A mówią, że tanio nie może = się dobrze... :P
Od dziś jestem w CB-Clubie !! Uniden 520 + ML 154 = całkiem fajna satysfakcja !!!
Można się od tego radyjka uzależnić....
Pozdro dla CB-maniaków !
geo022, wszystko jest napisane kilka postów wyżej
Uniden 520XL + LM 145 = tanio i dobrze
Sigma - uchwyt na klapę a ML145 to magnesy.
geo022-> radio już wiesz jakie, antenki jeśli uchwyt na klapę to kilka typów np. :
1. Alan PC-9
2. Sirio Magnum T-72
3. President New Alaska
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
z podpisu wynika ze masz antenke ml 145 tak wiec powiedz mi wiesku jak ona sie sprawuje !? miałes okazje ją przetestowac ?
Podczas jazdy jeszcze nie. Mam zestaw dopiero 2 dzień,ale podczas montażu bez lutowania końcówek(kabel łączony do anteny) zasieg ok 4 km idealny. Od poniedziału zacznę jeździc to ci powiem coś więcej. Jak narazie stwierdzam że fajna sprawa,ale MUZA w odstawkę
Sprawdzałem dziś - da się to pogodzić - przecież ciągle nie nasłuchujesz CB... Normalnie muza a jak coś "zaszeleści" to MUTE i walisz w gruchę...;-) (W a nie "gruchę" ) :lol:
Poza tym - jak sprawdzę dokładniej to dam znać jak to robię...
Sprawdzałem dziś - da się to pogodzić - przecież ciągle nie nasłuchujesz CB... Normalnie muza a jak coś "zaszeleści" to MUTE i walisz w gruchę...;-) (W a nie "gruchę" ) :lol:
Poza tym - jak sprawdzę dokładniej to dam znać jak to robię...
Ja tez godze... Jak chce gadac to biore wyciszenia radia i gadam... a nasłuch mam ustawiony w udnidenie tak że dwie kresi przepuszcza a tan zewanętrzy on zasiegu odbioru mam na godzine 12... głosnoc tak by przebiało radio i naprawde tak sie przyzwyczaiłem że godze oba odbiorniki
pzdr
Zapomnieliście o telefonie który u mnie nadaje prawie jak radio i zastanawiam się nad nawigacją też gada. Tylko o prąd się zaczynam martwić.
Bez przesady - ile czasu podróżujesz z nawigacją? Ja używam tylko w miastach i punktach dojazdowych których nie znam. O prąd się martw - CB najlepiej podłączyć pod "czystą" linię. Jeśli zapalniczka już zajęta ciągniemy linię od wejścia wiązki akumulatora.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Zapomnieliście o telefonie który u mnie nadaje prawie jak radio i zastanawiam się nad nawigacją też gada. Tylko o prąd się zaczynam martwić.
Bez przesady - ile czasu podróżujesz z nawigacją? Ja używam tylko w miastach i punktach dojazdowych których nie znam. O prąd się martw - CB najlepiej podłączyć pod "czystą" linię. Jeśli zapalniczka już zajęta ciągniemy linię od wejścia wiązki akumulatora.
ja 3/4 wyjazdow. Nawi + audio + CB + telefon. Nie raz ocipiec mozna. Jak sie jeszcze dfo tego Natalia odezwie to mam reakcje odruchowe
ja tam mam tylko CB i radio czasami Iwi jedzie ze mna, ale to już inna bajka i nie narzekma, to ze mam słaby wzrok ale za to jakie ucho, i wyciągam wszystko co mówią choć radio gra
ja 3/4 wyjazdow. Nawi + audio + CB + telefon. Nie raz ocipiec mozna. Jak sie jeszcze dfo tego Natalia odezwie to mam reakcje odruchowe
Masakra - tu potrzebny forumowy lekarz :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 03 Cze, 07 11:01 ]
Zamieszczone przez Sigma_74
ja tam mam tylko CB i radio czasami Iwi jedzie ze mna, ale to już inna bajka i nie narzekma, to ze mam słaby wzrok ale za to jakie ucho, i wyciągam wszystko co mówią choć radio gra
Najgorsze jest jak podróżujemy z synkiem i nagle jakiś znerwicowany kierownik TIR-a, który spieszy się przed pauzą zapoda drogowy gryps z wulgaryzmem. Nie raz odruchowo szybko wyciszam bo uszy puchną.
===Tomy===, jak napisał lec, zatyczki trzeba dac,
ja zaopserwowałem ze zachowanie zależy od dnia, nieraz bosko słodko i w ogóle szok że taka kultura a nieraz to masakra...
i nie zdarzyło mi sie tak zeby to bylo pomieszane, albo sie"kochamy" albo bluzgamy.
szok ale miło mieć CB
dziś się szwendałem po giełdzie elektronicznej we Wrocku i szok jak zapytałem o UNIDENA nie ma, nie wolno , kurde gorzej jak zakazany owoc to wyglądało. a na pytanie dlaczego to juz było trudniej otrzymac odpowiedż
dziś się szwendałem po giełdzie elektronicznej we Wrocku i szok jak zapytałem o UNIDENA nie ma, nie wolno , kurde gorzej jak zakazany owoc to wyglądało. a na pytanie dlaczego to juz było trudniej otrzymac odpowiedż
Tylko Allegro ale przywożone w koszach i u nas dopiero pakowane w pudełka. Jakość ich różna.Gościu co mi zakładał (zajmuje się tym od 18 lat)mówił że kiedyś w ciemno można było z opakowania zakładać.Teraz nawet najlepszej firmy CB montuje i zong.Firmy które sprowadzają nie weryfikują ich mają taki zarobek że przy 50 wadliwych i tak są do przodu. Jak przychodzi długi wekend to dosłownie kolejka do montażu taki interes.(też chciałem UNIDENA)
Mam juz upatrzone radio (Uniden 520xl), teraz pozostaje kwestia montazu. Jako ze niechce nic wycinac, zastanawiaqm sie nad takim rozwiazaniem : LINK Teraz pytanko czy ktos tak ma zamontowane radio u siebie?
Dokladnie to chodzi mi jak slychac dzwieki z glosnika przez obudowe :roll: bo slyszalem ze trzeba dac zewnetrzny glosnik, a takie rozwiazanie dla mnie odpada :roll:
Komentarz