Rejestrator jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

soszek81, byle nie przez egipt szła do ciebie :wink:
    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Kiniu
      To jak przetestujecie to napisz jak z tą pojemnością karty,
      ile się mieści na niej nagranego materiału i jaka rozdzielczość
      kamerki jest najlepsza.
      mam 16 Gb, mieści sie ok 8h nagrania
      nagrywam w 640x480
      filmiki obrabiam w sony vegas

Zamieszczone przez abstinent
      ciekawe ile takie coś

tylko minus bo razem z lusterkiem i nakład się na zwykłe lusterko
      kamera jako lusterko --> 700zł
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez piotrek_gdy
        przecież możesz przerobić wtyczke(uciąć) i sobie gdzieś podłączyć- kabel jest dość długi
        ładowałem z godzinę pod usb i starczy mi na pewno na jakieś 1,5h nagrywania, więc nie jest źle
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

bzyq_74, podziękował za linka

w sony vegas to niezłe efekty można dorzucić :twisted: też się czasami bawię, tylko denerwuje mnie renderowanie materiału, zwłaszcza w HD :cry:

Gdyby takie lusterko było samo ściemniające to czemu nie :P

Komentarz

• Kiniu
            RS
            • 2010
            • 1746

bzyq_74 podziękował :!:

[ Dodano: Sro 16 Lut, 11 21:34 ]
            No i przyszła kamerka :yay: narazie obczajam temat co i jak :wink:

Komentarz

• macluke
              Elegance
              • 2010
              • 875

Zamieszczone przez soszek81
              ALE - koleś ma konto ledwo miesiąc. Nic jeszcze nie sprzedał. Te 28 pozytywów to kupione przez niego kody dostępowe do jakichś stron na jeden dzień - zwykle po 1 PLN za aukcję. Czyli koleś wydał całe 30 PLN na zrobienie sobie "tożsamości".
              Na tej aukcji kupiło już u niego 7 osób. 7x210 = 1470 PLN
              no, koleś nazbierał parę negatywów...

Komentarz

• soszek81
                L&K
                • 2010
                • 1245

macluke - mam go zakładkach.

Jednak wydaje mi się że jednak koleś nie jest tak do końca BE.
                Na swoją kamerkę czekałem równo 28 dni od zamówienia (płatność PayPal) do odbioru paczki.
                Możliwe że ludzie się niecierpliwią (sam już zaczynałem), jednak jeśli faktycznie jest z nim brak kontaktu to też nieciekawie robi.

PS - moja kamerka się spisuje całkiem całkiem. Nawet w zasadzie niewidoczna - zamontowana z prawej strony lusterka wstecznego, kabelek zasilający (ale długi kabel dali - szok) poprowadziłem osłoną przeciwsłoneczną pasażera, za uchwytem pasażera, w dół wzdłuż mocowania pasa bezpieczeństwa i pod fotelem do gniazda zapalniczki - praktycznie niewidoczne
                Tylko muszę kupić większą kartę - 1GB wystarcza na ok 30 min nagrywania (taką miałem pod ręką).

Wkrótce pierwsze nagrania

PS. Małe spostrzeżenie - kamera znacznie zwiększa wizualnie odległości. Jeśli coś widzimy na nagraniu że jest blisko nas, to w zasadzie siedzimy mu na zderzaku nie dalej jak 4-5metrów. Jazda normalna - 10-15m za kimś to już straasznie daleko wygląda.
                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

PS. Małe spostrzeżenie - kamera znacznie zwiększa wizualnie odległości. Jeśli coś widzimy na nagraniu że jest blisko nas, to w zasadzie siedzimy mu na zderzaku nie dalej jak 4-5metrów. Jazda normalna - 10-15m za kimś to już straasznie daleko wygląda.
                  To prawda. Rejestrację samochodu przed można przeczytać max do 10m.
                  Przydała by się kamerka z zoomem na pilota :diabelski_usmiech
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• macluke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 875

zamontowana z prawej strony lusterka wstecznego, kabelek zasilający (ale długi kabel dali - szok) poprowadziłem osłoną przeciwsłoneczną pasażera, za uchwytem pasażera, w dół wzdłuż mocowania pasa bezpieczeństwa i pod fotelem do gniazda zapalniczki - praktycznie niewidoczne
                    I właśnie miałem pytać jak tam z zasilaniem tego urządzenia, to znaczy którędy poprowadziliście kable. Taki zwiasający z lusterka do gniazdka chyba nie byłby za wygodny.

A jak długi jest ten kabel? - kończy sie wtyczką do zapalniczki?
                    kupowałeś na allegro czy u Chińczyków?

Komentarz

• soszek81
                      L&K
                      • 2010
                      • 1245

Kupowałem u chinoli bezpośrednio, przesyłka China Postem. A tak długiego kabla to jeszcze nie widziałem - ma z 3m. Poprowadzony jak we wcześniejszym poście a jeszcze jest go tyle że i tak się pasażer w nim pląta . Oczywiście zakończony wtyczką do zapalniczki (niestety też dość dużą - ale do przeżycia). Przez jeden dzień kabel wisiał mi bezpośrednio z kamerki w dół - strasznie to wyglądało, no i przyciągało uwagę co tam wisi.
                      Teraz kamerka jest całkowicie niewidoczna z zewnątrz - chyba że ktoś na nią patrzy z odległości mniejszej jak 1m a sprawy nie ułatwia barwiony pas na przedniej szybie w takich obserwacjach 8)

Komentarz

• macluke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 875

Kupowałem u chinoli bezpośrednio, przesyłka China Postem.
                        u Chińczyków w tym sklepie? LINK

Komentarz

• soszek81
                          L&K
                          • 2010
                          • 1245

Drożyzna

Kupiłem tu:

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Nematode
                            Również zastanawiam się nad czymś takim. Generalnie chciałbym nagrywać to co się dzieje na drodze i być "życzliwym" i wysyłać foty lub filmy na psy. Bo nie widzę innego sposobu na to żeby coś się zmieniło na polskich drogach na lepsze. Wiem, że świata nie zbawię, przynajmniej nie będe obojętny na chamstwo.
                            to wyjedź do innego kraju...np. do Niemiec tam donoszenie jest bardzo modne...

Zamieszczone przez bzyq_74
                            ....W Szwajcarii czy w Skandynawii jak fikasz na drodze od razu inni kierowcy dzwonią na policje i nie ma przebacz....
                            jak mnie takie pieprzenie denerwuje...ile lat mieszkałeś w Skandynawii czy w Szwajcarii?
                            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• bzyq_74
                              RS
                              • 2008
                              • 3467
                              • Volkswagen
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kmink

....W Szwajcarii czy w Skandynawii jak fikasz na drodze od razu inni kierowcy dzwonią na policje i nie ma przebacz....
                              jak mnie takie pieprzenie denerwuje...ile lat mieszkałeś w Skandynawii czy w Szwajcarii?
                              Pieprze tylko potrawy.
                              A trzeba od razu mieszkać? Mnie to nie spotkało, namiast rozmawiałem z tambylcami jest to częste zjawisko jak piracisz na drodze.
                              Jeździłem po Finlandii i Szwajcarii i sama przyjemność, zero napinki, sytuacje na drodze przewidywalne, po prostu inna mentalność jazdy i rzeczywista praworządność do przepisów.
                              PS. Czy wszystko trzeba dotknać, zwąchać, doświadczyć aby w to uwierzyć?
                              MARCIN
                              Mój szkodnik

Komentarz

• kmink
                                L&K
                                • 2007
                                • 1360
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kmink

Pieprze tylko potrawy.
                                A trzeba od razu mieszkać? Mnie to nie spotkało, namiast rozmawiałem z tambylcami jest to częste zjawisko jak piracisz na drodze.
                                Jeździłem po Finlandii i Szwajcarii i sama przyjemność, zero napinki, sytuacje na drodze przewidywalne, po prostu inna mentalność jazdy i rzeczywista praworządność do przepisów.
                                PS. Czy wszystko trzeba dotknać, zwąchać, doświadczyć aby w to uwierzyć?
                                tak, bo mówienie że gdzieś tam coś tam nie poparte doświadczenie to tylko rozsiewanie plotek nic więcej...

www.tuneforce.pl
                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• 2pac
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1476
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

soszek81, i faktycznei taki hi def?
                                  President Johnny II + President Florida/ ML-145
                                  O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                                  OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen

kmink, ja mieszkalem w austrii
                                    i w usa
                                    i tam takie zachowanie jest normalne
                                    więc jak ci sie nie podoba to zawsze mozesz wyjechać do rosji

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

piotrek_gdy,

Podpisuje sie pod tym obiema rencoma !

Bywalem u wuja w Austrii - tam jest nawet kawal, ze Austryjak dzwoni na policje i mowi, ze sam za szybko jedzie - nie uwierzycie, ale porzadek jaki jest na ulicach ( brak myjacych auta, brak psow sra...cych na chodniki ( a jesli juz, to sprzatajacy po nich wlasciciele ), brak zastawiania na parkingach, wreszcie brak jakiegokolwiek niezgodnego parkowania i cwaniactwa - marzy mi sie to w Polsce i wiem, ze jesli sam nie bede zglaszal razacych przypadkow chamstwa i cwaniactwa wladzy, to w naszym kraju nadal bedzie wolna hamerykanka. Pora prostakow i innych oduczyc zachowania, ze cwaniactwo poplaca i ukrocic proceder chamstwa, wyprzedzania na 3ciego, wyprzedzania na ciaglej, wbijania sie prosto z pasu do skretu, udawania idioty, ze sie nie wie, ze tam zaraz jest zwezka itd ...
                                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Superbman
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 208

Właśnie tak sie zastanawiałem , po co te rejestratory w autach. Być "życzliwym" można bo czasem faktycznie przesadzają, ale aż tak się bujac z tym,zeby latac z tym na psy itd. :roll:
                                        252/555

Komentarz

• piotrek_gdy
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 7723
                                          • Volkswagen

misiek^wro, :wink:

