CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iksik2
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2006
    • 844

Wiec ja tez zalozylem cb Przez pare dni jezdzilem z pozyczona antena ale dzisiaj przy arktycznych warunkach (-3C) i padajacym sniegu (wiec za skarby swiata nie moglem kabli jakos ladnie od anteny polozyc a na koniec jeszcze mi bateria w aparacie padla wiec fotki nie zrobilem :P) zalozylem radyjko Jestem posiadaczem unidenka 520 zalozonego kolo skrzyni po lewej stronie - bardzo fajnie sie miesci po delikatnej modyfikacji uchwytu - a do tego hustlerka na magnes - tylko jeszcze musze go zestroic. No i na razie podpiete pod zapalniczke ale za pozno do sklepu po jakas wtyczke pojechalem i zamkniete bylo. Wiec poczekam na ciepelko i wtedy podepne zasilanie na stale. Czyli podsumowujac: do uslysznia
    o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• NEOrADEk
      L&K
      • 2005
      • 1469

Zamieszczone przez Sigma_74
      pod zapalniczke, i kabel pod tylna kanapa i na półce z tyłu.
      Jak przypięte, znaczy się radio na czym się trzyma - śrubki / rzepy/... ?
      O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
      "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• sróbki, w uchwycie do radia
        dziurki dwie zrobione nie witac bo to w ciemnej scianie z boku, rewela, jak na zdjeciu widze wszystko.

Komentarz

• Mrx
          Ambiente
          • 2007
          • 206

Witam

Mam CB zupełnie inaczej podłączone. Mianowicie w octavce w tuż pod kierownicą jest wg mnie super miejsce. Trzeba tylko zdjąć tą obudowę i wywiercić w niej otwór na wejście antenowe od radia, które pasuje tam jak ulał. Gruszka podwieszona na drzwiach kierowcy,
          zasilenie podłączone do przekaźników nad pedałami. Jedyny mankament wg mnie jest taki, że osoby większego wzrostu mogą haczyć kolanami o radio wsiadając. Tak czy inaczej - warto przymierzyć. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

• Zamieszczone przez Mrx
            e osoby większego wzrostu mogą haczyć kolanami o radio wsiadając.
            no właśnie, ja mam tylko 190 cm

Komentarz

• Adrian
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 662
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witam,

Koledzy obecnie posiadam Cobre 19DX ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Troszkę mnie denerwuje kiepskie wycinanie szumów i chciał bym kupić sobie jakieś inne radyjko żeby nie mieć takiego problemu. Możecie coś polecić?? Jest w warszawie punkt w którym są jakieś zniżki dla OCP??

Co myślicie o tych radyjkach??
              President Taylor II Classic
              President HARRY II ASC
              PRESIDENT JOHNNY II ASC

Może też ktoś wie jaka jest różnica miedzy dwoma ostatnimi??

Pozdrawiam
              PerfectService by DGW
              Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
              Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
              Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• Zamieszczone przez Adrian
                Co myślicie o tych radyjkach??
                President Taylor II Classic
                President HARRY II ASC
                PRESIDENT JOHNNY II ASC
                Każde jest dobre... ale jeżeli nie będziesz miał anteny z masą .... to nie zredukujesz zakłóceń

[ Dodano: Wto 30 Sty, 07 21:02 ]
                Zamieszczone przez Adrian
                Może też ktoś wie jaka jest różnica miedzy dwoma ostatnimi??
                Jedno ma przełączenie AM/FM a drugie już nie... to główna róznica

Komentarz

• PRESIDENT JOHNNY II ASC
                  ja mam i sobie chwale.

Komentarz

• Zamieszczone przez Adrian
                    PRESIDENT JOHNNY II ASC
                    Ma tylko zakres AM (w zyciu na zakresu FM na radiu CB nie używałem) i tylko w nim pracuje..

.. a zamiast przełącznika AM/FM w stosunku do Harry II ASC ma przełącznik ON-OFF o nazwie HI-CUT

Komentarz

• i tak na 99% jeżdzi sie na 19 kanale
                      no chyba że wpadniesz do Wrocławia to na 12 znajdziesz pomoc ....dobry kobiet

Komentarz

• Zamieszczone przez Sigma_74
                        no chyba że wpadniesz do Wrocławia to na 12 znajdziesz pomoc ....dobry kobiet
                        cenne info..... :diabelski_usmiech

Komentarz

• damian
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 178

mój kupel ma TAYLORKA. Jak dla mni rewelka, super wycinanie szumów, ładna modulacja głosu. W porównianiu z 510, 520, czy z moim alanem 78 to te radio to bajka dla uszu. Podpięte m apod nie hustlerka, co do zasięgu to nie powiem, bo nie pytałem, ale chwilkę sobie pogadałem na nim i śmigało wporzo
                          Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• Tomecki
                            Drive
                            • 2006
                            • 54

A ma ktoś może radyjko zamontowane w O1 ze "starą" dechą pod panelem z regulacją nawiewów? W tej chwili mam tam zamontowany wyświetlałek od czujników cofania, ale zastanawiam się nad kupnem radyjka i upchaniem go w tym właśnie miejscu.

