Zamieszczone przez gradek
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez SkySzyjaGdzie i za ile w Wwie zrobią zmianę podświetlenia na zielony w Harry III ?
w Legionowie Warszawska 109
Omijać szerokim łukiem Saxon
Zamieszczone przez krasKoledzy mam wzmacniacz car audio, ale zaobserwowałem znaczne pogorszenie jakości cb radia, co ciekawe, jak są wyraźniejsze basy to zakłócenia przenoszą się na cb i szumi rytmicznie, co można zrobić by to wyeliminować?
Komentarz
-
-
Dzięki, za namiary. Cenowo to niebieski banknot.
Zrobiłem w punkcie przy Al.Jerozolimskie 228, bo tu miałem w danym momencie najbliżej.
Jak już zrobię montaż to wstawię foto.Mój Zygzak McQueen
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75675
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmMogę zapytać dlaczego?
Komentarz
-
-
Mój zestaw CB to:
radio: Alan 100+ po modyfikacji - modyfikację wykonałem sam kilka lat temu wg opisu kolegi Defendera, który od lat siedzi w cb. Byłem pierwszą osobą, która tą modyfikację wykonała, a teraz firmy biorą za to kasę - szumy zostały ograniczone i radio się nie wzbudza co chwilę. Zasilanie radia mam z adaptera, który wpięty jest między gniazdo zapalniczki a przewody je zasilające - przewody się nie walają po aucie i nie musiałem ciąć przewodów.
mike: Densei EC 2002 po modyfikacji - wkładka Panasonica (przewód już trochę wyciągnięty).
antena: Lemm AT 1000 z dużą podstawą magnesową
Radio i mike zamontowane mam tak:
Komentarz
-
-
Witam
Co powiecie na taki zestaw i ile by za naprawe i czy ogólnie się opłaca z tym robić ?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Gadalem z gosciem i powiedzial ze radio dobrze dzialalo. I pewnego razu wogole nie bylo go slychac. Jak czytalem teraz na elektrodzie ze najprawdopodobniej albo grucha walnieta albo przekaznik kontaktowy jezeli reszta podzespolow sprawa na 100%.
A druga sprawa czy mamy jakiegos speca z krakowa co by mi to radio ewentualnie sprawdzil za przyslowiowa flaszke
Komentarz
-
-
Edisone89, z opisu wygląda na upalony tranzystor mocy. te radia mają wrażliwe końcówki mocy.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
podbijam temacik
Noszę się z myślą zakupy CR Radyjka + Anteny, ale nie jakiegoś bata.... tak gdzieś 1-1,5 metra z mocowaniem do klapy bagażnika bądź relingów, gdyż posiadam Peugeota 407 SW.
Kolega ma zestaw w mazdzie 6 Uniden Pro 520 XL bez homologacji + do tego Antena Sirio (1,25 bodajże, ale z tego co patrze to nie wiem czy takie były - mniejsza o to).
Z racji tego, że czas leci i jego zestaw już trochę ma 1-2 lata.... mam pytanie czy to dobry wybór dla zwykłego mobilka? Czy może doradzicie coś innego w tej cenie? Na radio 250-300zl maksymalnie chciałbym wydać....
A im więcej tematów czytam to mam większy problem na co się zdecydować.
Mocowane takie mnie interesować będzie (przykładowe):
Czytałem, że do relingów można też montować. Nie ma problemów z zasięgiem? Bo to przecież plastik...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek123Uniden Pro 520 XLZamieszczone przez piotrek123czy to dobry wybór dla zwykłego mobilka
Zamieszczone przez piotrek123Czytałem, że do relingów można też montować. Nie ma problemów z zasięgiem? Bo to przecież plastik...OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Kupuj Unidena 520XL produkcji filipiny albo wczesny chińczyk. Ostatnie wypusty to chińczyk i wietnamczyk.
Filpińczyk ma nazwę przez małe u: "uniden".
Pierwszy chińczyk ma nazwę przez duże U: "Uniden" ale kanał 19 nie ma dolnej kreski w 9.
Ostatni chińczyk i wietnamczyk ma napis przez duże "U" i kanał 19 ma pod 9 kreskę.
