CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrzej.P
    RS
    • 2011
    • 1516
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ale_jak_to
    Obecnie kieruje sie ku Sirio ML 145 lub president ML 145 chowanej do bagaznika
    Kup Sirio - taniej i lepiej.

Co do chowania do bagażnika, to wejdzie bez problemu. Ew. wzdłuż progu można antenę położyć.

A co powiecie na zestaw president harry III i antena president missouir
    Radio czemu nie, choć cena powala - jeśli nie musi być President, to można sporo zaoszczędzić.
    Antena - celujesz w konkretną długość? Czy dowolna?
    Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
    FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• Antek2000
      Ambiente
      • 2011
      • 154

@ale_jak_to:

Wiem, ze na dzien dobry moznaby zyskac ze 2-3 km dodatkowo przy zamontowaniu anteny na stale
      Bzdura. Magnes tworzy z karoserią, która jest przeciwwagą anteny, połączenie pojemnościowe. Połączenie jest - przeciwwaga jest. Najważniejsze jest dobrze zestroić antenę z przeciwwagą, tzn. znaleźć kiedy jest w rezonansie (niestety, nie najniższy SWR, jak większość potocznie myśli).

Obecnie kieruje sie ku Sirio ML 145 lub president ML 145 chowanej do bagaznika, na magnes
      Bierz Sirio, cena nie wygórowana, a parametrami nie ustępuje Presidentowi. Cyba, że wolisz płacić za gwiazdki w logo :wink:
      Proponuję od razu zabezpieczyć kabel antenowy przed wyrwaniem z podstawy (można zalać to miejsce np. klejem na gorąco.

Mysle ze swobodna komunikacja na 12-15 km bylaby dla mnie ok.
      Przy antenie 1,5 m na dachu, przy dobrych warunkach, w otwartym terenienie będzie problemem. Pamiętaj, że osiągi zależą również od "warunków sprzętowych" Twojego respondenta.

Spotkalem sie z opiniami, ze jesli nowe to obecnie tylko Yosan sa cos warte, ze niby Unideny, Presidenty nowe to juz nie sa dobre radia.
      (...)
      Na pewno ma miec tez RF GAIN.
      Też nie do końca. Zależy jaki model. Po małym "grzebnięciu" niektóre modele to bardzo dobre radia. Jednak czasami wiele do życzenia pozostawia stosunek cena/jakość i najlepiej tu wypada Yosan, President jakby urwał się z choinki.

Osobiście mogę polecić z czystym sumieniem Yosana Turbo po modyfikacjach YOSAN JM-3031 (JM3031) TURBO BLACK "TUNING KONEKTOR" V2 z RF-GAIN , gdzie wyeliminowano wady fabryczne radia i dołożono płynny RF-gain (wszystko jest w opisie). Do mobila jako antymisiek i do pogadania radio super i nie ma żadnych "chorób wieku dziecięcego", jak to w innych modelach może się przytrafić. Niestety, w "popiółkę" nie wejdzie.

Zamieszczone przez niedziela67
      Przy 82 cm które masz nie ma problemu z chowaniem do bagażnika ale 160 już nim jest.
      Bzdura, kolego. Skąd te opinie? Bo antena dłuższa niż szerokość bagażnika? MLK-ę bardzo fajnie się zwija i po wyjęciu z bagażnika ta ładnie się prostuje, nic sie z nią nie dzieje.

Co ci w president teddy nie pasuje ma to co jest potrzebne i nic wiecej w radiu nie znajdziesz.
      Chyba że ci za dużo wycina i szukasz coś prostszego.
      To Teddy jest skomplikowanym, rozbudowanym radiem? Toś mnie rozśmieszył. Teddy najprostsze radio, do tego słabo odfiltrowane, plastikowa obudowa, więc radio w ogóle nie jest ekranowane. Zbiera wszelkie śmieci zarówno z instalacji elektrycznej auta, całej elektroniki i cały "syf' z eteru.

