Radiu nic nie powinno się stać. Niekiedy montowane są w takich warunkach, że boczek drzwi przy nich to luxus.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_ossmer, moja opinia na to miejsce jest krytyczna jakos tego zupełnie nie widze...... :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez noswerze tak spytam a kable ci nie będą przeszkadzać jak dasz to w boczku drzwi? jak dla mnie popielniczka byłą by mniej problematyczna...
Jeśli chodzi o popielniczkę, to w O1 faktycznie była ona całkowicie nieproblematyczna. Mieściło się radio, grucha i jeszcze pół kilo kartofli na upartego by wlazło. W O2 jednak jest ciaśniutko i bez piłowania przewodów wentylacyjnych na tył nie ma nawet co marzyć, żeby zamknąć popielniczkę z gruchą... A tego chcę uniknąć.
Komentarz
-
-
smer, ja przez jakiś czas woziłem cb w kieszeni drzwi, bardzo mi się to nawet podobało , o puszczaniu przewodów nie myślałem bo to była tylko opcja czasowa (auto teścia) i może bym pojeździł tak dłużej ale fakt wpadnięcia gruchy do kałuży przy otwieraniu drzwi spowodował przerzucenie radia w inne miejsce
Komentarz
-
-
Panowie, mam pytanko co sadzicie o takim radyjku ??
Radyikohttp://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
dzisiaj przyszło do mnie cb-radio i odrazu pojawiły się problemy, a mianowicie właśnie wróciłem z garażu, robiłem przymiarkę radia i chciałem je umieścić w zapalniczce ale całe mi się tam nie mieści,odrazu wyciąłem dziurkę w plastiku żeby, po wycięciu schowało się trochę głębiej ale dalej wystaje a już za zapalniczką mam materiał i gąbkę wygłuszającą..trochę się wkurzyłem i muszę coś pokombinować bo tak wystawać nie może bo biegów nie idzie wrzucać a co dopiero dostać się do przycisków na radiu. może ktoś coś doradzić jak to tam zmieścić i jak wy to robiliście :?: a i w ogóle kabel do anteny mam 4m a tą drogą co chciałem go puścić to mi kabla zbraknie, prosiłbym o podpowiedzi którędy można kabel puścić żeby antena wychodziła z bagażnika :?:
dodaję poglądowe zdjęcia jak to wygląda w tej chwili:
Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Łosiu1988a i w ogóle kabel do anteny mam 4m a tą drogą co chciałem go puścić to mi kabla zbraknie, prosiłbym o podpowiedzi którędy można kabel puścić żeby antena wychodziła z bagażnika
ja przy ml145 i alanie umieszczonym:
Mam wystarczającą długość, kabel puszczony rynnami koło drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez guajavaPytanko do znawców :
W niemczech kanał 28 dla rodaków , tak? Am czy FM ? pierwszy raz jadę z własnym CB więc się pytam xd
a niemcy na którym siedzą ? na 19stce?
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
smer, szkoda że nie masz żadnej fotki, to by mi pomogło...no cóż będę kombinował żeby to radyjko tam weszło całe bo tak chciałem od początku. a wycinałeś tą wykładzinę i wygłuszenie czy co ciąłeś? bo ja narazie tył popielniczki a w zasadzie to jej mocowanie tylne które na 4 śruby się trzyma?
Black Devil, dzięki kolego, spróbuje jeszcze inną drogą i jak nie starczy to się zgłoszę do Ciebie na pwMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Łosiu1988smer, szkoda że nie masz żadnej fotki, to by mi pomogło...no cóż będę kombinował żeby to radyjko tam weszło całe bo tak chciałem od początku. a wycinałeś tą wykładzinę i wygłuszenie czy co ciąłeś? bo ja narazie tył popielniczki a w zasadzie to jej mocowanie tylne które na 4 śruby się trzyma?
Potrzebna mi była przedłużka anteny 10-15 zł w sklepie z CB.
Poślij całe kable pod środkowym tunelem (kabel zasilający i kabel antenowy) wtedy będziesz miał więcej miejsca w popielniczce, a jak nie - to wytnij więcej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Łosiu1988co ciąłeś?
Zdjęć nie mam, a niestety sprzedałem już moją O1, tak że choćbym chciał, to nie pstryknę Ci fotek.
Ja dodatkowo wyprowadziłem jeszcze głośniczek zewnętrzny, ale w sumie da się i bez tego.Załączone pliki
Komentarz
-
-
dobra dzięki koledzy będę kombinował z tym w garażu, jak Wam weszło to mi też musiMoja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu
Komentarz
-
-
Witam
Koledzy mam do tej pory unidena 510 ops:
Ale mam zamiar zmienić i nie mam zielonego pojęcia o radyjkach i antenach :roll:
Proszę o doradzenie
Potrzebuje radyjko + antena do skodziany głównie na trasy :lol:
I sama antena do drugiego auta na miasto (radio będzie przekładane)
Czy możecie doradzić?
Myślałem o czymś takim do skodziany
Czymś się te radyjka różnią
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kformam do tej pory unidena 510
Zamieszczone przez kforAle mam zamiar zmienić i nie mam zielonego pojęcia o radyjkach i antenach
Zamieszczone przez kforPotrzebuje radyjko + antena do skodziany głównie na trasy
Zamieszczone przez smerBardzo dobre radyjka, jeśli kupisz sobie takie, to całe lata będzie Ci służyłoczasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaZamieszczone przez smerBardzo dobre radyjka, jeśli kupisz sobie takie, to całe lata będzie Ci służyło
Komentarz
-
-
Uważacie ze nie ma sensu zmieniać unidena? :?
Kupiłem to radyjko, bo nie miałem kaski na cos droższego i uznałem ze zmienię jak będzie kaska no i jest a teraz dowiaduje się ze nie ma sensu zmieniać? :shock:
Koledzy powiedzcie, co musze zrobić by mieć czysty odbiór, bo jak na razie ta nie jestem zadowolony z tego zestawu a w szczególności w mieście (antenę mam midland ml 145) ustawiałem w warsztacie CB ze 3 razy, ale nie jestem zadowolony :evil:
Kolega ma jakieś stare radyjko z przed 10-15 lat i tam jest bajka, jeżeli chodzi o odbiór w porównaniu do mojego zestawu. Dlatego myślałem ze się szarpnę na cos droższego i nowszego, ale teraz to mam zagwostke :?:
Komentarz
-
Komentarz