Ja sam posiadam wietnamczyka z anteną Super 9 i nie narzekam na odbiór ale patrząc na ojca Presidenta Johnnsona z przełomu 99/00 to odbiór jest średni ale porównując do Unifona No.1 to odbiór zdecydowanie lepszy.Życie to nie je..bajka
Komentarz
-
-
Na dzień dzisiejszy mam dwie 3 opcje:
1. Używany - President Johnny III ASC - 300zl
2. Nowy - Uniden Pro 520 XL - 259zl (tyle, że to jakaś pewnie najnowsza produkcja to i jakość słaba)
3. Używany uniden z allegro..
Ale zastanawia mnie najbardziej sposób mocowania.... Bo kurde dachu mam mało w tym Peugeocie gdyż mam szklany dach + do tego szybę tylna otwieraną oddzielnie. Zamocował bym do klapy bagażnika co mnie kusi bardzo, ale kolega witachu odradza ew. na magnes... Sam nie wiem antena raczej będzie używana sporadycznie...
Anteny to takie raczej to 1m maks... nawet zastanawiam się nad krótszą, byłem w sklepie oglądałem z długości pasują mi Sirio Omega 27 i Sirio Mini Snake 27 (ta mini najbardziej mi odpowiadała) ceny 90-120 zł...
A wy jakie macie pomontowane swoje Anteny w kombiaczach ? Zwłaszcza Ci co mają krótkie anteny 0,5m do 1m maksymalnie. I jaki sposób montażu byście doradzili początkującemu w tej kwestii, bo chciał bym w miarę krótką antenę zachowując w miarę przyzwoite efekty.
?????
Komentarz
-
-
Sporo aut śmiga z antenami mocowanymi do relingów. Zobacz np. galerię na CB-Forum.
Odnośnie Unidena - sam zaczynałem od 520 (2008) - proste, solidne radio, trochę trzeba gałkami pokręcić, coby pozbyć się szumów.
Aktualnie szanse trafienia sensownego U520 są dość małe, stąd też sugerowałbym jakąś inną używkę - kwestia, czy gabaryty mają znaczenie, bo jeśli nie, to np. taki Valery czy któryś DNT byłby dobrym wyborem.
Antena - od niemalże roku używam Solarcona 202 - 60cm, dużo słyszy, jestem z niej zadowolony.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
piotrek123, widziałem auta z anteną na relingu i nie bylo z nimi kłopotu. ja duzo jezdziłem na magnesie z ml-ka ale z biegiem czasu dojrzewałem do tego ze montaz na stałe to jest to, u mnie co prawda nie ma dziurki ale na stale zrobionym we własnym zakresie z nierdzewki uchwycie i to jest to. co do radia to dobrze by bylo zebys sobie posłuchał jak pracuja i wybrał to co ci najbardziej odpowiadalo. z unidenami 520 jest kiepsko na allegro, szukaj na cb radio forum, a jesli nie chce ci sie szukac używki to spróbuj yosana 120 po tuningu konektora i bedziesz zadowolony. anetnak na reling omega 27 i bedzieOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek123Dziś w sklepie odradzali mi do relingów, bo słaba masa... mam mętlik, ale czytam czytam i może na coś się zdecyduje w przeciągu kilku dni.
U siebie mam SWR 1.1. Co do masy to od środka delikatnie pozbywasz się lakieru na relingu. Masa idzie dobrze. Więc z tym co ktoś Ci powiedział to brałbym z przymrużeniem oka.
Z zasięgiem nie ma problemów a spisuje się to naprawdę fajnie. Miałem magnes i naklejkę pod magnes. Jak będzie ciepło muszę to spolerować bo doczyścić w zimę nie mogłem a lakieru nie chcę zepsuć.
Poniżej są zdjęcia jak wygląda montaż u mnie. Antena ma system szybkiego łamania. Więc jak podjeżdżasz do garażu podziemnego to lekko przekręcasz i antenka się składa. Chcę coś krótszego kupić ale na luzie to używa.
Przerobiłem trochę już instalacji w autach. Reling jest idealny lub w karoserii "dziurka". Drugi sposób to albo demontaż istniejącej anteny i mieć np Triflexa jak kolega eaglemirek.
Wybór należy do Ciebie.
Obawiałem się tego że coś będzie rdzewiało ale wszystko rewelacja. Całą zimę już przejeździłem z tym
Komentarz
-
-
Mniej więcej już jakiś zestawik sobie upatrzyłem. Tak jak koledzy wyżej polecali wbiłem na forum CB i coś tam sobie skompletowałem, ale jeszcze poczytam, popatrzę i w następnym tygodniu możliwe, że coś zamówię.
A zestawik na dzień dzisiejszy jaki mam w myślach to:
-używane radio "President Johnny III ASC" - 300zł
-antena helikanlna nówka "President Pirat" - 110zł
Komentarz
-
Komentarz