Zamieszczone przez witachu
      ale jesli juz ci zależy to może by sie zastanowić nad yosan 300
      Zamieił stryjek... :wink:

Niby ja zachwalają że nie kładzie sie przy dużych prędkościach ale ja w to nie wierzę.
      Jeśli się kładzie to zasieg leci więc na co 196cm.
      Widziałem już president texas 208 jak wygląda przy 120km/h.Jak wędka przy złapanej rybie.
      Bo sie nie kładzie. Owszem, wygina się trochę, pęd powietrza robi swoje, ale znacznie mniej, niż MLK-a 145 cm. Pomacaj sobie ta antenę i zobacz, jaki ma promiennik-gruby i sztywny, do tego nie ma sprężyny przy podstawie. A Texas ma całkiem inny promiennik, znacznie cieńszy, dlatego się kładzie, zwłaszcza górna część promiennika.

ale bardziej mnie zastanawiało jak sprawuje się ta antena biorąc pod uwagę jej długość prawie 2m. jak sobie radzi przy wjezdzie do parkingów podziemnych itp. (...) nie wiem jak to się ma własnie z sirio turbo 5000. bo garaz mam wysoki 2.2m to nie wiem czy musiałbym ją składać za kazdym razem bo ML-ka się wygnie i po sprawie. może ktoś z posiadaczy Sirio Turbo5000 jak mu sie sprawuje ta antena na co dzien, jakie wady oprócz długości?
      Mam "Turbinę" i złego słowa nie powiem. Sztywna antena, dobrze wykonana, przy większych prędkościach zachowuje swoje parametry, no i system składanie-rewelacja. 3 ruchy jedną ręką i antena leży. jak garaż ma 2,2 m, to przy wjeździe może być problem, bo promiennik sztywny. Tak do pół metra przewyższenia anteny w stosunku do garażu nie będzie problemów, więcej już tak. W ten sposób nie testowałem. Co prawda garaż mam wysoki, ale wjazd ok 2-2,10 m i nie ryzykuję, zawsze kładę antenę przed wjazdem. Nie stanowi to jednak żadnego problemu nawet przy bramie "na pilota".

Komentarz

• witachu
        L&K
        • 2011
        • 1319

Zamieszczone przez Antek2000
        witachu napisał/a:
        ale bardziej mnie zastanawiało jak sprawuje się ta antena biorąc pod uwagę jej długość prawie 2m. jak sobie radzi przy wjezdzie do parkingów podziemnych itp. (...) nie wiem jak to się ma własnie z sirio turbo 5000. bo garaz mam wysoki 2.2m to nie wiem czy musiałbym ją składać za kazdym razem bo ML-ka się wygnie i po sprawie. może ktoś z posiadaczy Sirio Turbo5000 jak mu sie sprawuje ta antena na co dzien, jakie wady oprócz długości?
        Mam "Turbinę" i złego słowa nie powiem. Sztywna antena, dobrze wykonana, przy większych prędkościach zachowuje swoje parametry, no i system składanie-rewelacja. 3 ruchy jedną ręką i antena leży. jak garaż ma 2,2 m, to przy wjeździe może być problem, bo promiennik sztywny. Tak do pół metra przewyższenia anteny w stosunku do garażu nie będzie problemów, więcej już tak. W ten sposób nie testowałem. Co prawda garaż mam wysoki, ale wjazd ok 2-2,10 m i nie ryzykuję, zawsze kładę antenę przed wjazdem. Nie stanowi to jednak żadnego problemu nawet przy bramie "na pilota".
        na początek zaczne ze skądś kojarzyłem twój nick kolego najpierw z Cb radio forum a później ze strony konektora skojarzyłem ze jest tam relacja zdjęciowa z montazu u Ciebie i przyznam sie ze własnie ze po zobaczeniu tej anteny u ciebie zaczeło mnie kusić w kierunku tej anteny.
        co do jej jakości i mozliwości to nie mam wątpliwości, natomiast własnie zaczeło mnie zastanawiać jak radzi sobie własnie w takich niższych miejscach jak parkingi galerii itp. bo troche mnie rozleniwiło mnie własnie to ze ML-ka ma tę sprężynę i jak wjezdzam na kryte parkingi to sie nie stresuje bo sie wygnie, buja i z głowy. jak to wygląda w przypadku turbo? bo gdyby to był tak ze musiałbym ją składać przy wjeździe do swojego garażu gdzie jak wspomniałem wysokośc 2,2m to spoko ale na miescie co chwile wsiadać i wysiadać to tak troche się nie chce a i czasem jak ludzie niecierpliwi stoją w kolejce to zlicznować chcą. jestes z Lodzi wiec kojarzysz miejsca napewno typu port Łódź i parking kryty lub Galerie Łódzką czy silver. mozesz opisac wiec jak sie zachowuje w tych miejscach? aha no i własnie tez kierowałem sie zeby założyć ja w tym samym miejscu co ty. jak sie uchwyt spisuje, dziury w karoseri nie chce. pomyslałem o uchwycie tylko jak z jakością tych uchwytów? boje sie ze moga korodować. magnes jest ok, ale skoro mam juz miec cb na stałe to bardziej skłaniam sie do uchwytu.
        OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
        (znajdź również na fb)

