soszek81, byle nie przez egipt szła do ciebie :wink:
Rejestrator jazdy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KiniuTo jak przetestujecie to napisz jak z tą pojemnością karty,
ile się mieści na niej nagranego materiału i jaka rozdzielczość
kamerki jest najlepsza.
nagrywam w 640x480
filmiki obrabiam w sony vegas
Zamieszczone przez abstinentciekawe ile takie coś
tylko minus bo razem z lusterkiem i nakład się na zwykłe lusterko
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyprzecież możesz przerobić wtyczke(uciąć) i sobie gdzieś podłączyć- kabel jest dość długisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81ALE - koleś ma konto ledwo miesiąc. Nic jeszcze nie sprzedał. Te 28 pozytywów to kupione przez niego kody dostępowe do jakichś stron na jeden dzień - zwykle po 1 PLN za aukcję. Czyli koleś wydał całe 30 PLN na zrobienie sobie "tożsamości".
Na tej aukcji kupiło już u niego 7 osób. 7x210 = 1470 PLN
Komentarz
-
-
macluke - mam go zakładkach.
Jednak wydaje mi się że jednak koleś nie jest tak do końca BE.
Na swoją kamerkę czekałem równo 28 dni od zamówienia (płatność PayPal) do odbioru paczki.
Możliwe że ludzie się niecierpliwią (sam już zaczynałem), jednak jeśli faktycznie jest z nim brak kontaktu to też nieciekawie robi.
PS - moja kamerka się spisuje całkiem całkiem. Nawet w zasadzie niewidoczna - zamontowana z prawej strony lusterka wstecznego, kabelek zasilający (ale długi kabel dali - szok) poprowadziłem osłoną przeciwsłoneczną pasażera, za uchwytem pasażera, w dół wzdłuż mocowania pasa bezpieczeństwa i pod fotelem do gniazda zapalniczki - praktycznie niewidoczne
Tylko muszę kupić większą kartę - 1GB wystarcza na ok 30 min nagrywania (taką miałem pod ręką).
Wkrótce pierwsze nagrania
PS. Małe spostrzeżenie - kamera znacznie zwiększa wizualnie odległości. Jeśli coś widzimy na nagraniu że jest blisko nas, to w zasadzie siedzimy mu na zderzaku nie dalej jak 4-5metrów. Jazda normalna - 10-15m za kimś to już straasznie daleko wygląda.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81PS. Małe spostrzeżenie - kamera znacznie zwiększa wizualnie odległości. Jeśli coś widzimy na nagraniu że jest blisko nas, to w zasadzie siedzimy mu na zderzaku nie dalej jak 4-5metrów. Jazda normalna - 10-15m za kimś to już straasznie daleko wygląda.
Przydała by się kamerka z zoomem na pilota :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81zamontowana z prawej strony lusterka wstecznego, kabelek zasilający (ale długi kabel dali - szok) poprowadziłem osłoną przeciwsłoneczną pasażera, za uchwytem pasażera, w dół wzdłuż mocowania pasa bezpieczeństwa i pod fotelem do gniazda zapalniczki - praktycznie niewidoczne
A jak długi jest ten kabel? - kończy sie wtyczką do zapalniczki?
kupowałeś na allegro czy u Chińczyków?
Komentarz
-
-
Kupowałem u chinoli bezpośrednio, przesyłka China Postem. A tak długiego kabla to jeszcze nie widziałem - ma z 3m. Poprowadzony jak we wcześniejszym poście a jeszcze jest go tyle że i tak się pasażer w nim pląta . Oczywiście zakończony wtyczką do zapalniczki (niestety też dość dużą - ale do przeżycia). Przez jeden dzień kabel wisiał mi bezpośrednio z kamerki w dół - strasznie to wyglądało, no i przyciągało uwagę co tam wisi.
Teraz kamerka jest całkowicie niewidoczna z zewnątrz - chyba że ktoś na nią patrzy z odległości mniejszej jak 1m a sprawy nie ułatwia barwiony pas na przedniej szybie w takich obserwacjach 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NematodeRównież zastanawiam się nad czymś takim. Generalnie chciałbym nagrywać to co się dzieje na drodze i być "życzliwym" i wysyłać foty lub filmy na psy. Bo nie widzę innego sposobu na to żeby coś się zmieniło na polskich drogach na lepsze. Wiem, że świata nie zbawię, przynajmniej nie będe obojętny na chamstwo.
Zamieszczone przez bzyq_74....W Szwajcarii czy w Skandynawii jak fikasz na drodze od razu inni kierowcy dzwonią na policje i nie ma przebacz....Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kmink
Zamieszczone przez bzyq_74....W Szwajcarii czy w Skandynawii jak fikasz na drodze od razu inni kierowcy dzwonią na policje i nie ma przebacz....
A trzeba od razu mieszkać? Mnie to nie spotkało, namiast rozmawiałem z tambylcami jest to częste zjawisko jak piracisz na drodze.
Jeździłem po Finlandii i Szwajcarii i sama przyjemność, zero napinki, sytuacje na drodze przewidywalne, po prostu inna mentalność jazdy i rzeczywista praworządność do przepisów.
PS. Czy wszystko trzeba dotknać, zwąchać, doświadczyć aby w to uwierzyć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez kmink
Zamieszczone przez bzyq_74....W Szwajcarii czy w Skandynawii jak fikasz na drodze od razu inni kierowcy dzwonią na policje i nie ma przebacz....
