałem o leczeniu objawowym
            Diesel Service Śmietana
            43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• SP9XWW
              Rider
              • 2009
              • 579

Zamieszczone przez spoq
              mam nadzieje ,że nie przyklejasz w miejscu tej "kropkowanej "szyby koło lusterka ,tam na pewno nie będzie się trzymać.
              Spoq, u mnie właśnie w tym miejscu jest przyssana i trzyma.
              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8160
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
                Zamieszczone przez spoq
                mam nadzieje ,że nie przyklejasz w miejscu tej "kropkowanej "szyby koło lusterka ,tam na pewno nie będzie się trzymać.
                Spoq, u mnie właśnie w tym miejscu jest przyssana i trzyma.
                u mnie też w tym miejscu bez problemu się trzyma
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• cysterniarz
                  RS
                  • 2008
                  • 1887
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Sprawdzał ktoś jaki prąd bierze Mio Mivue 358 ?

Na innych forach podają że ok 25mA - trochę to dla mnie mało prawdopodobne. Imo powinno być raczej 250mA.

Może ktoś potwierdzić ?
                  Myślałem nad stałym podłączeniem pod aku, żeby mio w funkcji parkingowej dawała radę dłużej nagrywać niż tylko przez 2h.
                  Z drugiej strony jak ma to być 250mA to aku po weekendzie dostanie lekkie baty.

-----------------------------------
                  Mio 358 wróciło do sklepu.
                  Po kilku dniach testów cały czas pojawiały się pliki z błędnym zapisem :roll: - nie można ich było otworzyć. Na 10 plików średnio 1-2. Testowane na kartach kingston, sandisk, no-name, klass 6 i 10 i na wszystkich to samo :shock:
                  Na starej omedze karty śmigają bez problemu.

Nie wiem czy miałem pecha z uwalonym softem czy to normalne że w mio takie fakapy się zdarzają :?:

Komentarz

• RobSto
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 224

Zamieszczone przez cysterniarz
                    Mio 358 wróciło do sklepu.
                    Wziołeś drugi egzemplarz, czy kasę?
                    BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM
                    BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal
                    JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM

Komentarz

• cysterniarz
                      RS
                      • 2008
                      • 1887
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

kasę, ale nie każdy sklep na to idzie.

Komentarz

• RobSto
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 224

Robisz jeszcze podejście do Mio?
                        BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM
                        BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal
                        JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM

Komentarz

• mackowski
                          Rider
                          • 2008
                          • 310
                          • Superb III (3V3)
                          • AZV 2.0 TDI 140 KM

A co powiecie o Mio 366? Ma ktos z nim jakies doswiadczenia, testował, moze cos napisac? Chce to kupic, ale ciezko o jakies dokladne info czy warto..
                          O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
                          Maciej
                          Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..

Komentarz

• Lesiu34
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 159
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja chciałem kupić Mio, ale jak czytam opinie o błędach w plikach, oglądam filmy, gdzie w ciemnościach z widocznością jest tak dość... kiepsko, to się wstrzymałem z kupnem i czekam, aż w końcu trafię coś ciekawszego. Nie stać mnie na DOD, Finevu, Blackvue no i w razie awarii mógłby być problem z gwarancją, ale przez przypadek znalazłem, że za rejestratory samochodowe zabrał się Philips. Są 3 modele - na razie jeszcze niedostępne w Polsce, ale jak sądze, to kwestia czasu. Cena podobno około 650 złociszy za najwyższy model CVR700 z GPS. Modele bez GPS nie mam pojęcia ile. Tu http://www.support.philips.com/suppo...questid=400433 można sobie obejrzeć toto cudo. Pożyjemy zobaczymy, ale philips raczej będzie miał dopracowany produkt.

Komentarz

• wodan
                              Rider
                              • 2012
                              • 417
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mnie ostatnio odmówiła posłuszeństwa moja Omega OM210. Objawy - brak nagrywania (licznik na czerwono i stoi), zawis całkowity, niemożność wyłączenia niczym za wyjątkiem reseta po odłączeniu zasilania. W zasadzie nie zdziwiłem się - 3 mc po gwarancji, sprzęt budżetowy...
                              Zacząłem rozglądać się za następcą, jednakże skusiłem się na sprawdzenie karty. Okazało się, że kamerka śmiga dalej, a tylko karta Toshiba 16 GB dokonała swojego żywota :shock:
                              Także zamiast nowej kamerki idzie do mnie nowa karta - tym razem Kingstone 32 GB class 10.