Komentarz

• ale_jak_to
          Ambiente
          • 2011
          • 199

Antek, dzieki za dyskusje, a teraz przeczytaj jeszcze raz moje wymagania i powiedz co bys kupowal

BTW 12-15 bedzie problemem, czy NIE bedzie - mialo byc?

Komentarz

• witachu
            L&K
            • 2011
            • 1319

przy ML-ce nie będzie moim zdaniem ja tyle mam a i bywa ze czasem sie uda więcej

(znajdź również na fb)

Komentarz

• Antek2000
              Ambiente
              • 2011
              • 154

Oczywiście NIE będzie problemem :wink:
              Sorki za oczywistą pomyłkę ops:

Antek, dzieki za dyskusje, a teraz przeczytaj jeszcze raz moje wymagania i powiedz co bys kupowal
              Jak podstawowym priorytetem ma być montaż w popielniczce, to Johny I lub, jeśli Ci zależy na FM-ach - Harry I, ewentualnie Uniden 520 Filipińczyk lub stary Chińczyk (w nowych w skrzynce hula wiatr - szrot totalny) jednak zr rozwagą, bo legenda jeszcze żywa i na Alledrogo ceny potrafią zabić :wink:
              Jeśli zmienisz zdanie co do miejsca montażu - Yosan pro 120/Lafayette Atena, Yosan 3031 Turbo z RF-gainem.
              Teraz jest promocja w Euro AGD i jest całkiem niedrogo Harry III :arrow: http://www.euro.com.pl/radia-cb/pres...-iii-asc.bhtml , tu cena w miarę do przyjęcia
              Z anten to Sirio ML 145 jak na magnesie lub coś dłuższego, ale to już raczej do montażu na stałe/uchwyt. Ludzie jeżdżą z WA-27 lub Sirio Hi-Power 4000 (anteny lekkie, z giętkimi promiennikami) na magnesach i nie narzekają, jednak podstawa magnesowa min. 14,4 cm. Może też być coś z Lemm, ale tu już trzeba uszczelnić cewkę, bo potrafi przeciekać.