A trzeba od razu mieszkać? Mnie to nie spotkało, namiast rozmawiałem z tambylcami jest to częste zjawisko jak piracisz na drodze.
Jeździłem po Finlandii i Szwajcarii i sama przyjemność, zero napinki, sytuacje na drodze przewidywalne, po prostu inna mentalność jazdy i rzeczywista praworządność do przepisów.
PS. Czy wszystko trzeba dotknać, zwąchać, doświadczyć aby w to uwierzyć?Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
kmink, ja mieszkalem w austrii
i w usa
i tam takie zachowanie jest normalne
więc jak ci sie nie podoba to zawsze mozesz wyjechać do rosjiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy,
Podpisuje sie pod tym obiema rencoma !
Bywalem u wuja w Austrii - tam jest nawet kawal, ze Austryjak dzwoni na policje i mowi, ze sam za szybko jedzie - nie uwierzycie, ale porzadek jaki jest na ulicach ( brak myjacych auta, brak psow sra...cych na chodniki ( a jesli juz, to sprzatajacy po nich wlasciciele ), brak zastawiania na parkingach, wreszcie brak jakiegokolwiek niezgodnego parkowania i cwaniactwa - marzy mi sie to w Polsce i wiem, ze jesli sam nie bede zglaszal razacych przypadkow chamstwa i cwaniactwa wladzy, to w naszym kraju nadal bedzie wolna hamerykanka. Pora prostakow i innych oduczyc zachowania, ze cwaniactwo poplaca i ukrocic proceder chamstwa, wyprzedzania na 3ciego, wyprzedzania na ciaglej, wbijania sie prosto z pasu do skretu, udawania idioty, ze sie nie wie, ze tam zaraz jest zwezka itd ...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
misiek^wro, :wink:
[ Dodano: Pon 28 Lut, 11 00:14 ]
Zamieszczone przez Superbmanzeby latac z tym na psyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdykmink, ja mieszkalem w austrii
i w usa
i tam takie zachowanie jest normalne
więc jak ci sie nie podoba to zawsze mozesz wyjechać do rosji
Dzięki takiemu podejście jak wasze za niedługo chipy w ucho dostaniemy i wielki brat będzie wiedział o każdym naszym ruchu...tak więc niepotrzebnie kase na kamery wydajecie...
Też myślałem o zakupie takiego urządzenia ale po to żeby w razie jakiegoś dzwona mieć jednoznaczny dowód kto jest winny a kto nie...ale to co wy wyprawiacie to woła o pomstę do nieba...
Jeszcze sobie koszulki zafundujcie z wielkim S albo raczej K jak kabel...
dla mnie donosicielstwo to zwykłe sk$%^&
Ja mieszkam w Norwegii(teraz jestem więcej w PL), spędziłem sporo czasu w Niemczech, Francji, pracowałem przy projekcie w Zatoce Meksykańskiej...warto też wspomnieć o Nigerii ale to raczej w kontekście lepszy dróg....więc możemy się licytować do jutra...
Niech u nas zbudują takie drogi jak w Niemczech, USA, Austrii....bez debilnych oznaczeń, zakazów, nakazów tak żeby np. z Wrocławia do Poznania dojechać w 1,5h a nie 4y to żadnych kamer nie będzie potrzeba bo nikt nie będzie jeździł jak wariat...
Jak tak zachłysnęliście się Austrią, Niemcami, USA to tam wyjeździe co za problem...idealni kierowcy się znaleźli...życzę wam abyście się sami na własnej skórze przekonali co to jest donosicielstwo...każdy kij ma dwa końce....ideały chodzące...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kmink.ideały chodząceWiek: 28
lepszych chojraków niz ty kazałem zapinać w czarny worek po skończonych oględzinach
ja w stanach byłem w 1984 raku a gdzie ty wtedy byłeś?
w wózeczku?
chyba jeszcze nie :wink:
sorki dla wszystkich kolegów za OTprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez kmink.ideały chodząceWiek: 28
2. Fakt iż jestem przeciwny kablowaniu nie znaczy wcale że jeżdżę jak "chojrak" :wink: mnie tez wkurza niesamowicie cwaniactwo i buractwo ale jestem daleki od donosicielstwa.
3. Podobnie jak donosów nie cierpię plotek i niesamowitych opowieści w stylu"słyszałem" "ponoć"...jeśli ktoś ma z czymś styczność/doświadczenie to niech o tym pisze a nie wymyśla bajki...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kmink1. Nie wiek stanowi o tym co kto ma w głowie i jakie kto ma doświadczenie życiowe/zawodowe...jeden przez 50lat pierdzi w stołek a drugi pracuje, uczy się i lata po świecie...to że powołałeś się na swój wiek dowodzi tylko Twojej krótkowzroczności i zapatrzenia w siebie..."stary wygo"
2. Fakt iż jestem przeciwny kablowaniu nie znaczy wcale że jeżdżę jak "chojrak" mnie tez wkurza niesamowicie cwaniactwo i buractwo ale jestem daleki od donosicielstwa.
3. Podobnie jak donosów nie cierpię plotek i niesamowitych opowieści w stylu"słyszałem" "ponoć"...jeśli ktoś ma z czymś styczność/doświadczenie to niech o tym pisze a nie wymyśla bajki...
kmink, no comments :roll:
pogadamy za kilka latprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Czy zawsze jak nie wiesz co powiedzieć to mówisz:
"jestem starszy, wiem lepiej"
:wink:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz