A np president richard(cobra 148dtl dx) ze zmienionym rf'em na C2999, zmienionym mieszaczem i kilkoma innymi półprzewodnikami a dla lepszego nadawania dodany top gun.
ale to już idziesz w tjunink
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
A np president richard(cobra 148dtl dx) ze zmienionym rf'em na C2999, zmienionym mieszaczem i kilkoma innymi półprzewodnikami a dla lepszego nadawania dodany top gun.
Oczywiście 99% mobili ma tak modyfikowane radia
[ Dodano: Pon 06 Wrz, 10 09:42 ]
a już na 100% kolega noswer ma tak zmodyfikowanego alana 48
kolego szpara szkoda że nie dane mi będzie posłuchać twojego radia bo na prawdę jestem ciekaw jak ono pracuje. Nie wpływa na nie propagacja, ukształtowanie terenu zakłócenia elektromagnetyczne itd i wszędzie masz tak samo ustawione i nie dotykasz gałek . Nie wpływa na nie ilość syfu w eterze w mieście. Masz tak wspaniałe filtry że w mieście radio chodzi ci tak samo jak na trasie . Nie robi ci różnicy czy używasz radia w tygodniu w miescie gdzie jest wielkie natężenie zakłóceń czy w weekend gdzie jest cisza w eterze
A może ty kupiłeś swoje radio w ERZE bo tylko tam zdarzają się takie cuda
Ależ owszem wpływa, szczególnie przy santiago 1200
Zamieszczone przez tryton
ukształtowanie terenu
Może tylko wpłynąć pozytywnie.
zakłócenia elektromagnetyczne itd
To radio fabrycznie ma rewelacyjne NB/ANL.
wszędzie masz tak samo ustawione i nie dotykasz gałek
100% racji
Masz tak wspaniałe filtry że w mieście radio chodzi ci tak samo jak na trasie
j/w, dodam, że 'szerokość odbiornika jest standardowa - jeszcze nic nie grzebane.
Kiedyś na innym forum także miałem podobną dyskusję. Ja mam inne priorytety. Mnie nie zaspokaja cisza w eterze :P Nie używam SQ ani Rf gain'a. A że radio po kilku modyfikacjach pracuje naprawdę nieźle to tylko wpływa na komfort pasażerów mojego auta. Kiedyś podwoziłem zawodowego kierowcę, który nie mógł nadziwić się jak to radio pracuje.
No ale nie o tym jest temat.
powiem tak pod siedzeniem squelcha powinienem dosięgnąć - zresztą popróbuje to zobaczę co z tego wyjdzie, (wezmę pod uwagę obie opcje: zarówno siedzenie i w okolicach półki po lewej stronie kierownicy (choć za wiele miejsca to tam nie ma) dzięki za wypowiedzi zwłaszcza te na temat
Ależ owszem wpływa, szczególnie przy santiago 1200
tryton napisał/a:
ukształtowanie terenu
Może tylko wpłynąć pozytywnie.
No propagacja to czasami ciekawa sprawa szczególnie przy S1200
A co do terenu to myślę że jak się w góry jedzie to już nie tak fajnie.
A tak z ciekawości szpara jakie masz radyjko kolego?
Powinien. Wbrew pozorom niektórzy kierowcy zmieniając często auta w pracy mają do czynienia z wieloma typami radiów(taka jest prawidłowa odmiana) i choć nie mając zielonego pojęcia o radiokomunikacji potrafią rozróżnić dobre odbiorniki od tych nieco gorszych.
Zamieszczone przez sebwiecz
A tak z ciekawości szpara jakie masz radyjko kolego
W aucie stary president richard po drobnych modyfikacjach.
Zamieszczone przez sebwiecz
A co do terenu to myślę że jak się w góry jedzie to już nie tak fajnie
No właśnie, ale niektórym odpowiada komfortowa cisza w eterze.
no muszę przyznać że macie super super radia że nie musicie ich regulować zazdroszcze że bez względu na warunki atmosferyczne , jesteście w miescie czy na trasie radia nie trzeba regulować i chodzi wszędzie na tych samych ustawach
Dziękówa Man! 8)
co to za model tego radia ???????????
President Harry II ze zmodyfikowanym ASC + ML-145 na stałym uchwycie relingowym.
Raz ustawiona głośność i włączone ASC radzi sobie wyśmienicie zarówno na trasie jak i w mieście. Zasięgi do 20 km - ale jak już kiedyś pisałem, lubię daleko słyszeć i wiedzieć co dzieje się w okolicy. :lol:
Miałem dylemat czy może nie antena Sirio ML-145 ale to jednak 1,5 metra a ja jeżdze szybko i musiałbym chować często - mieszkam w blokach , zdecydował kompromis wymiar/zasięg/ wygoda uzytkowania. No ciekaw jestem trasy. jak na razie w Łodzi łapie ładnie i info o misiaczkach wciąz aktualizowane ;-)
Miałem dylemat czy może nie antena Sirio ML-145 ale to jednak 1,5 metra a ja jeżdze szybko
U mnie postawiona na dachu przed antena radiowa, wytrzymywala licznikowe predkosci 210km/h :wink: Wiec bat ci nie spadnie
Ostatnio przesiadlem sie na triflexa i jestem zadowlony, ale czasami w trasie brakuje zasiegu w odbiorze, bo w lasach i terenie pagorkowatym ucina.
Trzeba sie przyzwyczaic aby pytac auto jadace z naprzeciwka, na sirio ml145 moglem smialo pytac w eter i zawsze ktos odpowiedzial bez kontaktu wzrokowego.
Ale komfort braku chowania i rysowania dachu kablem jednak przemawia za triflexem.
Teraz pytanie co mozna ztjunigowac w Unidenie 520?
I co to moglo by poprawic w polaczeniu z ta krotka antena?
blind_walker, dzięki.
Myślałem, że ten otwór jest większy i że radio wchodzi bardziej w dół niż w głąb (nie mam jeszcze autka, dopiero sie robi, więc na razie zastanawiam się, jak to jest zrobione )
macluke, TTI 881 jest dużo większe od presidentów i do popielniczki nie wsadzisz
ja miałem 880 i zmieniłem na mniejsze bo tego klocka nigdzie nie dało się sensownie upchnąć
koledzy a jak macie zamontowane radio w O1 w tej półce pod kierownicą? Wycinaliscie moze tą tylną scianke?
Ja mam zamontowane pod półką do tej plastikowej kratki zaraz obok wajchy do otwierania maski . Montaż w 100% bezinwazyjny, dostęp do radia bardzo dobry i głośnik niczym nie jest zakryty
macluke, TTI 881 jest dużo większe od presidentów i do popielniczki nie wsadzisz
ja miałem 880 i zmieniłem na mniejsze bo tego klocka nigdzie nie dało się sensownie upchnąć
Kolego nie widziałeś jeszcze radyjek które wyglądają jak kloce
Powiem że tti to takie zgrabniutkie radyjko nie za duże nie za małe.
Ja mam zamontowane dokładnie w tym miejscu gdzie pisze tryton z tym że wyciągnięty mam głośnik noki koło ręcznego. i jest to git bo radia nie widać od środka więc nikogo nie mierzi z łapami.
Samiec napisał/a:
co mozna ztjunigowac w Unidenie 520... by poprawic w polaczeniu z ta krotka antena?
najlepiej wymienić na inne i po sprawie :P
Przerobić się go da ale wyszło by cię to tyle i le warte jest to radio bo jak pisał szpara przerabiać musiałbyś polowe radia.
Komentarz