natomiast własnie zaczeło mnie zastanawiać jak radzi sobie własnie w takich niższych miejscach jak parkingi galerii itp. bo troche mnie rozleniwiło mnie własnie to ze ML-ka ma tę sprężynę i jak wjezdzam na kryte parkingi to sie nie stresuje bo sie wygnie, buja i z głowy. jak to wygląda w przypadku turbo? bo gdyby to był tak ze musiałbym ją składać przy wjeździe do swojego garażu gdzie jak wspomniałem wysokośc 2,2m to spoko ale na miescie co chwile wsiadać i wysiadać to tak troche się nie chce a i czasem jak ludzie niecierpliwi stoją w kolejce to zlicznować chcą. jestes z Lodzi wiec kojarzysz miejsca napewno typu port Łódź i parking kryty lub Galerie Łódzką czy silver. mozesz opisac wiec jak sie zachowuje w tych miejscach? aha no i własnie tez kierowałem sie zeby założyć ja w tym samym miejscu co ty. jak sie uchwyt spisuje, dziury w karoseri nie chce. pomyslałem o uchwycie tylko jak z jakością tych uchwytów? boje sie ze moga korodować. magnes jest ok, ale skoro mam juz miec cb na stałe to bardziej skłaniam sie do uchwytu.
              Jeśli chodzi o parkingi, to nie wjeżdżałem jeszcze z rozłożoną anteną, zawsze składam. Natomiast Przy Manufakturze przejazd między Liroy Merlin a parkingiem od strony drewnowskiej jest taka bramka ograniczająca wysokość i tam już parę razy i bez problemów.
              Co do uchwytu na klapę to:
              -AV400, lecz tu śrubki m ocujące od razu do wymiany, bo rdzewieją;
              -Alan SPS Inox - tu nic nie rdzewieje, mam już ponad 2 lata i jest ok;
              -Nagoya RB-400/RB-700 - trochę ładniejsze, wydają się być niższe i trochę sztywniejsze (na boki), również nic nie rdzewieje. Właściciel Konektora ma taki i sobie chwali.
              Jak chcesz antenę na klapę bagażnika, to lepiej się zachowuje przy takim montażu SG-CB 1400 Sirio (śródcewkowa) lub coś na 3/8, jakiś Wilson czy Solarcon górnocewkowy - cewka powyżej linii dachu "czyni cuda". Sam mam w zapasie helikala Solarcon Prowler 203 (92 cm) i 15 km z bazą nie stanowiło problemu :wink:

@witachu: jesteś z Łodzi to podjedź do Konektora, chłopaki na pewno coś Ci doradzą
              (i perzeczytaj PW)

Komentarz

• witachu
                L&K
                • 2011
                • 1319

Antek2000, wielkie dzięki za to co napisałeś troche mi się rozjasniło. własnie miałem się do nich wybrać bo mają w ofercie tuning U520 to i pogadam o antence aczkolwiek myslałem zeby zmienić radio na U niden 68 LTW ale nie wiem czy zmiesci mi sie w ten schowek pod swiatłami, a na wierzchu srednio chce go trzymac bo dla lepkich rąk gratka.
                co do PW to jeszcze nic nie dostałem

(znajdź również na fb)

Komentarz

• Antek2000
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 154

Posdzło :wink:

Komentarz

• Wally
                    RS
                    • 2012
                    • 3790
                    • Volkswagen

odnośnie triflexa

strasznie wkur.iało mnie przy wjeżdżaniu do jakiegoś CH na parking ściąganie i zakładanie potem anteny - a już zimą to :klnie:
                    więc wybór padł na triflexa - z bardzo prostej przyczyny czyli lenistwa :szeroki_usmiech
                    jeżdżę głównie po mieście ale parę razy w miesiącu trafia się jazda poza miasto (200-300km.)
                    Na mieście bez szumów łapie spokojnie 4km (sprawdzone z kolegą) na szumach łapie z 5km z hakiem - na miasto wystarczy
                    Przetestowane na trasie i z palcem w łapie 8-10km i to mi w zupełności wystarcza,
                    CB jest antymiśkowe, więc nie potrzebuję informacji, że gdzieś pod Sanokiem lód na drodze :wink:
                    Jak jest zamontowane u mnie jest w moim opisie :szeroki_usmiech
                    chwalę sobie i z czystym sumieniem moge polecić
                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• witachu
                      L&K
                      • 2011
                      • 1319

Zamieszczone przez Wally
                      CB jest antymiśkowe
                      nie dla mnie. dlatego w moim przypadku triflex raczej nie bardzo się sprawdzi

(znajdź również na fb)

Komentarz

• mrfazi
                        • 2010
                        • 3103
                        • Superb III (3V3)
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

witachu, .... a tak z ciekawości do czego używasz jeszcze CB ?? Zawsze mnie fascynowało po jaką cholerę ludziska robią ze swoich bryczek trolejbusy? Wygląda co najmniej słabo, nie jest to wygodne itp.
                        Zamieszczone przez Wally
                        z czystym sumieniem moge polecić

Komentarz

• ale_jak_to
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 199

No wlasnie... johny 1 wez to teraz gdzies kup...
                          Johny 3 chyba juz jest sporo wiekszy i do popielniczki nie wejdzie.