Komentarz

• zamontuj tak jak ja mam i spokój, we wtorek sobie zobaczysz.

Komentarz

• Tomecki
                                Drive
                                • 2006
                                • 54

Sigma_74, z tego ci mi wiadomo to Ty masz zamontowane na zewnątrz tunelu, przy fotelu pasażera. Wolałbym, żeby troszkę mniej rzucało się w oczy. Dzisiaj macałem tą jame pod panelem i nie dość, że jakieś druty od radia tam sterczą to jeszcze jakiś plastik wyczułem. Cholera, może być ciężko tam radio upchnąć

Komentarz

• we wtorek ci pokarze gdzie ludzie łąduja radia jeszcze.
                                  wiesz ja dałem z boku poniewaz lubię widziec co siedzieje a często pomagam kierowcom wieć jak zmieniam kanał chcę widzieć a nie na zasadzie liczenia w ciemno

Komentarz

• wiewioor
                                    Drive
                                    • 2006
                                    • 83
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja mam 'starą' octavię i też kombinowałem z montarzem pod nawiewami ale doszedłem do wniosku, że utrudnię sobie dostęp do popiołki :smokedevil (co i tak nie jest łatwe).
                                    ostatecznie radyjko (cobra dx 19 IV) wylądowało z lewej strony pod włącznik świateł a grucha wisi sobie na słupku między dzrzwiami a szybą. może nie jest ładnie ale praktycznie

Komentarz

• coyota
                                      Drive
                                      • 2007
                                      • 94

Panowie może jakieś fotki? Bo ja póki co mam wciśniete miedzy kanał a siedzenie kierowcy, niby fajnie bo wyswietlacz widac, regulacja pod reka tylko jakoś tak ciężko zamocowac by nie latało
                                      OCTAVIA I 1.4BCA 2007
                                      COROLLA CLUB E10 TEAM Sekcja Czerwona
                                      „Czym lepiej poznaje swojego psa tym mniej lubię ludzi”

Komentarz

• ja mam tak http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=105
                                        tam ejst zdjęcie gdzie ja mam zamontowane.

Komentarz

• coyota
                                          Drive
                                          • 2007
                                          • 94

Sigma_74, widziałem dzieki, ale jeszcze szukam innych rozwiazan, bo tam mam blokade skrzyni biegów więc odpada
                                          OCTAVIA I 1.4BCA 2007

Komentarz

• eR_
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 411

Ja mam to tak [patrz zdjecie], nie musze radia demontowac, na wyswietlacz widze "przez" kierownice. Reka tez siegam do radia (nachylajac sie). Do tego radio jest tak gleboko, ze w zasadzie go nie widac, a jakbym byl w mniej pewnym miejscu to mozna otworzyc ten schowek nad i juz calkiem nic nie widac. Radio jest zawiezone na oryginalnym uchwycie - przykreconym do plastiku (jakos przezylem te 2 xtra dziurki w autku). Dolozylem taki "dinks", na ktorym zawieszam gruszke na postoju, a jak jade to daje ja do wneki na drobne w fotelu kierowcy :P

aaa pomysl zapozyczony od jabara1975, pozdrawiam kolege :szeroki_usmiech
                                            Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                                            Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• musze to zobaczyc na zywo, jakoś nie widzi mi się, ile masz wzrostu i czy nie haczysz kolanem w czasie jazdy ..?

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Sigma_74, To powyzej jest w OII. W OI tez da sie tak zamocowac, ale trzeba wkladac glebiej i wtedy wkreca sie juz w ta kratke - dlatego lepiej jest dac pod kierownice, wycinajac otwor w tym plastiku od kieszeni
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• coyota
                                                  Drive
                                                  • 2007
                                                  • 94

eR_, no to jest interesujący pomysł Muszę jutro popatrzeć jak by to miało być u mnie, tyle że u mnie nie ma tego schowka w tym miejscu. Ale pomysł do sprawdzenia. No i faktycznie czy moje 180cm nie bedzie miało utrudnienia z wsiadaniem i wysiadaniem
                                                  Maicroft, masz może fotke?
                                                  OCTAVIA I 1.4BCA 2007

Komentarz

• Tomecki
                                                    Drive
                                                    • 2006
                                                    • 54

Hmm, a ja mam pomysł troszku okrutny. Da się odłączyć "przedni panel" od całego pudła? Musiał by się wypowiedzieć ktoś, kto rozbierał popularne obecnie radyjka, czy pokrętła o wyświetlałek są mocowane na jednej płycie ze wszystkimi innymi bebechami radia czy może są dwie płyty połączone jakąś taśmą czy czymś takim. Mój pomysł nie wziął się z , mam w chacie taką Motorole AM1200 i tam jest możliwość zdjęcia przedniego panela. Ktoś chętny na rozebranie radia?

Komentarz

Pracuję...