Jak dla mnie to za bardzo kombinujecie z tym wylaczaniem CB razem z zaplonem. Mam tak w TC - niestety zapalniczka umiera po wyjeciu kluczyka, a sa sytuacje ze dobrze by bylo z kims ponawijac trzymajac klucze w kieszeni - np. na spocie :diabelski_usmiech
wymaga to co prawda "pamietania o radiu" ale jednoczesnie uczy systematycznosci
Bedzie taki prosty schemacik :szeroki_usmiech :
1) otwieram drzwi pilotem
2)otwieram bagaznik
3) wyciagam i stawiam antene na dachu
4) zamykam bagaznik
5) otwieram drzwi
6) pakuje d. do samochodu
7) zamykam drzwi
8) zapalam auto
9) wlaczam swiatla
10) wlaczam CB
11) sciszam radio (kto je cholera tak poglosil :diabelski_usmiech )
12) zapinam pas
13) ruszam
14) staje - cholerna blokada skrzyni biegow :diabelski_usmiech
15) gasze silnik
16) wyciagam kluczyk i otwieram blokade skrzyni
17)odpalam ponownie auto
18) jade
Prawda ze proste? :diabelski_usmiech
mam to samo w skodzie :lol: dokładnie taka sama sekwencja 8)
dzis miał próbę, krótki odcinak na grila, ciekawe co napisze a swych wrażeniach.
W mieście to sporo zakłóceń ale coś tam słyszałem jednak. Może to kwestia, że to takie maleństwo i łapie słabiej niż dobry sprzęcik. Zobaczymy w trasie.
O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Radi juz w domu... Teraz tylko antenka ALe nasuwa sie kolejne pytanie bowiem jak zobaczyłem mocowanie unidena oraz te... śrubeczki to troszke przyznam że sie przeraziłem... Mocowaliscie sprzet na tych dwóch śrubeńkach z zestawu czy na czyms innym? Jak tak to na czym :P Planuje zamocowac jak wiekszośc czyli na noku konsoli środkowej...
pzdr
PS: A jak na srubach z zestawu to nawiercaliście otwory wiertarką czy poprostu nakłucie szpikulcem i wkręcanie na siłe?
Staraj sie nie właczać radia bez anteny. A już tym bardziej próbować nadawać coś bo możesz radyjko zjebcyć :wink:
Co do montażu ja nie pomogę mobilku.. pytaj dalej .. szerokości
a ja sie zastanawiam czy nie zamienic Jhnego II na UNIDENTA 520XL
Nie ma sensu. To tak jak zmienić kijek na laseczkę. W obydwu masz środek Presidenta.
Śmigaj dalej na J-nym.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
a ja sie zastanawiam czy nie zamienic Jhnego II na UNIDENTA 520XL
Nie ma sensu. To tak jak zmienić kijek na laseczkę. W obydwu masz środek Presidenta.
Śmigaj dalej na J-nym.
Wbrew pozorom to nie te same radyjka i różnica w ich pracy (przynajmniej z tego co z chłopakami zauważyliśmy porównując je na odsłuchu i nadawaniu) jest widoczna (w zasadzie słyszalna) i to na korzyść 520. 520 ma moim zdaniem lepszą "wbudowaną" modulację, ale jak mówię to są moje i jeszcze kilku innych osób subiektywne wnioski. 8)
A co do zmiany? To Twoja Sigma decyzja :P. Jak Ci się to spokojnie bilansuje - to zmieniaj! :diabelski_usmiech
Znam pewną osobę, która w tym przypadku dokonałaby tego typu roszadę (ale ten ktoś to radiofil) :wink:
Ja pewnie jakbym był na Twoim miejscu to bym się zdecydował... :P
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
paweld, bedziesz zadowolony, zobaczyusz za jakisczas zmienisz radio na coś lepszego.
w Cobrze warto zmienić mikrofon na inny, bo ten jest cienki
ale tak ogólnie to wpominam miło Cobrę
teraz mam UNIDEN 520XL i uważam że ejst dużo lepszy nic President Johny2 ASC, stwierdzam to po trasie jaka przejechałem, mniej szumi lepiej zbiera i duzo lepiej się słyszy w nim.
ja uskutecznialem, ogolnie nie ma wielkiej tragedii radio dalej dziala, ale teraz widze jedno sluszne rozwiazanie, montaz na stale (anteny)
3 radia z antenami ML145 midlanda (president harry2, cobra 19dx, alan48+)
ogolnie nic wielkiego nie powinno sie dziac, ale lepiej nie bawic sie w takie zabawy (ja akurat przekladam miedzy 2ma octaviami i pare razy na seacie lezalo)
stały montaż na razie odpada bo jeżdżę dwoma autkami. octą i pugiem.
a podobno jak sie zacznie to nie da rady jezdzic bez CB więc mam nadzieje ze bedzie banglac na obu.
Witam !
Czy ktoś może mi powiedzieć kilka słow o takich maszynkach jak:
CB tti TCB-880 + ANTENA MAGNETYCZNA Huslter
CB SUNKER +ANTENA HUSTLER IC100prawie UNIDEN
Co to są za wynalazki i czy warto w nie inwestować.
Będę wdzięczny za jakieś wieści.
Pozdrowinka :diabelski_usmiech
Komentarz