[ Dodano: Pon 28 Lut, 11 00:14 ]
                                          Zamieszczone przez Superbman
                                          zeby latac z tym na psy
                                          jak kiedys ci to uratuje tylek przed ubezpieczycielem w przypadku kolizji to docenisz

Komentarz

• kmink
                                            L&K
                                            • 2007
                                            • 1360
                                            • Superb III (3V3)

kmink, ja mieszkalem w austrii
                                            i w usa
                                            i tam takie zachowanie jest normalne
                                            więc jak ci sie nie podoba to zawsze mozesz wyjechać do rosji

Dzięki takiemu podejście jak wasze za niedługo chipy w ucho dostaniemy i wielki brat będzie wiedział o każdym naszym ruchu...tak więc niepotrzebnie kase na kamery wydajecie...

Też myślałem o zakupie takiego urządzenia ale po to żeby w razie jakiegoś dzwona mieć jednoznaczny dowód kto jest winny a kto nie...ale to co wy wyprawiacie to woła o pomstę do nieba...

Jeszcze sobie koszulki zafundujcie z wielkim S albo raczej K jak kabel...

dla mnie donosicielstwo to zwykłe sk$%^&

Ja mieszkam w Norwegii(teraz jestem więcej w PL), spędziłem sporo czasu w Niemczech, Francji, pracowałem przy projekcie w Zatoce Meksykańskiej...warto też wspomnieć o Nigerii ale to raczej w kontekście lepszy dróg....więc możemy się licytować do jutra...

Niech u nas zbudują takie drogi jak w Niemczech, USA, Austrii....bez debilnych oznaczeń, zakazów, nakazów tak żeby np. z Wrocławia do Poznania dojechać w 1,5h a nie 4y to żadnych kamer nie będzie potrzeba bo nikt nie będzie jeździł jak wariat...

Jak tak zachłysnęliście się Austrią, Niemcami, USA to tam wyjeździe co za problem...idealni kierowcy się znaleźli...życzę wam abyście się sami na własnej skórze przekonali co to jest donosicielstwo...każdy kij ma dwa końce....ideały chodzące...

www.tuneforce.pl
                                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piotrek_gdy
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 7723
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez kmink
                                              .ideały chodzące
                                              jak pozyjesz troszke dłużej to pogadamy
                                              lepszych chojraków niz ty kazałem zapinać w czarny worek po skończonych oględzinach
                                              ja w stanach byłem w 1984 raku a gdzie ty wtedy byłeś?
                                              w wózeczku?
                                              chyba jeszcze nie :wink:

sorki dla wszystkich kolegów za OT

Komentarz

• kmink
                                                L&K
                                                • 2007
                                                • 1360
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kmink
                                                .ideały chodzące
                                                jak pozyjesz troszke dłużej to pogadamy....
                                                1. Nie wiek stanowi o tym co kto ma w głowie i jakie kto ma doświadczenie życiowe/zawodowe...jeden przez 50lat pierdzi w stołek a drugi pracuje, uczy się i lata po świecie i ma duży bagaż doświadczeń po 25latach..to że powołałeś się na swój wiek dowodzi tylko Twojej krótkowzroczności i zapatrzenia w siebie..."stary wygo" :wink:

2. Fakt iż jestem przeciwny kablowaniu nie znaczy wcale że jeżdżę jak "chojrak" :wink: mnie tez wkurza niesamowicie cwaniactwo i buractwo ale jestem daleki od donosicielstwa.

3. Podobnie jak donosów nie cierpię plotek i niesamowitych opowieści w stylu"słyszałem" "ponoć"...jeśli ktoś ma z czymś styczność/doświadczenie to niech o tym pisze a nie wymyśla bajki...

www.tuneforce.pl
                                                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 7723
                                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez kmink
                                                  1. Nie wiek stanowi o tym co kto ma w głowie i jakie kto ma doświadczenie życiowe/zawodowe...jeden przez 50lat pierdzi w stołek a drugi pracuje, uczy się i lata po świecie...to że powołałeś się na swój wiek dowodzi tylko Twojej krótkowzroczności i zapatrzenia w siebie..."stary wygo"

2. Fakt iż jestem przeciwny kablowaniu nie znaczy wcale że jeżdżę jak "chojrak" mnie tez wkurza niesamowicie cwaniactwo i buractwo ale jestem daleki od donosicielstwa.

3. Podobnie jak donosów nie cierpię plotek i niesamowitych opowieści w stylu"słyszałem" "ponoć"...jeśli ktoś ma z czymś styczność/doświadczenie to niech o tym pisze a nie wymyśla bajki...

kmink, no comments :roll:
                                                  pogadamy za kilka lat

Komentarz

• kmink
                                                    L&K
                                                    • 2007
                                                    • 1360
                                                    • Superb III (3V3)

Czy zawsze jak nie wiesz co powiedzieć to mówisz:
                                                    "jestem starszy, wiem lepiej"
                                                    :wink:

www.tuneforce.pl
                                                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

Pracuję...