Komentarz

• Andrzej.P
                            RS
                            • 2011
                            • 1516
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sporo to nie, bo ma jedynie 125mm szerokości, ale do popiółki to maks 120mm szerokie radio wejdzie.
                            Choć jest teoretyczna opcja rzeźby plastików i przesunięcie mocowania klapki, aby H/J III weszły i klapka została.

No wlasnie... johny 1 wez to teraz gdzies kup...
                            "Kup teraz" J I na allegro za 299zł

Komentarz

• Wally
                              RS
                              • 2012
                              • 3790
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez mrfazi
                              witachu, .... a tak z ciekawości do czego używasz jeszcze CB ?? Zawsze mnie fascynowało po jaką cholerę ludziska robią ze swoich bryczek trolejbusy? Wygląda co najmniej słabo, nie jest to wygodne itp.
                              równie chętnie usłyszę odpowiedź, bo nie rozumiem czegoś takiego jak na zdjęciu (nie chodzi o kolor)
                              a widziałem Lanosa z jeszcze większą anteną na drodze :shock:

jak będę chciał się dowiedzieć co na Marsie to wejdę na stronę NASA :diabelski_usmiech

Komentarz

• ale_jak_to
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 199

Ja Ci powiem kto jezdzi na takich antenach, glownie (oprocz duzych czesto) to ludzie, ktorzy na CB sie wychowali, sami te radia ulepszaja i od lat uzywaja. Wlasnie z takim rozmawialem proponuje mi Legenda II do popielniczki

Komentarz

• Wally
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 3790
                                  • Volkswagen

Ja Ci powiem kto jezdzi na takich antenach, glownie (oprocz duzych czesto) to ludzie, ktorzy na CB sie wychowali, sami te radia ulepszaja i od lat uzywaja. Wlasnie z takim rozmawialem proponuje mi Legenda II do popielniczki
                                  ja rozumiem fascynację rozmowami w eterze ale po jakiego grzyba montować stację przekaźnikową dla kosmonautów na dachu samochodu :?: :shock:
                                  rozumiem coś takiego w domu ale na drodze już nie bardzo :wink:

Komentarz

• mrfazi
                                    • 2010
                                    • 3103
                                    • Superb III (3V3)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

No wlasnie... johny 1 wez to teraz gdzies kup..
                                    na przykład Stabo XM 3003 ASC niemalże to samo co Harry2, Wymiary [ szer x wysokość x głębokość] 116 x 36 x 200 mm:
                                    Sklep internetowy StrefaKierowcy.pl oferuje Państwu bagażniki dachowe Thule, Yakima, Inter Pack, Cruz, Taurus haki holownicze Westfalia, foteliki MAxi-Cosi. Przyczepki rowerowe Qeridoo. Akumulatory samochodowe oraz setki innych produktów dla kierowców.

Komentarz

• niedziela67
                                      Elegance
                                      • 2007
                                      • 767
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Antek2000
                                      Przy 82 cm które masz nie ma problemu z chowaniem do bagażnika ale 160 już nim jest.
                                      Bzdura, kolego. Skąd te opinie? Bo antena dłuższa niż szerokość bagażnika? MLK-ę bardzo fajnie się zwija i po wyjęciu z bagażnika ta ładnie się prostuje, nic sie z nią nie dzieje.

Co ci w president teddy nie pasuje ma to co jest potrzebne i nic wiecej w radiu nie znajdziesz.
                                      To Teddy jest skomplikowanym, rozbudowanym radiem? Toś mnie rozśmieszył. Teddy najprostsze radio, do tego słabo odfiltrowane, plastikowa obudowa, więc radio w ogóle nie jest ekranowane. Zbiera wszelkie śmieci zarówno z instalacji elektrycznej auta, całej elektroniki i cały "syf' z eteru.