Jestem jednakże trochę zaskoczony, że karta pożyła tylko rok z kawałkiem... ale cóż zrobić.
                              Tak czy inaczej, jeżeli ktoś by poważniej zastanawiał się nad kamerką, to jednak tej Omegi bym nie polecił, ze względu na jakość nagrań oraz rejestrację w "zwolnionym tempie" przynajmniej na paraHD.
                              Pozdrawiam
                              Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• cysterniarz
                                RS
                                • 2008
                                • 1887
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez RobSto
                                Robisz jeszcze podejście do Mio?
                                nie wracam już do tematu
                                Zamieszczone przez Lesiu34
                                Pożyjemy zobaczymy, ale philips raczej będzie miał dopracowany produkt.
                                zobaczymy, chętnie potestuję jak będzie dostępna, wygląda fajnie
                                Zamieszczone przez wodan
                                jakość nagrań oraz rejestrację w "zwolnionym tempie"
                                mojej 210 leci już 2 rok i nadal działa bezproblemowo. jakość może nie urywa ... ale żadnej rejestracji w zwolnionym tempie nie mam - może kodeków nie masz.
                                Karty niestety mają ograniczoną ilość zapisów.

Komentarz

• SP9XWW
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 579

Lesiu34, CVR 200 i 700 można już spotkać na światowym eBay'u. Ceny odpowiednio to $120 i $170. Obawiam się, że 120-tka nie zejdzie z ceną w PL poniżej 400 PLN, raczej będzie to półka cenowa Mio 358...
                                  Vy 73! de S!@w

Komentarz

• Lesiu34
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 159
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

nawet jeśli będzie kosztować 400 - to liczę na to, że oprogramowanie będzie na tyle dopracowane, że nie będą występować problemy z zacięciami, spowalnianiem, czy niemożliwymi do odczytania plikami. Jeśli do tego się okaże po testach, że dobrze nagrywa w ciemności, to nie będzie się nad czym zastanawiać i kupię. Do Mio się jakoś zraziłem.

Komentarz

• SP9XWW
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 579

Lesiu34,

Wracając do nocnych testów - nowy materiał poglądowy z nocnej wyprawy do Zakopanego. Wybrałem różne odcinki drogi - aby pokazać zachowanie się sprzętu w różnych warunkach oświetleniowych.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=owC4ilNafSg[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4baFAVhyGkA[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E-Ox_0OQty0[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ulyGv5BCebE[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kT3r-b6PhAs[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xMiWPYnpAWY[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GR-kCVXyEWI[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8OoJujy5sXc[/youtube]
                                      PLIK

Na drugi dzień spotkała mnie niespodzianka - DVR' się zwiesił po czym zresetował ustawienia daty. Uciekło mi w nagraniach jakieś 20 minut drogi. Przy starcie po kilkugodzinnym postoju odwiesił się samoczynnie. :lol: Niestety nie zauważyłem faktu zawiechy - więc na kolejnych nagraniach - widać datę z prehistorii.

Górskie widoczki z WDR'em na pokładzie - Kościelisko i okolice.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sNzshyG-_ko[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6i2JXhKX3-I[/youtube]
                                      PLIK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l78DGJdAxxg[/youtube]
                                      PLIK

Nowe przemyślenia i uwagi

w normalnych warunkach nagrania rejestrowane są z około jednosekundową zakładką - ale w nocy efekt ten występuje dużo rzadziej (włączona opcja detekcji ruchu). Jeżeli szwendamy się po prostej drodze, bez oświetlonych i dużych elementów na poboczu - DVR uznaje, że stoimy w miejscu i wyłącza nagrywanie (przydała by się tutaj dodatkowa detekcja ruchu z GPS'a)
                                       WDR ma swoje zalety w dzień, ale w nocy trochę IMO przeszkadza. Widać to po oślepieniu obiektywu reflektorami mijanych aut. DVR ślepnie na moment. No i weź tu takiemu dogódź... :lol:
                                       na razie nie znalazłem uwalonych plików, jednak RegistratorViewer nie do końca sobie radzi z dużą ilością plików (ich łączeniem w ciągły film do odtwarzania) - dużo plików o 3 minutowej długości. Część plików gubi (widać je normalnie z poziomu innych odtwarzaczy).
                                       na nocnym nagraniu widać w przedniej szybie odbicie włącznika awaryjnych i wyświetlacz Bolero. Przydał by się jakiś filtr polaryzacyjny. Jeżeli kogoś to będzie bolało - można pomyśleć nad inną lokalizacją DVR'a.
                                       nagrania mogą być jeszcze ostrzejsze - dopiero w górach i przy ostrym świetle zobaczyłem jaki syf wożę na przedniej szybie od środka. ops: Być może efekt tej mgiełki nie jest zauważalny na nagraniach, co jednak nie zmienia faktu, że raz w roku wypadało by ta szybę przemyć. :diabelski_usmiech
                                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• wodan
                                        Rider
                                        • 2012
                                        • 417
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

