CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adamu
    L&K
    • 2006
    • 1384

Jabar1975 bierz unidena! ,

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

no to przeglosowane
      antene wziasc LM125?
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Jabar1975, LM 145

Komentarz

• niedziela67
          Elegance
          • 2007
          • 767
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

No i dołączyłem do mobilków
          Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
          Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
          Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• niedziela67, to sie Poznan rozrasta w siłe CB Witaj

Komentarz

• niedziela67
              Elegance
              • 2007
              • 767
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Sigma_74
              to sie Poznan rozrasta w siłe CB
              Dzięki również. Zmusiła mnie do tego moja następna PRACA i kursowanie po kraju (Emeryci nie mają na kredytowe) :szeroki_usmiech
              Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
              Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html

Komentarz

• brandO
                Rider
                • 2006
                • 624

Zamieszczone przez niedziela67
                No i dołączyłem do mobilków
                z podpisu wynika ze masz antenke ml 145 tak wiec powiedz mi wiesku jak ona sie sprawuje !? miałes okazje ją przetestowac ?
                auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                Time is up...
                Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• geo022
                  Drive
                  • 2007
                  • 53

panowie - wtym temacie jestem zielony , kasy duzej wydac nie chce , najtansze tez nie musi byc

co doradzicie za radio i co za antenke (wiem tylko ze chce mocowaną do klapy)

a moze macie jakieś miejsca do polecenia w rejonie Katowic?
                  Elegance version

Komentarz

• geo022, wszystko jest napisane kilka postów wyżej

Uniden 520XL + LM 145 = tanio i dobrze

Komentarz

• Nastar
                      Rider
                      • 2005
                      • 460

A mówią, że tanio nie może = się dobrze... :P
                      Od dziś jestem w CB-Clubie !! Uniden 520 + ML 154 = całkiem fajna satysfakcja !!!
                      Można się od tego radyjka uzależnić....
                      Pozdro dla CB-maniaków !
                      Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• ===Tomy===
                        Rider
                        • 2006
                        • 552

geo022, wszystko jest napisane kilka postów wyżej
                        Uniden 520XL + LM 145 = tanio i dobrze
                        Sigma - uchwyt na klapę a ML145 to magnesy.

geo022-> radio już wiesz jakie, antenki jeśli uchwyt na klapę to kilka typów np. :
                        1. Alan PC-9
                        2. Sirio Magnum T-72
                        3. President New Alaska
                        Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                        Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                        Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• niedziela67
                          Elegance
                          • 2007
                          • 767
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez brandO
                          z podpisu wynika ze masz antenke ml 145 tak wiec powiedz mi wiesku jak ona sie sprawuje !? miałes okazje ją przetestowac ?
                          Podczas jazdy jeszcze nie. Mam zestaw dopiero 2 dzień,ale podczas montażu bez lutowania końcówek(kabel łączony do anteny) zasieg ok 4 km idealny. Od poniedziału zacznę jeździc to ci powiem coś więcej. Jak narazie stwierdzam że fajna sprawa,ale MUZA w odstawkę

Komentarz

• Nastar
                            Rider
                            • 2005
                            • 460

ale MUZA w odstawkę
                            Sprawdzałem dziś - da się to pogodzić - przecież ciągle nie nasłuchujesz CB... Normalnie muza a jak coś "zaszeleści" to MUTE i walisz w gruchę...;-) (W a nie "gruchę" ) :lol:

Poza tym - jak sprawdzę dokładniej to dam znać jak to robię...

Komentarz

• b707
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1272

Zamieszczone przez Nastar
                              ale MUZA w odstawkę
                              Sprawdzałem dziś - da się to pogodzić - przecież ciągle nie nasłuchujesz CB... Normalnie muza a jak coś "zaszeleści" to MUTE i walisz w gruchę...;-) (W a nie "gruchę" ) :lol:

Poza tym - jak sprawdzę dokładniej to dam znać jak to robię...
                              Ja tez godze... Jak chce gadac to biore wyciszenia radia i gadam... a nasłuch mam ustawiony w udnidenie tak że dwie kresi przepuszcza a tan zewanętrzy on zasiegu odbioru mam na godzine 12... głosnoc tak by przebiało radio i naprawde tak sie przyzwyczaiłem że godze oba odbiorniki
                              pzdr
                              Adam

Komentarz

• Nastar
                                Rider
                                • 2005
                                • 460

Czyli, że MOżNA !!! :wink:

Komentarz

• trzeba tylko chcieć

Komentarz

• G_4
                                    Drive
                                    • 2007
                                    • 41

Zapomnieliście o telefonie który u mnie nadaje prawie jak radio i zastanawiam się nad nawigacją też gada. Tylko o prąd się zaczynam martwić.
                                    Octavia II Limousine Ambiente
                                    1,9 l/ 77 kw (105 PS) Dieselmotor
                                    2007
                                    Mlada Boleslav