Niby ja zachwalają że nie kładzie sie przy dużych prędkościach ale ja w to nie wierzę.
                                      Jeśli się kładzie to zasieg leci więc na co 196cm.
                                      Widziałem już president texas 208 jak wygląda przy 120km/h.Jak wędka przy złapanej rybie.
                                      Bo sie nie kładzie. Owszem, wygina się trochę, pęd powietrza robi swoje, ale znacznie mniej, niż MLK-a 145 cm. Pomacaj sobie ta antenę i zobacz, jaki ma promiennik-gruby i sztywny, do tego nie ma sprężyny przy podstawie. A Texas ma całkiem inny promiennik, znacznie cieńszy, dlatego się kładzie, zwłaszcza górna część promiennika.
                                      Jak ktoś tylko antenę trzyma w bagażniku nie jest to problemem.Przez 2 lata używałem ML 145 presidenta wię nie uważam to za bzdury.
                                      Myslałem że President to porzadna firma i bubli nie robi.Gdzie napisałem ze jest skomplikowane ?
                                      Jeździsz w swoim aucie czy za nim że to widzisz !
                                      Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                      Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                      Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• Antek2000
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 154

Jak ktoś tylko antenę trzyma w bagażniku nie jest to problemem.Przez 2 lata używałem ML 145 presidenta wię nie uważam to za bzdury.
                                        Cóż, wszystko rzecz gustu. Ja do bagażnika chowam właśnie Sirio Turbo 5000 za każdym razem jak parkuję gdzieś na dłużej, czasami przy zapakowanym bagażniku na full i dla mnie nie ma problemu.

Myslałem że President to porzadna firma i bubli nie robi.
                                        Ravczej nie robi, jednak Teddy to radio niskobudżetowe i w tej kategorii nie jest takie złe, troszkę lepiej wykonane niż Alan109.

Gdzie napisałem ze jest skomplikowane ?
                                        A jak to można zrozumieć?:

Jeździsz w swoim aucie czy za nim że to widzisz !
                                        Casami zdarza mi się biec za samochodem jak mam ochotę na trochę ruchu, a autem zdalnie steruję i tak sobie obserwuję :diabelski_usmiech

Komentarz

• ale_jak_to
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 199

Ok czyli z tych mniejszych, nie starych modeli i nie robionych na nowo np. w chinach (uniden) moge smialo (w sensie ze bede zadowolony) wybierac pomiedzy stabo i legendem 2? Ktore lepiej wziac?

Komentarz

• Andrzej.P
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 1516
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Komentarz

• dominik9420
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1136

Trochę humorystyczne
                                              Pod koniec filmiku panowie byli ok 10km ode mnie
                                              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GGUVNkx-_lE[/youtube]
                                              Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                              Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                              Pozdrawiam i Szerokości!
                                              Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                              http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• andreaw317
                                                Classic
                                                • 2013
                                                • 30

Witam wszystkich forumowiczów

Jestem na etapie kupna cb-radia do mojej octavi I.
                                                Chciałbym aby ono było zamontowane pod radiem. Radio będzie pracowało na antenie florida (lub coś podobnego), po prostu cenię sobie wygodę.

Mój wybór padł na:
                                                - http://konektor5000.pl/index.php?p44...uning-konektor
                                                + ramka http://konektor5000.pl/index.php?p73...s-pro-120-2204
                                                lub
                                                - http://allegro.pl/yosan-excalibur-wt...614927753.html

Teraz pytanie które kupić? Może polecacie jakieś inne? Fajnie aby kolor podświetlenia był zielony.

Z góry dzięki za pomoc.

Komentarz

• witachu
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1319

Zamieszczone przez andreaw317
                                                  antenie florida (lub coś podobnego), po prostu cenię sobie wygodę
                                                  wygodę w jakim sensie?

radio jako antymisiek spokojnie da radę.

(znajdź również na fb)

Komentarz

• andreaw317
                                                    Classic
                                                    • 2013
                                                    • 30

wygodę w jakim sensie?
                                                    Parkuje w garażu, więc długość anteny max 55cm. Często na parkingach podziemnych. Miałem kiedyś długą antenę i po prostu denerwowało mnie ciągłe ściąganie i zakładanie.

To w takim razie które radio będzie lesze? Jest jakaś krótka antena która będzie działała lepiej niż President florida?

Komentarz

Pracuję...