mojej 210 leci już 2 rok i nadal działa bezproblemowo. jakość może nie urywa ... ale żadnej rejestracji w zwolnionym tempie nie mam - może kodeków nie masz.
                                        Karty niestety mają ograniczoną ilość zapisów.
                                        Z kodekami raczej mam komplet. Statystyka WMP podaje prędkość rzeczywistą 23,9 klatek/s na "surowym" filmie, może to stąd uczucie spowolnienia.
                                        Pozdrawiam
                                        Wodan

Komentarz

• cysterniarz
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1887
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez wodan
                                          WMP podaje prędkość rzeczywistą 23,9 klatek/s
                                          ło fuck, nawet nie sprawdzałem ale ogólnie zapis jest średni. Już od kilku miesięcy szukam czegoś lepszego w F.HD ale nie może być mowy o zawieszaniu ani błędnych zapisach bo traci to sens. Na obecnej nigdy się to nie zdarzyło. Przegląd robie średnio co 2tyg.

Zawiodłem się na tym mio, jak poczytałem to mnóstwo osób ma problem z błędnym zapisem, więc mój przypadek nie był odosobniony. Serwis olewa ciepłym moczem :roll:

Czekam na tego philipsa, ale na miejscu bo już z ebaja kamerki miałem, dziękuję - śmietnik. W PL idzie się dogadać że można oddać.

Zamieszczone przez SP9XWW
                                          Na drugi dzień spotkała mnie niespodzianka - DVR' się zwiesił po czym zresetował ustawienia daty. Uciekło mi w nagraniach jakieś 20 minut drogi.
                                          no i czar prysł, szkoda bo miałem nadzieję że będzie stabilna.

Komentarz

• andrzej1962
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1306
                                            • Octavia III combi (5E5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez wodan
                                            Okazało się, że kamerka śmiga dalej, a tylko karta Toshiba 16 GB dokonała swojego żywota :shock:
                                            No ja gdzieś czytałem, że karta "wytrzyma" ileś tam razy nadpisywania a potem kaput. Dlatego sam zastanawiam się nad 32 bo to troche wydłuży jej żywotność.

Komentarz

• wodan
                                              Rider
                                              • 2012
                                              • 417
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

ło fuck, nawet nie sprawdzałem ale ogólnie zapis jest średni. Już od kilku miesięcy szukam czegoś lepszego w F.HD ale nie może być mowy o zawieszaniu ani błędnych zapisach bo traci to sens. Na obecnej nigdy się to nie zdarzyło. Przegląd robie średnio co 2tyg.
                                              Akurat pod względem błędów w zapisie, ciągłości nagrań i stabilności pracy to na OM nie narzekam, chociaż w drugim wozie lubiła się w upały zawiesić, ale reset zawsze pomagał. Denerwuje mnie w niej natomiast dynamiczny kontrast w dzień czy pod wieczór, słaba nocka poza miastem i ilość zapisywanych klatek. Ale czego sie spodziewać de facto za 190 PLN.

Zamieszczone przez andrzej1962
                                              No ja gdzieś czytałem, że karta "wytrzyma" ileś tam razy nadpisywania a potem kaput. Dlatego sam zastanawiam się nad 32 bo to troche wydłuży jej żywotność.
                                              Zgadza się, też miałem tego świadomość. Ale nie spodziewałem się, że padnie po roku, a dokładniej po 17kkm :/
                                              Pozdrawiam
                                              Wodan

Komentarz

• Rosomak
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1365
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Koledzy wymienilibyście jakieś godne polecenia kamerki z modułem GPS (Oprócz modelu MIO MiVue 388)???
                                                Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                                http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                                Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• mattyah4x4
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 664

tak

ja polecam tą, którą polecałem już wcześniej w tym wątku :lol:
                                                  czyli GS1000

gps ma, G-Sensor też, optyka szklana, rysuje bardzo przyzwoicie, żadnych zacięć softu nie stwierdziłem - wszystkie filmiki odtwarzalne... mała i poręczna - koszt poniżej trzech stów (i to kupując do dystrybutora w Polsce, z gwarancją)
                                                  Diesel Service Śmietana
                                                  43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• bishop
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1430

Tylko trzeba mieć szczęcie do egzemplarza, miałem 2dni , od polskiego dystrybutora i z gwarancją, wyglądała jak klon klona/ tzn jej soft/ oddałem .

Komentarz

Pracuję...