W Kielcach była jazda

Komentarz

• ===Tomy===
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 552

Zamieszczone przez G_4
                                      Zapomnieliście o telefonie który u mnie nadaje prawie jak radio i zastanawiam się nad nawigacją też gada. Tylko o prąd się zaczynam martwić.
                                      Bez przesady - ile czasu podróżujesz z nawigacją? Ja używam tylko w miastach i punktach dojazdowych których nie znam. O prąd się martw - CB najlepiej podłączyć pod "czystą" linię. Jeśli zapalniczka już zajęta ciągniemy linię od wejścia wiązki akumulatora.
                                      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Komentarz

• sebasuperb
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1318

trzeba tylko chcieć
                                        Jak to mówią, jak się popieści to się zmieści
                                        [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Zamieszczone przez ===Tomy===
                                          Zamieszczone przez G_4
                                          Bez przesady - ile czasu podróżujesz z nawigacją? Ja używam tylko w miastach i punktach dojazdowych których nie znam. O prąd się martw - CB najlepiej podłączyć pod "czystą" linię. Jeśli zapalniczka już zajęta ciągniemy linię od wejścia wiązki akumulatora.
                                          ja 3/4 wyjazdow. Nawi + audio + CB + telefon. Nie raz ocipiec mozna. Jak sie jeszcze dfo tego Natalia odezwie to mam reakcje odruchowe

Komentarz

• ja tam mam tylko CB i radio czasami Iwi jedzie ze mna, ale to już inna bajka i nie narzekma, to ze mam słaby wzrok ale za to jakie ucho, i wyciągam wszystko co mówią choć radio gra

Komentarz

• ===Tomy===
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 552

Zamieszczone przez lec
                                              ja 3/4 wyjazdow. Nawi + audio + CB + telefon. Nie raz ocipiec mozna. Jak sie jeszcze dfo tego Natalia odezwie to mam reakcje odruchowe
                                              Masakra - tu potrzebny forumowy lekarz :diabelski_usmiech

[ Dodano: Nie 03 Cze, 07 11:01 ]
                                              ja tam mam tylko CB i radio czasami Iwi jedzie ze mna, ale to już inna bajka i nie narzekma, to ze mam słaby wzrok ale za to jakie ucho, i wyciągam wszystko co mówią choć radio gra
                                              Najgorsze jest jak podróżujemy z synkiem i nagle jakiś znerwicowany kierownik TIR-a, który spieszy się przed pauzą zapoda drogowy gryps z wulgaryzmem. Nie raz odruchowo szybko wyciszam bo uszy puchną.

Komentarz

• ===Tomy===, jak napisał lec, zatyczki trzeba dac,
                                                ja zaopserwowałem ze zachowanie zależy od dnia, nieraz bosko słodko i w ogóle szok że taka kultura a nieraz to masakra...
                                                i nie zdarzyło mi sie tak zeby to bylo pomieszane, albo sie"kochamy" albo bluzgamy.
                                                szok ale miło mieć CB

dziś się szwendałem po giełdzie elektronicznej we Wrocku i szok jak zapytałem o UNIDENA nie ma, nie wolno , kurde gorzej jak zakazany owoc to wyglądało. a na pytanie dlaczego to juz było trudniej otrzymac odpowiedż

Komentarz

• niedziela67
                                                  Elegance
                                                  • 2007
                                                  • 767
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

dziś się szwendałem po giełdzie elektronicznej we Wrocku i szok jak zapytałem o UNIDENA nie ma, nie wolno , kurde gorzej jak zakazany owoc to wyglądało. a na pytanie dlaczego to juz było trudniej otrzymac odpowiedż
                                                  Tylko Allegro ale przywożone w koszach i u nas dopiero pakowane w pudełka. Jakość ich różna.Gościu co mi zakładał (zajmuje się tym od 18 lat)mówił że kiedyś w ciemno można było z opakowania zakładać.Teraz nawet najlepszej firmy CB montuje i zong.Firmy które sprowadzają nie weryfikują ich mają taki zarobek że przy 50 wadliwych i tak są do przodu. Jak przychodzi długi wekend to dosłownie kolejka do montażu taki interes.(też chciałem UNIDENA)

Komentarz

• Samiec
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 4287
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Mam juz upatrzone radio (Uniden 520xl), teraz pozostaje kwestia montazu. Jako ze niechce nic wycinac, zastanawiaqm sie nad takim rozwiazaniem : LINK Teraz pytanko czy ktos tak ma zamontowane radio u siebie?
                                                    Dokladnie to chodzi mi jak slychac dzwieki z glosnika przez obudowe :roll: bo slyszalem ze trzeba dac zewnetrzny glosnik, a takie rozwiazanie dla mnie odpada :roll:
                                                    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...